Nasvet za izlet

Trški dnevi

trski dnevi
petek, 6. julij 2012

Letošnji Trški dnevi, največja in najodmevnejša kulturno – rekreativno - turistična prireditev v Suhi krajini, bodo potekali na različnih prizoriščih od 6. do 16. julija 2012. V programu nastopajo mnogi priznani slovenski in tudi tuji umetniki, vključena pa so tudi skorajda vsa društva in organizacije z območja občine.

10. ovčji kozji bal Grad Borl

petek, 6. julij 2012

Društvo rejcev drobnice Haloze vabi vse ljubitelje živali na 10. Ovčji kozji bal, ki bo v soboto, 7. julija 2012, od 10. ure naprej na  gradu BORL v Cirkulanah.

Odkrivaj TNP

logo_tnp-2.gif
sreda, 4. julij 2012

V juliju in avgustu vljudno vabljeni na program "Odkrivaj TNP", ki bo potekal ob torkih v Kampu Danica v Bohinjski Bistrici (raziskovanje narave z biologinjo ob 19. uri in zgodbe ob ognju ob 21. uri) in ob četrtkih v Kampu Šobec, Lesce (raziskovanje narave z biologinjo ob 18. uri in zgodbe ob ognju ob 21. uri).

Ste že kdaj spali na kozolcu?

Kozolec_toplar
sreda, 4. julij 2012

V  občini Šentrupert na Dolenjskem nastaja prvi muzej s kozolci na svetu. Gre za edinstven muzej na prostem, v katerega prenašajo stare kozolce, skupaj jih bo 19, in jih obnavljajo.

Kranjska Gora - destinacija za vse generacije

kranjska_gora__spikova.jpg
četrtek, 28. junij 2012

Že jutranje temperature so napovedovale vroč prvi poletni dan, 21. junij. Ekipa radijske oddaje “Dobro jutro, Slovenija” je tudi tokrat privoščila poslušalcem radijskih postaj, da bi ga preživeli udobno in si ob koncu dneva privoščili pravo osvežitev ter ob vsem tem pomislili tudi na kakšen poletni izlet, počitnice, dopust. Sicer pa so tokrat priporočali Kranjsko Goro – kraj, ki je v poletnih dneh še posebej živ, poln dogajanja ter domačih in tujih gostov. Razlogov zakaj je seveda veliko. Nekaj jih razkrivajo vrstice v nadaljevanju.

Soča fun park, nov pustolovski park v Solkanu

soča fun park
četrtek, 28. junij 2012

Soča Fun Park je nov pustolovski park v Solkanu, katerega koncept temelji na doživljajskem popotovanju preko posebej urejenega plezalnega poligona na višini 1 do 8 m. Zgrajen je med krošnjami dreves tako, da si obiskovalci sami lahko izbirajo sebi primerno težavnostno stopnjo.

Kako si z vlakom polepšati poletje?

abonent_plus.jpg
sreda, 20. junij 2012

Vas kdaj mika, da bi stopili na železniški peron, pogledali odhode vlakov in se odpeljali novim dogodivščinam naproti? No, poletni meseci so kot nalašč za kaj takšnega. Pa seveda tudi za načrtovane poti, izlete, kopanja in potovanja po domačih in tujih železniških tirih. Tokrat vam bomo postregli z nekaj namigi, kako in kam v družbi Slovenskih železnic, ki so tudi za to poletje pripravile cenovno ugodna potovanja z vlaki.

V slovenskih gorskih centrih bo pestro tudi poleti

ponedeljek, 18. junij 2012

Slovenski gorski centri so po izredno slabi zimski sezoni pridno zavihali rokave in za poletne mesece pripravili pester nabor aktivnosti, s katerimi želijo privabiti vsaj toliko gostov, kot jih obišče pozimi. Skoraj vsak center se lahko pohvali s kakšno novostjo, poleg tega pa pripravljajo tudi številne zanimive prireditve.

Inovativni slovenski turizem

Eskimska vas Krvavec
torek, 5. junij 2012

Vse od leta 2004 na Slovenski turistični organizaciji inovativnost razumejo, spodbujajo in nagrajujejo z nagrado sejalec nabolj inovativne turistične produkte, leta 2009 pa so s snovalcem pričeli nagrajevati in pomagati uresničevati še najbolj obetavne turistične zamisli.

Odprtje tematskega parka Fidov gaj

Fidov_gaj05.jpg
torek, 5. junij 2012

Za gostiščem in muzejem Firšt v Solčavi bodo na dan svetega Vida, v petek, 15. junija 2012, ob 17. uri, odprli tematski park, Fidov gaj. V gaju bo predstavljena tako etnološka dediščina kot tudi naravna bogastva območja, zato so celotno zgodbo poimenovali s podnaslovom Dediščina ljudske modrosti.

Aktivno poletje na Krvavcu

park poletni 005.jpg
petek, 25. maj 2012

Z 19. 5. 2012 je začel obratovati Poletni park na Krvavcu, ki je od lanske sezone, ko je zaživel, krepko obogatil svojo ponudbo. Park, ki je namenjen vsem, ki jih veseli aktivno preživljanje prostega časa in zabave v naravi, nudi poleg že obstoječih atrakcij (plezalno pustolovskega parka, plezalnega stolpa, slack line poligona, vožnje z gorskimi kolesi ter tubami) še atraktivno vožnjo z gorskimi gokarti, lokostrelstvo in frizbi golf.

Nove zgodbe Arboretuma Volčji Potok

petek, 18. maj 2012

Čeprav je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« še ne dolgo nazaj uživala v prebujajoči se naravi in prvih pomladnih cvetovih Arboretuma Volčji Potok, je slika sredi maja popolnoma drugačna. Človek kar ne more verjeti, kako drugače se narava obarva in zaživi v zgolj nekaj kratkih tednih. S čim arboretum navdušuje v teh dneh razkrivamo v naslednjih vrsticah.

Na Vinski vigredi polno vsega dobrega

vigred.jpg
petek, 11. maj 2012

V Beli krajini pravijo, da je ni vigredi do metliške Vinske vigredi. Ko se namreč začne pomlad spogledovati s poletjem, ko je narava vsa cvetoča in pojoča, Belokranjci znova zavihajo rokave in se lotijo turistično vinarske kulturne prireditve »Vinska vigred«. Letos bo potekala že 30-ič po vrsti, in sicer od 18. do 20. maja.

Pestro in aktivno poletje v Izoli

izola_panorama.jpg
torek, 8. maj 2012

Sončni dnevi in toplo vreme je ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« takoj usmerilo proti slovenskim kopališčem. Potem ko so že obiskali Ptuj, so sledili kažipotom proti obali in pristali v vselej privlačni Izoli. Tam seveda diši po morju, po ribicah in mediteranskih rastlinah. Ni skrivnost, da ima ekipa omenjene radijske oddaje Izolo preprosto rada. Z velikim veseljem so tako preverili, kaj vse se in se še bo v tem obalnem mestu dogajalo do konca poletne sezone.

Z vlakom v Naj wellness v Termah Olimia

Wellness Orhidelia
četrtek, 26. april 2012

Tisti, ki so redna družba ekipe radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« vedo, da ta praktično nikoli ne počiva. Pred dnevi so s sezono 2011/2012 dokončno opravili z izboroma »Naj wellness« in »Naj smučišče«, v popolni pripravljenosti pa že napovedujejo začetek akcij »Naj kopališče« in »Naj kamp«. Omenjeni akciji sta na nek način napovedali tudi aprilski obisk. Z vlakom Slovenskih železnic so se odpeljali iz prestolnice proti vzhodu in se ustavili v Termah Olimia.

Ogledi Ribogojnice Fonda

torek, 24. april 2012

Družina Fonda, ki s polno strasti in ljubezni do morja, v svoji morski Ribogojnici predano in skrbno vzreja Piranskega brancina, vam ponuja možnost ogleda svoje morske kmetije.

Med prvomajskimi počitnicami na potep z vlakom

kazipot_za_splet.jpg
torek, 24. april 2012

Za prvomajske počitnice si vsi delamo načrte: nekateri se odločamo za daljša potovanja, drugi za potep po soseščini. Pri načrtovanju potovanj pa je nadvse pomembno imeti dobre informacije - kam, kje, kako?

Pivka - bogastvo zgodb in okusov

pivka.jpg
petek, 20. april 2012

V Pivki so bogatejši za novo turistično ponudbo Pivka - bogastvo zgodb in okusov. Zaživel je namreč turistični projekt Občine Pivka, Parka vojaške zgodovine, družbe Pivka perutninarstvo in Šobčeve domačije.

Vabljeni na degustacijo kraških pršutov in ogled najstarejše pršutarne

degustacije_3.jpg
sreda, 18. april 2012

Vljudno vabljeni v pršutarno Lokev na Krasu sredi čarobne kraške pokrajine. S ponosom vas bodo popeljali skozi tradicionalni način predelave kraškega in lokavskega pršuta. V zavetju miru in harmonije kraškega dvorišča bodo za vas pripravili degustacijo kraških dobrot, ki jih odlikuje sočnost in polnost značilnega okusa.

Trije namigi za doživljanje pomladne Ljubljane …

botanicni_vrt.jpeg
torek, 17. april 2012

Turizem Ljubljana je zbral tri namige, ki vam lahko popestrijo pomladne dni.

Najnovejše v tej rubriki

Festival Moč zemlje

Radovljica
torek, 23. maj 2017

Festival Festival Moč zemlje, ki bo v soboto, 27.5., na Linhartovem trgu v Radovljici, združuje glino, keramiko, semena in zelišča.

Dan doživetij v Županovi jami pri Grosupljem

zupanova_j.JPG
torek, 23. maj 2017

Ste se v kraško jamo že spustili po vrvi, kot pravi jamarji? Kdaj ste nazadnje poskusili zgraditi bivak v gozdu in se »pozabavali« z vprašanjem, kako bi v divjini našli kaj uporabnega za preživetje? Ste se že preizkusili v spretnosti streljanja z lokom ali s samostrelom, kot so to znali v starih časih?

45. Teden cvička

teden_cvicka.jpg
ponedeljek, 22. maj 2017

Po uspešni lanski izvedbi, bodo trebanjska vinogradniška društva - Trebnje, Lisec in Čatež - zopet gostila, sedaj že 45. Teden cvička, kjer ne bo manjkalo dobre glasbe, pijače in jedače, ter še in še.

Dan Lipicanca

Lipicanci
četrtek, 18. maj 2017

Najlepši lipicanci Kobilarne Lipica in Združenja rejcev lipicanca Slovenije bodo v nedeljo, 21. maja, glavne zvezde praznovanja Dneva lipicanca, s katerim se bodo poklonili 437. rojstnemu dnevu lipicanca in Kobilarne Lipica.

Praznik refoška

praznik_refoska.jpeg
četrtek, 18. maj 2017

Od petka, 19. maja, do nedelje, 21. maj 2017 v Marezigah praznik ljubiteljev žlahtne kapljice.

7. Grajski dnevi

grajski dnevi
torek, 16. maj 2017

Ta vikend bodo na Ljubljanskem gradu od 19. do 21. maja 2017 potekali tradicionalni Grajski dnevi, že sedmi po vrsti, v sklopu katerih so pripravili raznovrstne brezplačne dogodke, primerne za vso družino.

Salon Sauvignon Ptuj 2017

vino
torek, 16. maj 2017

V slikovitih prostorih nekdanjega dominikanskega samostana boste okusili vrhunske sauvignonov iz vseh najpomembnejših vinogradniških območij sveta. Tudi eksote, predvsem pa sauvignone iz Slovenije, soseščine in bližnjih vinorodnih območij pa tudi iz daljne Nove Zelandije.

Festival kave na Vrhniki

kava
petek, 12. maj 2017

V soboto, 20. maja 2017, se bo med 9. in 17. uro odvil 2. festival kave na Vrhniki. Nikar ne zamudite priložnosti za obisk tega s kavo obarvanega dogodka.

8. sezona akcije Očistimo naše gore se začenja v Vipavi

gore.jpg
sreda, 10. maj 2017

Priljubljena planinsko-ekološka akcija Očistimo naše gore osmo sezono začenja v čudoviti Vipavski dolini. Zbor bo v nedeljo, 14. maja 2017, ob 9.30 uri v kampu Tura Vipava. Najprej boste, kot je to že v navadi, očistili okoliške planinske poti - družine in manj izkušeni pohodniki bodo očistili nezahtevne poti, izkušenejši pa zahtevnejše poti in ferato.

8.Tradicionalna čevapčijada

čevapčiči
ponedeljek, 8. maj 2017

Vabljeni na 8.tradicionalno ČEVAPČIJADO v petek, 12. maja! Prijavite se na tekmovanje in osvojite lepe nagrade za najokusnejše čevape! Vsi, ki pa ne želite tekmovat pa vas vabimo, da se pridružite pri ocenjevanju in okušanju čevapov.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije