Nasvet za izlet

Z aprilom v Ljubljani poletni urniki izletov

ljubljana_april.jpeg
sreda, 16. april 2014

S prihodom pomladi oziroma s 1. aprilom je Ljubljana že tradicionalno prešla na poletne urnike aktivnosti. Od aprila do konca oktobra lahko obiskovalci vsak dan izbirajo med vrsto organiziranih izletov po Sloveniji in regiji Osrednja Slovenija – vsak dan je na voljo najmanj 5 (zgolj v ponedeljek) pa vse do 14 izletov.

Pomlad v Bohinju

Bohinj,_Štirje_srčni_možje_in_cerkev_sv_Janeza__foto_Mitja_Sodja_big.jpg
četrtek, 3. april 2014

Pomlad je prišla tudi v Bohinj. Potke se urejajo, trava zeleni in Bohinj vabi v svežih zelenih barvah, čeprav bo Ski center Vogel obratoval vse do maja.

Časovni stroj na Ljubljanskem gradu - od Emone do mestnega simbola

casovni_stroj.jpeg
torek, 1. april 2014

Podajte se na časovno popotovanje skozi šest prelomnih obdobij, ki so zaznamovala zgodovino Ljubljanskega gradu. Vodijo vas kostumirani grajski vodniki v vlogah različnih zgodovinskih osebnosti.

Izola s ponudbo »Kilometer 0« vabi na okusno srečanje s sezonsko ponudbo tradicionalnih jedi

sebastjan_kovacic_fritaja.jpg
četrtek, 13. marec 2014

Predstavniki Turističnega združenja Izola ter izolskih gostincev in podeželskih društev so na včerajšnji novinarski konferenci v ljubljanskem gostišču Šestica predstavili uspešen projekt Kilometer nič, s katerim gostom približujejo avtohtono in avtentično gastronomsko ponudbo Izole in izolskega podeželja.

Pot ob reki Iški »Okljuk«

okljukec_slika.jpg
torek, 11. marec 2014

V petek, 14. marca 2014 ste vabljeni na odprtje učne poti ob reki Iški »Okljuk«, ki pelje od Iškega vintgarja do izliva reke Iške v Ljubljanico.

Soča, povej: Od Alp do Jadrana stoletje po soški fronti

Spominska_cerkev_na_Javorci.JPG
ponedeljek, 10. marec 2014

Ste že kdaj hkrati ujeli v pogled Alpe in Jadransko morje? Ste se že sprehodili ob smaragdni reki Soči od njenega živahnega izvira v Triglavskem narodnem parku do lenobnega ustja v naravnem rezervatu v Tržaškem zalivu?

2000-letnica Emone obeležena z linijo spominkov in vodenji »Rimska Emona za pokušino«

emona1.jpeg
torek, 18. februar 2014

Celosten projekt obeleževanja 2000-letnice Emone v Ljubljani v letu 2014 vključuje tudi razvoj nove promocijsko-prodajne linije spominkov.

Županova jami pri Grosuplju vabi na obisk kraškega podzemlja tudi tudi pozimi

zupanova_jama1.jpg
petek, 27. december 2013

Prišla je zima, vendar v kraškem podzemlju s tem ni težav. Zunanje temperature na razmere v jami ne vplivajo kaj dosti. V notranjih delih Županove jame namreč vlada stalna temperatura 9,5 °C. Poleg tega ste v jami  ”pod streho”, lepota kapnikov pa je enako bleščeča kot ob lepem poletnem dnevu.

Zimska pravljica v Veliki Zaki

zimska_pravljica_drsanje.jpg
ponedeljek, 23. december 2013

V Veliki Zaki na Bledu je tudi v letošnji zimi zimska pravljica. Možno si je ogledati nastanek ledenih skulptur. Glede na vremenske pogoje pa je moč drsati, teči na smučeh, prvič v letošnji zimi pa tudi smučati in sankati na smučišču za otroke do 6 let.

Vredno ogleda!

gradbled0034.jpg
torek, 10. december 2013

Slovenija navdušuje s svojimi zanimivostmi in lepotami. Izbira je tolikšna, da se je včasih težko odločiti, kaj obiskati. Spletni portal www.slovenia.info oži vašo izbiro in vam ponuja 50 znamenitosti, ki so v Sloveniji najbolj obiskane.

Obiskali smo Vinsko klet Rodica

rodica1.jpg
ponedeljek, 11. november 2013

Malo pred martinovim se je ekipa Dobro jutro, Slovenija odpravila v slovensko Istro. Obiskali smo prenovljeno klet ekološkega vinogradnika Marinka Rodice, ki nas je navdušil tako s svojimi vini, kot s svojo prijaznostjo in odprtostjo.

Namig za izlet

kropa.jpg
ponedeljek, 4. november 2013

Kropa je v jesenskem času še posebno lepa. V čudovitem "amfiteatru" na koncu doline boste lahko uživali v barvah jeseni, medtem ko boste poslušali žuborenje Kroparice. Lep sprehod po kraju lahko nadgradite s domačim kosilom v eni od kroparskih gostiln.

Veselo v Kranjsko Goro

kranjska_gora1-1.jpg
ponedeljek, 21. oktober 2013

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« vedno znova ugotavlja, da ima vsak kraj svoj čar v vsakem od letnih časov. Tako se je prejšnji teden odpravila v Kranjsko Goro, kjer je jeseni še posebej veselo. Tam namreč že vrsto let pripravljajo srečanje narodno zabavnih ansamblov »Veselo v Kranjsko Goro«, obljubljajo pestre krompirjeve počitnice, hkrati pa se intenzivno pripravljajo tudi že na zimsko sezono.

Na krompirjeve počitnice? Nič lažjega! Kamnik bus.

kupon.jpg
petek, 11. oktober 2013

Občina Kamnik, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik, Kam-bus d.d. in vodilni turistični ponudniki v občini Kamnik vas vabijo, da krompirjeve počitnice preživite v Kamniku in se na potep odpravite s Kamnik busom.

Brezplačna vodenja po Krajinskem parku Strunjan

Strunjan
četrtek, 19. september 2013

Konec sptembra in začetek oktobra ter za Praznik kakijev, ki se bo letos odvijal od 8. do 10. 11. 2013, bodo potekala BREZPLAČNA PROMOCIJSKA VODENJA PO KRAJINSKEM PARKU STRUNJAN.

Otvoritev TRC Savus v Radečah

savus.jpg
ponedeljek, 16. september 2013

Na brežini reke Save v Radečah je pred kratkim odprl svoja vrata Turistično rekreacijski center Savus.

Nova tematska turistična pot na Dolenjskem

tematski-izleti.jpg
petek, 13. september 2013

Dolenjska je bogatejša za novo tematsko turistično pot - "mlinajrevo pot". Uradna otvoritev in predstavitev "mlinarjeve poti" bo jutri, v soboto, 13. septembra.

Kopanje z razgledom

bled_mail.jpg
ponedeljek, 12. avgust 2013

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je pretekli teden oglasila iz slovenskega, pa tudi evropskega in svetovnega bisera – Bleda. Ta se nahaja na nadmorski višini 500 metrov, nekaj metrov nižja pa je gladina Blejskega jezera. Ob njem se nahaja Grajsko kopališče, ki v teh vročih poletnih dneh ponuja odlično možnost za osvežitev.

Ohladite se v kraškem podzemlju

Zupanovajama_2.JPG
četrtek, 8. avgust 2013

V letošnjem »tretjem vročinskem valu« vsak dan dosegamo nove temperaturne rekorde – hkrati pa razmišljamo, kako bi jih preživeli nekje, kjer je vsaj za kanec hladneje.

Pustolovščine v času prvenstva EuroBasket 2013

ljubljana_pustolovščine.jpeg
torek, 6. avgust 2013

V času prvenstva EuroBasket 2013, ki ga septembra gosti Ljubljana, bo na voljo nekaj posebnih, pustolovsko obarvanih programov izletov v okolico Ljubljane, ki sicer niso na voljo v redni ponudbi javnega podjetja Turizem Ljubljana.

Najnovejše v tej rubriki

Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine

 Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine
četrtek, 7. september 2017

Dnevi narodnih noš na tak način poudarjajo pomen oblačilne dediščine ter opozarjajo na spoštovanje narodnih noš kot kulturne vrednote. Odlikuje jih dolgoletna tradicija, saj uspešno potekajo že od leta 1966.

Hrastov memorial – mednarodni gorski preizkus starodobnikov

hrastov memorial
sreda, 6. september 2017

Prve gorske hitrostne avtomobilske in motociklistične dirke v Sloveniji so bile na Ljubelju že leta 1926, ko je bil razvoj motorizacije še močno v povojih. Do leta 1939 so izvedli enajst tekmovanj z veliko mednarodno udeležbo in Ljubelj je dobil sloves najtežje dirke v Evropi.

Sejem suhe robe in lončarstva v Ribnici

jubilejni-35-ribnisk-_0-1.png
sreda, 30. avgust 2017

Vabljeni prvo nedeljo v septembru na  največji semanji dan, kjer se tradicionalno ponuja od lesene žlice do najmodernejšega avta. Medtem, ko se zdi, da ljudje trošijo vse manj in da taki semanji dnevi izgubljajo na veljavi, se ribniškemu kar dobro piše in še stoji trdno.

Šuštarska nedelja

sustarska.jpg
ponedeljek, 28. avgust 2017

Na angelsko nedeljo, prvo nedeljo v septembru, tržiške ulice oživijo in v mesto pod Karavankami privabijo veliko obiskovalcev. Šuštarska nedelja se je razvila iz tržiških sejmov. Tržič je leta 1492 dobil trške pravice za prodajo vina, živine in železnih izdelkov. Tako so se v mestu tedensko in tudi letno vrstili sejmi, med katerimi je bil najpomembnejši sejem kmečkih izdelkov na angelsko nedeljo (prva nedelja v septembru).

Fresh bike festival

fresh bike
petek, 25. avgust 2017

Zadnji avgustovski vikend bodo na Krvavcu v dveh dneh združili več zvrsti kolesarstva, več generacij z enim namenom: #VsiFuramoKrvavec

Rokodelska tržnica in Srednjeveški dan v Velenju

Srednjeveška skupina Dono dei ceri.jpg
petek, 25. avgust 2017

Krajevna skupnost Staro Velenje bo v okviru praznovanja krajevnega praznika v sodelovanju z Zavodom za turizem Šaleške doline v nedeljo, 27. avgusta 2017, med 9. in 13. uro pred Vilo Bianco pripravila Rokodelsko tržnico s spremljevalnim programom.

8. Salon Traminec

vino
četrtek, 24. avgust 2017

Zadnji avgustovski ponedeljek bo tudi letos, že osmič po vrsti, rezerviran za Salon Traminec. Salon, ki velja za enega največjih tovrstnih dogodkov v SV Sloveniji in vsako leto ponudi najboljše tramince iz kleti slovenskih in tujih vinarjev, se bo letos odvijal 28. avgusta 2017, od 17. do 23. ure, v Zdraviliškem parku Radenci.

Festival Vinarium

bograc.jpg
sreda, 23. avgust 2017

Festival Vinarium, ki poteka konec avgusta in v začetku septembra, združuje že tradicionalne lendavske prireditve, med katerimi je najbolj odmevna etno-kulinarična prireditev Bogračfest, ki v Lendavo vsako leto privabi na tisoče obiskovalcev iz Slovenije kot tudi iz tujine.

Ples brez meja na prelazu Ljubelj

ljubelj
četrtek, 17. avgust 2017

Od leta 2003 dalje na Ljubelju, gorskem prelazu, kjer je bil včasih mednarodni prehod z Avstrijo, poteka Ples brez meja. Začne se v soboto, 19. avgusta, v dopoldanskih urah, poleg zabave in druženja pa vključuje tudi nastope kulturnikov z obeh strani meje in dvojezično gorsko bogoslužje.

Rimske igre

rimske_igre_foto.jpg
sreda, 16. avgust 2017

Ptuj se bo od 17. do 20. avgusta 2017 ponovno spremenil v rimski Poetovio, ko bodo ulice in trge zasedli gladiatorji, legionarji, senatorji, vestalke in drugi Rimljani. Več kot 800 udeležencev iz šestih držav bo predstavilo življenje in običaje v starem Rimu. Poetovio je bil pred 2000 leti mogočno mesto, najprej vojaška postojanka, kasneje pomembno trgovsko in obrtno mesto. V društvu Poetovio LXIX že deset let pripravljajo enega največjih predstavitev rimskega obdobja v tem delu Evrope in si prizadevajo obuditi zgodbe stare več kot dve tisočletji ter predstaviti zgodovino Ptuja.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije