Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
kranjska_gora__spikova.jpg

Kranjska Gora - destinacija za vse generacije

Datum: četrtek, 28. junij, 2012

Že jutranje temperature so napovedovale vroč prvi poletni dan, 21. junij. Ekipa radijske oddaje “Dobro jutro, Slovenija” je tudi tokrat privoščila poslušalcem radijskih postaj, da bi ga preživeli udobno in si ob koncu dneva privoščili pravo osvežitev ter ob vsem tem pomislili tudi na kakšen poletni izlet, počitnice, dopust. Sicer pa so tokrat priporočali Kranjsko Goro – kraj, ki je v poletnih dneh še posebej živ, poln dogajanja ter domačih in tujih gostov. Razlogov zakaj je seveda veliko. Nekaj jih razkrivajo vrstice v nadaljevanju.

Kranjska Gora sanjska, kulinarika božanska

Urejene sprehajalne poti, kilometri kolesarskih stez vse do sosednjih Avstrije in Italije, vršaci okoliških gora in prireditve. Vse to je le del turistične ponudbe Kranjske Gore.

Ne glede na starost in ne glede na letni čas, v Kranjski Gori gostje vselej najdejo kaj zase. Poletni dnevi so še posebej zaželeni, saj prijetna klima telesa ne “utrudi” preveč in kot takšna je prijazna vsem, ki prisegajo na aktivnosti v naravi. “Urejene sprehajalne poti, kilometri kolesarskih stez vse do sosednjih Avstrije in Italije, vršaci okoliških gora in prireditve. Vse to je le del turistične ponudbe Kranjske Gore,” je povedal Borut Dubrovič iz Hit Holidays Kranjska Gora. Dodal je še, da so za junij in julij ob 3. obletnici hotela Špik pripravili posebno ponudbo, v ostalih kranjskogorskih hotelih pa je trenutno med najbolj priljubljenimi paket “Poletna osvežitev”. Pozabiti ne gre na družinski paket številka 1 – paket “Kekčeva doživetja v Kranjski Gori” ter na “kul” julijski košarkarski tabor Marka Miliča. Po številnih aktivnostih na prostem si je treba privoščiti še sprostitev. V Hit Holidays-u vabijo trije wellness centri z masažami, savnami in bazeni. “Za slajše življenje priporočamo pokušino slaščic lastne blagovne znamke Sladka Julija, za rojstnodnevno presenečenje darilni bon, za popestritev dopusta pa obisk katere od prireditev. Kekčevi dnevi so prvi hit poletja, po novem pa so to tudi petkovi pikniki v šotoru med hoteloma Larix in Kompas,” je še izpostavil Dubrovič in povabil tudi na evropsko prvenstvo v košarki za mlade do 20. let ter na največjo poletno prireditev “Zgornjesavski piknik”. Slednja bo z bogatim kulturnim in zabavnim programom z nastopom skupin Mambo Kings in Juhu banda, potekala 10. in 11. avgusta. Tradicionalno bodo pripravili tudi tekmovanje v pripravi krapov ter jedi v kotličkih. Dolgčas v Kranjski Gori tudi to poletje zagotovo ne bo. Prepričajte se sami, med drugim tudi na www.hitholidays-kg.si!

 

Čez drn in strn z Besno Pehto

Po zgledu turističnih vasic v tujini je tudi v Kranjski Gori poleti vsaj tako živahno kot pozimi. Nekatere žičniške naprave so v pogonu tudi poleti. Sedežnica Vitranc 2 denimo vozi vam privošči panoramsko vožnjo na vrh Vitranca. Po pobočju proge Vitranc 1 pa se je mogoče popeljati z Besno Pehto, ki drvi po poletnem sankališču. Po besedah Klavdije Gomboc iz RTC Žičnice Kranjska Gora, je Besna Pehta najdaljše poletno sankališče pri nas. Do prvega septembra se je s Pehto mogoče popeljati vsak dan, nato pa ob koncih tedna. “Je pa Kranjska Gora pravi raj za kolesarjenje. Vse bolj je popularno družinsko kolesarjenje. V bike parku smo tudi zato uredili poseben del namenjen zgolj in samo otrokom. Sicer pa smo ravno že 3-ič zapored gostili evropsko kolesarsko prvenstvo za veterane,” je še povedala Gombocova.

Spokojnost sredi idilične naravne kulise, izhodiščna točka za planinske podvige ter nepozabne kolesarske ture je tisto, kar v hotel Lek pripelje večino gostov.

Idila hotela Lek

Na poti proti jezeru Jasna, na robu Triglavskega narodnega parka se nahaja hotel Lek. Spokojnost sredi idilične naravne kulise, izhodiščna točka za planinske podvige ter nepozabne kolesarske ture je tisto, kar v hotel Lek pripelje večino gostov. Premamijo pa jih zagotovo še: wellness center, hotelski bazen, tenis igrišča, zumba vadba trikrat na teden, otroško igrišče in letos še posebej skrbno izbrana gostinska ponudba na poletnih terasah s pogledom na Julijce. “Pri snovanju poletne kulinarike so nas vodili trendi lahke in zdrave prehrane. Menije tako zaznamujejo solate, sveža hrana, testenine s prelivi, bio sokovi, izbrana buteljčna vina ter ponudba piva. Izbirati je mogoče kar med 18-imi različnimi vrstami te pijače iz rumenega zlata,” je dejala Sandra Fiorelli iz hotela Lek ter dodala, da njihovi gostje skoraj že po pravilu dan začnejo s kavico in kozarcem kaktusovega soka. Slednji daje navdih in energijo za cel dan. V primeru pomanjkanja sladkorja v krvi pa vas reši edinstvena sladica “Kekec”.

Podrobnosti na www.hotel-lek.si!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

TZ Izola vzpodbuja razvoj enogastronomske ponudbe destinacije

izola_soncno_nabrezje.jpg
četrtek, 22. oktober 2020

Turistično združenje Izola za turistično gospodarstvo v mesecu oktobru pripravja prvo kulinarično akademijo ter izvaja zanimiva predavanja strokovnjakov s področja eno-gastronomije in predavanja iz različnih razvojnih področij.

Nov turistični produkt: Preživetje v naravi na Krvavcu

Krvavec pohod
četrtek, 22. oktober 2020

RTC Krvavec je oblikoval nov program ''Preživetje v naravi na Krvavcu'', ki nudi zabavno aktivnost in doživetje primerno za družine in poslovne skupine.

Praznovanje izolske legende

izola_mandrac.jpg
sreda, 21. oktober 2020

V nedeljo, 25. oktobra 2020, vabljeni v Izolo na prireditev “Praznovanje izolske legende” na plaži Hotela Delfin.

Tematsko obarvana jesensko-zimska ponudba Ljubljane

Ljubljana
petek, 16. oktober 2020

Turizem Ljubljana je pripravil osem bogatih in tematsko obarvanih paketov ter enodnevna doživetja, ki obiskovalcem omogočajo doživetje Ljubljane v jesenskih mesecih in prazničnem decembru.

Spoznajte Celje z lokalnimi vodniki

grad-celje-celjski-grad-castle-61.jpg
sreda, 14. oktober 2020

Oktober je v Celju v znamenju brezplačnih vodenj z lokalnimi turističnimi vodniki, ki so pripravili štiri različna vodenja in z njimi že začeli. Vabljeni na jesenske sprehode po mestu grofov ter raziskovanje mogočnega Starega gradu Celje ali pa na kolesarsko druženje od Celja do Vojnika in Žalca.

Delavnica prebujanja energije

Zelišča
ponedeljek, 12. oktober 2020

Vabimo vas, da se pridružite delavnici v RIC Novo mesto, ki vas bo popeljala na pot boljšega počutja, sproščanja blokad in krepitev energije in imunskega sistema, kar je še posebno pomembno za ohranjanje zdravja in pozitivne življenjske naravnanosti.

Nova AR aplikacija Doživi zgodbo Ruske kapelice

ruska_kapelica.JPG
sreda, 7. oktober 2020

Turizem Kranjska Gora je lansiral nov turistični produkt, AR aplikacijo, s pomočjo katere bodo obiskovalci lahko doživeli zgodbo Vršiške ceste in Ruske kapelice.

Jamski koncert - Glas vina & Poseben gušt v Županovi jami

zupanova_j.JPG
četrtek, 1. oktober 2020

Prepustite se vrhunski akustični glasbi z odličnim vokalom v podzemnem ambientu Županove jame! Izjemna akustika ponuja edinstveno glasbeno doživetje, lepota jamskega okolja pa glasbi doda še vizualno noto.

Hoja za upanje

bled_otok.jpg
sreda, 30. september 2020

Europa Donna Slovensko združenje za boj proti raku na dojki že vrsto let prireja vseslovensko akcijo Rožnate pletenine, z namenom osveščati širšo javnost o raku dojk ter opozarja na pomen zdravega načina življenja, zgodnjega odkrivanja in učinkovitega zdravljenja bolezni.

Oživljanje tradicije izpiranja zlata ob Dravski kolesarski poti

izpiranje zlata
sreda, 23. september 2020

Slovenski del Dravske kolesarske poti je vse bolj privlačna destinacija tako domačih kot tujih kolesarjev. Obstoječim doživetjem pod blagovno znamko Drava Bike se bo v prihodnje pridružilo novo, izpiranje zlata, ki ga v Občini Starše razvijajo v sklopu projekta Zlata Drava.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije