Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
aqualuna_panorama.jpg

Festival družin v Termah Olimia

Datum: torek, 10. maj, 2011
Na prvo majsko soboto je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« znova sedla v Seatovega lepotca družbe Porsche Slovenije in si za svoj cilj izbrala Terme Olimia. Tokrat so torej na cilj prišli z avtomobilom, 22. maja in še kdaj drugič pa bodo zagotovo izbrali vlak Slovenskih železnic. 22. maja bo v Terme Olimia vozil poseben vlak, kjer se bo odvijal festival družin, kakšen drug vikend pa se bodo v Terme Olimia prišli osvežit z zdraviliškim vlakom.

Idilično okolje Term Olimia

Aqua jungle prinaša več kot 100 različnih živali v naravni velikosti po vsej Aqualuni.

S soncem obsijane Terme Olimia so enkraten izbor za enodnevni izlet ali večdnevne počitnice. So kraj, kjer se je ob koncu tedna mogoče sprehoditi po sejmu s stojnicami izdelkov lokalnih ponudnikov, se odpraviti na izlet v okoliške kraje, se popeljati po vinski cesti, obiskati čokoladnico, Jelenji greben in se seveda tudi razvajati v bazenih in savnah Term Olimia.

»Wellness Orhidelia je res prava paša za oči. Je tudi edinstveno okolje, kjer lahko veliko naredite zase in kakovostno preživite čas namenjen le vam,« je povedal Boštjan Misja iz Term Olimia. Dodal je še, da poleg bazenskega kompleksa Termalija že obratuje tudi Aqualuna. V njej si najbolj pogumni že lahko privoščijo vragolije, na vse obiskovalce pa že čaka tudi povsem novo, živalsko vzdušje. Aqua jungle prinaša več kot 100 različnih živali v naravni velikosti po vsej Aqualuni.

Več na www.terme-olimia.com!

Festival družin bo 22. maja

V Termah Olimia se vsi skupaj že veselijo posebnega dogodka. To bo brezplačen Festival družin, ki se bo zgodil 22. maja.

veseli_vlak.jpg»Že zjutraj bo iz Kranja proti Olimju krenil poseben, veseli vlak. Okrog 9. ure bo v Celju, nato pa kmalu tudi v Termah Olimia. Tam bodo za zabavo poskrbeli: Manca Špik, Ribič Pepe, potekale bodo ustvarjalne delavnice, skakanje na trampolinu, hoja po vrveh, kuharije, pustolovščine z Robinom Hoodom. Vozovnice za veseli vlak bodo ugodnejše, in sicer za otroke do 6. leta bodo brezplačne, za odrasle 30 odstotkov cenejše in za družine 40 odstotkov ugodnejše. Na ta dan bo skok v bazene v termah po polovični ceni,« je povedala Tanja Rotovnik iz Slovenskih železnic.

Več o festivalu družin

Naj se potovanje začne na vlaku

Z vlakom se lahko pripeljete do Jesenic in potem peš na Golico ali do Trbovelj in potem na Kum. Vabijo pa seveda tudi slovenska obala, Postojnska jama in slovenska prestolnica.

Sončni žarki nas vabijo na prosto in zvabijo na popotovanja blizu in daleč. In zakaj se potovanje ne bi začelo na vlaku? Pri Slovenskih železnicah priporočajo izlet z vlakom v terme ali denimo v hribe. »Z vlakom do Jesenic in potem peš na Golico ali pa z vlakom do Trbovelj in potem na Kum. Vabi seveda tudi slovenska obala, Postojnska jama in slovenska prestolnica,« je priporočala Alenka Babič iz Slovenskih železnic. Povabila je tudi na koncerte. V info centrih na železniških postajah v Ljubljani, Mariboru in Celju je mogoče kupiti vstopnice za koncerte iz sistema Eventim, hkrati pa ob tem dobiti 50 odstotni popust za nakup vozovnic za vlak za dve osebi ne glede na dan v roku enega leta. Polovična cena vozovnice velja tudi za obisk Festivala Ljubljana, koncerta Stinga v ljubljanskih Stožicah in Bon Jovija v Zagrebu.

»Skupaj z društvom Planet Zemlja pa smo pripravili projekt »Eko glasbeni vlaki«. Gre za varne in zabavne vožnje z vlaki. 19. maja bo iz Maribora v Ljubljano odpeljal vlak na koncert skupine Elvis Jackson, 28. maja pa bo iz Ljubljane in Maribora v Celje peljal vlak na zabavo z Big Foot Mamo in drugimi glasbeniki,« je še razkrila Babičeva.

Na Slovenskih železnicah ob tem še izpostavljajo, da ponujajo številne druge ugodnosti. Med drugim s karticami ugodnosti. Senior kartica za upokojence in starejše od 60. let prinaša 30 odstotni popust med tednom in 50 odstotni popust ob vikendih ter praznikih. Mladim do 26. leta je namenjena kartica SŽ Ej s 30 odstotkov nižjimi cenami za potovanja po Sloveniji. Z družinsko kartico pa brezplačno potujejo otroci do 12. leta, odraslim je priznan popust v višini 40 odstotkov. Turist vikend kartica prinaša 30 odstotni popust ter gratis vožnjo za otroke do 6. leta v spremstvu staršev.

Več na www.slo-zeleznice.si!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

Poišči na zemljevidu

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Festival Borštnikovo srečanje

orientalski_ples.jpg
ponedeljek, 14. oktober 2019

Festival Borštnikovo srečanje je osrednji slovenski gledališki festival, ki že več kot pol stoletja bogati slovenski gledališki in kulturni prostor. V letošnjem letu poteka med 14. in 27. oktobrom, ko si lahko najrazličnejše uprizoritve, predstave, performanse in druge dogodke ogledate na različnih lokacijah. V zadnjih letih organizatorji namreč oživljajo pozabljene zgradbe, dvorišča pa spreminjajo v odre in tako ustvarjajo urbani mestni vrvež.

Festival lesa v Kočevju 2019

les
četrtek, 10. oktober 2019

Večdnevno pestro dogajanje z različnimi dogodki, ki povzdigujejo bogato dediščino kočevskih gozdov in ponujajo možnost za razmislek o novih priložnostih. S festivalom želimo povečati zanimanje mladih za lesarske poklice, opomniti lokalno prebivalstvo na vrednost lesa kot naravne dobrine, se povezati s podjetniki in povečati pozitivno miselnost v mestu.

Mesec kraške kuhinje

prsut_Anze_Malovrh_STA.jpg
sreda, 25. september 2019

Kras je poseben in prav tako posebna je tudi njegova kuhinja. Jeseni, še preden ruj rdeče obarva kraško pokrajino, tradicionalni Mesec kraške kuhinje povabi k okušanju izvrstnih lokalnih dobrot.

11. Sladka Istra

sladkaistra_040.jpg
ponedeljek, 23. september 2019

Mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra je največja tovrstna prireditev v Sloveniji. Sladka Istra je vsakič znova odlična priložnost za spoznavanje istrske kulinarike in priložnost za okušanje tradicionalnih slovenskih sladic in drugih novodobnih sladkih mojstrovin, katerih avtorji so vrhunski domači in tuji slaščičarski umetniki.

Festival pohodništva Dolina Soče

Soča
četrtek, 19. september 2019

V septembru in oktobru (20.9.-6.10.), najlepših mesecih za pohode, je v Dolini Soče vsako leto organiziran Festival pohodništva. Lepote narave in spomenike preteklosti lahko odkrivate pod vodstvom izkušenih vodnikov.

Rokov tek

tek11.jpg
sreda, 18. september 2019

Po devetih letih se 21. septembra v Šmarje pri Jelšah vrača veliki mednarodni športno-rekreativni dogodek - Rokov tek. Pri organizaciji maratona sodeluje pet občin, tri Obsotelja in Kozjanskega ter dve s Hrvaške, s čimer nosi tek tudi simbolni pomen povezovanja obeh držav.

Ljubljana Coffee Festival 2019

kava
torek, 17. september 2019

Domači in tuji ponudniki bodo predstavljali svoje znamke kave na pokušinah. Festival bo spremljala tudi ponudba ulične hrane, craft piva in koktejlov.

14. Otroški bazar

bazar3.jpg
torek, 10. september 2019

Tudi v letošnjem letu na Otrošem bazarju ne bo manjkalo otroških delavnic, pisanih plesnih in pevskih nastopov, pisanih maskot, tematskih delavnic, športnih delavnic na zunanji ploščadi, in predstavitve na razstavnih prostorih! Vabljeni na Gospodarsko razstavišče v ljubljani, 14. in 15. septemv+bra 2019.

23. Bollé - Originalni tek okrog jezera in Oj' Kulinarika Fest

bled_otok.jpg
torek, 10. september 2019

Veslaški center Bled, Mala Zaka, 15. 9. 2019, 10:00

30. Pikin festival

pika
ponedeljek, 9. september 2019

Največji družinski festival v Sloveniji v sedmih dneh obišče več kot 100.000 obiskovalcev. Festival z veličastno, 30-letno tradicijo je nepozabno doživetje za vsakega obiskovalca.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije