Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
Aqualuna-Terme-Olimia-Podcetrtek-Slovenia.jpg

Naj kopališče: Aqualuna – kopališče za vse generacije

Datum: ponedeljek, 13. julij, 2020

Medtem ko so se v soboto kolone vozil vile proti morju, se jim je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« izognila tako, da so ubrali drugačno pot. Zapeljali so se proti vzhodu države in pristali v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko vedoželjnih, avanturističnih in kulinaričnih turistov, ki radi pogledajo tudi čez rob bazena in si privoščijo nadvse zanimive počitnice. Letos bodo te sicer malo drugačne, kot smo jih vajeni, a v Aqualuni zatrjujejo, da ne bodo zato nič manj zabavne.

Ko šola vrata zapre, jih Aqualuna odpre

Kot je ekipi zaupala Petra Debelak, vodja animacije je v Aqualuni tudi te dni živahno in veselo kot nekoč. Seveda pa se tudi pri njih ne morejo izogniti posebnim varnostnim zahtevam. Število kopalcev omejeno, zato tistim, ki jih planirajo obiskati priporoča, da, zlasti ob vikendih, pred obiskom preverijo kakšna je zasedenost termalnega parka. Znotraj parka bo seveda potrebno upoštevati vsa varnostna navodila, razkuževanje, razdalje med kopalci in podobno. So pa vsi tobogani in ležalniki pripravljeni za goste, čaka vas tudi valovalni bazen z najvišjimi valovi v Sloveniji, vznemirljive vodne drče, številne  steze za spuste, za najbolj drzne pa seveda znameniti tobogan King Kobra, najbolj divji tobogan v Sloveniji.

Zabava, sprostitev in rekreacija zagotovljena

aqualuna_2500.jpgKot je še povedala Debelakova, bo letos nekoliko sprememb pri animaciji in prireditvah na bazenu. Tu bodo bolj pozorni na razdalje med kopalci, kljub temu pa v juliju in avgustu pripravljajo vodno aerobiko, tek po vodni blazini, tekmovanje v hitrostnem drčanju, odbojko na mivki,…

Termalni park za vse generacije

Aqualuna je res termalni park za vse generacije. Namreč za vrati parka vas čakajo številne priložnosti družinsko zabavo, druženje in sprostitev. Npr. če se želite sprostiti, si lahko izberete relax bazen – sprostitveni bazen s hidrozračnimi masažami in vodnim slapom. Za najmlajše imamo številne otroške bazene z otroškimi drčami, tobogani, trdnjava za otroke, prekucna vedra, vodne pištole, plezalne mreže, vodni izbruhi in še marsikaj. Posebnost Aqualune pa je Aqua safari, kjer si lahko ogledati živali v naravni velikosti. Skratka, veliko zabave za vse starostne skupine.

Zanimiva tudi okolica

V neposredni bližini parka se nahaja petzvezdični Kamp Natura, kjer so lani uredili 29 novih parcel z elektriko in TV signalom. Na voljo sta tudi dva prostora za žar in posedanje in prijetno večerno kramljanje. Poleg kampa je tudi glamping Olimia Adria Vilage, ki ponuja bivanje v luksuznih šotorih.

Več informacij o ponudbi, najdete na njihovi spletni strani.

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Poletni lutkovni pristan

Lutke
petek, 7. avgust 2020

Festival z zanimivim programom, ki ponuja najboljše tuje in domače lutkovne predstave za otroke in odrasle.

Večerja na mostu - Ptujsko kulinarično doživetje z zgodovinskim razgledom

ptuj.jpg
sreda, 5. avgust 2020

Ptujski pešmost bo v petek, 28. avgusta, ob 18. uri zaživel kot prizorišče Večerje na mostu. Dogodek, ki bo potekal pod kulinarično taktirko priznane ptujske Gostilne Ribič in ptujskih vinarjev, je odgovor na prizadevanja Zavoda za turizem Ptuj pri razvoju kulinarične ponudbe mesta in novih turističnih doživetjih.

Organizirano turistično vodenje po Vipavi

trta_vipava.jpg
ponedeljek, 3. avgust 2020

Na Zavodu za turizem TRG Vipava, so v poletnem času za turiste in obiskovalce naših krajev pripravili posebno ponudbo: Organizirano turistično vodenje in ogled znamenitosti po Vipavi in sicer vsak ponedeljek ob 17. uri, sreda ob 17. uri in petek ob 13. uri.

Disc golf – novo doživetje za obiskovalce Kobilarne Lipica

lipicanci.jpg
sreda, 29. julij 2020

Prenovo hotela Maestoso, ki se je začela v maju ob 440. obletnici Kobilarne Lipica, spremljajo nova, sveža in sproščujoča doživetja za obiskovalce Lipice. Prvo družinsko doživetje je igra disc golfa na novem Disc golf igrišču Lipica. Po ljubljanskih ulicah pa se je podala lipicanska vprega Kobilarne Lipica.

Razgiban poletni program v Termah Snovik

snovik_poletni_oddih.jpg
torek, 28. julij 2020

Letošnje poletje je še prav posebno, a v Termah Snovik ostajajo zvesti svojim gostom in obiskovalcem, saj za njih pripravljajo atraktivni poletni program za številna doživetja. Poleg kopanja in sproščanja telesa v Wellness centru Term, si bodo vsi obiskovalci dan popestrili z dogodki, ki jih zagotovo ni malo, vsi pa skladni z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje s prejetimi varnostnimi in higienskimi ukrepi. Aktivnosti so skrbno oblikovane za vse generacije, vsak bo nekaj našel za sebe in prav nikomur ne bo dolgčas.

Večerja z razgledom na stolpu Vinarium Lendava

Vinarium
torek, 28. julij 2020

Turistična atrakcija stolp Vinarium Lendava, ki letos praznuje peto obletnico delovanja, bo avgusta na vrhu samega stolpa gostila Večerjo z razgledom, ki sledi konceptu 5-zvezdičnega doživetja za individualne goste.

Energijska pot Herbalium

Herbalium energijska pot
petek, 24. julij 2020

Že od pradavnine so ljudje občutili zdravilne točke v naravi. Na ta posebna mesta so hodili, ko so čutili potrebo po zdravljenju. Označevali so jih z večjimi kamni, zgradili templje ali pa kasneje cerkvice. V objemu čudovite narave v Zeliščarskem centru JV Slovenije v kraju Zagrad v občini Škocjan so s pomočjo različnih radiestezijskih metod določili kar nekaj energijskih točk, izbrali pa najmočnejših sedem, kolikor je v telesu tudi glavnih energijskih centrov.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – biser Posavja

paradiso.jpg
torek, 21. julij 2020

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi, ki se že kar nekaj let zapored ponašajo z nazivom Naj kopališče v svoji kategoriji.

Hiša dobrot in Odprta vrata Bele krajine

metlika_grad.jpg
ponedeljek, 20. julij 2020

Hiša dobrot Bele krajine je trajnostni projekt, ki omogoča dvig kakovosti in dodane vrednosti lokalnim proizvodom ter povečanje lokalne samooskrbe ter približevanje lokalne prehranske ponudbe širši javnosti na enem mestu. V juliju in avgustu Zavod Metlika v sklopu projekta Odprta vrata organizira šest izletov po Beli krajini z brezplačnim avtobusnim prevozom in turističnim vodenjem.

Naj kopališče: Terme Banovci – Družinske počitnice z veliko začetnico

Terme Banovci
torek, 14. julij 2020

V sončnem sobotnem jutru je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« za sabo pustila hribe in doline ter se popeljala panonskim ravnicam naproti. Njihova končna postojanka je bila v severovzhodnem delu Slovenije, kjer so odkrivali ponudbo Term Banovci in tamkajšnje okolice. Ta namreč premore čarobne kotičke Slovenije, kjer kot zatrjujejo, poznajo skrivnosten recept za nepozaben družinski dopust.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije