Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
kranjska_gora__spikova.jpg

Kranjska Gora - destinacija za vse generacije

Datum: četrtek, 28. junij, 2012

Že jutranje temperature so napovedovale vroč prvi poletni dan, 21. junij. Ekipa radijske oddaje “Dobro jutro, Slovenija” je tudi tokrat privoščila poslušalcem radijskih postaj, da bi ga preživeli udobno in si ob koncu dneva privoščili pravo osvežitev ter ob vsem tem pomislili tudi na kakšen poletni izlet, počitnice, dopust. Sicer pa so tokrat priporočali Kranjsko Goro – kraj, ki je v poletnih dneh še posebej živ, poln dogajanja ter domačih in tujih gostov. Razlogov zakaj je seveda veliko. Nekaj jih razkrivajo vrstice v nadaljevanju.

Kranjska Gora sanjska, kulinarika božanska

Urejene sprehajalne poti, kilometri kolesarskih stez vse do sosednjih Avstrije in Italije, vršaci okoliških gora in prireditve. Vse to je le del turistične ponudbe Kranjske Gore.

Ne glede na starost in ne glede na letni čas, v Kranjski Gori gostje vselej najdejo kaj zase. Poletni dnevi so še posebej zaželeni, saj prijetna klima telesa ne “utrudi” preveč in kot takšna je prijazna vsem, ki prisegajo na aktivnosti v naravi. “Urejene sprehajalne poti, kilometri kolesarskih stez vse do sosednjih Avstrije in Italije, vršaci okoliških gora in prireditve. Vse to je le del turistične ponudbe Kranjske Gore,” je povedal Borut Dubrovič iz Hit Holidays Kranjska Gora. Dodal je še, da so za junij in julij ob 3. obletnici hotela Špik pripravili posebno ponudbo, v ostalih kranjskogorskih hotelih pa je trenutno med najbolj priljubljenimi paket “Poletna osvežitev”. Pozabiti ne gre na družinski paket številka 1 – paket “Kekčeva doživetja v Kranjski Gori” ter na “kul” julijski košarkarski tabor Marka Miliča. Po številnih aktivnostih na prostem si je treba privoščiti še sprostitev. V Hit Holidays-u vabijo trije wellness centri z masažami, savnami in bazeni. “Za slajše življenje priporočamo pokušino slaščic lastne blagovne znamke Sladka Julija, za rojstnodnevno presenečenje darilni bon, za popestritev dopusta pa obisk katere od prireditev. Kekčevi dnevi so prvi hit poletja, po novem pa so to tudi petkovi pikniki v šotoru med hoteloma Larix in Kompas,” je še izpostavil Dubrovič in povabil tudi na evropsko prvenstvo v košarki za mlade do 20. let ter na največjo poletno prireditev “Zgornjesavski piknik”. Slednja bo z bogatim kulturnim in zabavnim programom z nastopom skupin Mambo Kings in Juhu banda, potekala 10. in 11. avgusta. Tradicionalno bodo pripravili tudi tekmovanje v pripravi krapov ter jedi v kotličkih. Dolgčas v Kranjski Gori tudi to poletje zagotovo ne bo. Prepričajte se sami, med drugim tudi na www.hitholidays-kg.si!

 

Čez drn in strn z Besno Pehto

Po zgledu turističnih vasic v tujini je tudi v Kranjski Gori poleti vsaj tako živahno kot pozimi. Nekatere žičniške naprave so v pogonu tudi poleti. Sedežnica Vitranc 2 denimo vozi vam privošči panoramsko vožnjo na vrh Vitranca. Po pobočju proge Vitranc 1 pa se je mogoče popeljati z Besno Pehto, ki drvi po poletnem sankališču. Po besedah Klavdije Gomboc iz RTC Žičnice Kranjska Gora, je Besna Pehta najdaljše poletno sankališče pri nas. Do prvega septembra se je s Pehto mogoče popeljati vsak dan, nato pa ob koncih tedna. “Je pa Kranjska Gora pravi raj za kolesarjenje. Vse bolj je popularno družinsko kolesarjenje. V bike parku smo tudi zato uredili poseben del namenjen zgolj in samo otrokom. Sicer pa smo ravno že 3-ič zapored gostili evropsko kolesarsko prvenstvo za veterane,” je še povedala Gombocova.

Spokojnost sredi idilične naravne kulise, izhodiščna točka za planinske podvige ter nepozabne kolesarske ture je tisto, kar v hotel Lek pripelje večino gostov.

Idila hotela Lek

Na poti proti jezeru Jasna, na robu Triglavskega narodnega parka se nahaja hotel Lek. Spokojnost sredi idilične naravne kulise, izhodiščna točka za planinske podvige ter nepozabne kolesarske ture je tisto, kar v hotel Lek pripelje večino gostov. Premamijo pa jih zagotovo še: wellness center, hotelski bazen, tenis igrišča, zumba vadba trikrat na teden, otroško igrišče in letos še posebej skrbno izbrana gostinska ponudba na poletnih terasah s pogledom na Julijce. “Pri snovanju poletne kulinarike so nas vodili trendi lahke in zdrave prehrane. Menije tako zaznamujejo solate, sveža hrana, testenine s prelivi, bio sokovi, izbrana buteljčna vina ter ponudba piva. Izbirati je mogoče kar med 18-imi različnimi vrstami te pijače iz rumenega zlata,” je dejala Sandra Fiorelli iz hotela Lek ter dodala, da njihovi gostje skoraj že po pravilu dan začnejo s kavico in kozarcem kaktusovega soka. Slednji daje navdih in energijo za cel dan. V primeru pomanjkanja sladkorja v krvi pa vas reši edinstvena sladica “Kekec”.

Podrobnosti na www.hotel-lek.si!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Noč čarovnic v Kranju

Halloween
torek, 22. oktober 2019

Zadnje oktobrske dni lahko otroci in odrasli v Rovih pod starim Kranjem preizkusijo svoj pogum! Otrokom se bo med 25. in 30. oktobrom odprl pravljični svet, ki je viden samo njim.

Festival Borštnikovo srečanje

orientalski_ples.jpg
ponedeljek, 14. oktober 2019

Festival Borštnikovo srečanje je osrednji slovenski gledališki festival, ki že več kot pol stoletja bogati slovenski gledališki in kulturni prostor. V letošnjem letu poteka med 14. in 27. oktobrom, ko si lahko najrazličnejše uprizoritve, predstave, performanse in druge dogodke ogledate na različnih lokacijah. V zadnjih letih organizatorji namreč oživljajo pozabljene zgradbe, dvorišča pa spreminjajo v odre in tako ustvarjajo urbani mestni vrvež.

Festival lesa v Kočevju 2019

les
četrtek, 10. oktober 2019

Večdnevno pestro dogajanje z različnimi dogodki, ki povzdigujejo bogato dediščino kočevskih gozdov in ponujajo možnost za razmislek o novih priložnostih. S festivalom želimo povečati zanimanje mladih za lesarske poklice, opomniti lokalno prebivalstvo na vrednost lesa kot naravne dobrine, se povezati s podjetniki in povečati pozitivno miselnost v mestu.

Mesec kraške kuhinje

prsut_Anze_Malovrh_STA.jpg
sreda, 25. september 2019

Kras je poseben in prav tako posebna je tudi njegova kuhinja. Jeseni, še preden ruj rdeče obarva kraško pokrajino, tradicionalni Mesec kraške kuhinje povabi k okušanju izvrstnih lokalnih dobrot.

11. Sladka Istra

sladkaistra_040.jpg
ponedeljek, 23. september 2019

Mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra je največja tovrstna prireditev v Sloveniji. Sladka Istra je vsakič znova odlična priložnost za spoznavanje istrske kulinarike in priložnost za okušanje tradicionalnih slovenskih sladic in drugih novodobnih sladkih mojstrovin, katerih avtorji so vrhunski domači in tuji slaščičarski umetniki.

Festival pohodništva Dolina Soče

Soča
četrtek, 19. september 2019

V septembru in oktobru (20.9.-6.10.), najlepših mesecih za pohode, je v Dolini Soče vsako leto organiziran Festival pohodništva. Lepote narave in spomenike preteklosti lahko odkrivate pod vodstvom izkušenih vodnikov.

Rokov tek

tek11.jpg
sreda, 18. september 2019

Po devetih letih se 21. septembra v Šmarje pri Jelšah vrača veliki mednarodni športno-rekreativni dogodek - Rokov tek. Pri organizaciji maratona sodeluje pet občin, tri Obsotelja in Kozjanskega ter dve s Hrvaške, s čimer nosi tek tudi simbolni pomen povezovanja obeh držav.

Ljubljana Coffee Festival 2019

kava
torek, 17. september 2019

Domači in tuji ponudniki bodo predstavljali svoje znamke kave na pokušinah. Festival bo spremljala tudi ponudba ulične hrane, craft piva in koktejlov.

14. Otroški bazar

bazar3.jpg
torek, 10. september 2019

Tudi v letošnjem letu na Otrošem bazarju ne bo manjkalo otroških delavnic, pisanih plesnih in pevskih nastopov, pisanih maskot, tematskih delavnic, športnih delavnic na zunanji ploščadi, in predstavitve na razstavnih prostorih! Vabljeni na Gospodarsko razstavišče v ljubljani, 14. in 15. septemv+bra 2019.

23. Bollé - Originalni tek okrog jezera in Oj' Kulinarika Fest

bled_otok.jpg
torek, 10. september 2019

Veslaški center Bled, Mala Zaka, 15. 9. 2019, 10:00

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije