Nasvet za izlet

Podiranje rekordov na festivalu Panonika harmonika

sreda, 22. avgust 2012

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je v vročih avgustovskih dneh na pot proti Dolenjski usmeril poseben festival – festival harmonike in rekordov. Gre za doma in v tujini zelo odmeven festival, ki bo tokrat v Brežicah potekal od 24. do 26. avgusta. Le nekaj kilometrov iz Brežic pa obiskovalce pričakuje zeleni raj – domačija Zavinek.

Kako so živeli koliščarji?

panorama-koliscarji-copy-05a23748.jpg
četrtek, 16. avgust 2012

Ne glede na to, ali še uživate v dopustniških in počitniških dneh ali pa je vse to že za vami in se vam po napornem delovnem tednu prileže prosta sobota, ste vselej vabljeni v družbo ustvarjalcev radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ter gostov, ki so članom ekipe tokrat razkrili skrivnosti koliščarjev ter dogajanja na petem koliščarskem dnevu, ki se bo na Ljubljanskem barju zgodil 18. avgusta 2012.

V kampu Koren v Kobaridu imajo nov adrenalinski park

park_koren.jpg
ponedeljek, 13. avgust 2012

V kampu Koren v Kobaridu, ki je bil prvi kamp ob reki Soči, so sredi julija odprli povsem nov pustolovski park, ki so ga poimenovali Reli. Nov adrenalinski park je nastal v sodelovanju s športno agencijo Soča Trend.

Izbirate lahko že med skoraj 230 namigi za Na lepše. Po Sloveniji!

ponedeljek, 6. avgust 2012

Slovenska turistična organizacija je pobudnik akcije, s katero želijo Slovence spomniti, kako prijeten je lahko oddih v bližnjih slovenskih turističnih krajih. Idejo za poletni oddih v Sloveniji lahko najdete že med skoraj 230 ponudbami in paketi, ki so jih pripravili v slovenskih turističnih destinacijah.

TIC Kamnik in TIC Mali grad poleti s podaljšanim delovnim časom

mali-grad.jpg
torek, 24. julij 2012

Zavod za turizem in šport v občini Kamnik je podaljšal obratovalni čas Turistično informacijskega centra Kamnik ter Turistično informacijske točke na Malem gradu. Vsako prvo sredo v mesecu pa ste vsi občani in druga zainteresirana javnost vabljeni na dan odprtih vrat, kjer bodo predstavniki Zavoda z veseljem prisluhnili vašim predlogom za razvoj turizma v občini.

Poletje v Arboretumu Volčji Potok

arboretumvoljipotok.JPG
sreda, 18. julij 2012

Arboretum Volčji Potok vam v mesecu juliju ob nakupu dnevne vstopnice podarja kepico sladoleda, ki jo dobite v kavarni Arboretum. Ni lepšega kot sesti na mehko travo, v senco ob pisane grede enoletnic in trajnic, ter se ob ptičjem žgolenju posladkati s sladoledom. Park je pravljično zelen, lep tako v sončnem kot tudi deževnem vremenu, zato ste vabljeni, da ga obiščete.

Vroče poletje vabi v hlad grajskih zidov Gradu Snežnik

sneznik.jpg
sreda, 18. julij 2012

Kaj je bolj osvežujočega kot sprehod pod krošnjami stoletnih dreves, ob ribniku, v katerem se zrcalijo beli zidovi romantičnega gradu?

Zip-line park v Bovcu

Zipline_4_resize.jpg
sreda, 11. julij 2012

Ponudbo adrenalinskih doživetij v Bovcu je dopolnil Zip-line park, ki se ponaša z eno izmed najdaljših adrenalinskih voženj v Evropi. Adrenalinska vožnja nad Bovcem je dolga 2,4 kilometra, dosega pa do 60 km/h. Spust po jekleni vrvi med oddaljenim točkama poteka na višini 200 metrov nad tlemi.

Poletna doživetja v Portorožu in Piranu

sol.jpg
torek, 10. julij 2012

Portorož ponuja vrsto aktivnosti za družine in znanja željne turiste. TZ Portorož predlaga ogled Sečoveljskih solin in tamkajšnjega muzeja, ogled podvodnega sveta z ladjico ter enodnevni izlet do Rovinja ali Pulja.

Trški dnevi

trski dnevi
petek, 6. julij 2012

Letošnji Trški dnevi, največja in najodmevnejša kulturno – rekreativno - turistična prireditev v Suhi krajini, bodo potekali na različnih prizoriščih od 6. do 16. julija 2012. V programu nastopajo mnogi priznani slovenski in tudi tuji umetniki, vključena pa so tudi skorajda vsa društva in organizacije z območja občine.

10. ovčji kozji bal Grad Borl

petek, 6. julij 2012

Društvo rejcev drobnice Haloze vabi vse ljubitelje živali na 10. Ovčji kozji bal, ki bo v soboto, 7. julija 2012, od 10. ure naprej na  gradu BORL v Cirkulanah.

Odkrivaj TNP

logo_tnp-2.gif
sreda, 4. julij 2012

V juliju in avgustu vljudno vabljeni na program "Odkrivaj TNP", ki bo potekal ob torkih v Kampu Danica v Bohinjski Bistrici (raziskovanje narave z biologinjo ob 19. uri in zgodbe ob ognju ob 21. uri) in ob četrtkih v Kampu Šobec, Lesce (raziskovanje narave z biologinjo ob 18. uri in zgodbe ob ognju ob 21. uri).

Ste že kdaj spali na kozolcu?

Kozolec_toplar
sreda, 4. julij 2012

V  občini Šentrupert na Dolenjskem nastaja prvi muzej s kozolci na svetu. Gre za edinstven muzej na prostem, v katerega prenašajo stare kozolce, skupaj jih bo 19, in jih obnavljajo.

Kranjska Gora - destinacija za vse generacije

kranjska_gora__spikova.jpg
četrtek, 28. junij 2012

Že jutranje temperature so napovedovale vroč prvi poletni dan, 21. junij. Ekipa radijske oddaje “Dobro jutro, Slovenija” je tudi tokrat privoščila poslušalcem radijskih postaj, da bi ga preživeli udobno in si ob koncu dneva privoščili pravo osvežitev ter ob vsem tem pomislili tudi na kakšen poletni izlet, počitnice, dopust. Sicer pa so tokrat priporočali Kranjsko Goro – kraj, ki je v poletnih dneh še posebej živ, poln dogajanja ter domačih in tujih gostov. Razlogov zakaj je seveda veliko. Nekaj jih razkrivajo vrstice v nadaljevanju.

Soča fun park, nov pustolovski park v Solkanu

soča fun park
četrtek, 28. junij 2012

Soča Fun Park je nov pustolovski park v Solkanu, katerega koncept temelji na doživljajskem popotovanju preko posebej urejenega plezalnega poligona na višini 1 do 8 m. Zgrajen je med krošnjami dreves tako, da si obiskovalci sami lahko izbirajo sebi primerno težavnostno stopnjo.

Kako si z vlakom polepšati poletje?

abonent_plus.jpg
sreda, 20. junij 2012

Vas kdaj mika, da bi stopili na železniški peron, pogledali odhode vlakov in se odpeljali novim dogodivščinam naproti? No, poletni meseci so kot nalašč za kaj takšnega. Pa seveda tudi za načrtovane poti, izlete, kopanja in potovanja po domačih in tujih železniških tirih. Tokrat vam bomo postregli z nekaj namigi, kako in kam v družbi Slovenskih železnic, ki so tudi za to poletje pripravile cenovno ugodna potovanja z vlaki.

V slovenskih gorskih centrih bo pestro tudi poleti

ponedeljek, 18. junij 2012

Slovenski gorski centri so po izredno slabi zimski sezoni pridno zavihali rokave in za poletne mesece pripravili pester nabor aktivnosti, s katerimi želijo privabiti vsaj toliko gostov, kot jih obišče pozimi. Skoraj vsak center se lahko pohvali s kakšno novostjo, poleg tega pa pripravljajo tudi številne zanimive prireditve.

Inovativni slovenski turizem

Eskimska vas Krvavec
torek, 5. junij 2012

Vse od leta 2004 na Slovenski turistični organizaciji inovativnost razumejo, spodbujajo in nagrajujejo z nagrado sejalec nabolj inovativne turistične produkte, leta 2009 pa so s snovalcem pričeli nagrajevati in pomagati uresničevati še najbolj obetavne turistične zamisli.

Odprtje tematskega parka Fidov gaj

Fidov_gaj05.jpg
torek, 5. junij 2012

Za gostiščem in muzejem Firšt v Solčavi bodo na dan svetega Vida, v petek, 15. junija 2012, ob 17. uri, odprli tematski park, Fidov gaj. V gaju bo predstavljena tako etnološka dediščina kot tudi naravna bogastva območja, zato so celotno zgodbo poimenovali s podnaslovom Dediščina ljudske modrosti.

Aktivno poletje na Krvavcu

park poletni 005.jpg
petek, 25. maj 2012

Z 19. 5. 2012 je začel obratovati Poletni park na Krvavcu, ki je od lanske sezone, ko je zaživel, krepko obogatil svojo ponudbo. Park, ki je namenjen vsem, ki jih veseli aktivno preživljanje prostega časa in zabave v naravi, nudi poleg že obstoječih atrakcij (plezalno pustolovskega parka, plezalnega stolpa, slack line poligona, vožnje z gorskimi kolesi ter tubami) še atraktivno vožnjo z gorskimi gokarti, lokostrelstvo in frizbi golf.

Najnovejše v tej rubriki

Dan doživetij v Županovi jami pri Grosupljem

zupanova_j.JPG
torek, 23. maj 2017

Ste se v kraško jamo že spustili po vrvi, kot pravi jamarji? Kdaj ste nazadnje poskusili zgraditi bivak v gozdu in se »pozabavali« z vprašanjem, kako bi v divjini našli kaj uporabnega za preživetje? Ste se že preizkusili v spretnosti streljanja z lokom ali s samostrelom, kot so to znali v starih časih?

45. Teden cvička

teden_cvicka.jpg
ponedeljek, 22. maj 2017

Po uspešni lanski izvedbi, bodo trebanjska vinogradniška društva - Trebnje, Lisec in Čatež - zopet gostila, sedaj že 45. Teden cvička, kjer ne bo manjkalo dobre glasbe, pijače in jedače, ter še in še.

Dan Lipicanca

Lipicanci
četrtek, 18. maj 2017

Najlepši lipicanci Kobilarne Lipica in Združenja rejcev lipicanca Slovenije bodo v nedeljo, 21. maja, glavne zvezde praznovanja Dneva lipicanca, s katerim se bodo poklonili 437. rojstnemu dnevu lipicanca in Kobilarne Lipica.

Praznik refoška

praznik_refoska.jpeg
četrtek, 18. maj 2017

Od petka, 19. maja, do nedelje, 21. maj 2017 v Marezigah praznik ljubiteljev žlahtne kapljice.

7. Grajski dnevi

grajski dnevi
torek, 16. maj 2017

Ta vikend bodo na Ljubljanskem gradu od 19. do 21. maja 2017 potekali tradicionalni Grajski dnevi, že sedmi po vrsti, v sklopu katerih so pripravili raznovrstne brezplačne dogodke, primerne za vso družino.

Salon Sauvignon Ptuj 2017

vino
torek, 16. maj 2017

V slikovitih prostorih nekdanjega dominikanskega samostana boste okusili vrhunske sauvignonov iz vseh najpomembnejših vinogradniških območij sveta. Tudi eksote, predvsem pa sauvignone iz Slovenije, soseščine in bližnjih vinorodnih območij pa tudi iz daljne Nove Zelandije.

Festival kave na Vrhniki

kava
petek, 12. maj 2017

V soboto, 20. maja 2017, se bo med 9. in 17. uro odvil 2. festival kave na Vrhniki. Nikar ne zamudite priložnosti za obisk tega s kavo obarvanega dogodka.

8. sezona akcije Očistimo naše gore se začenja v Vipavi

gore.jpg
sreda, 10. maj 2017

Priljubljena planinsko-ekološka akcija Očistimo naše gore osmo sezono začenja v čudoviti Vipavski dolini. Zbor bo v nedeljo, 14. maja 2017, ob 9.30 uri v kampu Tura Vipava. Najprej boste, kot je to že v navadi, očistili okoliške planinske poti - družine in manj izkušeni pohodniki bodo očistili nezahtevne poti, izkušenejši pa zahtevnejše poti in ferato.

8.Tradicionalna čevapčijada

čevapčiči
ponedeljek, 8. maj 2017

Vabljeni na 8.tradicionalno ČEVAPČIJADO v petek, 12. maja! Prijavite se na tekmovanje in osvojite lepe nagrade za najokusnejše čevape! Vsi, ki pa ne želite tekmovat pa vas vabimo, da se pridružite pri ocenjevanju in okušanju čevapov.

Pohod po Poti ob žici in Tek trojk

tek_trojk.jpg
sreda, 3. maj 2017

Kdaj: četrtek, 4. maj 2017 - sobota, 6. maj 2017

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije