Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
izpiranje zlata

Oživljanje tradicije izpiranja zlata ob Dravski kolesarski poti

Datum: sreda, 23. september, 2020

Slovenski del Dravske kolesarske poti je vse bolj privlačna destinacija tako domačih kot tujih kolesarjev. Obstoječim doživetjem pod blagovno znamko Drava Bike se bo v prihodnje pridružilo novo, izpiranje zlata, ki ga v Občini Starše razvijajo v sklopu projekta Zlata Drava.

Partnerstvo za Dravsko kolesarsko pot je v sodelovanju z Občino Starše v sredini septembra, na kolesarskem izletu po trasi Dravske kolesarske poti izvedlo ''izpiranja zlata'', ki ga v sklopu projekta ZLATA DRAVA izvajajo v Občini Starše. V sklopu omenjenega projekta obujajo zgodbe o zlatokopih, s katerim želijo prenesti na naslednje rodove to kulturno-zgodovinsko izročilo o izpiranju zlata v Zlatoličju. S pričetkom naslednje kolesarske sezone se tako lahko nadejamo novega doživetja ob Dravi, ki bo obogatilo ponudbo na Dravski kolesarski poti. Projekt Zlata Drava je na poziv Lokalne akcijske skupine Lastovica prijavila Občina Starše, partnerji v projektu so še Gradnje Starše, Turistično društvo Starše in Športno društvo Zlatoličje.

Ob predstavitvi je Uroš Rozman, direktor Mariborske razvojne agencije (MRA), povedal: »Dravska kolesarska pot v Sloveniji se pod koordinacijo MRA iz leta v leto infrastrukturno izboljšuje, za kar skrbijo občine ob reki Dravi in Direkcija RS za infrastrukturo. Na območju Občine Starše v prihodnjem letu načrtujemo ureditev počivališč in informacijskih tabel, prav tako pa si prizadevamo za asfaltiranje vsaj poplavno najbolj ogroženih delov kolesarske poti. Vendar kolesarska pot brez turistične ponudbe ne prestavlja dodane vrednosti v smislu razvoja turizma občin, zato je zelo pomembna podpora podžupana Občine Starše Sandija Fureka pri projektu izpiranja zlata, ki bo v prihodnje lahko postal eden od ključnih gradnikov turistične ponudbe ob Dravski kolesarske poti.«

Več o projektu in predstavitvi si lahko preberete v sporočilu za javnost

Vir: Mariborska razvojna agencija in Zavod za turizem Maribor - Pohorje za Partnerstvo za Dravsko kolesarsko pot in Občina Starše

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Vabljeni v ZOO Ljubljana

mini_zoo_land10.JPG
četrtek, 11. marec 2021

ZOO Ljubljana je ponovno odprt vsak dan med 9:00 in 17:00. 

Informacije o Ljubljani in okolici na voljo tudi, ko je TIC zaprt

ljubljana_april.jpeg
sreda, 10. februar 2021

Turizem Ljubljana ostaja servis za meščane in obiskovalce tudi v času epidemije, ko so morali zapreti turistično-informacijski center.

NMS ponovno odprt!

nms1.jpg
ponedeljek, 25. januar 2021

V soboto, 23. januarja 2021, se je Narodni muzej Slovenije ponovno odprl za obiskovalce. Vsaj do 29. januarja 2021 sta odprta Narodni muzej Slovenije in Narodni muzej Slovenije – Metelkova.

Zlatorogova pot - nova tematska pot ob Blejskem jezeru

bled_otok.jpg
četrtek, 5. november 2020

Nova tematska pot, namenjena predvsem otrokom in družinam, na šestih postajah na poti okoli Blejskega jezera predstavlja kulturne in naravne znamenitosti Bleda ter izpostavlja pomen varovanja okolja za prihodnost.

Nova učna pot Drvošec ob Cerkniškem jezeru

Cerknica zaklad
petek, 30. oktober 2020

Tematska pot Drvošec, ki poteka večinoma po gozdnem grebenu ob Cerkniškem jezeru v Notranjskem regijskem parku, obiskovalcem ponuja razglede na presihajoče jezero, coprniško Slivnico in širšo okolico.

Novo doživetje: Lov na zaklad na gradu Podsreda

podsreda.jpg
sreda, 28. oktober 2020

Poleg ogleda srednjeveškega gradu, ki na ogled postavlja številne zanimive razstave in zgodovinske prostore, je od sedaj na gradu Podsreda mogoče tudi sodelovanje v zabavni grajski pustolovščini – Lov na zaklad na gradu Podsreda.

TZ Izola vzpodbuja razvoj enogastronomske ponudbe destinacije

izola_soncno_nabrezje.jpg
četrtek, 22. oktober 2020

Turistično združenje Izola za turistično gospodarstvo v mesecu oktobru pripravja prvo kulinarično akademijo ter izvaja zanimiva predavanja strokovnjakov s področja eno-gastronomije in predavanja iz različnih razvojnih področij.

Nov turistični produkt: Preživetje v naravi na Krvavcu

Krvavec pohod
četrtek, 22. oktober 2020

RTC Krvavec je oblikoval nov program ''Preživetje v naravi na Krvavcu'', ki nudi zabavno aktivnost in doživetje primerno za družine in poslovne skupine.

Praznovanje izolske legende

izola_mandrac.jpg
sreda, 21. oktober 2020

V nedeljo, 25. oktobra 2020, vabljeni v Izolo na prireditev “Praznovanje izolske legende” na plaži Hotela Delfin.

Tematsko obarvana jesensko-zimska ponudba Ljubljane

Ljubljana
petek, 16. oktober 2020

Turizem Ljubljana je pripravil osem bogatih in tematsko obarvanih paketov ter enodnevna doživetja, ki obiskovalcem omogočajo doživetje Ljubljane v jesenskih mesecih in prazničnem decembru.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije