Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
Terme Banovci

Naj kopališče: Terme Banovci – Družinske počitnice z veliko začetnico

Datum: torek, 14. julij, 2020

V sončnem sobotnem jutru je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« za sabo pustila hribe in doline ter se popeljala panonskim ravnicam naproti. Njihova končna postojanka je bila v severovzhodnem delu Slovenije, kjer so odkrivali ponudbo Term Banovci in tamkajšnje okolice. Ta namreč premore čarobne kotičke Slovenije, kjer kot zatrjujejo, poznajo skrivnosten recept za nepozaben družinski dopust.

Tudi za naturiste

Terme Banovci spadajo med manjša termalna kopališča. V očarljivi panonski vasi vas pričakuje 2.200 m2 vodnih površin, ki ponujajo številne dogodivščine in zdravilno, termomineralno vodo, bogato s fluorom. »Imamo dva tobogana, otroški bazenček, za vse rekeativce plavalni bazen, za vse, ki iščejo sprostitev pa poseben masažni bazen z vročo termalno vodo in pa poseben bazen z vodo do 37 stopinj,« je ekipi zaupal Bojan Lešer, vodja animacije.

Ločeno od kopališča sta na voljo tudi naturistični termalni wellness bazen in osvežitveni bazen. Kot je ekipi povedal Lešer, so že konec sedemdesetih let prepoznali naturizem kot priložnost in prišlo je do izgradnje kampa in tudi bazena, ki je bil takrat prvi naturistični termalni bazen v Evropi. Letos bazen za dnevne obiskovalce zaradi razmer sicer ni dostopen za dnevne obiskovalce, ampak le za goste, ki v kampu tudi prenočujejo.

 

Daleč stran od ponorelega sveta

V Termah Banovci lahko seveda tudi prenočite. Ponujajo dva segmenta in sicer hotelski del, kjer je na voljo 66 sob, poleg tega pa je seveda na voljo kamp, kjer so dobrodošli šotori, prikolice in avtodomi. Gostje lahko svoj mir najdejo že v hotelskih savnah, ali pa v čudoviti okolici term.

Odlično sodelujejo tudi z ostalimi lokalnimi ponudniki, zato so uvedli tudi kartico ugodnosti, s katero želijo razširiti ponudbo in hkrati svojim gostom omogočiti določene popuste pri lokalnih ponudnikih.

 

banovci_gusarji.jpgGusarske dogodivščine

Terme Banovci slovijo po tradicionalnih animacijskih programih, namenjenih zlasti družinam z otroki. Pa ne le otroci, tudi odrasli se pogosto radi pridružijo gusarjem, banovskim čarovnicam, detektivu Frančku, banovskim vitezom…Bojan Lešer, ki je otrokom poznan tudi kot Gusar Edi, je povedal, da so že 20 let nazaj ugotovili, da le termalna voda ni dovolj in so zastavili široko animacijsko ponudbo, ki otroke navduši, hkrati pa se ob tem tudi veliko naučijo. Hkrati, pa si ob tem starši lahko privoščijo par brezskrbnih trenutkov brez otrok. Vsak dan tudi pripravijo predlog za izlete v okolico, tako da gostom nikoli ni dolgčas in jim je vedno prijetno.

 

Več informacij

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Poletni lutkovni pristan

Lutke
petek, 7. avgust 2020

Festival z zanimivim programom, ki ponuja najboljše tuje in domače lutkovne predstave za otroke in odrasle.

Večerja na mostu - Ptujsko kulinarično doživetje z zgodovinskim razgledom

ptuj.jpg
sreda, 5. avgust 2020

Ptujski pešmost bo v petek, 28. avgusta, ob 18. uri zaživel kot prizorišče Večerje na mostu. Dogodek, ki bo potekal pod kulinarično taktirko priznane ptujske Gostilne Ribič in ptujskih vinarjev, je odgovor na prizadevanja Zavoda za turizem Ptuj pri razvoju kulinarične ponudbe mesta in novih turističnih doživetjih.

Organizirano turistično vodenje po Vipavi

trta_vipava.jpg
ponedeljek, 3. avgust 2020

Na Zavodu za turizem TRG Vipava, so v poletnem času za turiste in obiskovalce naših krajev pripravili posebno ponudbo: Organizirano turistično vodenje in ogled znamenitosti po Vipavi in sicer vsak ponedeljek ob 17. uri, sreda ob 17. uri in petek ob 13. uri.

Disc golf – novo doživetje za obiskovalce Kobilarne Lipica

lipicanci.jpg
sreda, 29. julij 2020

Prenovo hotela Maestoso, ki se je začela v maju ob 440. obletnici Kobilarne Lipica, spremljajo nova, sveža in sproščujoča doživetja za obiskovalce Lipice. Prvo družinsko doživetje je igra disc golfa na novem Disc golf igrišču Lipica. Po ljubljanskih ulicah pa se je podala lipicanska vprega Kobilarne Lipica.

Razgiban poletni program v Termah Snovik

snovik_poletni_oddih.jpg
torek, 28. julij 2020

Letošnje poletje je še prav posebno, a v Termah Snovik ostajajo zvesti svojim gostom in obiskovalcem, saj za njih pripravljajo atraktivni poletni program za številna doživetja. Poleg kopanja in sproščanja telesa v Wellness centru Term, si bodo vsi obiskovalci dan popestrili z dogodki, ki jih zagotovo ni malo, vsi pa skladni z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje s prejetimi varnostnimi in higienskimi ukrepi. Aktivnosti so skrbno oblikovane za vse generacije, vsak bo nekaj našel za sebe in prav nikomur ne bo dolgčas.

Večerja z razgledom na stolpu Vinarium Lendava

Vinarium
torek, 28. julij 2020

Turistična atrakcija stolp Vinarium Lendava, ki letos praznuje peto obletnico delovanja, bo avgusta na vrhu samega stolpa gostila Večerjo z razgledom, ki sledi konceptu 5-zvezdičnega doživetja za individualne goste.

Energijska pot Herbalium

Herbalium energijska pot
petek, 24. julij 2020

Že od pradavnine so ljudje občutili zdravilne točke v naravi. Na ta posebna mesta so hodili, ko so čutili potrebo po zdravljenju. Označevali so jih z večjimi kamni, zgradili templje ali pa kasneje cerkvice. V objemu čudovite narave v Zeliščarskem centru JV Slovenije v kraju Zagrad v občini Škocjan so s pomočjo različnih radiestezijskih metod določili kar nekaj energijskih točk, izbrali pa najmočnejših sedem, kolikor je v telesu tudi glavnih energijskih centrov.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – biser Posavja

paradiso.jpg
torek, 21. julij 2020

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi, ki se že kar nekaj let zapored ponašajo z nazivom Naj kopališče v svoji kategoriji.

Hiša dobrot in Odprta vrata Bele krajine

metlika_grad.jpg
ponedeljek, 20. julij 2020

Hiša dobrot Bele krajine je trajnostni projekt, ki omogoča dvig kakovosti in dodane vrednosti lokalnim proizvodom ter povečanje lokalne samooskrbe ter približevanje lokalne prehranske ponudbe širši javnosti na enem mestu. V juliju in avgustu Zavod Metlika v sklopu projekta Odprta vrata organizira šest izletov po Beli krajini z brezplačnim avtobusnim prevozom in turističnim vodenjem.

Naj kopališče: Terme Banovci – Družinske počitnice z veliko začetnico

Terme Banovci
torek, 14. julij 2020

V sončnem sobotnem jutru je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« za sabo pustila hribe in doline ter se popeljala panonskim ravnicam naproti. Njihova končna postojanka je bila v severovzhodnem delu Slovenije, kjer so odkrivali ponudbo Term Banovci in tamkajšnje okolice. Ta namreč premore čarobne kotičke Slovenije, kjer kot zatrjujejo, poznajo skrivnosten recept za nepozaben družinski dopust.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije