Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
center nordung

Dobra obiskanost Centra Noordung v Vitanju

Datum: četrtek, 13. avgust, 2020

V Centru vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordung v Vitanju v mesecu juliju beležijo kar za 270 % večji obisk kot v preteklem koledarskem letu. Poleg rednih razstav in vsebin ponujajo tudi dogodke, predavanja, opazovanja neba in delavnice.

Neugodna situacija, v katero je letos spravila korona marsikaterega turističnega ponudnika, muzeje in druge institucije, odvisne od obiskovalcev, je za mnoge ponudnike odprla tudi nove priložnosti.

Predvsem ukrep turističnih vavčerjev in rezultati kampanje »Zdaj je čas. Moja Slovenija« Slovenske turistične organizacije, ki ji uspešno sledijo izbrane vodilne destinacije in turistični ponudniki, so prinesli nekaterim ponudnikom še boljši obisk kot v preteklih letih, ko je bila turistična sezona v velikem razcvetu.

V Centru vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordung v Vitanju kljub popolnemu upadu organiziranih skupinskih ogledov v mesecu juliju beležijo kar za 270 % večji obisk kot v preteklem koledarskem letu. Prednjačijo predvsem domači gosti, na prvem mestu pa so družine.

Poleg rednih razstav in vsebin ponujajo še dogodke, predavanja, opazovanja neba in delavnice, pri katerih prav tako beležijo lep obisk. Zaradi situacije so se v Centru Noordung odločili, da izvedejo serijo brezplačnih strokovnih in kulturnih dogodkov, s čimer želijo v Vitanje in v destinacijo Rogla-Pohorje dodatno privabiti obiskovalce. Pri dogodkih se držijo predpisanih omejitev števila udeležencev in zagotavljajo vse ukrepe za preprečevanje širjenja okužb, predpisanih s strani NIJZ.

Več o dogodkih je na voljo v dokumentu na povezavi.  

Vir in foto: Center Noordung

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Vabljeni v ZOO Ljubljana

mini_zoo_land10.JPG
četrtek, 11. marec 2021

ZOO Ljubljana je ponovno odprt vsak dan med 9:00 in 17:00. 

Informacije o Ljubljani in okolici na voljo tudi, ko je TIC zaprt

ljubljana_april.jpeg
sreda, 10. februar 2021

Turizem Ljubljana ostaja servis za meščane in obiskovalce tudi v času epidemije, ko so morali zapreti turistično-informacijski center.

NMS ponovno odprt!

nms1.jpg
ponedeljek, 25. januar 2021

V soboto, 23. januarja 2021, se je Narodni muzej Slovenije ponovno odprl za obiskovalce. Vsaj do 29. januarja 2021 sta odprta Narodni muzej Slovenije in Narodni muzej Slovenije – Metelkova.

Zlatorogova pot - nova tematska pot ob Blejskem jezeru

bled_otok.jpg
četrtek, 5. november 2020

Nova tematska pot, namenjena predvsem otrokom in družinam, na šestih postajah na poti okoli Blejskega jezera predstavlja kulturne in naravne znamenitosti Bleda ter izpostavlja pomen varovanja okolja za prihodnost.

Nova učna pot Drvošec ob Cerkniškem jezeru

Cerknica zaklad
petek, 30. oktober 2020

Tematska pot Drvošec, ki poteka večinoma po gozdnem grebenu ob Cerkniškem jezeru v Notranjskem regijskem parku, obiskovalcem ponuja razglede na presihajoče jezero, coprniško Slivnico in širšo okolico.

Novo doživetje: Lov na zaklad na gradu Podsreda

podsreda.jpg
sreda, 28. oktober 2020

Poleg ogleda srednjeveškega gradu, ki na ogled postavlja številne zanimive razstave in zgodovinske prostore, je od sedaj na gradu Podsreda mogoče tudi sodelovanje v zabavni grajski pustolovščini – Lov na zaklad na gradu Podsreda.

TZ Izola vzpodbuja razvoj enogastronomske ponudbe destinacije

izola_soncno_nabrezje.jpg
četrtek, 22. oktober 2020

Turistično združenje Izola za turistično gospodarstvo v mesecu oktobru pripravja prvo kulinarično akademijo ter izvaja zanimiva predavanja strokovnjakov s področja eno-gastronomije in predavanja iz različnih razvojnih področij.

Nov turistični produkt: Preživetje v naravi na Krvavcu

Krvavec pohod
četrtek, 22. oktober 2020

RTC Krvavec je oblikoval nov program ''Preživetje v naravi na Krvavcu'', ki nudi zabavno aktivnost in doživetje primerno za družine in poslovne skupine.

Praznovanje izolske legende

izola_mandrac.jpg
sreda, 21. oktober 2020

V nedeljo, 25. oktobra 2020, vabljeni v Izolo na prireditev “Praznovanje izolske legende” na plaži Hotela Delfin.

Tematsko obarvana jesensko-zimska ponudba Ljubljane

Ljubljana
petek, 16. oktober 2020

Turizem Ljubljana je pripravil osem bogatih in tematsko obarvanih paketov ter enodnevna doživetja, ki obiskovalcem omogočajo doživetje Ljubljane v jesenskih mesecih in prazničnem decembru.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije