Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
miklavzev_sprevod-2.jpeg

Miklavžev vikend v Kopru

Datum: petek, 2. december, 2016

Magični december v Kopru se bo začel ta petek, 2. decembra. Med 10. in 20. uro bo na Titovem trgu Miklavžev sejem, na katerem boste na bogato obloženih stojnicah lahko izbirali prikupna Miklavževa darilca, kot so kape, šali, ročno izdelan nakit, knjige in druga priložnostna darila ali pa se razvajali s  praznično gostinsko ponudbo na stojnicah, na katerih ne bodo manjkali kuhano vino, topel čaj, vroča čokolada, pa tudi druge dobrote, kot so praženi mandlji, piškoti, sadje oblito s čokolado in še vrsta drugih prazničnih pregreh.

Med 10. in 20. uro bo na Titovem trgu tudi Izmenjevalnica igrač, na kateri bo vsak otrok lahko svojo igračo zamenjal z igračo nekoga drugega, med 15. in 17. uro bo v sodelovanju z Marjetico Koper na programu Delavnica izdelave okraskov iz recikliranih materialov, ob 17. uri pa se bo z nastopom otroških pevskih zborov osnovnih šol Mestne občine Koper, pevke Anike Horvat in prihodom Miklavža začela prireditev Prižgimo novoletne luči, ko bodo v mestu simbolično prižgali praznično razsvetljavo. Ob 18. uri bo v Kavarni Loggia tudi Odprtje razstave unikatnih novoletnih okraskov z dobrodelno noto in razglasitev najlepših izdelkov, ob 18.30 pa Branje pravljic s knjižnim škratom pod božičnim drevesom, ki ga pripravlja Knjigarna Libris.

Razgibano dogajanje se bo nadaljevalo tudi v soboto, 3. decembra, ko bo poleg Miklavževega sejma na Titovem trgu ob 10.30 na sporedu otroška predstava Zakuhajmo praznike s prihodom Miklavža, ob 11. uri pa delavnica izdelave okraskov iz recikliranih materialov in ob 12. uri branje pravljic s knjižnim škratom pod božičnim drevesom ter ob 15. uri plesni nastop in animacija Plesnega centra Fiona. Med 15. in 17. uro se boste lahko znova udeležili  delavnice prazničnega aranžiranja  z Marjetico Koper, ob 17. uri pa bo na trgu nastopil Pihalni orkester Koper, medtem ko bo ob 18.30 znova na sporedu Branje pravljic s knjižnim škratom pod božičnim drevesom.

Za pestro dogajanje na Titovem trgu bo ves Magični december poskrbela tudi ekipa Radia Capris, ki je sicer medijski pokrovitelj Magičnega decembra. Tako bodo z neposrednim oddajanjem s prizorišča dogajanja, gosti v mobilnem studiu, izbrano praznično glasbo, ki bo odmevala po mestnih ulicah in dobrodelno akcijo Hladilnik toplega srca pričarali resnično magično vzdušje. 

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Festival Borštnikovo srečanje

orientalski_ples.jpg
ponedeljek, 14. oktober 2019

Festival Borštnikovo srečanje je osrednji slovenski gledališki festival, ki že več kot pol stoletja bogati slovenski gledališki in kulturni prostor. V letošnjem letu poteka med 14. in 27. oktobrom, ko si lahko najrazličnejše uprizoritve, predstave, performanse in druge dogodke ogledate na različnih lokacijah. V zadnjih letih organizatorji namreč oživljajo pozabljene zgradbe, dvorišča pa spreminjajo v odre in tako ustvarjajo urbani mestni vrvež.

Festival lesa v Kočevju 2019

les
četrtek, 10. oktober 2019

Večdnevno pestro dogajanje z različnimi dogodki, ki povzdigujejo bogato dediščino kočevskih gozdov in ponujajo možnost za razmislek o novih priložnostih. S festivalom želimo povečati zanimanje mladih za lesarske poklice, opomniti lokalno prebivalstvo na vrednost lesa kot naravne dobrine, se povezati s podjetniki in povečati pozitivno miselnost v mestu.

Mesec kraške kuhinje

prsut_Anze_Malovrh_STA.jpg
sreda, 25. september 2019

Kras je poseben in prav tako posebna je tudi njegova kuhinja. Jeseni, še preden ruj rdeče obarva kraško pokrajino, tradicionalni Mesec kraške kuhinje povabi k okušanju izvrstnih lokalnih dobrot.

11. Sladka Istra

sladkaistra_040.jpg
ponedeljek, 23. september 2019

Mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra je največja tovrstna prireditev v Sloveniji. Sladka Istra je vsakič znova odlična priložnost za spoznavanje istrske kulinarike in priložnost za okušanje tradicionalnih slovenskih sladic in drugih novodobnih sladkih mojstrovin, katerih avtorji so vrhunski domači in tuji slaščičarski umetniki.

Festival pohodništva Dolina Soče

Soča
četrtek, 19. september 2019

V septembru in oktobru (20.9.-6.10.), najlepših mesecih za pohode, je v Dolini Soče vsako leto organiziran Festival pohodništva. Lepote narave in spomenike preteklosti lahko odkrivate pod vodstvom izkušenih vodnikov.

Rokov tek

tek11.jpg
sreda, 18. september 2019

Po devetih letih se 21. septembra v Šmarje pri Jelšah vrača veliki mednarodni športno-rekreativni dogodek - Rokov tek. Pri organizaciji maratona sodeluje pet občin, tri Obsotelja in Kozjanskega ter dve s Hrvaške, s čimer nosi tek tudi simbolni pomen povezovanja obeh držav.

Ljubljana Coffee Festival 2019

kava
torek, 17. september 2019

Domači in tuji ponudniki bodo predstavljali svoje znamke kave na pokušinah. Festival bo spremljala tudi ponudba ulične hrane, craft piva in koktejlov.

14. Otroški bazar

bazar3.jpg
torek, 10. september 2019

Tudi v letošnjem letu na Otrošem bazarju ne bo manjkalo otroških delavnic, pisanih plesnih in pevskih nastopov, pisanih maskot, tematskih delavnic, športnih delavnic na zunanji ploščadi, in predstavitve na razstavnih prostorih! Vabljeni na Gospodarsko razstavišče v ljubljani, 14. in 15. septemv+bra 2019.

23. Bollé - Originalni tek okrog jezera in Oj' Kulinarika Fest

bled_otok.jpg
torek, 10. september 2019

Veslaški center Bled, Mala Zaka, 15. 9. 2019, 10:00

30. Pikin festival

pika
ponedeljek, 9. september 2019

Največji družinski festival v Sloveniji v sedmih dneh obišče več kot 100.000 obiskovalcev. Festival z veličastno, 30-letno tradicijo je nepozabno doživetje za vsakega obiskovalca.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije