Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
Sutna_street_Photo_associaton_Kamnik__Fotoklub_Kamnik_.JPG

Dober dan, poletje v Kamniku!

Datum: četrtek, 26. junij, 2014

Poletje v vseh nas vzbudi posebna pričakovanja. Enkratna in neponovljiva, odvisna od vsakega posameznika. Želje so različne, vsi pa si želimo, da bi vse lepo, preživeto in doživeto še dolgo odzvanjalo v srcih. In Kamnik z okolico vam to lahko ponudi.

Odkrijte skrite kotičke Kamnika in okolice ter prisluhnite zgodbam, ki jih pripoveduje bogata zgodovina. Sprostite se v objemu zdravilnih termalnih voda ali holističnem centru zdravja. Prepustite se naravnim lepotam, ki jih v Kamniku in okolici ni malo, podajte se v gore in se sprehodite med pastirji na edinstveni Veliki planini. Udeležite se kulinarične ture po Kamniku in okolici, podajte se na treking ture s planinskimi vodniki ali pa spoznajte pastirsko življenje na Veliki planini. Možnosti za aktivno preživljanje prostega časa v naravi so številne, veliko zanimivega pa se bo našlo tudi za ljubitelje kulture in tradicije. Za piko na i okusite tradicionalne jedi z območja Kamnika, ki so združene pod znamko Okusi Kamnika.  Med tipičnimi jedmi je tudi velikoplaninski sir trnič, brez katerega ne smete zapustiti Kamnika.

Snovik_02_Archive_Snovik_Spa.JPGVabimo vas tudi, da izkoristite kupon ugodnosti kamniških turističnih ponudnikov. Po kuponu povprašajte v Termah Snovik, Arboretumu Volčji Potok, na Veliki planini, Golfu Arboretum, v Naravnem zdravilnem gaju Tunjice, Medobčinskem muzeju Kamnik ter v TIC-u Kamnik in prijazni informatorji vam bodo z veseljem razkrili, pri katerih storitvah lahko koristite 10% popust.

Od 21. junija dalje  vsak dan ob 10.00 uri poteka turistično vodenje po Kamniku. Vodenje poteka v slovenskem in angleškem jeziku, vodnik pa vas pričaka na Glavnem trgu. Cena vodenja je odvisna od števila udeležence in se giblje med 2 in 5 evri. Poleg vsakodnevnih vodenj pa se lahko vsako soboto do glavnih turističnih znamenitostih popeljete s Kamnik busom in z lokalnim turističnim vodnikom pobližje spoznate kamniško občino.

Neokrnjena narava, živahno kulturno dogajanje v poletnih mesecih, nepozabne pustolovščine – vse to je Kamnik. Prepustite se spletu kulturnih in športnih užitkov in za trenutek pozabite na vsakdanje skrbi. Za več informacij obiščite TIC Kamnik, Glavni trg 2, 1240 Kamnik, lahko pa tudi pokličete na tel. št. 01/ 831 82 50 ali pišete na info@kamnik-tourism.si.

Poiščite poletno srečo v Kamniku – v srečanjih s starimi prijatelji, vdihu svežega jutranjega zraka, sprehodih med travnikih, v objemu gora … Doživite nepozabno – ker si to zaslužite.

Arboretum_Alenka_Hribar.jpgTunjice_02_Archive_Natural_healing_resorts.jpgVelika_planina_10_Ales_Frelih.jpgMali_grad_Gregor_Vovk.jpg

 

Besedilo: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Festival pohodništva Dolina Soče

Soča
četrtek, 19. september 2019

V septembru in oktobru (20.9.-6.10.), najlepših mesecih za pohode, je v Dolini Soče vsako leto organiziran Festival pohodništva. Lepote narave in spomenike preteklosti lahko odkrivate pod vodstvom izkušenih vodnikov.

Rokov tek

tek11.jpg
sreda, 18. september 2019

Po devetih letih se 21. septembra v Šmarje pri Jelšah vrača veliki mednarodni športno-rekreativni dogodek - Rokov tek. Pri organizaciji maratona sodeluje pet občin, tri Obsotelja in Kozjanskega ter dve s Hrvaške, s čimer nosi tek tudi simbolni pomen povezovanja obeh držav.

Ljubljana Coffee Festival 2019

kava
torek, 17. september 2019

Domači in tuji ponudniki bodo predstavljali svoje znamke kave na pokušinah. Festival bo spremljala tudi ponudba ulične hrane, craft piva in koktejlov.

14. Otroški bazar

bazar3.jpg
torek, 10. september 2019

Tudi v letošnjem letu na Otrošem bazarju ne bo manjkalo otroških delavnic, pisanih plesnih in pevskih nastopov, pisanih maskot, tematskih delavnic, športnih delavnic na zunanji ploščadi, in predstavitve na razstavnih prostorih! Vabljeni na Gospodarsko razstavišče v ljubljani, 14. in 15. septemv+bra 2019.

23. Bollé - Originalni tek okrog jezera in Oj' Kulinarika Fest

bled_otok.jpg
torek, 10. september 2019

Veslaški center Bled, Mala Zaka, 15. 9. 2019, 10:00

30. Pikin festival

pika
ponedeljek, 9. september 2019

Največji družinski festival v Sloveniji v sedmih dneh obišče več kot 100.000 obiskovalcev. Festival z veličastno, 30-letno tradicijo je nepozabno doživetje za vsakega obiskovalca.

Spremeni tok zgodovine na Starem gradu Celje

Celje VR
četrtek, 5. september 2019

VR doživetje "Spremeni tok zgodovine" je turistični produkt, ki ga sedaj lahko doživite na Starem gradu v Celju. Produkt je prejemnik srebrnega priznanja Regionalne gospodarske zbornice Celje za inovativnost 2019, ideja pa je bila že v letu 2017 nagrajena s strani Slovenske turistične organizacije.

Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine

 Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine
sreda, 4. september 2019

Dnevi narodnih noš na tak način poudarjajo pomen oblačilne dediščine ter opozarjajo na spoštovanje narodnih noš kot kulturne vrednote. Odlikuje jih dolgoletna tradicija, saj uspešno potekajo že od leta 1966. Mednarodna zveza folklornih festivalov jim je zaradi kakovostne vsebine podelila status mednarodno priznanega festivala.

Otroci bodo ponovno tekli za otroke

btc_ms_otroci.jpg
torek, 3. september 2019

Srčnost, dobrodelnost in medsebojno sodelovanje so vrednote, ki vodijo v lepši jutri in jih zato velja razvijati že pri najmlajših. V to verjame tudi podjetje Skaza, ki bo 7. septembra na velenjskem stadionu priredilo že četrti dobrodelni tek Otrok otroku. Na tradicionalnem dogodku, ki letos poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, otroci iz vse Slovenije s tekom pomagajo svojim vrstnikom v stiski. Z zbranimi sredstvi bodo tokrat mladi tekači polepšali življenje najmlajšim, ki se soočajo z avtizmom.

Gourmet over Mura

gibanica1.jpg
torek, 3. september 2019

Gastronomski dogodek Gourmet over Mura, ki bo potekal 6. septembra v Murski Soboti, je kulinarično in vinsko popotovanje, kjer obiskovalci v enem večeru okusijo najboljše, kar ponuja Pomurje, obenem pa brbončice popelje tudi onkraj naših meja.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije