Nasvet za izlet

Veselo v Kranjsko Goro

kranjska_gora1-1.jpg
ponedeljek, 21. oktober 2013

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« vedno znova ugotavlja, da ima vsak kraj svoj čar v vsakem od letnih časov. Tako se je prejšnji teden odpravila v Kranjsko Goro, kjer je jeseni še posebej veselo. Tam namreč že vrsto let pripravljajo srečanje narodno zabavnih ansamblov »Veselo v Kranjsko Goro«, obljubljajo pestre krompirjeve počitnice, hkrati pa se intenzivno pripravljajo tudi že na zimsko sezono.

Na krompirjeve počitnice? Nič lažjega! Kamnik bus.

kupon.jpg
petek, 11. oktober 2013

Občina Kamnik, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik, Kam-bus d.d. in vodilni turistični ponudniki v občini Kamnik vas vabijo, da krompirjeve počitnice preživite v Kamniku in se na potep odpravite s Kamnik busom.

Brezplačna vodenja po Krajinskem parku Strunjan

Strunjan
četrtek, 19. september 2013

Konec sptembra in začetek oktobra ter za Praznik kakijev, ki se bo letos odvijal od 8. do 10. 11. 2013, bodo potekala BREZPLAČNA PROMOCIJSKA VODENJA PO KRAJINSKEM PARKU STRUNJAN.

Otvoritev TRC Savus v Radečah

savus.jpg
ponedeljek, 16. september 2013

Na brežini reke Save v Radečah je pred kratkim odprl svoja vrata Turistično rekreacijski center Savus.

Nova tematska turistična pot na Dolenjskem

tematski-izleti.jpg
petek, 13. september 2013

Dolenjska je bogatejša za novo tematsko turistično pot - "mlinajrevo pot". Uradna otvoritev in predstavitev "mlinarjeve poti" bo jutri, v soboto, 13. septembra.

Kopanje z razgledom

bled_mail.jpg
ponedeljek, 12. avgust 2013

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je pretekli teden oglasila iz slovenskega, pa tudi evropskega in svetovnega bisera – Bleda. Ta se nahaja na nadmorski višini 500 metrov, nekaj metrov nižja pa je gladina Blejskega jezera. Ob njem se nahaja Grajsko kopališče, ki v teh vročih poletnih dneh ponuja odlično možnost za osvežitev.

Ohladite se v kraškem podzemlju

Zupanovajama_2.JPG
četrtek, 8. avgust 2013

V letošnjem »tretjem vročinskem valu« vsak dan dosegamo nove temperaturne rekorde – hkrati pa razmišljamo, kako bi jih preživeli nekje, kjer je vsaj za kanec hladneje.

Pustolovščine v času prvenstva EuroBasket 2013

ljubljana_pustolovščine.jpeg
torek, 6. avgust 2013

V času prvenstva EuroBasket 2013, ki ga septembra gosti Ljubljana, bo na voljo nekaj posebnih, pustolovsko obarvanih programov izletov v okolico Ljubljane, ki sicer niso na voljo v redni ponudbi javnega podjetja Turizem Ljubljana.

Ruski vikend v Kranjski Gori

ruska_kapelica.JPG
četrtek, 25. julij 2013

Nekateri te dni nestrpno pričakujejo težko prisluženi dopust, drugi se ga le še spominjajo…Ni važno v katero skupino sodite – če bosta ta vikend v Sloveniji, vabljeni, da se odpravite v Kranjsko Goro, kjer se obeta enkraten kulturni dogodek; koncert akademskega zbora Mihajlovič Ivanovič Glinka. Kaj vse še ponuja Kranjska Gora kot destinacija pa je za vas raziskala ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija s pomočjo sogovonikov pred mikrofonom. Preberite kaj so povedali.

Poletje v Termah Krka

pool_dolenjske.jpg
petek, 19. julij 2013

Poletje je v polnem zamahu in z njim težko pričakovani dopust. V Termah Krka so pripravili ideje za počitnice in enodnevne izlete. V prijetnem naravnem okolju in ob ravno prav topli termalni ter morski vodi se boste lahko predali počitniškim užitkom.

4. Družinski kolesarski dan v Kranjski Gori

kranjska_gora__spikova.jpg
četrtek, 4. julij 2013

Voden kolesarski izlet, v soboto, 6. julija. Štart ob 10.00 uri s trga pred TIC-om Kranjska Gora.

Praznik vina in česna

vino in česen
sreda, 3. julij 2013

Ta konec tedna, 6. in 7. julija, bo popestril Praznik vina in česna v Novi vasi. Obiskovalci bodo lahko okusili domače vino, istrski rdeči česen in druge kulinarične dobrote.

V Skrivnostni svet Brinjeve gore

brinjeva gora
četrtek, 27. junij 2013

Vabimo vas na pohod in druženje s Kelti na Brinjevo goro…

»Od vinarja do oljkarja« ponovno vabijo

vino
ponedeljek, 24. junij 2013

V torek, 25. junija, bodo na različnih lokacijah v osrčju Slovenske Istre ponovno odprli svoja vrata obiskovalcem vinarji in oljkarji, kjer bodo ponudili za degustiranje najrazličnejše domače pridelane dobrote.

Poletna doživetja v Kranjski Gori

kranjska_gora1-1.jpg
četrtek, 20. junij 2013

Poletne počitnice so pred vrati in z njimi tudi številna poletna doživetja. Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je prepričala, da lahko nepozabne poletne dni preživite v Kranjski Gori, ki je idealen kraj za preživljanje aktivnih počitnic. Poleg tega pa se obetajo tudi številne prireditve; že to nedeljo se pričenjajo Kekčevi dnevi, pestro dogajanje pa se bo nadaljevalo vse poletje.

Interaktivni kolesarski vodnik po Lipniški dolini

Lipni_ka_dolina_pomlad.jpg
ponedeljek, 27. maj 2013

Lipniško dolino je najlepše odkrivati na kolesu.

Prihodnji teden se pričenja pestro dogajanje na Ljubljanskem gradu

lj_grad.jpg
četrtek, 23. maj 2013

Dogodki, ki bodo prihodnji teden popestrili dogajanje na Ljubljanskem gradu: Peš iz mesta na Ljubljanski grad, Kolo, Grajski piskači in Knjižnica pod krošnjami

Kolesarski vodič S kolesi po Srcu Slovenije

s-kolesi-po-srcu-slovenije-nova-naslovnica.JPG
ponedeljek, 20. maj 2013

Na pragu Ljubljane, v Srcu Slovenije, lahko kolesarji izbirajo med 32 treking, družinskimi, cestnimi in gorskimi kolesarskimi potmi, ki jih je v kolesarskem vodiču izdal Razvojni center Srca Slovenije.

Pustolovski park Otočec: obetajo se nove pustolovščine!

pustolovski_park_otocec.jpg
četrtek, 16. maj 2013

Dolenjska turistična ponudba je od 19. aprila 2013, bogatejša za pustolovski park. Na gozdnem območju Otočca, v neposredni bližini Hotela Šport in s pogledom na edinstveni rečni Grad Otočec, so športnim in adrenalinskim navdušencem na voljo 4 plezalni poligoni s skupno 45 postajami in 46 elementi spretnosti – za inovativno in razburljivo obliko rekreacije v naravi. 

Med prazniki v pustolovski park in na bazene

pustolovski_park06.jpg
ponedeljek, 29. april 2013

Se še vedno sprašujete, kam bi »skočili« med prazničnimi dnevi? V Termah Krka so za vas pripravili dve ideji:

Najnovejše v tej rubriki

Kresna noč na gradiškem jezeru

Gradisko jezero
sreda, 21. junij 2017

24 ur hoje okrog Gradiškega jezera pri Lukovici, v petek, 23. junija.

Pohodniški festival v Kamniško-Savinjskih Alpah

aktivnosti-pohodnistvo.jpg
ponedeljek, 19. junij 2017

Gorska veriga Kamniško-Savinjskih Alp vabi poglede z visokimi vrhovi dvatisočakov. S čudovitimi zelenimi dolinami, ki segajo v naročje sivih skal, že stoletja privablja obiskovalce od blizu in daleč. Približajte se mogočnim goram - iz njih veje mir stoletij.

Jurjevanje v Beli krajini

jurjevanje.jpg
ponedeljek, 19. junij 2017

Jurjevanje v Beli krajini je najstarejši folklorni festival v Sloveniji ter eden izmed najbolj prepoznavnih festivalov doma in v tem delu Evrope. Petdnevni festival poteka v mestu Črnomelj v Beli krajini, deželi belih brez, tople reke Kolpe ter bogate kulturne dediščine.

Šank rock odpira novo sezono na Gorenjski plaži v Tržiču

sank rock trzic
sreda, 14. junij 2017

Občina Tržič ob odprtju nove poletne sezone na Gorenjski plaži, vabi na koncert skupine Šank Rock, ki bo v soboto, 17. junija 2017, od 21. ure dalje v amfiteatru Gorenjske plaže. V okviru projekta Volkswagen Rocks bodo za odlično zabavo poskrbeli dobro znani rockerji zasedbe ŠANK ROCK, ki je na glasbeni sceni že polnih 35 let.

36. Festival idrijske čipke

cipka.jpg
ponedeljek, 12. junij 2017

Festival se v Idriji organizira s prekinitvami že od leta 1952 – v letu 2017 bo med 16. in 18. junijem že 36. po vrsti. Zaradi svoje odmevnosti in prepoznavnosti je glavni promotor idrijske čipke. S prireditvijo se ohranjanja tradicija izdelovanja idrijske čipke ter spodbuja inovativnost v njeni izdelavi in uporabi.

Festival kiparjev z motorno žago

Zaga
petek, 9. junij 2017

Trodnevno srečanje kiparjev z motorno žago bo potekalo od 9. do 11. junija v Gradišču nad Šentvidom in Stično.

Praznik češenj

češnje
petek, 9. junij 2017

Največja in najbolj odmevna kulturno – turistična prireditev, ki jo obišče že preko 30.000 obiskovalcev iz domače ter sosednjih italijanskih in avstrijskih pokrajin, je vsekakor Praznik češenj. Dogodek poln etnoloških vsebin, kulturnih in športnih prireditev ter zabave za vse generacije.

Festival vina zelen

vino
četrtek, 8. junij 2017

V soboto, 17. junija 2017, bo od 17. do 22. ure v Vipavskem Križu potekal Festival vina zelen. Več kot trideset vinarjev iz Zgornje in Spodnje Vipavske doline bo skupaj predstavilo skoraj petdeset vzorcev vina zelen.

Dogodki ob 100. letnici bitke pri Kobaridu in konca Soške fronte

kobarid.jpg
torek, 6. junij 2017

Stoletje je minilo od bojev na Soški fronti med Prvo svetovno vojno. Fundacija Pot miru bo obeležila okroglo obletnico z obilico dogodkov, ki se bodo dogajali vse leto.

Kamniška Bistrica: Pohod ob reki, ki povezuje

kamniška bistrica
ponedeljek, 5. junij 2017

Občini Kamnik in Domžale bodo ta vikend ponovno povezali v rekreativno-turistično-kulturnem vzdušju s pohodom ter kar dvema zaključnima prireditvama.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije