Nasvet za izlet

Kamnik z okolico vabi v naravo

veika_planina.jpg
torek, 23. april 2013

Pretekli konec tedna je Zavod za turizem in šport v občini Kamnik v okviru Slovenske turistične borze v Portorožu predstavil ponudbo svojih turističnih programov s številnimi priložnostmi za aktivno preživljanje prostega časa bližje naravi ter aktivnosti, programe in možnosti za wellness za vsak, še tako zahteven okus.

Turistično-kulinarična tura: Skopje - Ohrid - sv. Naum - Bitola - Vevčani

Lake-Ohrid-Macedonian-Natural-and-Cultural-Heritage-of-the-Ohrid-region-4.jpg
petek, 29. marec 2013

Makedonija – zibelka Slovanstva ... dežela Aleksandra Velikega, Cirila in Metoda, matere Tereze ... odlična makedonska kuhinja in vina ... Ohridsko jezero ... Ohrid ... ohridski biseri ... sv. Naum ... Bitola ... Skopje ...

Povežimo soline 2013

Soline_rumena_v002.jpg
ponedeljek, 4. marec 2013

Prireditev se odvija letos je že devetič in pričakujejo rekordno udeležbo tekačev. Tek se bo zgodil v nedeljo, 17. 3. 2013 s štartom ob 11.00 uri na Seči.

Doživi Hrastovlje – odkrivanje Hrastovlja s skupno vstopnico

četrtek, 28. februar 2013

Vsi ponudniki istrske vasice pod Kraškim robom so se povezali v skupni turistični produkt DOŽIVI HRASTOVLJE – SKUPNA VSTOPNICA, z namenom predstavitve na edinstven način, predvsem pa za uporabnika ceneje, kot če bi kupili vstopnico pri vsakem posebej.

Na Jezersko na adrenalinsko zimsko doživetje

skiing 1.JPG
torek, 26. februar 2013

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je na zasneženo soboto odpravila na Jezersko, na obisk k legendi slovenskega turnega smučanja Davu Karničarju. Tamkajšnji gorniški center, ki je sicer šele v izgradnji,  je namreč odlična izhodiščna točka za turno smučanje in številne druge adrenalinske zimske aktivnosti.

Tropski razgledi sredi bele Ljubljane - zimsko obarvan Botanični vrt

botanicni_vrt.jpeg
torek, 19. februar 2013

Ste vedeli, da je ljubljanski Botanični vrt naša najstarejša kulturna, znanstvena in izobraževalna ustanova z nepretrganim delovanjem? Deluje že od leta 1810, v njem domuje več kakor 4.500 vrst, podvrst in oblik, od katerih je več kot tretjina domačih, vrt kot ustanova pa sodeluje z več kot 270 botaničnimi vrtovi z vsega sveta. Ste ga že kdaj obiskali? Tisti, ki vanj redno zahajajo, pravijo, da je lep v vseh letnih časih in da je njegov največji čar prav njegovo nenehno spreminjanje.

Dežela škrata Krančka

krancek.jpg
petek, 28. december 2012

Dežela škrata Krančka je otroška predstava,v kateri otroci spoznajo hudomušnega škrata in njegove prijatelje ter z njimi iščejo izgubljeni zaklad v rovih pod starim Kranjem. Predstava bo na ogled 29. in 30. decembra ob 11:00. Odvija se v Rovih pod starim Kranjem in traja približno 35 minut.

Doživetje v Ledeni deželi v Bohinju

ledena dežela bohinj
petek, 28. december 2012

Še dva dni imate čas, da se odpravite v čarobni pravljični svet sredi idiličnega gozda ob Bohinjskem jezeru. Ob vstopu v Ledeno deželo vas bo pričakala Božičkova pomočnica in vas po potki skozi gozd popeljala do lesene koče, ki je praznično okrašena.

Žive jaslice v Snoviku so prestavili na januar

jaslice_v_ledu.jpg
četrtek, 27. december 2012

Zaradi slabega vremena so v Termah Snovik prireditev Božične pesmi z Alenko Gotar in prikaz Živih jaslic pri Termah Snovik prestavili na 5.1.2013, ob 17. uri.

Poklon Martinu in vinu

vino.jpg
ponedeljek, 12. november 2012

Jesen se nam kaže v vseh svojih odtenkih, diši po kostanju in v zraku je pričakovanje, kdaj se bo mošt spremenil v vino. Martinovanja že potekajo. Dolgo tradicijo imajo prav na vzhodnem koncu dežele pod Alpami, kjer zabavne in turistične prireditve spremlja bogato kulturno in etnološko izročilo. Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je preverila, kako martinovanja potekajo na ptujskem v Halozah, Slovenskih Goricah in v Ormožu.

Živahna doživetja v Kranjski Gori

kranjska_gora.jpg
četrtek, 25. oktober 2012

Vas mikajo živahna doživetja, aktivno preživljanje počitnic, vikenda ali zgolj enega samega dne. Morda pa vas bolj kot zanima naravna in kulturna dediščina, odkrivanje skrivnosti dobrega počutja ter obisk katerega od wellness centrov? No, za vse našteto vam ni treba iti na različne destinacije. Dovolj je le, da se odpeljete proti Kranjski Gori. Prav tja se je v minulih dneh odpeljala tudi ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija«.

Po rimski Ljubljani

rimska_ljubljana.jpeg
torek, 2. oktober 2012

Prenovljeni arheološki parki - Rimski zid, Emonska hiša in Zgodnjekrščansko središče - v obliki krožne poti omogočajo neposredno srečanje z antično dediščino Ljubljane.

Do 7. oktobra 4. Festival pohodništva

festival_pohodnistva.jpg
petek, 28. september 2012

Septembra in oktobra, najlepših mesecih za pohode, v dolini Soče ter v okolici Bohinja pripravijo festival oziroma dneve pohodništva. Letos bodo potekali od 22. septembra do 7. oktobra. V tem času je mogoče lepote narave in spomenike preteklostio odkrivati pod vodstvom izkušenih vodnikov. Pohodi so primerni tako za družine kot za zahtevnejše ljubitelje gora.

Super način za spoznavanje Slovenije

csod.jpg
ponedeljek, 24. september 2012

Vabljeni, da se vključite v CŠOD transverzalo in zbirate žige in nalepke CŠOD domov. Domovi so dobro izhodišče za izlete in spoznavanje zanimivih kotičkov Slovenije. 

Anin dvor - nov mejnik Rogaške Slatine

Rogaška
sreda, 19. september 2012

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je odpravila v kraj, ki so ga v preteklosti obiskali številni eminentni gostje. Kraj, ki slovi po svoji zdravilni termomineralni vodi, po nazivu najlepše urejen izrazito turističen kraj in po številnih novostih. Prav slednje so jih v Rogaški Slatini zanimale tokrat.

Vodeni ogledi Žal

zale1.jpeg
torek, 11. september 2012

Zavod Turizem Ljubljana je v svoj program rednih ogledov vključil voden ogled pokopališča Žale. Vodenja so vsako prvo soboto v mesecu, naslednje bo 6. oktobra 2012 ob 10. uri.

Podiranje rekordov na festivalu Panonika harmonika

sreda, 22. avgust 2012

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je v vročih avgustovskih dneh na pot proti Dolenjski usmeril poseben festival – festival harmonike in rekordov. Gre za doma in v tujini zelo odmeven festival, ki bo tokrat v Brežicah potekal od 24. do 26. avgusta. Le nekaj kilometrov iz Brežic pa obiskovalce pričakuje zeleni raj – domačija Zavinek.

Kako so živeli koliščarji?

panorama-koliscarji-copy-05a23748.jpg
četrtek, 16. avgust 2012

Ne glede na to, ali še uživate v dopustniških in počitniških dneh ali pa je vse to že za vami in se vam po napornem delovnem tednu prileže prosta sobota, ste vselej vabljeni v družbo ustvarjalcev radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ter gostov, ki so članom ekipe tokrat razkrili skrivnosti koliščarjev ter dogajanja na petem koliščarskem dnevu, ki se bo na Ljubljanskem barju zgodil 18. avgusta 2012.

V kampu Koren v Kobaridu imajo nov adrenalinski park

park_koren.jpg
ponedeljek, 13. avgust 2012

V kampu Koren v Kobaridu, ki je bil prvi kamp ob reki Soči, so sredi julija odprli povsem nov pustolovski park, ki so ga poimenovali Reli. Nov adrenalinski park je nastal v sodelovanju s športno agencijo Soča Trend.

Izbirate lahko že med skoraj 230 namigi za Na lepše. Po Sloveniji!

ponedeljek, 6. avgust 2012

Slovenska turistična organizacija je pobudnik akcije, s katero želijo Slovence spomniti, kako prijeten je lahko oddih v bližnjih slovenskih turističnih krajih. Idejo za poletni oddih v Sloveniji lahko najdete že med skoraj 230 ponudbami in paketi, ki so jih pripravili v slovenskih turističnih destinacijah.

Najnovejše v tej rubriki

Tradicionalno pobiranje kamenja na Krvavcu

krvavec_junij.png
četrtek, 1. junij 2017

Prvo junijsko soboto, 3. junija, vabljeni na tradicionalno akcijo pobiranja kamenja. Zavihali boste rokave in pobrali kamenje, ki vedno znova pronica na površje. Vsako obilnejše deževje izpira zemljo in prikažejo se novi kamni, ki jih je treba odstraniti, da bi bile pašne razmere za živino ugodne.

Poletje v Celju

poletje_celje.jpg
četrtek, 1. junij 2017

Projekt Poletje v Celju, knežjem mestu s katerim Mestna občina Celje bogati kulturno dogajanje v mestu,  se tudi letos osredotoča na raznoliko vsebinsko  ponudbo, ki ji bodo lahko ciljne javnosti sledile na že dodobra prepoznavnih prireditvenih lokacijah v mestnem središču.

Alpe Adria Trail - otvoritvena prireditev

Soča
ponedeljek, 29. maj 2017

Alpe Adria Trail, pot treh dežel, ki povezuje Grossglockner z jadranskim morjem, zaradi svoje raznolikosti, kulturne dediščine in naravnih lepot postaja ena izmed najbolj prepoznavnih evropskih pešpoti. Otvoritveni dogodek, ki ga vsako leto pripravi druga dežela bodo letos pripravili v dolini Soče.

Festival družin

festival_druzin.jpg
petek, 26. maj 2017

Festival družin je najlepši družinski dopust, ki dejansko nudi tudi vsebino, ki družini napolni baterije in ji da novega zagona. Je tradicionalna družinska prireditev, ki poteka že od 2007.

Kranjska Gora gosti evropski festival kolesarjenja

kolesarja.jpeg
sreda, 24. maj 2017

Od četrtka, 25. maja do nedelje, 28. maja 2017 bo Kranjska Gora gostila evropski festival kolesarjenja »Trail Days«, ki bo po pričakovanju organizatorjev, v dolino privabil okoli dva tisoč kolesarjev z različnih koncev Evrope.

Festival Moč zemlje

Radovljica
torek, 23. maj 2017

Festival Festival Moč zemlje, ki bo v soboto, 27.5., na Linhartovem trgu v Radovljici, združuje glino, keramiko, semena in zelišča.

Dan doživetij v Županovi jami pri Grosupljem

zupanova_j.JPG
torek, 23. maj 2017

Ste se v kraško jamo že spustili po vrvi, kot pravi jamarji? Kdaj ste nazadnje poskusili zgraditi bivak v gozdu in se »pozabavali« z vprašanjem, kako bi v divjini našli kaj uporabnega za preživetje? Ste se že preizkusili v spretnosti streljanja z lokom ali s samostrelom, kot so to znali v starih časih?

45. Teden cvička

teden_cvicka.jpg
ponedeljek, 22. maj 2017

Po uspešni lanski izvedbi, bodo trebanjska vinogradniška društva - Trebnje, Lisec in Čatež - zopet gostila, sedaj že 45. Teden cvička, kjer ne bo manjkalo dobre glasbe, pijače in jedače, ter še in še.

Dan Lipicanca

Lipicanci
četrtek, 18. maj 2017

Najlepši lipicanci Kobilarne Lipica in Združenja rejcev lipicanca Slovenije bodo v nedeljo, 21. maja, glavne zvezde praznovanja Dneva lipicanca, s katerim se bodo poklonili 437. rojstnemu dnevu lipicanca in Kobilarne Lipica.

Praznik refoška

praznik_refoska.jpeg
četrtek, 18. maj 2017

Od petka, 19. maja, do nedelje, 21. maj 2017 v Marezigah praznik ljubiteljev žlahtne kapljice.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije