Nasvet za izlet

2000-letnica Emone obeležena z linijo spominkov in vodenji »Rimska Emona za pokušino«

emona1.jpeg
torek, 18. februar 2014

Celosten projekt obeleževanja 2000-letnice Emone v Ljubljani v letu 2014 vključuje tudi razvoj nove promocijsko-prodajne linije spominkov.

Županova jami pri Grosuplju vabi na obisk kraškega podzemlja tudi tudi pozimi

zupanova_jama1.jpg
petek, 27. december 2013

Prišla je zima, vendar v kraškem podzemlju s tem ni težav. Zunanje temperature na razmere v jami ne vplivajo kaj dosti. V notranjih delih Županove jame namreč vlada stalna temperatura 9,5 °C. Poleg tega ste v jami  ”pod streho”, lepota kapnikov pa je enako bleščeča kot ob lepem poletnem dnevu.

Zimska pravljica v Veliki Zaki

zimska_pravljica_drsanje.jpg
ponedeljek, 23. december 2013

V Veliki Zaki na Bledu je tudi v letošnji zimi zimska pravljica. Možno si je ogledati nastanek ledenih skulptur. Glede na vremenske pogoje pa je moč drsati, teči na smučeh, prvič v letošnji zimi pa tudi smučati in sankati na smučišču za otroke do 6 let.

Vredno ogleda!

gradbled0034.jpg
torek, 10. december 2013

Slovenija navdušuje s svojimi zanimivostmi in lepotami. Izbira je tolikšna, da se je včasih težko odločiti, kaj obiskati. Spletni portal www.slovenia.info oži vašo izbiro in vam ponuja 50 znamenitosti, ki so v Sloveniji najbolj obiskane.

Obiskali smo Vinsko klet Rodica

rodica1.jpg
ponedeljek, 11. november 2013

Malo pred martinovim se je ekipa Dobro jutro, Slovenija odpravila v slovensko Istro. Obiskali smo prenovljeno klet ekološkega vinogradnika Marinka Rodice, ki nas je navdušil tako s svojimi vini, kot s svojo prijaznostjo in odprtostjo.

Namig za izlet

kropa.jpg
ponedeljek, 4. november 2013

Kropa je v jesenskem času še posebno lepa. V čudovitem "amfiteatru" na koncu doline boste lahko uživali v barvah jeseni, medtem ko boste poslušali žuborenje Kroparice. Lep sprehod po kraju lahko nadgradite s domačim kosilom v eni od kroparskih gostiln.

Veselo v Kranjsko Goro

kranjska_gora1-1.jpg
ponedeljek, 21. oktober 2013

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« vedno znova ugotavlja, da ima vsak kraj svoj čar v vsakem od letnih časov. Tako se je prejšnji teden odpravila v Kranjsko Goro, kjer je jeseni še posebej veselo. Tam namreč že vrsto let pripravljajo srečanje narodno zabavnih ansamblov »Veselo v Kranjsko Goro«, obljubljajo pestre krompirjeve počitnice, hkrati pa se intenzivno pripravljajo tudi že na zimsko sezono.

Na krompirjeve počitnice? Nič lažjega! Kamnik bus.

kupon.jpg
petek, 11. oktober 2013

Občina Kamnik, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik, Kam-bus d.d. in vodilni turistični ponudniki v občini Kamnik vas vabijo, da krompirjeve počitnice preživite v Kamniku in se na potep odpravite s Kamnik busom.

Brezplačna vodenja po Krajinskem parku Strunjan

Strunjan
četrtek, 19. september 2013

Konec sptembra in začetek oktobra ter za Praznik kakijev, ki se bo letos odvijal od 8. do 10. 11. 2013, bodo potekala BREZPLAČNA PROMOCIJSKA VODENJA PO KRAJINSKEM PARKU STRUNJAN.

Otvoritev TRC Savus v Radečah

savus.jpg
ponedeljek, 16. september 2013

Na brežini reke Save v Radečah je pred kratkim odprl svoja vrata Turistično rekreacijski center Savus.

Nova tematska turistična pot na Dolenjskem

tematski-izleti.jpg
petek, 13. september 2013

Dolenjska je bogatejša za novo tematsko turistično pot - "mlinajrevo pot". Uradna otvoritev in predstavitev "mlinarjeve poti" bo jutri, v soboto, 13. septembra.

Kopanje z razgledom

bled_mail.jpg
ponedeljek, 12. avgust 2013

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je pretekli teden oglasila iz slovenskega, pa tudi evropskega in svetovnega bisera – Bleda. Ta se nahaja na nadmorski višini 500 metrov, nekaj metrov nižja pa je gladina Blejskega jezera. Ob njem se nahaja Grajsko kopališče, ki v teh vročih poletnih dneh ponuja odlično možnost za osvežitev.

Ohladite se v kraškem podzemlju

Zupanovajama_2.JPG
četrtek, 8. avgust 2013

V letošnjem »tretjem vročinskem valu« vsak dan dosegamo nove temperaturne rekorde – hkrati pa razmišljamo, kako bi jih preživeli nekje, kjer je vsaj za kanec hladneje.

Pustolovščine v času prvenstva EuroBasket 2013

ljubljana_pustolovščine.jpeg
torek, 6. avgust 2013

V času prvenstva EuroBasket 2013, ki ga septembra gosti Ljubljana, bo na voljo nekaj posebnih, pustolovsko obarvanih programov izletov v okolico Ljubljane, ki sicer niso na voljo v redni ponudbi javnega podjetja Turizem Ljubljana.

Ruski vikend v Kranjski Gori

ruska_kapelica.JPG
četrtek, 25. julij 2013

Nekateri te dni nestrpno pričakujejo težko prisluženi dopust, drugi se ga le še spominjajo…Ni važno v katero skupino sodite – če bosta ta vikend v Sloveniji, vabljeni, da se odpravite v Kranjsko Goro, kjer se obeta enkraten kulturni dogodek; koncert akademskega zbora Mihajlovič Ivanovič Glinka. Kaj vse še ponuja Kranjska Gora kot destinacija pa je za vas raziskala ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija s pomočjo sogovonikov pred mikrofonom. Preberite kaj so povedali.

Poletje v Termah Krka

pool_dolenjske.jpg
petek, 19. julij 2013

Poletje je v polnem zamahu in z njim težko pričakovani dopust. V Termah Krka so pripravili ideje za počitnice in enodnevne izlete. V prijetnem naravnem okolju in ob ravno prav topli termalni ter morski vodi se boste lahko predali počitniškim užitkom.

4. Družinski kolesarski dan v Kranjski Gori

kranjska_gora__spikova.jpg
četrtek, 4. julij 2013

Voden kolesarski izlet, v soboto, 6. julija. Štart ob 10.00 uri s trga pred TIC-om Kranjska Gora.

Praznik vina in česna

vino in česen
sreda, 3. julij 2013

Ta konec tedna, 6. in 7. julija, bo popestril Praznik vina in česna v Novi vasi. Obiskovalci bodo lahko okusili domače vino, istrski rdeči česen in druge kulinarične dobrote.

V Skrivnostni svet Brinjeve gore

brinjeva gora
četrtek, 27. junij 2013

Vabimo vas na pohod in druženje s Kelti na Brinjevo goro…

»Od vinarja do oljkarja« ponovno vabijo

vino
ponedeljek, 24. junij 2013

V torek, 25. junija, bodo na različnih lokacijah v osrčju Slovenske Istre ponovno odprli svoja vrata obiskovalcem vinarji in oljkarji, kjer bodo ponudili za degustiranje najrazličnejše domače pridelane dobrote.

Najnovejše v tej rubriki

Dan trniča na Veliki planini

trnic.jpg
četrtek, 3. avgust 2017

Nad Kamnikom čisto zares pastirji še vedno živijo, kot so nekdaj. Tam se čas ustavi. Oči razvaja pogled na panoramo Kamniško-Savinjskih Alp, okus pa pastirske jedi iz sveže pomolzenega mleka. Na prav poseben dan, na dan trniča, pa si v idilični pastirski vasici lahko izdelamo tudi svoj tradicionalni velikoplaninski sir trnič.

Festival ribjih dobrot na Bohinjski Beli

Postrv
ponedeljek, 31. julij 2017

Klub blanskih ribičev vabi na praznovanje Bohinjska Bela - naj ribiška vas, od leta 2013 pod novim nazivom Festival ribjih dobrot. Odlična glasba, pečene ribje dobrote, slastni odojki in jedi iz žara, ter bogat srečelov so razlogi, da se pridružite blanskim ribičem na Bohinjski Beli.

Oglarski dnevi v Gozdu Martuljku

Oglarstvo
ponedeljek, 31. julij 2017

Petek, 28.7.2017 ob 19.00h Otvoritev Oglarskih dni, prižig oglarske kope, kulturni program, nastop p…

Praznik borovnic 2017

borovnice.jpg
petek, 28. julij 2017

Praznik borovnic 2017 bo tudi v znamenju 160-obletnice Južne železnice, ki jo bdmo 27. 7. 2017 obeležili s slovesnostjo na železniški postaji Borovnica ob občinskem prazniku. Tako bo v soboto, 29. 7. 2017, na praznik borovnic iz Ljubljane ob 9.00 odpeljal muzejski vlak, ki se bo v Ljubljano vračal ob 16.30. Obiskovalci pa se bodo lahko iz Borovnice do Tehniškega muzeja Slovenije v gradu Bistra odpeljali tudi s starodobnim avtobusom.

27. Okarina Festival Bled

okarina_03.jpg
četrtek, 27. julij 2017

Okarina Etno festival ima na Bledu dolgoletno tradicijo. Organizator festivala je Zavod za kulturo Bled, programski vodja pa g. Leo Ličof, velik ljubitelj in poznavalec ljudske glasbe.

Vasovanje v Bohinju

bohinj.jpg
torek, 25. julij 2017

V Bohinju vsako leto v juliju priredijo tradicionalno igro Vasovanje, ki ima zelo dolgo tradicijo. Prireditev obuja stare bohinjske običaje vasovanja na vasi. Letos bo prireditev 28.7. ob 20:00 v Srednji vasi v Bohinju.

Ruski vikend

ruska_kapelica.JPG
ponedeljek, 24. julij 2017

Kulturni spomenik Ruska kapelica je bil postavljen 1916 v spomin ruskim vojakom, ki jih je zasul snežni plaz med gradnjo ceste čez gorski prelaz Vršič . Vsakoletne spominske slovesnosti pri Ruski kapelici se udeležijo najvišji predstavniki Ruske federacije in Slovenije, pa tudi širša javnost, ki želi tako simbolno izkazati prijateljstvo med narodoma.

Kranfest s Kranjsko nočjo

kranfest.jpg
petek, 21. julij 2017

Od 20. do 22. julija bo Kranj prizorišče največje prireditve na Gorenjskem, ki vsako leto pritegne od 25 do 30 tisoč ljudi. Preko 20 dogodkov na 12 različnih prizoriščih ponuja kulturni, zabavni in otroški program, zaradi katerega boste želeli tretji julijski konec tedna preživeti v Kranju!

Blejski dnevi z Okusi Bleda 2017

Blejski dnevi.jpg
petek, 21. julij 2017

Blejski dnevi so tisti dnevi, ko se Bled zašibi od turistov. Ti si v treh dneh, kolikor trajajo, pridejo ogledat, kako nastajajo izdelki domače in umetnostne obrti, ter prisluhnejo promenadnim koncertom. Največ pa se jih seveda zbere na tradicionalno blejsko noč, ko »zažari« jezero.

Praznik vina in česna

Praznik vina in česna
torek, 18. julij 2017

Praznik ponuja obilico odličnega vina, istrskega rdečega česna in drugih kulinaričnih dobrot. Vašča…

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije