Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
matajur.jpg

Gremo na pohod!

Datum: četrtek, 15. september, 2011
V kraju, obdanem z vrhovi Krna, Matajurja in Stola ter kraju, ki ga zaznamuje Gornje Posočje z živahnima rekama Sočo in Nadižo, se je v prvih septembrskih dneh ustavila ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija«. Kobarid je odlično izhodišče za številne pohodniške podvige. Teh tu zagotovo ne bo manjkalo ta in naslednji mesec, saj bo prav v tem koncu Slovenije potekal festival pohodništva. Pohodnike pa vabijo tudi vršaci okrog Bohinjskega jezera in hribi ter doline Cerkljanskega.

Festival pohodništva v dolini Soče

Jesen je čas za festivale. V dolini Soče so september začeli s festivalom soške postrvi, nadaljevali pa bodo s 3. festivalom pohodništva. Ta bo potekal od 17. septembra do 2. oktobra.

Eden od glavnih nosilcev festivala je GIZ pohodništva in kolesarjenja, pripravljajo pa sedemnajst brezplačno vodenih tur po hribih in dolinah.

»Pripravljamo sedemnajst brezplačno vodenih tur po hribih in dolinah. Tako bomo hodili po Soški poti, po Triglavskem narodnem parku, se sprehodili do Mostu na Soči, po energetski poti, muzeju na prostem, med slapovi, si ogledali naravne znamenitosti, jo mahnili po Gregorčičevi in Bevkovi učni poti, šli do Kolovrata oziroma t. i. mediteranske terase in ob tem pripravili številna predavanja alpinistov ter plezalcev,« je o festivalu povedala Tatjana Humar iz Lokalne turistične organizacije Sotočje ter dodala, da se je za vse pohode treba le prijaviti, po telefonu ali pa preko spletne strani www.dolina-soce.com!

Eden od glavnih nosilcev festivala je GIZ pohodništva in kolesarjenja, ki je bil leta 2008 ustanovljen z namenom povezati bogato in razpršeno ponudbo pohodništva in kolesarjenja v Sloveniji ter jo promovirati tako doma kot v tujini.

Bohinjci pripravljajo dneve pohodništva

Pohodništvo v različnih oblikah je eden prvih vzgibov tudi za turistični obisk Bohinja. V Bohinju je že dvajset let pred ustanovitvijo Slovenskega planinskega društva obstajalo planinsko društvo. To je zgradilo tudi prvo planinsko kočo v Julijskih Alpah. Iz Bohinja prihajajo tudi štirje srčni možje, ki so leta 1778 prvi stopili na Triglav.

Pohodništvo je Bohinju prirojeno, zato tudi letos, od 23. septembra do 2. oktobra, pripravljajo 4. dneve pohodništva.

Po besedah Klemna Langusa iz Turizma Bohinj, je pohodništvo Bohinju prirojeno. Zato tudi letos, od 23. septembra do 2. oktobra, pripravljajo 4. dneve pohodništva. V okviru teh pripravljajo številne pohode in družabne ter kulturne dogodke. Med drugim bosta na ogled projekciji filmov »Sfinga« ter »V kraljestvu Zlatoroga«. Istočasno bo potekal tudi festival ribištva z mednarodnim srečanjem vezalcev muh. 1. oktobra pa bo Bohinj gostil zaključno srečanje akcije »Slovenija kolesari« s kolesarjenjem po novi kolesarski povezavi od Bohinjske Bistrice do Bohinjskega jezera in Srednje vasi. Od 16. do 18. septembra pa bo veselo v okviru prireditve 55. Kravji bal v Bohinju.

Več na www.bohinj.si!

Odkrijte Cerkljansko

Po uspešni poletni sezoni so na Cerkljanskem že pripravljeni na pestro, v pisane barve odeto jesen. Narava z urejenimi pohodniškimi in kolesarskimi potmi kar vabi k obisku temu pa svojevrsten čar dajejo tudi naravne in kulturne znamenitosti: Bolnišnica Franja, Bevkova domačija, mesto Idrija...

Prenočiti je mogoče na kateri od turističnih kmetij, v hotelu Cerkno, kjer so, kot je ekipi radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« zaupala Majda Rojc iz omenjenega hotela, pripravili ugodne jesenske pakete po sistemu »plača 1 bivata 2« ter v apartmajih na vrhu smučarskega centra Cerkno.

Pridite in odkrijte lepote Cerkljanskega!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

14. Otroški bazar

bazar3.jpg
torek, 10. september 2019

Tudi v letošnjem letu na Otrošem bazarju ne bo manjkalo otroških delavnic, pisanih plesnih in pevskih nastopov, pisanih maskot, tematskih delavnic, športnih delavnic na zunanji ploščadi, in predstavitve na razstavnih prostorih! Vabljeni na Gospodarsko razstavišče v ljubljani, 14. in 15. septemv+bra 2019.

23. Bollé - Originalni tek okrog jezera in Oj' Kulinarika Fest

bled_otok.jpg
torek, 10. september 2019

Veslaški center Bled, Mala Zaka, 15. 9. 2019, 10:00

30. Pikin festival

pika
ponedeljek, 9. september 2019

Največji družinski festival v Sloveniji v sedmih dneh obišče več kot 100.000 obiskovalcev. Festival z veličastno, 30-letno tradicijo je nepozabno doživetje za vsakega obiskovalca.

Spremeni tok zgodovine na Starem gradu Celje

Celje VR
četrtek, 5. september 2019

VR doživetje "Spremeni tok zgodovine" je turistični produkt, ki ga sedaj lahko doživite na Starem gradu v Celju. Produkt je prejemnik srebrnega priznanja Regionalne gospodarske zbornice Celje za inovativnost 2019, ideja pa je bila že v letu 2017 nagrajena s strani Slovenske turistične organizacije.

Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine

 Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine
sreda, 4. september 2019

Dnevi narodnih noš na tak način poudarjajo pomen oblačilne dediščine ter opozarjajo na spoštovanje narodnih noš kot kulturne vrednote. Odlikuje jih dolgoletna tradicija, saj uspešno potekajo že od leta 1966. Mednarodna zveza folklornih festivalov jim je zaradi kakovostne vsebine podelila status mednarodno priznanega festivala.

Otroci bodo ponovno tekli za otroke

btc_ms_otroci.jpg
torek, 3. september 2019

Srčnost, dobrodelnost in medsebojno sodelovanje so vrednote, ki vodijo v lepši jutri in jih zato velja razvijati že pri najmlajših. V to verjame tudi podjetje Skaza, ki bo 7. septembra na velenjskem stadionu priredilo že četrti dobrodelni tek Otrok otroku. Na tradicionalnem dogodku, ki letos poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, otroci iz vse Slovenije s tekom pomagajo svojim vrstnikom v stiski. Z zbranimi sredstvi bodo tokrat mladi tekači polepšali življenje najmlajšim, ki se soočajo z avtizmom.

Gourmet over Mura

gibanica1.jpg
torek, 3. september 2019

Gastronomski dogodek Gourmet over Mura, ki bo potekal 6. septembra v Murski Soboti, je kulinarično in vinsko popotovanje, kjer obiskovalci v enem večeru okusijo najboljše, kar ponuja Pomurje, obenem pa brbončice popelje tudi onkraj naših meja.

Pričel se je Teden okusov Posavja

vino.jpg
ponedeljek, 2. september 2019

V regiji Posavje so v letošnjem letu prvič zasnovali enotedensko dogajanje pod skupno znamko OKUSI POSAVJA, ki združuje najboljše ponudnike kulinarike, vin ter dobrot iz kmetij. Z otvoritvenim dogodkom na posestu Tri lučke se je včeraj, 29. avgusta pričel festival, ki bo trajal vse do 7. septembra.

V soboto vsi osnovnošolci brezplačno na Pot pastirskih škratov na Krvavcu

krvavec_junij.png
četrtek, 29. avgust 2019

Na zadnji avgustovski dan, v soboto 31.8. bodo na Krvavcu po škratje vstopili v novo šolsko leto. Na ta dan bodo vsem osnovnošolcem podarili brezplačno beležko za Pot pastirskih škratov ter vodenje po poti, brezplačen škratji šmorn ter jim odigrali Pravljico o pastrijih in škratih s Krvavca.

Koper Giba 2019

adhd druzina
sreda, 28. avgust 2019

Festival športa in aktivnih družin KOPER GIBA - letos že tretja izvedba, ki bo postala tradicionalna. 14. septembra ob 14:00 uri.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije