Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
miklavzev_turn.jpg

Na Cerkljanskem intenzivne priprave na pomlad in poletje

Datum: četrtek, 31. marec, 2011
Ni več skrivnosti. Naj smučišča v treh različnih kategorijah za sezono 2010/2011 so: Ribniško Pohorje, Golte in Smučarski center Cerkno. Prav iz slednjega se je na toplo marčevsko soboto oglasila ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija«. Dan potem torej, ko je na vrhu smučišča, v edinstveni restavraciji potekala 20. jubilejna podelitev »Naj smučišče«. No, dan potem so, skupaj s sogovorniki, obujali spomine, se smučali in pogledali naprej, v pomlad in poletje.

Ponosni na naziv »Naj smučišče«

Po številnih prejetih glasovih v akciji »Naj smučišče 2010/2011« so v Smučarskem centru Cerkno letos stopili na najvišjo stopničko in osvojili prvo mesto v kategoriji velikih smučarskih centrov. »Na stopničke smo sicer navajeni, zmaga pa še ni bila v naših rokah. Zato smo zelo veseli in že obljubljamo, da se bomo še naprej trudili za najvišjo stopničko,« je povedala Majda Rojc iz marketinga Hotela Cerkno ter dodala, da se ob tem, ko se na Cerknem še da smučati, že pripravljajo na pomlad in poletje.

Dogajanje konec aprila bo v znamenju Velike noči, paketov z barvanjem pirhov in avtohtonimi jedmi. Ena takšnih so repini olupki. 1. maj pa bodo zaznamovali: kresovanje ter prav posebna delavnica z Dariom Cortesejem.

Najprej bo dogajanje konec aprila v znamenju Velike noči, paketov z barvanjem pirhov in avtohtonimi jedmi. Ena takšnih so repini olupki. 1. maj pa bodo zaznamovali: kresovanje ter prav posebna delavnica z Dariom Cortesejem. Slednji bo z gosti odšel v naravo in nabiral divje, samonikle rastline. Nato bo sledila skupna priprava vsega nabranega ter gurmanska pojedina. Ko se bo ozračje še bolj ogrelo in bo nastopilo poletje, bo Cerkljanska zasijala v vsej svoji lepoti. Svojevrstna pokrajina, svet davnih spominov, prvobitna in neokrnjena narava, zgodovinski ter kulturni spomeniki, čudoviti kraji, raznolika kulinarična ponudba in prijazni ljudje – vse to je mogoče najti na Blegošu, Poreznu, v arheološkem najdišču Divje Babe, v Bolnišnici Franja, Idriji, na Bevkovi domačiji in še kje. »Večdnevni paketi Hotela Cerkno imajo poudarek na pohodništvu, kolesarjenju, odkrivanju grap, dolin in planin, pa tudi na uživanju v hotelskem bazenu s termalno vodo, v savnah in pod rokami masažnih mojstrov,« je še izpostavila Rojčeva ter povabila tudi na bivanje v novih apartmajih v alpskem stilu na vrhu smučišča.

Klasična ali poroka v alpskem stilu

V Hotelu Cerkno imajo dolgoletne izkušnje pri organizaciji porok. V veselje in užitke jim je, da so lahko del najlepšega dne slehernega mladoporočenca. »Mladoporočenci lahko izbirajo med dvema tipoma porok. Klasična poroka se dogaja v hotelski restavraciji, kjer je prostora za od 150 do 200 svatov. Tam razvajamo z razkošjem jedi, s klasično ali bifejsko postrežbo kulinaričnih dobrot. Druga, posebna poroka pa se dogaja v alpskem stilu,« je pojasnila Martina Ambrožič Tušar, vodja strežbe v Hotelu Cerkno. Razkrila je, da alpska poroka poteka na vrhu smučarskega centra Cerkno, v osrčju Škofjeloško-cerkljanskega hribovja. Na prostem, na terasi ob lepem vremenu postrežejo z aperitivom, ki ga spremljajo razgledi daleč naokrog. S hladnimi jedmi se lahko svatje razvajajo ob sončnem zahodu 1000 metrov nad morjem, v glavni jedi in poročni torti pa uživajo v notranji restavraciji. V apartmajih objekta na vrhu smučišča je mogoče prenočiti v objemu čarobnosti alpskega vzdušja, možen pa je tudi prevoz v dolino in nočitev v Hotelu Cerkno.

Večdnevni paketi Hotela Cerkno imajo poudarek na pohodništvu, kolesarjenju, odkrivanju grap, dolin in planin, pa tudi na uživanju v hotelskem bazenu s termalno vodo, v savnah in pod rokami masažnih mojstrov.

Več na www.hotel-cerkno.si!

Prenovljena spletna stran LTO Laufar Cerkno

Laufarji so dobro opravili svoje delo in dokončno pregnali zimo. Dnevi so toplejši, smučke bomo v naslednjih dneh zagotovo pospravili v kot in se lotili drugih športnih aktivnosti na prostem. »Za nami je že 36. pohod na tod okrog najvišji vrh Porezen. Sicer pa je, poleg pohodništva, pri nas aktualen tudi ribolov in kolesarjenje. Vabijo pa tudi svetovno znane znamenitosti. Ter seveda kulinarika,« se je pohvalila Minka Dežela iz LTO Laufar Cerkno. Poudarila je, da ob obisku Cerkljanske vsekakor velja poskusiti regat s krompirjem in zabeljenimi ocvirki, repine olupke ali po domače alelujo in repin smokavc. Slednjega pripravljajo samo na Cerkljanskem, in sicer iz repe ter krompirja. To se skuha vsako jed posebej, nato pa zmeša, pretlači ter doda zaseka ali ocvirki.

Več na prenovljeni spletni strani www.turizem-cerkno.si!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Vinska pot v Rovih pod starim Kranjem

vinska_pot.jpg
sreda, 6. november 2019

Vinarji slovenskih vinorodnih področij in kulinarični izdelki vas pričakujeta v Rovih pod starim Kranjem! Do sedaj se je v Rovih pod starim Kranjem predstavilo že več kot 130 različnih vinarjev. Ponudbo odličnih vin bodo dopolnili siri, krušni izdelki in mesnine. Poskrbljeno bo tudi za animacijo in glasbeni program.

Ljubljanska vinska pot

ljubljanska_vinska_pot.jpg
torek, 5. november 2019

Slovenija je dežela dobrih vin, ki jih odlikujejo zlasti izrazito naravni okusi. Čeprav bližnja okolica Ljubljane ni vinorodna, mesto kot tradicionalno trgovsko središče, ki povezuje bližnje slovenske vinorodne pokrajine, nosi mednaroden naziv "mesto vina in trte."

33. mednarodno popotovanje po Levstikovi poti

levstikova_pot.JPG
ponedeljek, 4. november 2019

Start in registracija: 9. novembra med 6. in 9. uro v Litiji na Valvasorjevem trgu v starem mestnem jedru ali ob Kulturnem domu v Šmartnem pri Litiji (pribl. 1,5 km iz Litije). Registracija je obvezna!

Noč čarovnic v Kranju

Halloween
ponedeljek, 28. oktober 2019

Zadnje oktobrske dni lahko otroci in odrasli v Rovih pod starim Kranjem preizkusijo svoj pogum! Otrokom se bo med 25. in 30. oktobrom odprl pravljični svet, ki je viden samo njim.

Viva la pasta!

pasta - makaroni
sreda, 23. oktober 2019

Edinstven kulinarični doživljaj za vse ljubitelje druženja ob vrhunskih testeninah, začinjenih s strastjo kuharskih mojstrov.

Festival Borštnikovo srečanje

orientalski_ples.jpg
ponedeljek, 14. oktober 2019

Festival Borštnikovo srečanje je osrednji slovenski gledališki festival, ki že več kot pol stoletja bogati slovenski gledališki in kulturni prostor. V letošnjem letu poteka med 14. in 27. oktobrom, ko si lahko najrazličnejše uprizoritve, predstave, performanse in druge dogodke ogledate na različnih lokacijah. V zadnjih letih organizatorji namreč oživljajo pozabljene zgradbe, dvorišča pa spreminjajo v odre in tako ustvarjajo urbani mestni vrvež.

Festival lesa v Kočevju 2019

les
četrtek, 10. oktober 2019

Večdnevno pestro dogajanje z različnimi dogodki, ki povzdigujejo bogato dediščino kočevskih gozdov in ponujajo možnost za razmislek o novih priložnostih. S festivalom želimo povečati zanimanje mladih za lesarske poklice, opomniti lokalno prebivalstvo na vrednost lesa kot naravne dobrine, se povezati s podjetniki in povečati pozitivno miselnost v mestu.

Mesec kraške kuhinje

prsut_Anze_Malovrh_STA.jpg
sreda, 25. september 2019

Kras je poseben in prav tako posebna je tudi njegova kuhinja. Jeseni, še preden ruj rdeče obarva kraško pokrajino, tradicionalni Mesec kraške kuhinje povabi k okušanju izvrstnih lokalnih dobrot.

11. Sladka Istra

sladkaistra_040.jpg
ponedeljek, 23. september 2019

Mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra je največja tovrstna prireditev v Sloveniji. Sladka Istra je vsakič znova odlična priložnost za spoznavanje istrske kulinarike in priložnost za okušanje tradicionalnih slovenskih sladic in drugih novodobnih sladkih mojstrovin, katerih avtorji so vrhunski domači in tuji slaščičarski umetniki.

Festival pohodništva Dolina Soče

Soča
četrtek, 19. september 2019

V septembru in oktobru (20.9.-6.10.), najlepših mesecih za pohode, je v Dolini Soče vsako leto organiziran Festival pohodništva. Lepote narave in spomenike preteklosti lahko odkrivate pod vodstvom izkušenih vodnikov.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije