Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Kolesarska turistična destinacija Maribor-Pohorje

Datum: ponedeljek, 30. maj, 2011
Kolesarski turizem se v turistični destinaciji Maribor-Pohorje intenzivno razvija, potencial je velik, hkrati pa je že vidnih vse več rezultatov - od kolesarskih tiskanih zemljevidov do digitalnih predstavitev, od priprave sodobnih kolesarskih produktov do intenzivne promocije na ciljnih trgih. Prihodnji teden bo potekala izvirna akcija promocije kolesarske destinacije na eni najpomembnejših več-etapnih mednarodnih dirk Craft BIKE Trans Germany race 2011 v Nemčiji s strani športne in strokovne ekipe v dresih Maribor-Pohorje.

Kolesarjenje sodi po novi strategiji razvoja turizma med ključne produkte destinacije, hkrati pa se produkt kolesarjenja neposredno povezuje tudi z ostalimi ključnimi produkti od vina in kulinarike z vinskimi cestami, kulture z mestnimi kolesarskimi potmi do eko turizma in mladinskega turizma. Zavod za turizem Maribor se intenzivno ukvarja z razvojem kolesarskega turizma na območju dvaindvajsetih občin zgornjega Podravja tudi v okviru prekomejnega projekta Rekreacija v naravi – pohodništvo in kolesarjenje brez meja pod akronimom HIKING&BIKING, ki zajema območje Pomurja, Podravja, Koroške in Avstrijske Štajerske.

Kolesarske poti so predstavljene na spletni strani www.maribor-pohorje.si tudi na Google Earth zemljevidih, kmalu bodo tudi v obliki, ki bo omogočila, da se bodo lahko kolesarji odpravili na pot z GPS sprejemniki. V pripravi je postavitev informacijskih tabel in označb izbranih poti na terenu. V teku je intenzivna promocija najprivlačnejših poti projektnih regij preko spleta in tiskanih medijev ter predstavitev na specializiranih sejmih. V pripravi so privlačni kolesarski paketi, tudi paket kolo&kajak, ki bo v praksi zaživel že junija v akciji Adrenalin Kick.

O privlačnosti kolesarjenja pričajo tudi podatki TIC Maribor, saj je interesa turistov za kolesarjenje vedno več. Prav tako je velik interes tudi za izposojo koles; od začetka aprila si je izposodilo kolo 68 obiskovalcev, ob tem pa je bilo izposojenih tudi dvajset novih štirikolesnikov. V TICu je na prodaj kolesarski dres destinacije Maribor-Pohorje. V njem bo nastopila tudi mariborska ekipa na eni najpomembnejših več-etapnih mednarodnih dirk Craft BIKE Trans Germany race 2011 od 30. maja do 4. junija v Nemčiji, na kateri bo v petih krajih v alpskih centrih Nemčije in Avstrije promovirala regijo kot destinacijo za aktivni oddih in kolesarjenje.

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Gradovi Kralja Matjaža

gradovi_kralja_matjaza.jpg
petek, 10. januar 2020

Že osemindvajsetič zapovrstjo, bodo ponovno zadnji vikend v januarju (24. 01. 2020 - 26. 01. 2020) na novi lokaciji, Matevžavi travniki pod stadionom v centru Črni na Koroškem pripravili že 28. zimsko pravljico imenovano Gradovi kralja Matjaža, kjer so od leta 1993 zgradili že 1331 snežnih gradov in skulptur. Z veseljem vam sporočajo, da so pred prijave že odprte, torej lahko s klikom na prijavni obrazec na spletni strani Občine Črna na Koroškem svojo ekipo že prijavite.

Jabitour v Svečini že prihodnjo pomlad

Košara jabolk
torek, 31. december 2019

V Svečini bo prihodnje leto, natančneje prvi vikend marca, zaživela Svečinska jabolčna in sadna pot - Jabitour. Izdali so ilustrirani turistični zemljevid, kmalu pa bodo po trasi postavljene vse informativne table.

Legenda o potopljenem zvonu

Bled_zvon3.jpg
torek, 24. december 2019

Tudi letos bo Legenda o potopljenem zvonu na božični dan, 25. decembra, ob 17. uri zaživela v Grajskem kopališču. Pri uprizoritvi bodo sodelovali Društvo za podvodne dejavnosti Bled, žonglerska skupina Čupakabra, pletnarji, društvo BPS in sopranistka Janja Hvala. Vstop prost.

Žive jaslice v Postojnski jami

jaslice_postojnska_jama.jpg
četrtek, 19. december 2019

Najbolj čarobno božično doživetje, ki se ga boste za vedno spominjali. Med 25. in 30. decembrom doživite svetopisemsko zgodbo v dih jemajočem okolju Postojnske jame in se prepustite edinstvenemu pravljičnem vzdušju.

Ptujska pravljica

ptuj - zimska pravljica
četrtek, 12. december 2019

Okrašeno nebo nad starim mestnim jedrom v decembrskem času postane kulisa za magična bitja, ki pričarajo pravljico na Mestnem trgu. Dva pravljična tedna sta namenjena pravljičnemu sejmu in pestremu dogajanju v srcu mesta.

Decembrsko dogajanje v Novem mestu

novoletne lučke
sreda, 11. december 2019

Praznični Božični sejem na prenovljenem Glavnem trgu prinaša bogato ponudbo izvirnih daril, izdelkov lokalnih oblikovalcev in domačih dobrot. Sejem dopolnjuje gostinska in kulinarična ponudba ter druženje ob spremljevalnem programu. Vašega obiska v mestnem jedru bodo veseli tudi vsi trgovci, gostinci in drugi ponudniki, ki za vas pripravljajo posebne decembrske popuste.

S prižigom lučk in dogajanjem za vso družino se v Sežani začenja veseli december

novletna jelka2
četrtek, 5. december 2019

Z otroško predstavo, prižigom praznične osvetlitve mesta in koncertom 6. decembra v Sežani začenjajo niz prireditev pod skupnim imenom Praznična Sežana 2019.

Prešerni december v Kranju

kranj_dec-5.jpg
torek, 3. december 2019

December je čas luči, miru, topline, drobnih pozornosti in lepih želja. Če smo iskreni, tudi čas, ko se nam vedno kam mudi in velikokrat pomislimo, kako hitro teče naš čas. Zato se za trenutek ustavite, zadihajte s polnimi pljuči in si vzemite čas zase in svoje najdražje, za ljubezen, pogovor, smeh in sprostitev. V Kranju ripravljajo v pester Prešerni december, ki bo zagotovo ogrel vaše pete in srce.

Prižig prazničnih lučk v Mariboru

Maribor december
torek, 26. november 2019

V petek, 29. 11. 2019, s pričetkom ob 17. uri vabljeni, da se skupaj odpravimo osvetliti in začarati mariborske ulice in trge.

Decembrske sladkosti se bodo v Portorožu pričele s čokolado

december_portoroz.jpg
torek, 26. november 2019

Pričetek decembrskih praznovanj bo v Portorožu v znamenju čokolade. Poleg tradicionalnih dogodkov bo letošnja novost kotalkališče v Monfortu, manjkal ne bo tudi priljubljeni Festival penin. Trije dobri možje se bodo letos v Portorož pripeljali z avtomobili starodobniki in celo z letalom.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije