Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
miklavzev_sprevod-2.jpeg

Miklavžev vikend v Kopru

Datum: petek, 2. december, 2016

Magični december v Kopru se bo začel ta petek, 2. decembra. Med 10. in 20. uro bo na Titovem trgu Miklavžev sejem, na katerem boste na bogato obloženih stojnicah lahko izbirali prikupna Miklavževa darilca, kot so kape, šali, ročno izdelan nakit, knjige in druga priložnostna darila ali pa se razvajali s  praznično gostinsko ponudbo na stojnicah, na katerih ne bodo manjkali kuhano vino, topel čaj, vroča čokolada, pa tudi druge dobrote, kot so praženi mandlji, piškoti, sadje oblito s čokolado in še vrsta drugih prazničnih pregreh.

Med 10. in 20. uro bo na Titovem trgu tudi Izmenjevalnica igrač, na kateri bo vsak otrok lahko svojo igračo zamenjal z igračo nekoga drugega, med 15. in 17. uro bo v sodelovanju z Marjetico Koper na programu Delavnica izdelave okraskov iz recikliranih materialov, ob 17. uri pa se bo z nastopom otroških pevskih zborov osnovnih šol Mestne občine Koper, pevke Anike Horvat in prihodom Miklavža začela prireditev Prižgimo novoletne luči, ko bodo v mestu simbolično prižgali praznično razsvetljavo. Ob 18. uri bo v Kavarni Loggia tudi Odprtje razstave unikatnih novoletnih okraskov z dobrodelno noto in razglasitev najlepših izdelkov, ob 18.30 pa Branje pravljic s knjižnim škratom pod božičnim drevesom, ki ga pripravlja Knjigarna Libris.

Razgibano dogajanje se bo nadaljevalo tudi v soboto, 3. decembra, ko bo poleg Miklavževega sejma na Titovem trgu ob 10.30 na sporedu otroška predstava Zakuhajmo praznike s prihodom Miklavža, ob 11. uri pa delavnica izdelave okraskov iz recikliranih materialov in ob 12. uri branje pravljic s knjižnim škratom pod božičnim drevesom ter ob 15. uri plesni nastop in animacija Plesnega centra Fiona. Med 15. in 17. uro se boste lahko znova udeležili  delavnice prazničnega aranžiranja  z Marjetico Koper, ob 17. uri pa bo na trgu nastopil Pihalni orkester Koper, medtem ko bo ob 18.30 znova na sporedu Branje pravljic s knjižnim škratom pod božičnim drevesom.

Za pestro dogajanje na Titovem trgu bo ves Magični december poskrbela tudi ekipa Radia Capris, ki je sicer medijski pokrovitelj Magičnega decembra. Tako bodo z neposrednim oddajanjem s prizorišča dogajanja, gosti v mobilnem studiu, izbrano praznično glasbo, ki bo odmevala po mestnih ulicah in dobrodelno akcijo Hladilnik toplega srca pričarali resnično magično vzdušje. 

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Pustovanje na Viru pri Domžalah

Pustovanje Vir
sreda, 19. februar 2020

Tudi letos bo v Pustni deželi Vir veljalo pravilo, da kdor ni za pusta, naj se odseli vse do avgusta.

Tartinijev karneval v Piranu

piran_tartini.jpg
sreda, 19. februar 2020

Tartini in njegova glasba bosta letos zaznamovala tudi pustne dogodke. Tartinijev karneval bo ponudil bogat otroški program, glasbeni nastop v baročno beneškem slogu, revijo beneških mask, sladke pustne dobrote in atraktiven svetlobni show. Poskrbljeno bo tudi za brezplačen avtobusni prevoz.

Veliki pustni karneval v Cerknici

cerknica.jpg
ponedeljek, 17. februar 2020

Cerkniški pustni karneval slovi po svojih velikih figurah, ki so delo akademskih umetnikov in temeljijo na biološkem in mitološkem bogastvu Notranjske.

Ledena trofeja na jezeru Jasna 2020

ledena trofeja
torek, 11. februar 2020

DOGODEK JE ODPOVEDAN! Na pravljičnem jezeru Jasna v Kranjski Gori se obeta prava hokejska senzacija. 15. februarja se bo na ledenem jezeru trlo ljubiteljskih in klubskih hokejistov, ki se bodo borili za en cilj – osvojitev LEDENE TROFEJE. Rdeča nit dogodka je hokej na prostem, ki vsem udeležencem nudi edinstveno in pristno doživetje športa ter narave. Dobrodošli so vsi polnoletni rekreativni igralci. Poleg hokejskega tekmovanja bo tudi zelo pester spremljevalni program za družine.

Na Ptuju pripravljajo vseslovensko seniorsko pustovanje

kurent_ptuj.JPG
petek, 7. februar 2020

Tudi letos bo Zadruga Mozaik Generacij organizirala Seniorsko pustovanje 2020, ki bo potekalo v okviru 60. Kurentovanja v Karnevalski dvorani na Ptuju v četrtek 20. februarja od 10. do 18. ure. Poskrbljeno bo za pester glasbeni program, ter okusno pustno pojedino. Najbolj izvirne, še posebej lastnoročno izdelane, skupinske in posamične maske bodo bogato nagrajene. Pustovanja se bo udeležila tudi Aleksandra Pivec, ki je ambasadorka Seniorskega pustovanja 2020.

Prešernov smenj

presernov_smenj.jpg
četrtek, 6. februar 2020

Prešernov smenj, ki odene Kranj v podobo 19. stoletja in obudi spomin na našega največjega pesnika dr. Franceta Prešerna, je ena najbolj prepoznavnih slovenskih prireditev ob kulturnem prazniku, 8. februarja.

23. Tradicionalni pohod in turni smuk na Galetovec

Galetovec_pohod
sreda, 29. januar 2020

02.02.2020  /  08:30h  /  Zborno mesto: Dom krajanov Bohinjska Bela

Gradovi Kralja Matjaža

gradovi_kralja_matjaza.jpg
ponedeljek, 20. januar 2020

Že osemindvajsetič zapovrstjo, bodo ponovno zadnji vikend v januarju (24. 01. 2020 - 26. 01. 2020) na novi lokaciji, Matevžavi travniki pod stadionom v centru Črni na Koroškem pripravili že 28. zimsko pravljico imenovano Gradovi kralja Matjaža, kjer so od leta 1993 zgradili že 1331 snežnih gradov in skulptur. Z veseljem vam sporočajo, da so pred prijave že odprte, torej lahko s klikom na prijavni obrazec na spletni strani Občine Črna na Koroškem svojo ekipo že prijavite.

Jabitour v Svečini že prihodnjo pomlad

Košara jabolk
torek, 31. december 2019

V Svečini bo prihodnje leto, natančneje prvi vikend marca, zaživela Svečinska jabolčna in sadna pot - Jabitour. Izdali so ilustrirani turistični zemljevid, kmalu pa bodo po trasi postavljene vse informativne table.

Legenda o potopljenem zvonu

Bled_zvon3.jpg
torek, 24. december 2019

Tudi letos bo Legenda o potopljenem zvonu na božični dan, 25. decembra, ob 17. uri zaživela v Grajskem kopališču. Pri uprizoritvi bodo sodelovali Društvo za podvodne dejavnosti Bled, žonglerska skupina Čupakabra, pletnarji, društvo BPS in sopranistka Janja Hvala. Vstop prost.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije