Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
miklavzev_turn.jpg

Na Cerkljanskem intenzivne priprave na pomlad in poletje

Datum: četrtek, 31. marec, 2011
Ni več skrivnosti. Naj smučišča v treh različnih kategorijah za sezono 2010/2011 so: Ribniško Pohorje, Golte in Smučarski center Cerkno. Prav iz slednjega se je na toplo marčevsko soboto oglasila ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija«. Dan potem torej, ko je na vrhu smučišča, v edinstveni restavraciji potekala 20. jubilejna podelitev »Naj smučišče«. No, dan potem so, skupaj s sogovorniki, obujali spomine, se smučali in pogledali naprej, v pomlad in poletje.

Ponosni na naziv »Naj smučišče«

Po številnih prejetih glasovih v akciji »Naj smučišče 2010/2011« so v Smučarskem centru Cerkno letos stopili na najvišjo stopničko in osvojili prvo mesto v kategoriji velikih smučarskih centrov. »Na stopničke smo sicer navajeni, zmaga pa še ni bila v naših rokah. Zato smo zelo veseli in že obljubljamo, da se bomo še naprej trudili za najvišjo stopničko,« je povedala Majda Rojc iz marketinga Hotela Cerkno ter dodala, da se ob tem, ko se na Cerknem še da smučati, že pripravljajo na pomlad in poletje.

Dogajanje konec aprila bo v znamenju Velike noči, paketov z barvanjem pirhov in avtohtonimi jedmi. Ena takšnih so repini olupki. 1. maj pa bodo zaznamovali: kresovanje ter prav posebna delavnica z Dariom Cortesejem.

Najprej bo dogajanje konec aprila v znamenju Velike noči, paketov z barvanjem pirhov in avtohtonimi jedmi. Ena takšnih so repini olupki. 1. maj pa bodo zaznamovali: kresovanje ter prav posebna delavnica z Dariom Cortesejem. Slednji bo z gosti odšel v naravo in nabiral divje, samonikle rastline. Nato bo sledila skupna priprava vsega nabranega ter gurmanska pojedina. Ko se bo ozračje še bolj ogrelo in bo nastopilo poletje, bo Cerkljanska zasijala v vsej svoji lepoti. Svojevrstna pokrajina, svet davnih spominov, prvobitna in neokrnjena narava, zgodovinski ter kulturni spomeniki, čudoviti kraji, raznolika kulinarična ponudba in prijazni ljudje – vse to je mogoče najti na Blegošu, Poreznu, v arheološkem najdišču Divje Babe, v Bolnišnici Franja, Idriji, na Bevkovi domačiji in še kje. »Večdnevni paketi Hotela Cerkno imajo poudarek na pohodništvu, kolesarjenju, odkrivanju grap, dolin in planin, pa tudi na uživanju v hotelskem bazenu s termalno vodo, v savnah in pod rokami masažnih mojstrov,« je še izpostavila Rojčeva ter povabila tudi na bivanje v novih apartmajih v alpskem stilu na vrhu smučišča.

Klasična ali poroka v alpskem stilu

V Hotelu Cerkno imajo dolgoletne izkušnje pri organizaciji porok. V veselje in užitke jim je, da so lahko del najlepšega dne slehernega mladoporočenca. »Mladoporočenci lahko izbirajo med dvema tipoma porok. Klasična poroka se dogaja v hotelski restavraciji, kjer je prostora za od 150 do 200 svatov. Tam razvajamo z razkošjem jedi, s klasično ali bifejsko postrežbo kulinaričnih dobrot. Druga, posebna poroka pa se dogaja v alpskem stilu,« je pojasnila Martina Ambrožič Tušar, vodja strežbe v Hotelu Cerkno. Razkrila je, da alpska poroka poteka na vrhu smučarskega centra Cerkno, v osrčju Škofjeloško-cerkljanskega hribovja. Na prostem, na terasi ob lepem vremenu postrežejo z aperitivom, ki ga spremljajo razgledi daleč naokrog. S hladnimi jedmi se lahko svatje razvajajo ob sončnem zahodu 1000 metrov nad morjem, v glavni jedi in poročni torti pa uživajo v notranji restavraciji. V apartmajih objekta na vrhu smučišča je mogoče prenočiti v objemu čarobnosti alpskega vzdušja, možen pa je tudi prevoz v dolino in nočitev v Hotelu Cerkno.

Večdnevni paketi Hotela Cerkno imajo poudarek na pohodništvu, kolesarjenju, odkrivanju grap, dolin in planin, pa tudi na uživanju v hotelskem bazenu s termalno vodo, v savnah in pod rokami masažnih mojstrov.

Več na www.hotel-cerkno.si!

Prenovljena spletna stran LTO Laufar Cerkno

Laufarji so dobro opravili svoje delo in dokončno pregnali zimo. Dnevi so toplejši, smučke bomo v naslednjih dneh zagotovo pospravili v kot in se lotili drugih športnih aktivnosti na prostem. »Za nami je že 36. pohod na tod okrog najvišji vrh Porezen. Sicer pa je, poleg pohodništva, pri nas aktualen tudi ribolov in kolesarjenje. Vabijo pa tudi svetovno znane znamenitosti. Ter seveda kulinarika,« se je pohvalila Minka Dežela iz LTO Laufar Cerkno. Poudarila je, da ob obisku Cerkljanske vsekakor velja poskusiti regat s krompirjem in zabeljenimi ocvirki, repine olupke ali po domače alelujo in repin smokavc. Slednjega pripravljajo samo na Cerkljanskem, in sicer iz repe ter krompirja. To se skuha vsako jed posebej, nato pa zmeša, pretlači ter doda zaseka ali ocvirki.

Več na prenovljeni spletni strani www.turizem-cerkno.si!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Vabljeni v ZOO Ljubljana

mini_zoo_land10.JPG
četrtek, 11. marec 2021

ZOO Ljubljana je ponovno odprt vsak dan med 9:00 in 17:00. 

Informacije o Ljubljani in okolici na voljo tudi, ko je TIC zaprt

ljubljana_april.jpeg
sreda, 10. februar 2021

Turizem Ljubljana ostaja servis za meščane in obiskovalce tudi v času epidemije, ko so morali zapreti turistično-informacijski center.

NMS ponovno odprt!

nms1.jpg
ponedeljek, 25. januar 2021

V soboto, 23. januarja 2021, se je Narodni muzej Slovenije ponovno odprl za obiskovalce. Vsaj do 29. januarja 2021 sta odprta Narodni muzej Slovenije in Narodni muzej Slovenije – Metelkova.

Zlatorogova pot - nova tematska pot ob Blejskem jezeru

bled_otok.jpg
četrtek, 5. november 2020

Nova tematska pot, namenjena predvsem otrokom in družinam, na šestih postajah na poti okoli Blejskega jezera predstavlja kulturne in naravne znamenitosti Bleda ter izpostavlja pomen varovanja okolja za prihodnost.

Nova učna pot Drvošec ob Cerkniškem jezeru

Cerknica zaklad
petek, 30. oktober 2020

Tematska pot Drvošec, ki poteka večinoma po gozdnem grebenu ob Cerkniškem jezeru v Notranjskem regijskem parku, obiskovalcem ponuja razglede na presihajoče jezero, coprniško Slivnico in širšo okolico.

Novo doživetje: Lov na zaklad na gradu Podsreda

podsreda.jpg
sreda, 28. oktober 2020

Poleg ogleda srednjeveškega gradu, ki na ogled postavlja številne zanimive razstave in zgodovinske prostore, je od sedaj na gradu Podsreda mogoče tudi sodelovanje v zabavni grajski pustolovščini – Lov na zaklad na gradu Podsreda.

TZ Izola vzpodbuja razvoj enogastronomske ponudbe destinacije

izola_soncno_nabrezje.jpg
četrtek, 22. oktober 2020

Turistično združenje Izola za turistično gospodarstvo v mesecu oktobru pripravja prvo kulinarično akademijo ter izvaja zanimiva predavanja strokovnjakov s področja eno-gastronomije in predavanja iz različnih razvojnih področij.

Nov turistični produkt: Preživetje v naravi na Krvavcu

Krvavec pohod
četrtek, 22. oktober 2020

RTC Krvavec je oblikoval nov program ''Preživetje v naravi na Krvavcu'', ki nudi zabavno aktivnost in doživetje primerno za družine in poslovne skupine.

Praznovanje izolske legende

izola_mandrac.jpg
sreda, 21. oktober 2020

V nedeljo, 25. oktobra 2020, vabljeni v Izolo na prireditev “Praznovanje izolske legende” na plaži Hotela Delfin.

Tematsko obarvana jesensko-zimska ponudba Ljubljane

Ljubljana
petek, 16. oktober 2020

Turizem Ljubljana je pripravil osem bogatih in tematsko obarvanih paketov ter enodnevna doživetja, ki obiskovalcem omogočajo doživetje Ljubljane v jesenskih mesecih in prazničnem decembru.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije