Nasvet za izlet

Soča fun park, nov pustolovski park v Solkanu

soča fun park
četrtek, 28. junij 2012

Soča Fun Park je nov pustolovski park v Solkanu, katerega koncept temelji na doživljajskem popotovanju preko posebej urejenega plezalnega poligona na višini 1 do 8 m. Zgrajen je med krošnjami dreves tako, da si obiskovalci sami lahko izbirajo sebi primerno težavnostno stopnjo.

Kako si z vlakom polepšati poletje?

abonent_plus.jpg
sreda, 20. junij 2012

Vas kdaj mika, da bi stopili na železniški peron, pogledali odhode vlakov in se odpeljali novim dogodivščinam naproti? No, poletni meseci so kot nalašč za kaj takšnega. Pa seveda tudi za načrtovane poti, izlete, kopanja in potovanja po domačih in tujih železniških tirih. Tokrat vam bomo postregli z nekaj namigi, kako in kam v družbi Slovenskih železnic, ki so tudi za to poletje pripravile cenovno ugodna potovanja z vlaki.

V slovenskih gorskih centrih bo pestro tudi poleti

ponedeljek, 18. junij 2012

Slovenski gorski centri so po izredno slabi zimski sezoni pridno zavihali rokave in za poletne mesece pripravili pester nabor aktivnosti, s katerimi želijo privabiti vsaj toliko gostov, kot jih obišče pozimi. Skoraj vsak center se lahko pohvali s kakšno novostjo, poleg tega pa pripravljajo tudi številne zanimive prireditve.

Inovativni slovenski turizem

Eskimska vas Krvavec
torek, 5. junij 2012

Vse od leta 2004 na Slovenski turistični organizaciji inovativnost razumejo, spodbujajo in nagrajujejo z nagrado sejalec nabolj inovativne turistične produkte, leta 2009 pa so s snovalcem pričeli nagrajevati in pomagati uresničevati še najbolj obetavne turistične zamisli.

Odprtje tematskega parka Fidov gaj

Fidov_gaj05.jpg
torek, 5. junij 2012

Za gostiščem in muzejem Firšt v Solčavi bodo na dan svetega Vida, v petek, 15. junija 2012, ob 17. uri, odprli tematski park, Fidov gaj. V gaju bo predstavljena tako etnološka dediščina kot tudi naravna bogastva območja, zato so celotno zgodbo poimenovali s podnaslovom Dediščina ljudske modrosti.

Aktivno poletje na Krvavcu

park poletni 005.jpg
petek, 25. maj 2012

Z 19. 5. 2012 je začel obratovati Poletni park na Krvavcu, ki je od lanske sezone, ko je zaživel, krepko obogatil svojo ponudbo. Park, ki je namenjen vsem, ki jih veseli aktivno preživljanje prostega časa in zabave v naravi, nudi poleg že obstoječih atrakcij (plezalno pustolovskega parka, plezalnega stolpa, slack line poligona, vožnje z gorskimi kolesi ter tubami) še atraktivno vožnjo z gorskimi gokarti, lokostrelstvo in frizbi golf.

Nove zgodbe Arboretuma Volčji Potok

petek, 18. maj 2012

Čeprav je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« še ne dolgo nazaj uživala v prebujajoči se naravi in prvih pomladnih cvetovih Arboretuma Volčji Potok, je slika sredi maja popolnoma drugačna. Človek kar ne more verjeti, kako drugače se narava obarva in zaživi v zgolj nekaj kratkih tednih. S čim arboretum navdušuje v teh dneh razkrivamo v naslednjih vrsticah.

Na Vinski vigredi polno vsega dobrega

vigred.jpg
petek, 11. maj 2012

V Beli krajini pravijo, da je ni vigredi do metliške Vinske vigredi. Ko se namreč začne pomlad spogledovati s poletjem, ko je narava vsa cvetoča in pojoča, Belokranjci znova zavihajo rokave in se lotijo turistično vinarske kulturne prireditve »Vinska vigred«. Letos bo potekala že 30-ič po vrsti, in sicer od 18. do 20. maja.

Pestro in aktivno poletje v Izoli

izola_panorama.jpg
torek, 8. maj 2012

Sončni dnevi in toplo vreme je ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« takoj usmerilo proti slovenskim kopališčem. Potem ko so že obiskali Ptuj, so sledili kažipotom proti obali in pristali v vselej privlačni Izoli. Tam seveda diši po morju, po ribicah in mediteranskih rastlinah. Ni skrivnost, da ima ekipa omenjene radijske oddaje Izolo preprosto rada. Z velikim veseljem so tako preverili, kaj vse se in se še bo v tem obalnem mestu dogajalo do konca poletne sezone.

Z vlakom v Naj wellness v Termah Olimia

Wellness Orhidelia
četrtek, 26. april 2012

Tisti, ki so redna družba ekipe radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« vedo, da ta praktično nikoli ne počiva. Pred dnevi so s sezono 2011/2012 dokončno opravili z izboroma »Naj wellness« in »Naj smučišče«, v popolni pripravljenosti pa že napovedujejo začetek akcij »Naj kopališče« in »Naj kamp«. Omenjeni akciji sta na nek način napovedali tudi aprilski obisk. Z vlakom Slovenskih železnic so se odpeljali iz prestolnice proti vzhodu in se ustavili v Termah Olimia.

Ogledi Ribogojnice Fonda

torek, 24. april 2012

Družina Fonda, ki s polno strasti in ljubezni do morja, v svoji morski Ribogojnici predano in skrbno vzreja Piranskega brancina, vam ponuja možnost ogleda svoje morske kmetije.

Med prvomajskimi počitnicami na potep z vlakom

kazipot_za_splet.jpg
torek, 24. april 2012

Za prvomajske počitnice si vsi delamo načrte: nekateri se odločamo za daljša potovanja, drugi za potep po soseščini. Pri načrtovanju potovanj pa je nadvse pomembno imeti dobre informacije - kam, kje, kako?

Pivka - bogastvo zgodb in okusov

pivka.jpg
petek, 20. april 2012

V Pivki so bogatejši za novo turistično ponudbo Pivka - bogastvo zgodb in okusov. Zaživel je namreč turistični projekt Občine Pivka, Parka vojaške zgodovine, družbe Pivka perutninarstvo in Šobčeve domačije.

Vabljeni na degustacijo kraških pršutov in ogled najstarejše pršutarne

degustacije_3.jpg
sreda, 18. april 2012

Vljudno vabljeni v pršutarno Lokev na Krasu sredi čarobne kraške pokrajine. S ponosom vas bodo popeljali skozi tradicionalni način predelave kraškega in lokavskega pršuta. V zavetju miru in harmonije kraškega dvorišča bodo za vas pripravili degustacijo kraških dobrot, ki jih odlikuje sočnost in polnost značilnega okusa.

Trije namigi za doživljanje pomladne Ljubljane …

botanicni_vrt.jpeg
torek, 17. april 2012

Turizem Ljubljana je zbral tri namige, ki vam lahko popestrijo pomladne dni.

Velike žuželke in morski velikani v Arboretumu Volčji Potok

arboretum1.jpg
četrtek, 5. april 2012

V uredništvu radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se sicer v teh dneh precej ukvarjajo s preštevanjem glasov, ki so prispeli v okviru izbora za naj wellness in naj smučišče. Vmes pa seveda smuknejo tudi na teren. Tako so se ustavili v Arboretumu Volčji Potok. Privabili so jih prvi spomladanski cvetovi, brstenje listov ter posebni obiskovalci, pošastno velike žuželke in morski velikani.

15 tematskih poti po slovenski Istri

istra.jpg
sreda, 4. april 2012

V okolici Kopra je zaživelo 15 tematskih poti, ki so nastale z namenom, da bi približali obiskovalcem mestno zaledje, skrb za naravo in okolje ter zanimanje za kulturno-zgodovinsko dediščino slovenske Istre.

Na Starem gradu Celje bo s tem koncem tedna ponovno zaživela Živa zgodovina

Ziva_zgodovina2.JPG
torek, 3. april 2012

S tem koncem tedna bo na Starem gradu Celje ponovno zaživela Živa zgodovina. Obiskovalci bodo lahko uživali v animiranem prikazu grajskega življenja vse vikende do konca oktobra in to zgolj za ceno 2 EUR dnevne vstopnine.

Strokovna vodenja po Ljubljanskem barju

četrtek, 22. marec 2012

Krajinski park Ljubljansko barje, tik ob slovenskem glavnem mestu, pestuje številne naravne vrednote in bogato kulturno dediščino, ki je marsikomu premalo znana.

Dnevi narcis v Arboretumu Volčji Potok

Narcisa
četrtek, 15. marec 2012

Poleg nekaterih drugih znanilk pomladi so tudi narcise med tistimi rastlinami, ki zacvetijo zgodaj pomladi. Ime so dobile po Narcisu iz starogrške mitologije. Razstavo si lahko ogledate  od sobote, 17.3., do petka 20.4.2012 v Arboretumu Volčji Potok, Radomlje.

Najnovejše v tej rubriki

Mesto Celje to soboto v znamenju predvelikonočnega dogodka

blejski_grad_velika_no.jpg
sreda, 12. april 2017

Zavod Celeia Celje vabi v soboto, 15. 4. 2017, med 10.00 in 13.00 v mestno središče na dogodek DOBIMO SE V MESTU: V PRIČAKOVANJU VELIKE NOČI.

Vodeni sprehod "Spoznavanje skritih kotičkov lipiškega posestva"

Lipicanci
ponedeljek, 10. april 2017

Pridružite se vodenemu sprehodu po skritih kotičkih lipiškega posestva, ki bo v sklopu Festivala kraška gmajna potekal v soboto, 22. aprila. Sprehod se bo začel ob 15. uri pri vhodu v Kobilarno Lipica. V poldrugi uri do dveh urah prijetne hoje po zelenih pašnikih, med stoletnimi hrasti, vam bomo predstavili zgodbo "Od kraške gmajne do edinstvene kulturne krajine Lipice."

Intesa Sanpaolo Bank 4. Istrski maraton

tek11.jpg
ponedeljek, 3. april 2017

Tri tekaške preizkušnje – maraton, polmaraton in rekreativni tek – letos gosti koprska občina. Omenjeni teki bodo na sporedu v nedeljo, 9. aprila. Dan poprej se bo v Kopru, kjer bo tudi osrednje prizorišče dogajanja, odvil Kapkov otroški tek.

Velikonočni sejem v Termah Snovik

Pirhi
sreda, 29. marec 2017

Turistično društvo Tuhinjska dolina in Terme Snovik vas vabita na 12. Velikonočni sejem to nedeljo, 2. 4. 2017 med 10 in 16. uro na teraso Term Snovik.

11. Festival vin in oljčnega olja Šempas

Oljčno olje
ponedeljek, 27. marec 2017

Turistična zveza TIC Nova Gorica v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Šempas vabi na odprtje 11. Festivala vin in oljčnega olja Šempas - Žlahtna dediščina Slovenije, druženje z domačimi, udomačenimi in avtohtonimi sortami, ki bo v nedeljo, 2. aprila 2017, ob 15.00, v Kulturnem domu v Šempasu.

Dan vina in čokolade

cokolada.JPG
ponedeljek, 27. marec 2017

Pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) se bo v koprski Taverni v soboto, 1. aprila 2017, med 16. in 23. uro odvil že četrti Dan vina in čokolade, na katerem bo možna degustacija več kot 40 vrst vina ter različnih vrst čokolad in čokoladnih sladic.

Mali kraški maraton

tek1.jpg
petek, 24. marec 2017

Mali kraški maraton je dogodek, ki iz leta v leto podira rekorde in privablja mednarodno zasedbo tekačev, ki želijo po zimskem premoru, preizkusiti svojo fizično pripravljenost. 26. 03. 2017 ob 11:00 v Sežani.

Planiški poleti in Open Air Planica

planica1.png
torek, 21. marec 2017

Priletite na letalnico v Planico!

Pot kulturne dediščine Žirovnica

preseren_celje.jpg
petek, 17. marec 2017

Vabljeni v soboto 25.3.2017, ko bodo svoja vrata odprle vse spominske hiše na Poti kulturne dediščine Žirovnica.

Premierna predstava Lipiške šole klasičnega jahanja

Lipica-Stud-Farm-2 (2).jpg
torek, 14. marec 2017

Odkrijte, zakaj so lipicanci zasloveli po vsem svetu! Naj vas najlepši lipicanski žrebci navdušijo z elegantnimi koraki, plemenitostjo ponosa in najzahtevnejšimi figurami klasične dresure na predstavi Lipiške šole klasičnega jahanja. Predstava traja 45 minut in se zaključi z nastopom izbranih žrebcev v točki »šola nad zemljo«.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije