Nasvet za izlet

Kako si z vlakom polepšati poletje?

abonent_plus.jpg
sreda, 20. junij 2012

Vas kdaj mika, da bi stopili na železniški peron, pogledali odhode vlakov in se odpeljali novim dogodivščinam naproti? No, poletni meseci so kot nalašč za kaj takšnega. Pa seveda tudi za načrtovane poti, izlete, kopanja in potovanja po domačih in tujih železniških tirih. Tokrat vam bomo postregli z nekaj namigi, kako in kam v družbi Slovenskih železnic, ki so tudi za to poletje pripravile cenovno ugodna potovanja z vlaki.

V slovenskih gorskih centrih bo pestro tudi poleti

ponedeljek, 18. junij 2012

Slovenski gorski centri so po izredno slabi zimski sezoni pridno zavihali rokave in za poletne mesece pripravili pester nabor aktivnosti, s katerimi želijo privabiti vsaj toliko gostov, kot jih obišče pozimi. Skoraj vsak center se lahko pohvali s kakšno novostjo, poleg tega pa pripravljajo tudi številne zanimive prireditve.

Inovativni slovenski turizem

Eskimska vas Krvavec
torek, 5. junij 2012

Vse od leta 2004 na Slovenski turistični organizaciji inovativnost razumejo, spodbujajo in nagrajujejo z nagrado sejalec nabolj inovativne turistične produkte, leta 2009 pa so s snovalcem pričeli nagrajevati in pomagati uresničevati še najbolj obetavne turistične zamisli.

Odprtje tematskega parka Fidov gaj

Fidov_gaj05.jpg
torek, 5. junij 2012

Za gostiščem in muzejem Firšt v Solčavi bodo na dan svetega Vida, v petek, 15. junija 2012, ob 17. uri, odprli tematski park, Fidov gaj. V gaju bo predstavljena tako etnološka dediščina kot tudi naravna bogastva območja, zato so celotno zgodbo poimenovali s podnaslovom Dediščina ljudske modrosti.

Aktivno poletje na Krvavcu

park poletni 005.jpg
petek, 25. maj 2012

Z 19. 5. 2012 je začel obratovati Poletni park na Krvavcu, ki je od lanske sezone, ko je zaživel, krepko obogatil svojo ponudbo. Park, ki je namenjen vsem, ki jih veseli aktivno preživljanje prostega časa in zabave v naravi, nudi poleg že obstoječih atrakcij (plezalno pustolovskega parka, plezalnega stolpa, slack line poligona, vožnje z gorskimi kolesi ter tubami) še atraktivno vožnjo z gorskimi gokarti, lokostrelstvo in frizbi golf.

Nove zgodbe Arboretuma Volčji Potok

petek, 18. maj 2012

Čeprav je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« še ne dolgo nazaj uživala v prebujajoči se naravi in prvih pomladnih cvetovih Arboretuma Volčji Potok, je slika sredi maja popolnoma drugačna. Človek kar ne more verjeti, kako drugače se narava obarva in zaživi v zgolj nekaj kratkih tednih. S čim arboretum navdušuje v teh dneh razkrivamo v naslednjih vrsticah.

Na Vinski vigredi polno vsega dobrega

vigred.jpg
petek, 11. maj 2012

V Beli krajini pravijo, da je ni vigredi do metliške Vinske vigredi. Ko se namreč začne pomlad spogledovati s poletjem, ko je narava vsa cvetoča in pojoča, Belokranjci znova zavihajo rokave in se lotijo turistično vinarske kulturne prireditve »Vinska vigred«. Letos bo potekala že 30-ič po vrsti, in sicer od 18. do 20. maja.

Pestro in aktivno poletje v Izoli

izola_panorama.jpg
torek, 8. maj 2012

Sončni dnevi in toplo vreme je ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« takoj usmerilo proti slovenskim kopališčem. Potem ko so že obiskali Ptuj, so sledili kažipotom proti obali in pristali v vselej privlačni Izoli. Tam seveda diši po morju, po ribicah in mediteranskih rastlinah. Ni skrivnost, da ima ekipa omenjene radijske oddaje Izolo preprosto rada. Z velikim veseljem so tako preverili, kaj vse se in se še bo v tem obalnem mestu dogajalo do konca poletne sezone.

Z vlakom v Naj wellness v Termah Olimia

Wellness Orhidelia
četrtek, 26. april 2012

Tisti, ki so redna družba ekipe radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« vedo, da ta praktično nikoli ne počiva. Pred dnevi so s sezono 2011/2012 dokončno opravili z izboroma »Naj wellness« in »Naj smučišče«, v popolni pripravljenosti pa že napovedujejo začetek akcij »Naj kopališče« in »Naj kamp«. Omenjeni akciji sta na nek način napovedali tudi aprilski obisk. Z vlakom Slovenskih železnic so se odpeljali iz prestolnice proti vzhodu in se ustavili v Termah Olimia.

Ogledi Ribogojnice Fonda

torek, 24. april 2012

Družina Fonda, ki s polno strasti in ljubezni do morja, v svoji morski Ribogojnici predano in skrbno vzreja Piranskega brancina, vam ponuja možnost ogleda svoje morske kmetije.

Med prvomajskimi počitnicami na potep z vlakom

kazipot_za_splet.jpg
torek, 24. april 2012

Za prvomajske počitnice si vsi delamo načrte: nekateri se odločamo za daljša potovanja, drugi za potep po soseščini. Pri načrtovanju potovanj pa je nadvse pomembno imeti dobre informacije - kam, kje, kako?

Pivka - bogastvo zgodb in okusov

pivka.jpg
petek, 20. april 2012

V Pivki so bogatejši za novo turistično ponudbo Pivka - bogastvo zgodb in okusov. Zaživel je namreč turistični projekt Občine Pivka, Parka vojaške zgodovine, družbe Pivka perutninarstvo in Šobčeve domačije.

Vabljeni na degustacijo kraških pršutov in ogled najstarejše pršutarne

degustacije_3.jpg
sreda, 18. april 2012

Vljudno vabljeni v pršutarno Lokev na Krasu sredi čarobne kraške pokrajine. S ponosom vas bodo popeljali skozi tradicionalni način predelave kraškega in lokavskega pršuta. V zavetju miru in harmonije kraškega dvorišča bodo za vas pripravili degustacijo kraških dobrot, ki jih odlikuje sočnost in polnost značilnega okusa.

Trije namigi za doživljanje pomladne Ljubljane …

botanicni_vrt.jpeg
torek, 17. april 2012

Turizem Ljubljana je zbral tri namige, ki vam lahko popestrijo pomladne dni.

Velike žuželke in morski velikani v Arboretumu Volčji Potok

arboretum1.jpg
četrtek, 5. april 2012

V uredništvu radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se sicer v teh dneh precej ukvarjajo s preštevanjem glasov, ki so prispeli v okviru izbora za naj wellness in naj smučišče. Vmes pa seveda smuknejo tudi na teren. Tako so se ustavili v Arboretumu Volčji Potok. Privabili so jih prvi spomladanski cvetovi, brstenje listov ter posebni obiskovalci, pošastno velike žuželke in morski velikani.

15 tematskih poti po slovenski Istri

istra.jpg
sreda, 4. april 2012

V okolici Kopra je zaživelo 15 tematskih poti, ki so nastale z namenom, da bi približali obiskovalcem mestno zaledje, skrb za naravo in okolje ter zanimanje za kulturno-zgodovinsko dediščino slovenske Istre.

Na Starem gradu Celje bo s tem koncem tedna ponovno zaživela Živa zgodovina

Ziva_zgodovina2.JPG
torek, 3. april 2012

S tem koncem tedna bo na Starem gradu Celje ponovno zaživela Živa zgodovina. Obiskovalci bodo lahko uživali v animiranem prikazu grajskega življenja vse vikende do konca oktobra in to zgolj za ceno 2 EUR dnevne vstopnine.

Strokovna vodenja po Ljubljanskem barju

četrtek, 22. marec 2012

Krajinski park Ljubljansko barje, tik ob slovenskem glavnem mestu, pestuje številne naravne vrednote in bogato kulturno dediščino, ki je marsikomu premalo znana.

Dnevi narcis v Arboretumu Volčji Potok

Narcisa
četrtek, 15. marec 2012

Poleg nekaterih drugih znanilk pomladi so tudi narcise med tistimi rastlinami, ki zacvetijo zgodaj pomladi. Ime so dobile po Narcisu iz starogrške mitologije. Razstavo si lahko ogledate  od sobote, 17.3., do petka 20.4.2012 v Arboretumu Volčji Potok, Radomlje.

Z vlakom na informativni dan, pustni karneval in valentinovo doživetje

Literarna potovanja z vlakom
četrtek, 9. februar 2012

Piše se februar, mesec informativnih dni, kulture, pusta in valentinovega. Vse našteto zaznamuje februarski vsakdan in vse našteto je lahko polno lepih trenutkov ter nepozabnih doživetij. Predvsem bodo zanje poskrbeli na Slovenskih železnicah. Kako in kdaj pa so zaupali ekipi radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki je povedano strnila v naslednjih vrsticah.

Najnovejše v tej rubriki

Jurjevanje v Beli krajini

jurjevanje.jpg
ponedeljek, 19. junij 2017

Jurjevanje v Beli krajini je najstarejši folklorni festival v Sloveniji ter eden izmed najbolj prepoznavnih festivalov doma in v tem delu Evrope. Petdnevni festival poteka v mestu Črnomelj v Beli krajini, deželi belih brez, tople reke Kolpe ter bogate kulturne dediščine.

Šank rock odpira novo sezono na Gorenjski plaži v Tržiču

sank rock trzic
sreda, 14. junij 2017

Občina Tržič ob odprtju nove poletne sezone na Gorenjski plaži, vabi na koncert skupine Šank Rock, ki bo v soboto, 17. junija 2017, od 21. ure dalje v amfiteatru Gorenjske plaže. V okviru projekta Volkswagen Rocks bodo za odlično zabavo poskrbeli dobro znani rockerji zasedbe ŠANK ROCK, ki je na glasbeni sceni že polnih 35 let.

36. Festival idrijske čipke

cipka.jpg
ponedeljek, 12. junij 2017

Festival se v Idriji organizira s prekinitvami že od leta 1952 – v letu 2017 bo med 16. in 18. junijem že 36. po vrsti. Zaradi svoje odmevnosti in prepoznavnosti je glavni promotor idrijske čipke. S prireditvijo se ohranjanja tradicija izdelovanja idrijske čipke ter spodbuja inovativnost v njeni izdelavi in uporabi.

Festival kiparjev z motorno žago

Zaga
petek, 9. junij 2017

Trodnevno srečanje kiparjev z motorno žago bo potekalo od 9. do 11. junija v Gradišču nad Šentvidom in Stično.

Praznik češenj

češnje
petek, 9. junij 2017

Največja in najbolj odmevna kulturno – turistična prireditev, ki jo obišče že preko 30.000 obiskovalcev iz domače ter sosednjih italijanskih in avstrijskih pokrajin, je vsekakor Praznik češenj. Dogodek poln etnoloških vsebin, kulturnih in športnih prireditev ter zabave za vse generacije.

Festival vina zelen

vino
četrtek, 8. junij 2017

V soboto, 17. junija 2017, bo od 17. do 22. ure v Vipavskem Križu potekal Festival vina zelen. Več kot trideset vinarjev iz Zgornje in Spodnje Vipavske doline bo skupaj predstavilo skoraj petdeset vzorcev vina zelen.

Dogodki ob 100. letnici bitke pri Kobaridu in konca Soške fronte

kobarid.jpg
torek, 6. junij 2017

Stoletje je minilo od bojev na Soški fronti med Prvo svetovno vojno. Fundacija Pot miru bo obeležila okroglo obletnico z obilico dogodkov, ki se bodo dogajali vse leto.

Kamniška Bistrica: Pohod ob reki, ki povezuje

kamniška bistrica
ponedeljek, 5. junij 2017

Občini Kamnik in Domžale bodo ta vikend ponovno povezali v rekreativno-turistično-kulturnem vzdušju s pohodom ter kar dvema zaključnima prireditvama.

Red Bull Goni Pony

pony
petek, 2. junij 2017

Vzpon na Vršič – “kolesarski Triglav”, oziroma obvezna trofeja vsakega resnega slovenskega kolesarja. Merjeno od hotela Lek v Kranjski Gori 13,5 kilometrov vzpona z 801 višinskim metrom na 1611 metrov nad morjem. Naklon do 10,8 %, 24 s kockami tlakovanih serpentin. Lani je ciljno črto na vrhu prelaza prečkalo 573 tekmovalcev in tekmovalk. Aktualni rekord: 45 minut in 26 sekund.

Tradicionalno pobiranje kamenja na Krvavcu

krvavec_junij.png
četrtek, 1. junij 2017

Prvo junijsko soboto, 3. junija, vabljeni na tradicionalno akcijo pobiranja kamenja. Zavihali boste rokave in pobrali kamenje, ki vedno znova pronica na površje. Vsako obilnejše deževje izpira zemljo in prikažejo se novi kamni, ki jih je treba odstraniti, da bi bile pašne razmere za živino ugodne.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije