Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
kolesarji_snovik.jpg

Odprtje poletne kopalne sezone v Termah Snovik in 15. kolesarski vzpon na Črnivec

Datum: sreda, 17. junij, 2020

V Termah Snovik se že pripravljajo na odprtje poletne kopalne sezone. V soboto, 20. junija 2020 se obeta en zelo aktiven dan. V Termah in njeni okolici se bo kolesarilo, plavalo, telovadilo, lahko boste hodili kar bosonogi. Po dolgem predahu se vrača tudi Palček Snoviček, ki pa ima v rokavu kar nekaj svojih vragolij.

Vabljeni, da združite kolesarski vzpon na Črnivec s plavanjem in razvajanjem v termalni vodi, spoznate Kneippovo filozofijo ravnovesja telesa in duha in se bosonogi podate po Kneippovi 3,2 km dolgi tematski poti. Vragolijam pa ne bo konca, ko se pojavi Palček Snoviček, to vam obljubimo.
Skočite v super poletje v Snoviku. Prav za vse generacije bodo poskrbeli.
 
Program:
•    10:00 Štart 15. kolesarskega vzpona Terme Snovik – GTC 902 Črnivec 2020
•    12:00 Nastop Godbe Tuhinjska dolina
•    15:30 Kolo sreče
•    Obisk Palčka Snovička
•    15:00 – 17:00 Kneippovo bosonogo doživetje po nagrajeni Naj tematski poti leta 2018 (potrebna prijava na info@terme-snovik.si ali 01 83 44 100, cena 25 €)
•    17:00 – 17:30 Vodna aerobika
•    17:30 – 18:00 Kneippovi bosonogi oblivi
•    Glasba na bazenu
V primeru slabega vremena dogodek odpade oz. se Kneippovi programi prestavijo na notranji bazen.


Za vse kolesarske navdušence bo potekal tradicionalni 15. KOLESARSKI VZPON TERME SNOVIK – ČRNIVEC, ki ga organizira Turistično društvo Tuhinjska dolina v sodelova-nju s Termami Snovik. Trasa je dolga 10 km in ima približno 400 m višinske razlike.


Otroška tekma je speljana po okolici Term Snovik, je krožna, dolga 2 km. Mlajši otroci do 10 let kolesarijo en krog,  otroci stari od 11 do 15 let pa dva kroga.
Letošnja novost je tekmovanje s električnimi kolesi v eni skupni kategoriji ob 10:10 uri.
Možnost prijav:
•    predprijava do 19. 6. 2020 na www.prijavim.se ali preko spletne strani društva
•    ali na dan prireditve do 9:30 uri v šotoru pri Termah Snovik.
Več o kolesarski prireditvi in predprijavah si preberite na na spletni strani društva www.td-tuhinjskadolina.si. Tekmuje se ob vsakem vremenu.
 
Dobrodošli na aktivno preživet vikend v Tuhinjsko dolino. Združite aktivni kolesarski dan s plavanjem v termalni vodi in spoznavanjem Kneippove filozofije ravnovesja telesa in duha. Na voljo so vam posebni 3-dnevni namestitveni paketi, vsekakor lahko že koristite turistične bone.


Za dodatne informacije obiščite www.terme-snovik.si, pokličite 01 83 44 100 ali rezervirajte na booking@terme-snovik.si.

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Dobra obiskanost Centra Noordung v Vitanju

center nordung
četrtek, 13. avgust 2020

V Centru vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordung v Vitanju v mesecu juliju beležijo kar za 270 % večji obisk kot v preteklem koledarskem letu. Poleg rednih razstav in vsebin ponujajo tudi dogodke, predavanja, opazovanja neba in delavnice.

Poletni lutkovni pristan

Lutke
petek, 7. avgust 2020

Festival z zanimivim programom, ki ponuja najboljše tuje in domače lutkovne predstave za otroke in odrasle.

Večerja na mostu - Ptujsko kulinarično doživetje z zgodovinskim razgledom

ptuj.jpg
sreda, 5. avgust 2020

Ptujski pešmost bo v petek, 28. avgusta, ob 18. uri zaživel kot prizorišče Večerje na mostu. Dogodek, ki bo potekal pod kulinarično taktirko priznane ptujske Gostilne Ribič in ptujskih vinarjev, je odgovor na prizadevanja Zavoda za turizem Ptuj pri razvoju kulinarične ponudbe mesta in novih turističnih doživetjih.

Organizirano turistično vodenje po Vipavi

trta_vipava.jpg
ponedeljek, 3. avgust 2020

Na Zavodu za turizem TRG Vipava, so v poletnem času za turiste in obiskovalce naših krajev pripravili posebno ponudbo: Organizirano turistično vodenje in ogled znamenitosti po Vipavi in sicer vsak ponedeljek ob 17. uri, sreda ob 17. uri in petek ob 13. uri.

Disc golf – novo doživetje za obiskovalce Kobilarne Lipica

lipicanci.jpg
sreda, 29. julij 2020

Prenovo hotela Maestoso, ki se je začela v maju ob 440. obletnici Kobilarne Lipica, spremljajo nova, sveža in sproščujoča doživetja za obiskovalce Lipice. Prvo družinsko doživetje je igra disc golfa na novem Disc golf igrišču Lipica. Po ljubljanskih ulicah pa se je podala lipicanska vprega Kobilarne Lipica.

Razgiban poletni program v Termah Snovik

snovik_poletni_oddih.jpg
torek, 28. julij 2020

Letošnje poletje je še prav posebno, a v Termah Snovik ostajajo zvesti svojim gostom in obiskovalcem, saj za njih pripravljajo atraktivni poletni program za številna doživetja. Poleg kopanja in sproščanja telesa v Wellness centru Term, si bodo vsi obiskovalci dan popestrili z dogodki, ki jih zagotovo ni malo, vsi pa skladni z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje s prejetimi varnostnimi in higienskimi ukrepi. Aktivnosti so skrbno oblikovane za vse generacije, vsak bo nekaj našel za sebe in prav nikomur ne bo dolgčas.

Večerja z razgledom na stolpu Vinarium Lendava

Vinarium
torek, 28. julij 2020

Turistična atrakcija stolp Vinarium Lendava, ki letos praznuje peto obletnico delovanja, bo avgusta na vrhu samega stolpa gostila Večerjo z razgledom, ki sledi konceptu 5-zvezdičnega doživetja za individualne goste.

Energijska pot Herbalium

Herbalium energijska pot
petek, 24. julij 2020

Že od pradavnine so ljudje občutili zdravilne točke v naravi. Na ta posebna mesta so hodili, ko so čutili potrebo po zdravljenju. Označevali so jih z večjimi kamni, zgradili templje ali pa kasneje cerkvice. V objemu čudovite narave v Zeliščarskem centru JV Slovenije v kraju Zagrad v občini Škocjan so s pomočjo različnih radiestezijskih metod določili kar nekaj energijskih točk, izbrali pa najmočnejših sedem, kolikor je v telesu tudi glavnih energijskih centrov.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – biser Posavja

paradiso.jpg
torek, 21. julij 2020

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi, ki se že kar nekaj let zapored ponašajo z nazivom Naj kopališče v svoji kategoriji.

Hiša dobrot in Odprta vrata Bele krajine

metlika_grad.jpg
ponedeljek, 20. julij 2020

Hiša dobrot Bele krajine je trajnostni projekt, ki omogoča dvig kakovosti in dodane vrednosti lokalnim proizvodom ter povečanje lokalne samooskrbe ter približevanje lokalne prehranske ponudbe širši javnosti na enem mestu. V juliju in avgustu Zavod Metlika v sklopu projekta Odprta vrata organizira šest izletov po Beli krajini z brezplačnim avtobusnim prevozom in turističnim vodenjem.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije