Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
zupanova_j.JPG

Jamski koncert - Glas vina & Poseben gušt v Županovi jami

Datum: četrtek, 1. oktober, 2020

Prepustite se vrhunski akustični glasbi z odličnim vokalom v podzemnem ambientu Županove jame! Izjemna akustika ponuja edinstveno glasbeno doživetje, lepota jamskega okolja pa glasbi doda še vizualno noto.

Glas vina & Poseben gušt v Županovi jami: sobota, 3. oktobra 2020, ob 18.30

Etno banda Poseben gušt ali »Gušti« prihajajo iz Novega mesta in okolice. Izvajajo pesmi Iztoka Mlakarja. Glasbo interpretirajo govorno in s petjem, lahko bi rekli v obliki šansonov. Njihova glasba ne zaživi v kvantiteti, pač pa kvaliteti ambienta. »Tako se lahko dotakne vsakega posameznega gosta, kar je tudi naš cilj,« pravijo. »Z vsem guštom in dušo podpiramo avtohtonost & inovativnost glasbeno doživetih večerov Glas Vina Stari Čar.«

 

Program:

18:00 voden ogled Županove jame, ob povratku udeležba na koncertu

18:30 vstop v jamo za koncert Etno banda Poseben gušt

19:45 kozarec izbranega avtohtonega slovenskega vina pred jamo

 

Cena vstopnic:

Velika: 39 € - Vključuje: voden ogled jame, koncert, kozarec vina (vstop ob 18:00)

Mala: 34 € - Vključuje: koncert, krajši ogled jame, kozarec vina (vstop ob 18:30)

Nakup vstopnic: info@zupanovajama.si.

Priprava dogodkov je za turizem in kulturo v korona obdobju prav poseben izziv in nanj smo odgovorili z butičnim jamskim koncertom, saj življenje teče naprej. Pri organizaciji upoštevamo priporočila NIJZ; da se jih držimo, vabimo tudi obiskovalce.

Veliko dvorano Županove jame odlikuje odlična akustika. Udeleženci dogodka bodo z ustrezno razdaljo razporejeni na označenih mestih po dvorani. Priporočena je ustrezna pohodna obutev in topla oblačila, zaščitne maske so obvezne.Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Zlatorogova pot - nova tematska pot ob Blejskem jezeru

bled_otok.jpg
četrtek, 5. november 2020

Nova tematska pot, namenjena predvsem otrokom in družinam, na šestih postajah na poti okoli Blejskega jezera predstavlja kulturne in naravne znamenitosti Bleda ter izpostavlja pomen varovanja okolja za prihodnost.

Informacije o Ljubljani in okolici na voljo tudi, ko je TIC zaprt

ljubljana_april.jpeg
ponedeljek, 2. november 2020

Turizem Ljubljana ostaja servis za meščane in obiskovalce tudi v času epidemije, ko so morali zapreti turistično-informacijski center.

Nova učna pot Drvošec ob Cerkniškem jezeru

Cerknica zaklad
petek, 30. oktober 2020

Tematska pot Drvošec, ki poteka večinoma po gozdnem grebenu ob Cerkniškem jezeru v Notranjskem regijskem parku, obiskovalcem ponuja razglede na presihajoče jezero, coprniško Slivnico in širšo okolico.

Novo doživetje: Lov na zaklad na gradu Podsreda

podsreda.jpg
sreda, 28. oktober 2020

Poleg ogleda srednjeveškega gradu, ki na ogled postavlja številne zanimive razstave in zgodovinske prostore, je od sedaj na gradu Podsreda mogoče tudi sodelovanje v zabavni grajski pustolovščini – Lov na zaklad na gradu Podsreda.

TZ Izola vzpodbuja razvoj enogastronomske ponudbe destinacije

izola_soncno_nabrezje.jpg
četrtek, 22. oktober 2020

Turistično združenje Izola za turistično gospodarstvo v mesecu oktobru pripravja prvo kulinarično akademijo ter izvaja zanimiva predavanja strokovnjakov s področja eno-gastronomije in predavanja iz različnih razvojnih področij.

Nov turistični produkt: Preživetje v naravi na Krvavcu

Krvavec pohod
četrtek, 22. oktober 2020

RTC Krvavec je oblikoval nov program ''Preživetje v naravi na Krvavcu'', ki nudi zabavno aktivnost in doživetje primerno za družine in poslovne skupine.

Praznovanje izolske legende

izola_mandrac.jpg
sreda, 21. oktober 2020

V nedeljo, 25. oktobra 2020, vabljeni v Izolo na prireditev “Praznovanje izolske legende” na plaži Hotela Delfin.

Tematsko obarvana jesensko-zimska ponudba Ljubljane

Ljubljana
petek, 16. oktober 2020

Turizem Ljubljana je pripravil osem bogatih in tematsko obarvanih paketov ter enodnevna doživetja, ki obiskovalcem omogočajo doživetje Ljubljane v jesenskih mesecih in prazničnem decembru.

Spoznajte Celje z lokalnimi vodniki

grad-celje-celjski-grad-castle-61.jpg
sreda, 14. oktober 2020

Oktober je v Celju v znamenju brezplačnih vodenj z lokalnimi turističnimi vodniki, ki so pripravili štiri različna vodenja in z njimi že začeli. Vabljeni na jesenske sprehode po mestu grofov ter raziskovanje mogočnega Starega gradu Celje ali pa na kolesarsko druženje od Celja do Vojnika in Žalca.

Delavnica prebujanja energije

Zelišča
ponedeljek, 12. oktober 2020

Vabimo vas, da se pridružite delavnici v RIC Novo mesto, ki vas bo popeljala na pot boljšega počutja, sproščanja blokad in krepitev energije in imunskega sistema, kar je še posebno pomembno za ohranjanje zdravja in pozitivne življenjske naravnanosti.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije