Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
kranjska_gora__spikova.jpg

Kranjska Gora - destinacija za vse generacije

Datum: četrtek, 28. junij, 2012

Že jutranje temperature so napovedovale vroč prvi poletni dan, 21. junij. Ekipa radijske oddaje “Dobro jutro, Slovenija” je tudi tokrat privoščila poslušalcem radijskih postaj, da bi ga preživeli udobno in si ob koncu dneva privoščili pravo osvežitev ter ob vsem tem pomislili tudi na kakšen poletni izlet, počitnice, dopust. Sicer pa so tokrat priporočali Kranjsko Goro – kraj, ki je v poletnih dneh še posebej živ, poln dogajanja ter domačih in tujih gostov. Razlogov zakaj je seveda veliko. Nekaj jih razkrivajo vrstice v nadaljevanju.

Kranjska Gora sanjska, kulinarika božanska

Urejene sprehajalne poti, kilometri kolesarskih stez vse do sosednjih Avstrije in Italije, vršaci okoliških gora in prireditve. Vse to je le del turistične ponudbe Kranjske Gore.

Ne glede na starost in ne glede na letni čas, v Kranjski Gori gostje vselej najdejo kaj zase. Poletni dnevi so še posebej zaželeni, saj prijetna klima telesa ne “utrudi” preveč in kot takšna je prijazna vsem, ki prisegajo na aktivnosti v naravi. “Urejene sprehajalne poti, kilometri kolesarskih stez vse do sosednjih Avstrije in Italije, vršaci okoliških gora in prireditve. Vse to je le del turistične ponudbe Kranjske Gore,” je povedal Borut Dubrovič iz Hit Holidays Kranjska Gora. Dodal je še, da so za junij in julij ob 3. obletnici hotela Špik pripravili posebno ponudbo, v ostalih kranjskogorskih hotelih pa je trenutno med najbolj priljubljenimi paket “Poletna osvežitev”. Pozabiti ne gre na družinski paket številka 1 – paket “Kekčeva doživetja v Kranjski Gori” ter na “kul” julijski košarkarski tabor Marka Miliča. Po številnih aktivnostih na prostem si je treba privoščiti še sprostitev. V Hit Holidays-u vabijo trije wellness centri z masažami, savnami in bazeni. “Za slajše življenje priporočamo pokušino slaščic lastne blagovne znamke Sladka Julija, za rojstnodnevno presenečenje darilni bon, za popestritev dopusta pa obisk katere od prireditev. Kekčevi dnevi so prvi hit poletja, po novem pa so to tudi petkovi pikniki v šotoru med hoteloma Larix in Kompas,” je še izpostavil Dubrovič in povabil tudi na evropsko prvenstvo v košarki za mlade do 20. let ter na največjo poletno prireditev “Zgornjesavski piknik”. Slednja bo z bogatim kulturnim in zabavnim programom z nastopom skupin Mambo Kings in Juhu banda, potekala 10. in 11. avgusta. Tradicionalno bodo pripravili tudi tekmovanje v pripravi krapov ter jedi v kotličkih. Dolgčas v Kranjski Gori tudi to poletje zagotovo ne bo. Prepričajte se sami, med drugim tudi na www.hitholidays-kg.si!

 

Čez drn in strn z Besno Pehto

Po zgledu turističnih vasic v tujini je tudi v Kranjski Gori poleti vsaj tako živahno kot pozimi. Nekatere žičniške naprave so v pogonu tudi poleti. Sedežnica Vitranc 2 denimo vozi vam privošči panoramsko vožnjo na vrh Vitranca. Po pobočju proge Vitranc 1 pa se je mogoče popeljati z Besno Pehto, ki drvi po poletnem sankališču. Po besedah Klavdije Gomboc iz RTC Žičnice Kranjska Gora, je Besna Pehta najdaljše poletno sankališče pri nas. Do prvega septembra se je s Pehto mogoče popeljati vsak dan, nato pa ob koncih tedna. “Je pa Kranjska Gora pravi raj za kolesarjenje. Vse bolj je popularno družinsko kolesarjenje. V bike parku smo tudi zato uredili poseben del namenjen zgolj in samo otrokom. Sicer pa smo ravno že 3-ič zapored gostili evropsko kolesarsko prvenstvo za veterane,” je še povedala Gombocova.

Spokojnost sredi idilične naravne kulise, izhodiščna točka za planinske podvige ter nepozabne kolesarske ture je tisto, kar v hotel Lek pripelje večino gostov.

Idila hotela Lek

Na poti proti jezeru Jasna, na robu Triglavskega narodnega parka se nahaja hotel Lek. Spokojnost sredi idilične naravne kulise, izhodiščna točka za planinske podvige ter nepozabne kolesarske ture je tisto, kar v hotel Lek pripelje večino gostov. Premamijo pa jih zagotovo še: wellness center, hotelski bazen, tenis igrišča, zumba vadba trikrat na teden, otroško igrišče in letos še posebej skrbno izbrana gostinska ponudba na poletnih terasah s pogledom na Julijce. “Pri snovanju poletne kulinarike so nas vodili trendi lahke in zdrave prehrane. Menije tako zaznamujejo solate, sveža hrana, testenine s prelivi, bio sokovi, izbrana buteljčna vina ter ponudba piva. Izbirati je mogoče kar med 18-imi različnimi vrstami te pijače iz rumenega zlata,” je dejala Sandra Fiorelli iz hotela Lek ter dodala, da njihovi gostje skoraj že po pravilu dan začnejo s kavico in kozarcem kaktusovega soka. Slednji daje navdih in energijo za cel dan. V primeru pomanjkanja sladkorja v krvi pa vas reši edinstvena sladica “Kekec”.

Podrobnosti na www.hotel-lek.si!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Dan z lipicanci

Lipicanci
torek, 19. maj 2020

Na zeleno posestvo Lipice s prostranimi pašniki, sprehajalnimi potmi, slikovitimi drevoredi in več kot 300 lipicanci je prišla pomlad. Topli sončni žarki že razvajajo žrebičke, medtem ko prelepi beli žrebci ponosno vadijo svoje elegantne korake na hipodromu.

Županova jama se vrača! Od 16. maja ponovno vabijo na vodene oglede.

zupanova_j.JPG
ponedeljek, 18. maj 2020

S sproščanjem ukrepov ob epidemiji Sars-CoV-2 je Županova jama s 16. 5. 2020 ponovno odprta za turistične oglede z vodnikom.

Gostilna Zeleni rob odpira svoja vrata

veika_planina.jpg
ponedeljek, 11. maj 2020

Obveščamo vas, da gostilna Zeleni rob ponovno vabi obiskovalce na okrepčilo! Gostilna bo odprta od petka do nedelje, med 9. in 16. uro, nato pa vsak teden od srede do nedelje, med 9. in 16. uro. Odprta bo le v času lepega vremena, saj bo postrežba potekala le na zunanji terasi.

Potica velikanka na sejmu ApiSlovenija

potica.jpg
torek, 10. marec 2020

S potico velikanko bodo postavili svetovni rekord v velikosti potice! Pri peki bo sodelovalo 12 članic Zveze kmetic Slovenije, zanjo pa bodo porabile kar 13 kg moke, 160 jajc, 12 litrov mleka, 5 kg sladkorja, 7 kg orehov, 2,5 kg masla, 3 kg medu, 0,5 kg kvasa in ostale sestavine.

Pomlad kliče v slovensko Istro

izola_kolesarji.jpg
torek, 10. marec 2020

Daljši dnevi in toplo vreme so kot nalašč za rekreacijo ob morju. V kratkem nas v slovenski Istri čakata kolesarsko tekmovanje Velika nagrada slovenske Istre, v začetku aprila pa Luka Koper 7. Istrski maraton. Tudi sicer so istrske kolesarske in pešpoti ter druge znamenitosti odličen razlog za obisk slovenskih krajev ob morju.

Pohodne poti v Osrednji Sloveniji – na portalu Visit Ljubljana in v brošuri

dnevi_pohodnistva.jpg
petek, 6. marec 2020

Spletni portal Visit Ljubljana je od januarja bogatejši za nove – pohodniške vsebine. Na njem je objavljen sveženj izbranih pohodnih poti v Ljubljani in drugod v regiji Osrednja Slovenija, ki spadajo med najlepše in najbolj priljubljene na tem območju. Poleg tega bo Turizem Ljubljana v kratkem izdal turistično brošuro, v kateri bodo predstavljene izbrane planinske, tematske in učne poti ter družinska pohodniška doživetja v Ljubljani oziroma regiji.

Gregorjevo - Vuč u vodo

vuc.jpg
sreda, 4. marec 2020

Tržiška šega “Vuč u vodo” nedvomno spada med najlepše in najtežje pričakovane dogodke v koledarskem letu. Šego obujamo 11. marca, na predvečer sv. Gregorja. Gre za večstoletni tržiški običaj, ki je v preteklosti živel med domačimi čevljarji. Na ta dan so namreč v svojih delavnicah prenehali z delom pri luči.

Pohod po Jurčičevi poti

jurciceva_pot1.jpg
ponedeljek, 2. marec 2020

Zamisel o Jurčičevi poti se je porodila ob 150-letnici rojstva prvega slovenskega romanopisca Josipa Jurčiča. Pohod se odvije vsako prvo soboto v mesecu marcu po 15 km dolgi poti, kdor želi, pa se lahko sprehodi še 4 km od Muljave do Krke.

Rez Stare trte, najstarejše trte na svetu

Hiša Stare trte
ponedeljek, 2. marec 2020

Obrezovanje trte je najpomembnejše strokovno opravilo v vinogradu, saj sta od njega močno odvisna rast in pridelek. Hkrati je Rez Stare trte tudi pomemben protokolarni dogodek, saj ob tej priložnosti mesto Maribor poklanja Trtine cepiče izbranim prijateljskim mestom in občinam z vsega sveta.

Festival Malvazija

vino
petek, 28. februar 2020

Kongresni center Hotela Slovenija bo v nedeljo in ponedeljek, 1. in 2. marca, gostil 22. festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana. Obiskovalke in obiskovalci bodo lahko okušali več kot 170 vzorcev malvazij in spoznali 75 vinarjev iz slovenske Istre, Krasa, Vipavske doline, Brd, hrvaške Istre in Italije.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije