Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Kolesarska turistična destinacija Maribor-Pohorje

Datum: ponedeljek, 30. maj, 2011
Kolesarski turizem se v turistični destinaciji Maribor-Pohorje intenzivno razvija, potencial je velik, hkrati pa je že vidnih vse več rezultatov - od kolesarskih tiskanih zemljevidov do digitalnih predstavitev, od priprave sodobnih kolesarskih produktov do intenzivne promocije na ciljnih trgih. Prihodnji teden bo potekala izvirna akcija promocije kolesarske destinacije na eni najpomembnejših več-etapnih mednarodnih dirk Craft BIKE Trans Germany race 2011 v Nemčiji s strani športne in strokovne ekipe v dresih Maribor-Pohorje.

Kolesarjenje sodi po novi strategiji razvoja turizma med ključne produkte destinacije, hkrati pa se produkt kolesarjenja neposredno povezuje tudi z ostalimi ključnimi produkti od vina in kulinarike z vinskimi cestami, kulture z mestnimi kolesarskimi potmi do eko turizma in mladinskega turizma. Zavod za turizem Maribor se intenzivno ukvarja z razvojem kolesarskega turizma na območju dvaindvajsetih občin zgornjega Podravja tudi v okviru prekomejnega projekta Rekreacija v naravi – pohodništvo in kolesarjenje brez meja pod akronimom HIKING&BIKING, ki zajema območje Pomurja, Podravja, Koroške in Avstrijske Štajerske.

Kolesarske poti so predstavljene na spletni strani www.maribor-pohorje.si tudi na Google Earth zemljevidih, kmalu bodo tudi v obliki, ki bo omogočila, da se bodo lahko kolesarji odpravili na pot z GPS sprejemniki. V pripravi je postavitev informacijskih tabel in označb izbranih poti na terenu. V teku je intenzivna promocija najprivlačnejših poti projektnih regij preko spleta in tiskanih medijev ter predstavitev na specializiranih sejmih. V pripravi so privlačni kolesarski paketi, tudi paket kolo&kajak, ki bo v praksi zaživel že junija v akciji Adrenalin Kick.

O privlačnosti kolesarjenja pričajo tudi podatki TIC Maribor, saj je interesa turistov za kolesarjenje vedno več. Prav tako je velik interes tudi za izposojo koles; od začetka aprila si je izposodilo kolo 68 obiskovalcev, ob tem pa je bilo izposojenih tudi dvajset novih štirikolesnikov. V TICu je na prodaj kolesarski dres destinacije Maribor-Pohorje. V njem bo nastopila tudi mariborska ekipa na eni najpomembnejših več-etapnih mednarodnih dirk Craft BIKE Trans Germany race 2011 od 30. maja do 4. junija v Nemčiji, na kateri bo v petih krajih v alpskih centrih Nemčije in Avstrije promovirala regijo kot destinacijo za aktivni oddih in kolesarjenje.

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Vinska pot v Rovih pod starim Kranjem

vinska_pot.jpg
sreda, 6. november 2019

Vinarji slovenskih vinorodnih področij in kulinarični izdelki vas pričakujeta v Rovih pod starim Kranjem! Do sedaj se je v Rovih pod starim Kranjem predstavilo že več kot 130 različnih vinarjev. Ponudbo odličnih vin bodo dopolnili siri, krušni izdelki in mesnine. Poskrbljeno bo tudi za animacijo in glasbeni program.

Ljubljanska vinska pot

ljubljanska_vinska_pot.jpg
torek, 5. november 2019

Slovenija je dežela dobrih vin, ki jih odlikujejo zlasti izrazito naravni okusi. Čeprav bližnja okolica Ljubljane ni vinorodna, mesto kot tradicionalno trgovsko središče, ki povezuje bližnje slovenske vinorodne pokrajine, nosi mednaroden naziv "mesto vina in trte."

33. mednarodno popotovanje po Levstikovi poti

levstikova_pot.JPG
ponedeljek, 4. november 2019

Start in registracija: 9. novembra med 6. in 9. uro v Litiji na Valvasorjevem trgu v starem mestnem jedru ali ob Kulturnem domu v Šmartnem pri Litiji (pribl. 1,5 km iz Litije). Registracija je obvezna!

Noč čarovnic v Kranju

Halloween
ponedeljek, 28. oktober 2019

Zadnje oktobrske dni lahko otroci in odrasli v Rovih pod starim Kranjem preizkusijo svoj pogum! Otrokom se bo med 25. in 30. oktobrom odprl pravljični svet, ki je viden samo njim.

Viva la pasta!

pasta - makaroni
sreda, 23. oktober 2019

Edinstven kulinarični doživljaj za vse ljubitelje druženja ob vrhunskih testeninah, začinjenih s strastjo kuharskih mojstrov.

Festival Borštnikovo srečanje

orientalski_ples.jpg
ponedeljek, 14. oktober 2019

Festival Borštnikovo srečanje je osrednji slovenski gledališki festival, ki že več kot pol stoletja bogati slovenski gledališki in kulturni prostor. V letošnjem letu poteka med 14. in 27. oktobrom, ko si lahko najrazličnejše uprizoritve, predstave, performanse in druge dogodke ogledate na različnih lokacijah. V zadnjih letih organizatorji namreč oživljajo pozabljene zgradbe, dvorišča pa spreminjajo v odre in tako ustvarjajo urbani mestni vrvež.

Festival lesa v Kočevju 2019

les
četrtek, 10. oktober 2019

Večdnevno pestro dogajanje z različnimi dogodki, ki povzdigujejo bogato dediščino kočevskih gozdov in ponujajo možnost za razmislek o novih priložnostih. S festivalom želimo povečati zanimanje mladih za lesarske poklice, opomniti lokalno prebivalstvo na vrednost lesa kot naravne dobrine, se povezati s podjetniki in povečati pozitivno miselnost v mestu.

Mesec kraške kuhinje

prsut_Anze_Malovrh_STA.jpg
sreda, 25. september 2019

Kras je poseben in prav tako posebna je tudi njegova kuhinja. Jeseni, še preden ruj rdeče obarva kraško pokrajino, tradicionalni Mesec kraške kuhinje povabi k okušanju izvrstnih lokalnih dobrot.

11. Sladka Istra

sladkaistra_040.jpg
ponedeljek, 23. september 2019

Mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra je največja tovrstna prireditev v Sloveniji. Sladka Istra je vsakič znova odlična priložnost za spoznavanje istrske kulinarike in priložnost za okušanje tradicionalnih slovenskih sladic in drugih novodobnih sladkih mojstrovin, katerih avtorji so vrhunski domači in tuji slaščičarski umetniki.

Festival pohodništva Dolina Soče

Soča
četrtek, 19. september 2019

V septembru in oktobru (20.9.-6.10.), najlepših mesecih za pohode, je v Dolini Soče vsako leto organiziran Festival pohodništva. Lepote narave in spomenike preteklosti lahko odkrivate pod vodstvom izkušenih vodnikov.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije