Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
crna macka stanjel

Lov za zakladom Črna mačka v Štanjelu

Datum: petek, 19. junij, 2020

V časih, ko je epidemija najmočneje prizadela turistično dejavnost, so na Krasu lansirali novo turistično storitev. Lov za zakladom Črna mačka v Štanjelu je tako že peto inovativno turistično doživetje v projektu Karra, odkriti skriti Kras.

Karra na sodoben, inovativen način predstavlja kraško naravno in kulturno dediščino. S sodobnimi interpretativnimi načini oživlja dogodke, osebe, naravno in kulturno krajino, običaje, zgodbe, ki še celo pri domačinih tonejo v pozabo, izginjajo. Pri tem se pri Karri poslužujejo zgodbarjenja (storytellinga), pa tudi sodobnega, v inovativni turistični ponudbi zelo uspešnega principa – igrifikacije.

Doslej so razvili že štiri izvirne igre, zdaj pa pri Karri obiskovalcem Štanjela, najbolj slikovite kraške vasi, ponujajo napet in zabaven lov za zakladom. Igra Črna mačka v Štanjelu oživlja zgodbo, ki ne sme potoniti v pozabo, osvetljuje dosežke, ki jih ne smemo spregledati, in vrednoti tisto, česar ni moč kupiti z denarjem. To ni le ljubezenska zgodba, temveč tudi zgodba o skrivnostnem Štanjelu, zgodba o pokončnosti, vztrajnosti in samosvojosti.

Vojka Žgavec Clemenz, avtorica vseh petih Karrinih igrificiranih turističnih produktov, je snov črpala iz najrazličnejših virov. Opravila je tudi pogovore z domačini, s strokovnjaki s področja arhitekture, konzervatorstva, umetnostne zgodovine. Scenarij je končevala v času epidemije, kar pa je ni preprečilo, da ni našla elektronskih stikov do kustosov in kustodinj v muzejih na slovenski in italijanski strani. Hvaležno je poudarila, da brez odličnega sodelovanja z vsemi omenjenimi, ta igra ne bi bila takšna, kot je.

Črna mačka v Štanjelu je lov za zakladom, v katerem mora 2-5 soigralcev odkriti zaklad in s tem tudi skrivnost črne mačke. A do skrivnosti in zaklada se prebijejo le tisti, ki so po poti po Štanjelu kos različnim zankam in ugankam.

Svoj termin lahko rezervirate tukaj: https://karra.si/igra/lov-za-zakladom-crna-macka-v-stanjelu/

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Zlatorogova pot - nova tematska pot ob Blejskem jezeru

bled_otok.jpg
četrtek, 5. november 2020

Nova tematska pot, namenjena predvsem otrokom in družinam, na šestih postajah na poti okoli Blejskega jezera predstavlja kulturne in naravne znamenitosti Bleda ter izpostavlja pomen varovanja okolja za prihodnost.

Informacije o Ljubljani in okolici na voljo tudi, ko je TIC zaprt

ljubljana_april.jpeg
ponedeljek, 2. november 2020

Turizem Ljubljana ostaja servis za meščane in obiskovalce tudi v času epidemije, ko so morali zapreti turistično-informacijski center.

Nova učna pot Drvošec ob Cerkniškem jezeru

Cerknica zaklad
petek, 30. oktober 2020

Tematska pot Drvošec, ki poteka večinoma po gozdnem grebenu ob Cerkniškem jezeru v Notranjskem regijskem parku, obiskovalcem ponuja razglede na presihajoče jezero, coprniško Slivnico in širšo okolico.

Novo doživetje: Lov na zaklad na gradu Podsreda

podsreda.jpg
sreda, 28. oktober 2020

Poleg ogleda srednjeveškega gradu, ki na ogled postavlja številne zanimive razstave in zgodovinske prostore, je od sedaj na gradu Podsreda mogoče tudi sodelovanje v zabavni grajski pustolovščini – Lov na zaklad na gradu Podsreda.

TZ Izola vzpodbuja razvoj enogastronomske ponudbe destinacije

izola_soncno_nabrezje.jpg
četrtek, 22. oktober 2020

Turistično združenje Izola za turistično gospodarstvo v mesecu oktobru pripravja prvo kulinarično akademijo ter izvaja zanimiva predavanja strokovnjakov s področja eno-gastronomije in predavanja iz različnih razvojnih področij.

Nov turistični produkt: Preživetje v naravi na Krvavcu

Krvavec pohod
četrtek, 22. oktober 2020

RTC Krvavec je oblikoval nov program ''Preživetje v naravi na Krvavcu'', ki nudi zabavno aktivnost in doživetje primerno za družine in poslovne skupine.

Praznovanje izolske legende

izola_mandrac.jpg
sreda, 21. oktober 2020

V nedeljo, 25. oktobra 2020, vabljeni v Izolo na prireditev “Praznovanje izolske legende” na plaži Hotela Delfin.

Tematsko obarvana jesensko-zimska ponudba Ljubljane

Ljubljana
petek, 16. oktober 2020

Turizem Ljubljana je pripravil osem bogatih in tematsko obarvanih paketov ter enodnevna doživetja, ki obiskovalcem omogočajo doživetje Ljubljane v jesenskih mesecih in prazničnem decembru.

Spoznajte Celje z lokalnimi vodniki

grad-celje-celjski-grad-castle-61.jpg
sreda, 14. oktober 2020

Oktober je v Celju v znamenju brezplačnih vodenj z lokalnimi turističnimi vodniki, ki so pripravili štiri različna vodenja in z njimi že začeli. Vabljeni na jesenske sprehode po mestu grofov ter raziskovanje mogočnega Starega gradu Celje ali pa na kolesarsko druženje od Celja do Vojnika in Žalca.

Delavnica prebujanja energije

Zelišča
ponedeljek, 12. oktober 2020

Vabimo vas, da se pridružite delavnici v RIC Novo mesto, ki vas bo popeljala na pot boljšega počutja, sproščanja blokad in krepitev energije in imunskega sistema, kar je še posebno pomembno za ohranjanje zdravja in pozitivne življenjske naravnanosti.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije