Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
Terme Banovci

Naj kopališče: Terme Banovci – Družinske počitnice z veliko začetnico

Datum: torek, 14. julij, 2020

V sončnem sobotnem jutru je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« za sabo pustila hribe in doline ter se popeljala panonskim ravnicam naproti. Njihova končna postojanka je bila v severovzhodnem delu Slovenije, kjer so odkrivali ponudbo Term Banovci in tamkajšnje okolice. Ta namreč premore čarobne kotičke Slovenije, kjer kot zatrjujejo, poznajo skrivnosten recept za nepozaben družinski dopust.

Tudi za naturiste

Terme Banovci spadajo med manjša termalna kopališča. V očarljivi panonski vasi vas pričakuje 2.200 m2 vodnih površin, ki ponujajo številne dogodivščine in zdravilno, termomineralno vodo, bogato s fluorom. »Imamo dva tobogana, otroški bazenček, za vse rekeativce plavalni bazen, za vse, ki iščejo sprostitev pa poseben masažni bazen z vročo termalno vodo in pa poseben bazen z vodo do 37 stopinj,« je ekipi zaupal Bojan Lešer, vodja animacije.

Ločeno od kopališča sta na voljo tudi naturistični termalni wellness bazen in osvežitveni bazen. Kot je ekipi povedal Lešer, so že konec sedemdesetih let prepoznali naturizem kot priložnost in prišlo je do izgradnje kampa in tudi bazena, ki je bil takrat prvi naturistični termalni bazen v Evropi. Letos bazen za dnevne obiskovalce zaradi razmer sicer ni dostopen za dnevne obiskovalce, ampak le za goste, ki v kampu tudi prenočujejo.

 

Daleč stran od ponorelega sveta

V Termah Banovci lahko seveda tudi prenočite. Ponujajo dva segmenta in sicer hotelski del, kjer je na voljo 66 sob, poleg tega pa je seveda na voljo kamp, kjer so dobrodošli šotori, prikolice in avtodomi. Gostje lahko svoj mir najdejo že v hotelskih savnah, ali pa v čudoviti okolici term.

Odlično sodelujejo tudi z ostalimi lokalnimi ponudniki, zato so uvedli tudi kartico ugodnosti, s katero želijo razširiti ponudbo in hkrati svojim gostom omogočiti določene popuste pri lokalnih ponudnikih.

 

banovci_gusarji.jpgGusarske dogodivščine

Terme Banovci slovijo po tradicionalnih animacijskih programih, namenjenih zlasti družinam z otroki. Pa ne le otroci, tudi odrasli se pogosto radi pridružijo gusarjem, banovskim čarovnicam, detektivu Frančku, banovskim vitezom…Bojan Lešer, ki je otrokom poznan tudi kot Gusar Edi, je povedal, da so že 20 let nazaj ugotovili, da le termalna voda ni dovolj in so zastavili široko animacijsko ponudbo, ki otroke navduši, hkrati pa se ob tem tudi veliko naučijo. Hkrati, pa si ob tem starši lahko privoščijo par brezskrbnih trenutkov brez otrok. Vsak dan tudi pripravijo predlog za izlete v okolico, tako da gostom nikoli ni dolgčas in jim je vedno prijetno.

 

Več informacij

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Vabljeni v ZOO Ljubljana

mini_zoo_land10.JPG
četrtek, 11. marec 2021

ZOO Ljubljana je ponovno odprt vsak dan med 9:00 in 17:00. 

Informacije o Ljubljani in okolici na voljo tudi, ko je TIC zaprt

ljubljana_april.jpeg
sreda, 10. februar 2021

Turizem Ljubljana ostaja servis za meščane in obiskovalce tudi v času epidemije, ko so morali zapreti turistično-informacijski center.

NMS ponovno odprt!

nms1.jpg
ponedeljek, 25. januar 2021

V soboto, 23. januarja 2021, se je Narodni muzej Slovenije ponovno odprl za obiskovalce. Vsaj do 29. januarja 2021 sta odprta Narodni muzej Slovenije in Narodni muzej Slovenije – Metelkova.

Zlatorogova pot - nova tematska pot ob Blejskem jezeru

bled_otok.jpg
četrtek, 5. november 2020

Nova tematska pot, namenjena predvsem otrokom in družinam, na šestih postajah na poti okoli Blejskega jezera predstavlja kulturne in naravne znamenitosti Bleda ter izpostavlja pomen varovanja okolja za prihodnost.

Nova učna pot Drvošec ob Cerkniškem jezeru

Cerknica zaklad
petek, 30. oktober 2020

Tematska pot Drvošec, ki poteka večinoma po gozdnem grebenu ob Cerkniškem jezeru v Notranjskem regijskem parku, obiskovalcem ponuja razglede na presihajoče jezero, coprniško Slivnico in širšo okolico.

Novo doživetje: Lov na zaklad na gradu Podsreda

podsreda.jpg
sreda, 28. oktober 2020

Poleg ogleda srednjeveškega gradu, ki na ogled postavlja številne zanimive razstave in zgodovinske prostore, je od sedaj na gradu Podsreda mogoče tudi sodelovanje v zabavni grajski pustolovščini – Lov na zaklad na gradu Podsreda.

TZ Izola vzpodbuja razvoj enogastronomske ponudbe destinacije

izola_soncno_nabrezje.jpg
četrtek, 22. oktober 2020

Turistično združenje Izola za turistično gospodarstvo v mesecu oktobru pripravja prvo kulinarično akademijo ter izvaja zanimiva predavanja strokovnjakov s področja eno-gastronomije in predavanja iz različnih razvojnih področij.

Nov turistični produkt: Preživetje v naravi na Krvavcu

Krvavec pohod
četrtek, 22. oktober 2020

RTC Krvavec je oblikoval nov program ''Preživetje v naravi na Krvavcu'', ki nudi zabavno aktivnost in doživetje primerno za družine in poslovne skupine.

Praznovanje izolske legende

izola_mandrac.jpg
sreda, 21. oktober 2020

V nedeljo, 25. oktobra 2020, vabljeni v Izolo na prireditev “Praznovanje izolske legende” na plaži Hotela Delfin.

Tematsko obarvana jesensko-zimska ponudba Ljubljane

Ljubljana
petek, 16. oktober 2020

Turizem Ljubljana je pripravil osem bogatih in tematsko obarvanih paketov ter enodnevna doživetja, ki obiskovalcem omogočajo doživetje Ljubljane v jesenskih mesecih in prazničnem decembru.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije