Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
crna macka stanjel

Lov za zakladom Črna mačka v Štanjelu

Datum: petek, 19. junij, 2020

V časih, ko je epidemija najmočneje prizadela turistično dejavnost, so na Krasu lansirali novo turistično storitev. Lov za zakladom Črna mačka v Štanjelu je tako že peto inovativno turistično doživetje v projektu Karra, odkriti skriti Kras.

Karra na sodoben, inovativen način predstavlja kraško naravno in kulturno dediščino. S sodobnimi interpretativnimi načini oživlja dogodke, osebe, naravno in kulturno krajino, običaje, zgodbe, ki še celo pri domačinih tonejo v pozabo, izginjajo. Pri tem se pri Karri poslužujejo zgodbarjenja (storytellinga), pa tudi sodobnega, v inovativni turistični ponudbi zelo uspešnega principa – igrifikacije.

Doslej so razvili že štiri izvirne igre, zdaj pa pri Karri obiskovalcem Štanjela, najbolj slikovite kraške vasi, ponujajo napet in zabaven lov za zakladom. Igra Črna mačka v Štanjelu oživlja zgodbo, ki ne sme potoniti v pozabo, osvetljuje dosežke, ki jih ne smemo spregledati, in vrednoti tisto, česar ni moč kupiti z denarjem. To ni le ljubezenska zgodba, temveč tudi zgodba o skrivnostnem Štanjelu, zgodba o pokončnosti, vztrajnosti in samosvojosti.

Vojka Žgavec Clemenz, avtorica vseh petih Karrinih igrificiranih turističnih produktov, je snov črpala iz najrazličnejših virov. Opravila je tudi pogovore z domačini, s strokovnjaki s področja arhitekture, konzervatorstva, umetnostne zgodovine. Scenarij je končevala v času epidemije, kar pa je ni preprečilo, da ni našla elektronskih stikov do kustosov in kustodinj v muzejih na slovenski in italijanski strani. Hvaležno je poudarila, da brez odličnega sodelovanja z vsemi omenjenimi, ta igra ne bi bila takšna, kot je.

Črna mačka v Štanjelu je lov za zakladom, v katerem mora 2-5 soigralcev odkriti zaklad in s tem tudi skrivnost črne mačke. A do skrivnosti in zaklada se prebijejo le tisti, ki so po poti po Štanjelu kos različnim zankam in ugankam.

Svoj termin lahko rezervirate tukaj: https://karra.si/igra/lov-za-zakladom-crna-macka-v-stanjelu/

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Nov tobogan med krošnjami na Rogli

Tbogan med krošnjami
torek, 30. junij 2020

Pot med krošnjami Pohorje na Rogli, ki leži na 1517 metrov nadmorske višine, je odprla vrata težko pričakovanega vijugastega tobogana, ki omogoča adrenalinski spust z vrha stolpa.

Vabljeni na nepozabno doživetje v svetu 3D iluzij

Gregor Wosik
petek, 26. junij 2020

Si predstavljate, da vstopite v nakupovalni center in se kar naenkrat znajdete na plaži, na visečem mostu sredi kanjona ali pa na surfu, kjer ste ravno ujeli najboljši val? Letošnje poletje bo kaj takega mogoče. V velenjski nakupovalni center Velenjka namreč prihaja Gregor Wosik, svetovno znani umetnik, ki ustvarja neverjetne 3D poslikave tal in sten, s katerimi vas lahko v trenutku popelje v popolnoma drug svet.

Novo interaktivno doživetje za družine z otroki

pika
sreda, 24. junij 2020

Zavod za turizem Šaleške doline je v uporabo predal novo mobilno aplikacijo Trippstory Velenje: Lov na velenjsko svetilko skrivnosti, ki je namenjena družinam z otroki. Aplikacija s pomočjo interaktivne igre, ugankarstva, raziskovanja in Pikinih namigov omogoča odkrivanje skrivnosti Velenja. Glavni namen mobilne aplikacije je spodbujati družine k aktivnemu preživljanju prostega časa, raziskovanju Velenja in privabljanju obiskovalcev.

Kneippovo bosonogo doživetje v Termah Snovik

Kneipa_Snovik
torek, 23. junij 2020

Spoznajte Kneippovo filozofijo zdravega in uravnoteženega življenjskega sloga. Popeljali vas bomo po stopinjah Kneippovih petih stebrov za ohranjanja zdravja telesa in duha: voda, zelišča, gibanje, prehrana in zdrav življenjski slog.

Lov za zakladom Črna mačka v Štanjelu

crna macka stanjel
petek, 19. junij 2020

V časih, ko je epidemija najmočneje prizadela turistično dejavnost, so na Krasu lansirali novo turistično storitev. Lov za zakladom Črna mačka v Štanjelu je tako že peto inovativno turistično doživetje v projektu Karra, odkriti skriti Kras.

Odprtje poletne kopalne sezone v Termah Snovik in 15. kolesarski vzpon na Črnivec

kolesarji_snovik.jpg
sreda, 17. junij 2020

V Termah Snovik se že pripravljajo na odprtje poletne kopalne sezone. V soboto, 20. junija 2020 se obeta en zelo aktiven dan. V Termah in njeni okolici se bo kolesarilo, plavalo, telovadilo, lahko boste hodili kar bosonogi. Po dolgem predahu se vrača tudi Palček Snoviček, ki pa ima v rokavu kar nekaj svojih vragolij.

V Lipici priložnost za druženje z 28 žrebički

Lipicanci
sreda, 10. junij 2020

V toplem in sončnem juniju je pravi čas za dan z lipicanci. Sončni žarki že razvajajo žrebičke, ki so v Kobilarni Lipica prišli na svet spomladi. Do danes se je rodilo že 28 malih igrivih žrebičkov, še dva pa pričakujejo v juniju. Obiskovalci si jih lahko ogledajo pred hlevi na Borjači, prav posebno povabilo na Dan v Lipici pa velja vsako nedeljo v juniju.

Slovenski dan vrtnic

vrtnice.jpeg
torek, 9. junij 2020

Kazalo je, da bo poletje minilo brez Slovenskega dneva vrtnic, ki ga v Arboretumu prirejajo že od leta 2004. Ker je druženje spet dopuščeno, vas vabijo na 17. Slovenski dan vrtnic, ki bo v petek, 12. junija, z začetkom ob 17. uri.

Terme Snovik se odpirajo ta petek, 5. 6. 2020

snovik_kolaz.jpg
torek, 2. junij 2020

Ob sproščanju ukrepov preprečevanja širjenja okužb se Terme Snovik ponovno odpirajo v petek, 5. 6. 2020. Goste bo pričakalo osveženo, urejeno, prenovljeno termalno in apartmajsko naselje. Čas zaprtja je bil namreč dobro izkoriščen za nujna investicijsko-vzdrževalna dela (delna razširitev kuhinje, ureditev zunanjih in notranjih bazenov, zunanja ureditev območja in apartmajskih objektov), v zadnjih dneh pred odprtjem se ureja ventilacija in dezinfekcija celotnega sistema.

Pričetek obratovanja poletne sezone v Kranjski Gori

Kranjska Gora poleti
petek, 29. maj 2020

Danes v Kranjski Gori odpirajo poletno sezono, naslednji petek pa bo z obratovanjem pričel tudi bike park.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije