Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
aqualuna_panorama.jpg

Festival družin v Termah Olimia

Datum: torek, 10. maj, 2011
Na prvo majsko soboto je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« znova sedla v Seatovega lepotca družbe Porsche Slovenije in si za svoj cilj izbrala Terme Olimia. Tokrat so torej na cilj prišli z avtomobilom, 22. maja in še kdaj drugič pa bodo zagotovo izbrali vlak Slovenskih železnic. 22. maja bo v Terme Olimia vozil poseben vlak, kjer se bo odvijal festival družin, kakšen drug vikend pa se bodo v Terme Olimia prišli osvežit z zdraviliškim vlakom.

Idilično okolje Term Olimia

Aqua jungle prinaša več kot 100 različnih živali v naravni velikosti po vsej Aqualuni.

S soncem obsijane Terme Olimia so enkraten izbor za enodnevni izlet ali večdnevne počitnice. So kraj, kjer se je ob koncu tedna mogoče sprehoditi po sejmu s stojnicami izdelkov lokalnih ponudnikov, se odpraviti na izlet v okoliške kraje, se popeljati po vinski cesti, obiskati čokoladnico, Jelenji greben in se seveda tudi razvajati v bazenih in savnah Term Olimia.

»Wellness Orhidelia je res prava paša za oči. Je tudi edinstveno okolje, kjer lahko veliko naredite zase in kakovostno preživite čas namenjen le vam,« je povedal Boštjan Misja iz Term Olimia. Dodal je še, da poleg bazenskega kompleksa Termalija že obratuje tudi Aqualuna. V njej si najbolj pogumni že lahko privoščijo vragolije, na vse obiskovalce pa že čaka tudi povsem novo, živalsko vzdušje. Aqua jungle prinaša več kot 100 različnih živali v naravni velikosti po vsej Aqualuni.

Več na www.terme-olimia.com!

Festival družin bo 22. maja

V Termah Olimia se vsi skupaj že veselijo posebnega dogodka. To bo brezplačen Festival družin, ki se bo zgodil 22. maja.

veseli_vlak.jpg»Že zjutraj bo iz Kranja proti Olimju krenil poseben, veseli vlak. Okrog 9. ure bo v Celju, nato pa kmalu tudi v Termah Olimia. Tam bodo za zabavo poskrbeli: Manca Špik, Ribič Pepe, potekale bodo ustvarjalne delavnice, skakanje na trampolinu, hoja po vrveh, kuharije, pustolovščine z Robinom Hoodom. Vozovnice za veseli vlak bodo ugodnejše, in sicer za otroke do 6. leta bodo brezplačne, za odrasle 30 odstotkov cenejše in za družine 40 odstotkov ugodnejše. Na ta dan bo skok v bazene v termah po polovični ceni,« je povedala Tanja Rotovnik iz Slovenskih železnic.

Več o festivalu družin

Naj se potovanje začne na vlaku

Z vlakom se lahko pripeljete do Jesenic in potem peš na Golico ali do Trbovelj in potem na Kum. Vabijo pa seveda tudi slovenska obala, Postojnska jama in slovenska prestolnica.

Sončni žarki nas vabijo na prosto in zvabijo na popotovanja blizu in daleč. In zakaj se potovanje ne bi začelo na vlaku? Pri Slovenskih železnicah priporočajo izlet z vlakom v terme ali denimo v hribe. »Z vlakom do Jesenic in potem peš na Golico ali pa z vlakom do Trbovelj in potem na Kum. Vabi seveda tudi slovenska obala, Postojnska jama in slovenska prestolnica,« je priporočala Alenka Babič iz Slovenskih železnic. Povabila je tudi na koncerte. V info centrih na železniških postajah v Ljubljani, Mariboru in Celju je mogoče kupiti vstopnice za koncerte iz sistema Eventim, hkrati pa ob tem dobiti 50 odstotni popust za nakup vozovnic za vlak za dve osebi ne glede na dan v roku enega leta. Polovična cena vozovnice velja tudi za obisk Festivala Ljubljana, koncerta Stinga v ljubljanskih Stožicah in Bon Jovija v Zagrebu.

»Skupaj z društvom Planet Zemlja pa smo pripravili projekt »Eko glasbeni vlaki«. Gre za varne in zabavne vožnje z vlaki. 19. maja bo iz Maribora v Ljubljano odpeljal vlak na koncert skupine Elvis Jackson, 28. maja pa bo iz Ljubljane in Maribora v Celje peljal vlak na zabavo z Big Foot Mamo in drugimi glasbeniki,« je še razkrila Babičeva.

Na Slovenskih železnicah ob tem še izpostavljajo, da ponujajo številne druge ugodnosti. Med drugim s karticami ugodnosti. Senior kartica za upokojence in starejše od 60. let prinaša 30 odstotni popust med tednom in 50 odstotni popust ob vikendih ter praznikih. Mladim do 26. leta je namenjena kartica SŽ Ej s 30 odstotkov nižjimi cenami za potovanja po Sloveniji. Z družinsko kartico pa brezplačno potujejo otroci do 12. leta, odraslim je priznan popust v višini 40 odstotkov. Turist vikend kartica prinaša 30 odstotni popust ter gratis vožnjo za otroke do 6. leta v spremstvu staršev.

Več na www.slo-zeleznice.si!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

Poišči na zemljevidu

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Dan z lipicanci

Lipicanci
torek, 19. maj 2020

Na zeleno posestvo Lipice s prostranimi pašniki, sprehajalnimi potmi, slikovitimi drevoredi in več kot 300 lipicanci je prišla pomlad. Topli sončni žarki že razvajajo žrebičke, medtem ko prelepi beli žrebci ponosno vadijo svoje elegantne korake na hipodromu.

Županova jama se vrača! Od 16. maja ponovno vabijo na vodene oglede.

zupanova_j.JPG
ponedeljek, 18. maj 2020

S sproščanjem ukrepov ob epidemiji Sars-CoV-2 je Županova jama s 16. 5. 2020 ponovno odprta za turistične oglede z vodnikom.

Gostilna Zeleni rob odpira svoja vrata

veika_planina.jpg
ponedeljek, 11. maj 2020

Obveščamo vas, da gostilna Zeleni rob ponovno vabi obiskovalce na okrepčilo! Gostilna bo odprta od petka do nedelje, med 9. in 16. uro, nato pa vsak teden od srede do nedelje, med 9. in 16. uro. Odprta bo le v času lepega vremena, saj bo postrežba potekala le na zunanji terasi.

Potica velikanka na sejmu ApiSlovenija

potica.jpg
torek, 10. marec 2020

S potico velikanko bodo postavili svetovni rekord v velikosti potice! Pri peki bo sodelovalo 12 članic Zveze kmetic Slovenije, zanjo pa bodo porabile kar 13 kg moke, 160 jajc, 12 litrov mleka, 5 kg sladkorja, 7 kg orehov, 2,5 kg masla, 3 kg medu, 0,5 kg kvasa in ostale sestavine.

Pomlad kliče v slovensko Istro

izola_kolesarji.jpg
torek, 10. marec 2020

Daljši dnevi in toplo vreme so kot nalašč za rekreacijo ob morju. V kratkem nas v slovenski Istri čakata kolesarsko tekmovanje Velika nagrada slovenske Istre, v začetku aprila pa Luka Koper 7. Istrski maraton. Tudi sicer so istrske kolesarske in pešpoti ter druge znamenitosti odličen razlog za obisk slovenskih krajev ob morju.

Pohodne poti v Osrednji Sloveniji – na portalu Visit Ljubljana in v brošuri

dnevi_pohodnistva.jpg
petek, 6. marec 2020

Spletni portal Visit Ljubljana je od januarja bogatejši za nove – pohodniške vsebine. Na njem je objavljen sveženj izbranih pohodnih poti v Ljubljani in drugod v regiji Osrednja Slovenija, ki spadajo med najlepše in najbolj priljubljene na tem območju. Poleg tega bo Turizem Ljubljana v kratkem izdal turistično brošuro, v kateri bodo predstavljene izbrane planinske, tematske in učne poti ter družinska pohodniška doživetja v Ljubljani oziroma regiji.

Gregorjevo - Vuč u vodo

vuc.jpg
sreda, 4. marec 2020

Tržiška šega “Vuč u vodo” nedvomno spada med najlepše in najtežje pričakovane dogodke v koledarskem letu. Šego obujamo 11. marca, na predvečer sv. Gregorja. Gre za večstoletni tržiški običaj, ki je v preteklosti živel med domačimi čevljarji. Na ta dan so namreč v svojih delavnicah prenehali z delom pri luči.

Pohod po Jurčičevi poti

jurciceva_pot1.jpg
ponedeljek, 2. marec 2020

Zamisel o Jurčičevi poti se je porodila ob 150-letnici rojstva prvega slovenskega romanopisca Josipa Jurčiča. Pohod se odvije vsako prvo soboto v mesecu marcu po 15 km dolgi poti, kdor želi, pa se lahko sprehodi še 4 km od Muljave do Krke.

Rez Stare trte, najstarejše trte na svetu

Hiša Stare trte
ponedeljek, 2. marec 2020

Obrezovanje trte je najpomembnejše strokovno opravilo v vinogradu, saj sta od njega močno odvisna rast in pridelek. Hkrati je Rez Stare trte tudi pomemben protokolarni dogodek, saj ob tej priložnosti mesto Maribor poklanja Trtine cepiče izbranim prijateljskim mestom in občinam z vsega sveta.

Festival Malvazija

vino
petek, 28. februar 2020

Kongresni center Hotela Slovenija bo v nedeljo in ponedeljek, 1. in 2. marca, gostil 22. festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana. Obiskovalke in obiskovalci bodo lahko okušali več kot 170 vzorcev malvazij in spoznali 75 vinarjev iz slovenske Istre, Krasa, Vipavske doline, Brd, hrvaške Istre in Italije.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije