Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
ljubljana_april.jpeg

Nova ljubljanski kolesarska tura vključuje nove lokacije in Okuse Ljubljane

Datum: torek, 19. april, 2016

S 1. aprilom so v Turizmu Ljubljana vpeljali nov redni kolesarski ogled Ljubljane, ki prinaša vrsto novosti. V Turizmu Ljubljana sicer že vrsto let ponujajo vodene kolesarske oglede za skupine najmanj treh oseb, vendar pa tokrat prvič ponujajo ogled, ki je dostopen tudi enemu oziroma dvema gostoma brez predhodne najave.


Za kolesarski ogled so oblikovali novo traso, ki bo goste popeljala tudi izven starega mestnega jedra oziroma do lokacij, ki do zdaj niso bile vključene v vodene oglede, saj jih zaradi oddaljenosti težko dosežemo peš. Gostje se bodo na ogled popeljali udobno na novih zelenih kolesih.

Z udeleženci se na kolesih odpravijo do novo urejenih nabrežij Ljubljanice in Špice, Botaničnega vrta, skozi Krakovo do Tivolija (kjer si ogledajo tudi vrtnico Ljubljana), mimo Narodne galerije in Opere, čez del novo urejene Slovenske ceste ter do muzejske ploščadi na Metelkovi in alternativne četrti Metelkova mesto. Slednji dve lokaciji sta v vodene oglede vključeni prvič. Na poti si boste privoščili tudi malico iz nabora Okusi Ljubljane – in sicer bo mogoče izbirati med mesno in vegetarijansko verzijo.

V novih vodenih ogledih skušajo vpeljevati tudi že uveljavljene znamke, kot sta Okusi Ljubljane in vrtnica Ljubljana. S traso vodenega ogleda sledijo tudi naši strategiji, ki predvideva širjenje turističnega okrožja izven ožjega mestnega jedra. Hkrati ogled odseva identiteto Ljubljane kot Zelene prestolnice Evrope 2016.

Ogled bo v rednem programu do konca oktobra vsak četrtek ob 16. uri in nedeljo ob 10. uri z izhodiščem izpred STIC na Krekovem trgu 10.

Več o ogledu najdete tukaj.Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Prihod Parkeljnov treh dežel

parkelj.jpg
sreda, 13. november 2019

Toliko parkljnov z vseh vetrov še niste videli. Vse bolj popularna prireditev, ki so jo organizatorji poimenovali Prihod parkeljnov treh dežel/Ognjeni spektakel v Podkorenu, je na tem, da preraste v pravi festival.

Vinska pot v Rovih pod starim Kranjem

vinska_pot.jpg
sreda, 6. november 2019

Vinarji slovenskih vinorodnih področij in kulinarični izdelki vas pričakujeta v Rovih pod starim Kranjem! Do sedaj se je v Rovih pod starim Kranjem predstavilo že več kot 130 različnih vinarjev. Ponudbo odličnih vin bodo dopolnili siri, krušni izdelki in mesnine. Poskrbljeno bo tudi za animacijo in glasbeni program.

Ljubljanska vinska pot

ljubljanska_vinska_pot.jpg
torek, 5. november 2019

Slovenija je dežela dobrih vin, ki jih odlikujejo zlasti izrazito naravni okusi. Čeprav bližnja okolica Ljubljane ni vinorodna, mesto kot tradicionalno trgovsko središče, ki povezuje bližnje slovenske vinorodne pokrajine, nosi mednaroden naziv "mesto vina in trte."

33. mednarodno popotovanje po Levstikovi poti

levstikova_pot.JPG
ponedeljek, 4. november 2019

Start in registracija: 9. novembra med 6. in 9. uro v Litiji na Valvasorjevem trgu v starem mestnem jedru ali ob Kulturnem domu v Šmartnem pri Litiji (pribl. 1,5 km iz Litije). Registracija je obvezna!

Noč čarovnic v Kranju

Halloween
ponedeljek, 28. oktober 2019

Zadnje oktobrske dni lahko otroci in odrasli v Rovih pod starim Kranjem preizkusijo svoj pogum! Otrokom se bo med 25. in 30. oktobrom odprl pravljični svet, ki je viden samo njim.

Viva la pasta!

pasta - makaroni
sreda, 23. oktober 2019

Edinstven kulinarični doživljaj za vse ljubitelje druženja ob vrhunskih testeninah, začinjenih s strastjo kuharskih mojstrov.

Festival Borštnikovo srečanje

orientalski_ples.jpg
ponedeljek, 14. oktober 2019

Festival Borštnikovo srečanje je osrednji slovenski gledališki festival, ki že več kot pol stoletja bogati slovenski gledališki in kulturni prostor. V letošnjem letu poteka med 14. in 27. oktobrom, ko si lahko najrazličnejše uprizoritve, predstave, performanse in druge dogodke ogledate na različnih lokacijah. V zadnjih letih organizatorji namreč oživljajo pozabljene zgradbe, dvorišča pa spreminjajo v odre in tako ustvarjajo urbani mestni vrvež.

Festival lesa v Kočevju 2019

les
četrtek, 10. oktober 2019

Večdnevno pestro dogajanje z različnimi dogodki, ki povzdigujejo bogato dediščino kočevskih gozdov in ponujajo možnost za razmislek o novih priložnostih. S festivalom želimo povečati zanimanje mladih za lesarske poklice, opomniti lokalno prebivalstvo na vrednost lesa kot naravne dobrine, se povezati s podjetniki in povečati pozitivno miselnost v mestu.

Mesec kraške kuhinje

prsut_Anze_Malovrh_STA.jpg
sreda, 25. september 2019

Kras je poseben in prav tako posebna je tudi njegova kuhinja. Jeseni, še preden ruj rdeče obarva kraško pokrajino, tradicionalni Mesec kraške kuhinje povabi k okušanju izvrstnih lokalnih dobrot.

11. Sladka Istra

sladkaistra_040.jpg
ponedeljek, 23. september 2019

Mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra je največja tovrstna prireditev v Sloveniji. Sladka Istra je vsakič znova odlična priložnost za spoznavanje istrske kulinarike in priložnost za okušanje tradicionalnih slovenskih sladic in drugih novodobnih sladkih mojstrovin, katerih avtorji so vrhunski domači in tuji slaščičarski umetniki.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije