Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
Pivo_cvetje

Laško ponovno v znamenju piva in cvetja

Datum: petek, 8. julij, 2011
Samo še nekaj dni nas loči do največje turistični prireditve pri nas. Do prireditve z zavidljivo tradicijo dolgo kar 47. let in do prireditve, ki v kraj s komaj 3.600 prebivalci privabi preko 110 tisoč obiskovalcev. To je seveda Laško in v njem prireditev Pivo-cvetje. Letos bo potekala od 13. do 17. julija, podrobneje pa nam jo je predstavila Andreja Križnik, predsednica TD Laško.


Vrhunec dogajanja v soboto

Prihodnji vikend bo Laško zaznamovalo preko 50 dogodkov;  etnografske prireditve, razstave, športne prireditve, prireditve za otroke, kmečka ohcet in še bi lahko naštevali. Kot zatrjuje Križnikova, bo vsak dan nekaj posebnega: »Začnemo v četrtek s svečano otvoritvijo in zelo kvalitetnim glasbenim programom, petek pa je s celodnevnim dogajanjem nekako uvod za sobotno noč. Ta z velikim ognjemetom, veličastno vodno simfonijo in pestrim glasbenim programom v Laško vsako leto privabi preko 60.000 obiskovalcev. Nedelja je bolj etnografsko obarvana s kmečko ohcetjo in parado Pivo in cvetje, ki jo bo tvorilo preko 50 vozov.« Na različnih odrih, poimenovanih po blagovnih znamkah Pivovarne Laško, se zvrstilo toliko nastopajočih, da jih je skoraj nemogoče našteti.  Z vrčkom piva (ali pa morda le z mikrofonom) v roki boste na primer lahko srečali Jana Plestenjaka, Nino Pušler, skupino Kingston, Nušo Derenda, Avsenike, Vlada Kreslina in mnoge druge.

Celoten program si lahko ogledate na www.pivoincvetje.si.

Varno, poceni in udobno se na prireditev lahko pripeljete z vlakom Slovenskih železnic.

Varno na prireditev in domov

Glede na to, da le malo obiskovalcev pride v Laško na ogled cvetja – večina pride predvsem zaradi piva (na prireditvi se tega spije približno 250.000 vrčkov),  so na Slovenskih železnicah pripravili idealno rešitev. Kot je povedala Alenka Babič iz prodajne službe bodo za obiskovalce prireditve še posebej poskrbeli s posebnimi popusti. Za povratna potovanja iz smeri Celja, Sevnice in Trbovelj boste tako odšteli le 4 evre. Poleg tega bodo poleg rednih vlakov vozili tudi številni izredni vlaki.

Duška Kobale je dodala, da  se je v Laško vedno, ne samo ob prireditvi, najbolje pripeljati z zdraviliškim vlakom. Ta namreč vsako soboto pelje iz Ljubljane, z veljavno vozovnico za vlak, pa ste deležni tudi popusta za obisk bazenov, otroci do 12. Leta v spremstvu staršev, pa se lahko kopajo celo brezplačno.

Več na www.slo-zeleznice.si.

Thermana  v znamenju marjetice

Gostom, ki bodo med 17.7. in 7.9.  rezervirali program Thermana poletje v hotelu Wellness Park Laško bodo pri minimalnem bivanju 3 noči ali več podarili dodaten dan bivanja. Prvi otrok do 12. In drugi otrok do sedmega leta ob tem bivata gratis.

V Thermani Laško se od prejšnjega tedna dalje lahko pohvalijo s prav posebno rožico – Eko marjetico, ki jo je prejel hotel Wellness Park Laško. EU marjetica je po besedah Mojce Dragar iz marketinga Thermane d.d. simbol, ki daje enostavne, točne in verodostojne usmeritve potrošnikom o okolju prijaznem delovanju.

Ob tej priložnosti želijo, da hotel bolje spoznate, zato bodo vsem gostom, ki bodo med 17.7. in 7.9.  rezervirali program Thermana poletje v hotelu Wellness Park Laško pri minimalnem bivanju 3 noči ali več podarili dodaten dan bivanja. Prvi otrok do 12. In drugi otrok do sedmega leta ob tem bivata gratis. Poleg tega je Dragarjeva poudarila še, da zveste obiskovalce nagrajujejo z nagradno igro, v kateri se z nakupom družinskih vstopnic, ki so na voljo po zelo ugodnih cenah, potegujejo za enoletno uporabo novega avtomobila C4 Picasso.

Ob prireditvi Pivo in cvetje pa so za svoje goste pripravili prav poseben pivovski način razvajanja v Wellness Spa centru; pivovsko masažo celotnega telesa po sistemu – plača eden, uživata dva.

Več o ponudbi Thermane najdete na www.thermana.si.
Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Jabitour v Svečini že prihodnjo pomlad

Košara jabolk
torek, 31. december 2019

V Svečini bo prihodnje leto, natančneje prvi vikend marca, zaživela Svečinska jabolčna in sadna pot - Jabitour. Izdali so ilustrirani turistični zemljevid, kmalu pa bodo po trasi postavljene vse informativne table.

Legenda o potopljenem zvonu

Bled_zvon3.jpg
torek, 24. december 2019

Tudi letos bo Legenda o potopljenem zvonu na božični dan, 25. decembra, ob 17. uri zaživela v Grajskem kopališču. Pri uprizoritvi bodo sodelovali Društvo za podvodne dejavnosti Bled, žonglerska skupina Čupakabra, pletnarji, društvo BPS in sopranistka Janja Hvala. Vstop prost.

Žive jaslice v Postojnski jami

jaslice_postojnska_jama.jpg
četrtek, 19. december 2019

Najbolj čarobno božično doživetje, ki se ga boste za vedno spominjali. Med 25. in 30. decembrom doživite svetopisemsko zgodbo v dih jemajočem okolju Postojnske jame in se prepustite edinstvenemu pravljičnem vzdušju.

Ptujska pravljica

ptuj - zimska pravljica
četrtek, 12. december 2019

Okrašeno nebo nad starim mestnim jedrom v decembrskem času postane kulisa za magična bitja, ki pričarajo pravljico na Mestnem trgu. Dva pravljična tedna sta namenjena pravljičnemu sejmu in pestremu dogajanju v srcu mesta.

Decembrsko dogajanje v Novem mestu

novoletne lučke
sreda, 11. december 2019

Praznični Božični sejem na prenovljenem Glavnem trgu prinaša bogato ponudbo izvirnih daril, izdelkov lokalnih oblikovalcev in domačih dobrot. Sejem dopolnjuje gostinska in kulinarična ponudba ter druženje ob spremljevalnem programu. Vašega obiska v mestnem jedru bodo veseli tudi vsi trgovci, gostinci in drugi ponudniki, ki za vas pripravljajo posebne decembrske popuste.

S prižigom lučk in dogajanjem za vso družino se v Sežani začenja veseli december

novletna jelka2
četrtek, 5. december 2019

Z otroško predstavo, prižigom praznične osvetlitve mesta in koncertom 6. decembra v Sežani začenjajo niz prireditev pod skupnim imenom Praznična Sežana 2019.

Prešerni december v Kranju

kranj_dec-5.jpg
torek, 3. december 2019

December je čas luči, miru, topline, drobnih pozornosti in lepih želja. Če smo iskreni, tudi čas, ko se nam vedno kam mudi in velikokrat pomislimo, kako hitro teče naš čas. Zato se za trenutek ustavite, zadihajte s polnimi pljuči in si vzemite čas zase in svoje najdražje, za ljubezen, pogovor, smeh in sprostitev. V Kranju ripravljajo v pester Prešerni december, ki bo zagotovo ogrel vaše pete in srce.

Prižig prazničnih lučk v Mariboru

Maribor december
torek, 26. november 2019

V petek, 29. 11. 2019, s pričetkom ob 17. uri vabljeni, da se skupaj odpravimo osvetliti in začarati mariborske ulice in trge.

Decembrske sladkosti se bodo v Portorožu pričele s čokolado

december_portoroz.jpg
torek, 26. november 2019

Pričetek decembrskih praznovanj bo v Portorožu v znamenju čokolade. Poleg tradicionalnih dogodkov bo letošnja novost kotalkališče v Monfortu, manjkal ne bo tudi priljubljeni Festival penin. Trije dobri možje se bodo letos v Portorož pripeljali z avtomobili starodobniki in celo z letalom.

Prihod Parkeljnov treh dežel

parkelj.jpg
ponedeljek, 25. november 2019

Toliko parkljnov z vseh vetrov še niste videli. Vse bolj popularna prireditev, ki so jo organizatorji poimenovali Prihod parkeljnov treh dežel/Ognjeni spektakel v Podkorenu, je na tem, da preraste v pravi festival.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije