Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
Pivo_cvetje

Laško ponovno v znamenju piva in cvetja

Datum: petek, 8. julij, 2011
Samo še nekaj dni nas loči do največje turistični prireditve pri nas. Do prireditve z zavidljivo tradicijo dolgo kar 47. let in do prireditve, ki v kraj s komaj 3.600 prebivalci privabi preko 110 tisoč obiskovalcev. To je seveda Laško in v njem prireditev Pivo-cvetje. Letos bo potekala od 13. do 17. julija, podrobneje pa nam jo je predstavila Andreja Križnik, predsednica TD Laško.


Vrhunec dogajanja v soboto

Prihodnji vikend bo Laško zaznamovalo preko 50 dogodkov;  etnografske prireditve, razstave, športne prireditve, prireditve za otroke, kmečka ohcet in še bi lahko naštevali. Kot zatrjuje Križnikova, bo vsak dan nekaj posebnega: »Začnemo v četrtek s svečano otvoritvijo in zelo kvalitetnim glasbenim programom, petek pa je s celodnevnim dogajanjem nekako uvod za sobotno noč. Ta z velikim ognjemetom, veličastno vodno simfonijo in pestrim glasbenim programom v Laško vsako leto privabi preko 60.000 obiskovalcev. Nedelja je bolj etnografsko obarvana s kmečko ohcetjo in parado Pivo in cvetje, ki jo bo tvorilo preko 50 vozov.« Na različnih odrih, poimenovanih po blagovnih znamkah Pivovarne Laško, se zvrstilo toliko nastopajočih, da jih je skoraj nemogoče našteti.  Z vrčkom piva (ali pa morda le z mikrofonom) v roki boste na primer lahko srečali Jana Plestenjaka, Nino Pušler, skupino Kingston, Nušo Derenda, Avsenike, Vlada Kreslina in mnoge druge.

Celoten program si lahko ogledate na www.pivoincvetje.si.

Varno, poceni in udobno se na prireditev lahko pripeljete z vlakom Slovenskih železnic.

Varno na prireditev in domov

Glede na to, da le malo obiskovalcev pride v Laško na ogled cvetja – večina pride predvsem zaradi piva (na prireditvi se tega spije približno 250.000 vrčkov),  so na Slovenskih železnicah pripravili idealno rešitev. Kot je povedala Alenka Babič iz prodajne službe bodo za obiskovalce prireditve še posebej poskrbeli s posebnimi popusti. Za povratna potovanja iz smeri Celja, Sevnice in Trbovelj boste tako odšteli le 4 evre. Poleg tega bodo poleg rednih vlakov vozili tudi številni izredni vlaki.

Duška Kobale je dodala, da  se je v Laško vedno, ne samo ob prireditvi, najbolje pripeljati z zdraviliškim vlakom. Ta namreč vsako soboto pelje iz Ljubljane, z veljavno vozovnico za vlak, pa ste deležni tudi popusta za obisk bazenov, otroci do 12. Leta v spremstvu staršev, pa se lahko kopajo celo brezplačno.

Več na www.slo-zeleznice.si.

Thermana  v znamenju marjetice

Gostom, ki bodo med 17.7. in 7.9.  rezervirali program Thermana poletje v hotelu Wellness Park Laško bodo pri minimalnem bivanju 3 noči ali več podarili dodaten dan bivanja. Prvi otrok do 12. In drugi otrok do sedmega leta ob tem bivata gratis.

V Thermani Laško se od prejšnjega tedna dalje lahko pohvalijo s prav posebno rožico – Eko marjetico, ki jo je prejel hotel Wellness Park Laško. EU marjetica je po besedah Mojce Dragar iz marketinga Thermane d.d. simbol, ki daje enostavne, točne in verodostojne usmeritve potrošnikom o okolju prijaznem delovanju.

Ob tej priložnosti želijo, da hotel bolje spoznate, zato bodo vsem gostom, ki bodo med 17.7. in 7.9.  rezervirali program Thermana poletje v hotelu Wellness Park Laško pri minimalnem bivanju 3 noči ali več podarili dodaten dan bivanja. Prvi otrok do 12. In drugi otrok do sedmega leta ob tem bivata gratis. Poleg tega je Dragarjeva poudarila še, da zveste obiskovalce nagrajujejo z nagradno igro, v kateri se z nakupom družinskih vstopnic, ki so na voljo po zelo ugodnih cenah, potegujejo za enoletno uporabo novega avtomobila C4 Picasso.

Ob prireditvi Pivo in cvetje pa so za svoje goste pripravili prav poseben pivovski način razvajanja v Wellness Spa centru; pivovsko masažo celotnega telesa po sistemu – plača eden, uživata dva.

Več o ponudbi Thermane najdete na www.thermana.si.
Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Šuštarska nedelja

sustarska_nedelja.jpg
ponedeljek, 26. avgust 2019

Tržič je leta 1492 dobil trške pravice za prodajo vina, živine in železnih izdelkov. Tako so se v mestu tedensko in tudi letno vrstili sejmi, med katerimi je bil najpomembnejši sejem kmečkih izdelkov na angelsko nedeljo (prva nedelja v septembru).

25. Semiška ohcet

semiska_ohcet_2009_00.jpg
četrtek, 22. avgust 2019

Doživetje drugačnega poročnega obreda, s pridihom ljudskih šeg in navad v belokranjski narodni noši. Spremljajoči 5. festival ŠtrudlFesta, kolesarjenje, razstave, delavnice in tržnica so razlogi več, da obiščete Belo krajino.

Dnevi poezije in vina

Vino
sreda, 21. avgust 2019

Dnevi poezije in vina so največji mednarodni pesniški festival, ki v očarljivem starem mestnem jedru Ptuja od 21. do 24. avgusta združuje najboljše pesnike in umetnike z vsega sveta ter ponudbo najboljših slovenskih vin.

Bližajo se 14. Etnološki dnevi v Termah Snovik: Mlinarska dediščina Tuhinjske doline

snovik_poletje1.jpg
torek, 20. avgust 2019

Konec avgusta bo v Termah Snovik v znamenju 14. etnološke prireditve. Rdeča nit letošnje etnološke prireditve bo mlinarstvo, ki je bilo v Tuhinjski dolini v 20. stoletju pomembna gospodarska dejavnost. Prireditev bo potekala 24. in 25. avgusta, njen namen pa je predstaviti mlinarsko dediščino Tuhinjske doline.

Otroci bodo ponovno tekli za otroke

btc_ms_otroci.jpg
torek, 13. avgust 2019

Srčnost, dobrodelnost in medsebojno sodelovanje so vrednote, ki vodijo v lepši jutri in jih zato velja razvijati že pri najmlajših. V to verjame tudi podjetje Skaza, ki bo 7. septembra na velenjskem stadionu priredilo že četrti dobrodelni tek Otrok otroku. Na tradicionalnem dogodku, ki letos poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, otroci iz vse Slovenije s tekom pomagajo svojim vrstnikom v stiski. Z zbranimi sredstvi bodo tokrat mladi tekači polepšali življenje najmlajšim, ki se soočajo z avtizmom.

49. Praznik terana in pršuta

prsut_Anze_Malovrh_STA.jpg
ponedeljek, 5. avgust 2019

S kronanjem nove kraljice terana se je 3. avgusta v Pliskovici začel 49. Praznik terana in pršuta, zaključil se bo v nedeljo, 11. avgusta, s tradicionalno povorko s ciljem na prireditvenem prostoru v Dutovljah. Dogajanje bo imelo enogastronomsko noto, ki smo jo posebej izpostavil skozi dogajanje na Bunčetovi domačiji z nizom kulinaričnih večerov; vrhunski kraški chefi s Terra Carsus – Kulinariko Krasa, sledijo še kuharske delavnice za otroke, spajanje sladic s teranom.

Nov turistični produkt Lendave: Festival Vinarium

lendava1.jpg
torek, 30. julij 2019

Ob stolpu Vinarium, ki je od leta 2015 turistični magnet Pomurja, ter Hotelu Vinarium, ki se od maja letos uveljavlja na trgu ponudnikov nočitev, je Lendava razvila nov turistični produkt, ki združuje dve kulinarični in etnološko prireditev: Festival Vinarium je osrednji festival v širši regiji, ki se bo letos odvijal od 24. avgusta do 7. septembra.

Festival Okarina Bled

okarina_03.jpg
četrtek, 25. julij 2019

Okarina etno festival, mednarodni glasbeni festival, ki že 29 let poteka na Bledu je eden najstarejših glasbenih festivalov v evropskem prostoru. Etno v vseh odtenkih in z vseh koncev sveta, odet v sodobne glasbene ritme obiskovalce privablja s kakovostno glasbo, odličnimi izvajalci in jasnim sporočilom o pomembnosti multikulturnosti in sožitja.

Spremeni tok zgodovine na Starem gradu Celje

Celje VR
sreda, 24. julij 2019

VR doživetje "Spremeni tok zgodovine" je turistični produkt, ki ga sedaj lahko doživite na Starem gradu v Celju. Produkt je prejemnik srebrnega priznanja Regionalne gospodarske zbornice Celje za inovativnost 2019, ideja pa je bila že v letu 2017 nagrajena s strani Slovenske turistične organizacije.

Ogled Žičke kartuzije odslej tudi s pametnimi očali

Zicka kartuzija
sreda, 24. julij 2019

V sklopu aktivnosti Turistične destinacije Rogla-Pohorje so to poletje v Žički kartuziji uvedli novost, ki obiskovalcem omogoča oglede tega izjemnega spomenika kulturne dediščine s pomočjo obogatene resničnosti oz. s pametnimi očali.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije