Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
izpiranje zlata

Oživljanje tradicije izpiranja zlata ob Dravski kolesarski poti

Datum: sreda, 23. september, 2020

Slovenski del Dravske kolesarske poti je vse bolj privlačna destinacija tako domačih kot tujih kolesarjev. Obstoječim doživetjem pod blagovno znamko Drava Bike se bo v prihodnje pridružilo novo, izpiranje zlata, ki ga v Občini Starše razvijajo v sklopu projekta Zlata Drava.

Partnerstvo za Dravsko kolesarsko pot je v sodelovanju z Občino Starše v sredini septembra, na kolesarskem izletu po trasi Dravske kolesarske poti izvedlo ''izpiranja zlata'', ki ga v sklopu projekta ZLATA DRAVA izvajajo v Občini Starše. V sklopu omenjenega projekta obujajo zgodbe o zlatokopih, s katerim želijo prenesti na naslednje rodove to kulturno-zgodovinsko izročilo o izpiranju zlata v Zlatoličju. S pričetkom naslednje kolesarske sezone se tako lahko nadejamo novega doživetja ob Dravi, ki bo obogatilo ponudbo na Dravski kolesarski poti. Projekt Zlata Drava je na poziv Lokalne akcijske skupine Lastovica prijavila Občina Starše, partnerji v projektu so še Gradnje Starše, Turistično društvo Starše in Športno društvo Zlatoličje.

Ob predstavitvi je Uroš Rozman, direktor Mariborske razvojne agencije (MRA), povedal: »Dravska kolesarska pot v Sloveniji se pod koordinacijo MRA iz leta v leto infrastrukturno izboljšuje, za kar skrbijo občine ob reki Dravi in Direkcija RS za infrastrukturo. Na območju Občine Starše v prihodnjem letu načrtujemo ureditev počivališč in informacijskih tabel, prav tako pa si prizadevamo za asfaltiranje vsaj poplavno najbolj ogroženih delov kolesarske poti. Vendar kolesarska pot brez turistične ponudbe ne prestavlja dodane vrednosti v smislu razvoja turizma občin, zato je zelo pomembna podpora podžupana Občine Starše Sandija Fureka pri projektu izpiranja zlata, ki bo v prihodnje lahko postal eden od ključnih gradnikov turistične ponudbe ob Dravski kolesarske poti.«

Več o projektu in predstavitvi si lahko preberete v sporočilu za javnost

Vir: Mariborska razvojna agencija in Zavod za turizem Maribor - Pohorje za Partnerstvo za Dravsko kolesarsko pot in Občina Starše

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Novo doživetje: Lov na zaklad na gradu Podsreda

podsreda.jpg
sreda, 28. oktober 2020

Poleg ogleda srednjeveškega gradu, ki na ogled postavlja številne zanimive razstave in zgodovinske prostore, je od sedaj na gradu Podsreda mogoče tudi sodelovanje v zabavni grajski pustolovščini – Lov na zaklad na gradu Podsreda.

TZ Izola vzpodbuja razvoj enogastronomske ponudbe destinacije

izola_soncno_nabrezje.jpg
četrtek, 22. oktober 2020

Turistično združenje Izola za turistično gospodarstvo v mesecu oktobru pripravja prvo kulinarično akademijo ter izvaja zanimiva predavanja strokovnjakov s področja eno-gastronomije in predavanja iz različnih razvojnih področij.

Nov turistični produkt: Preživetje v naravi na Krvavcu

Krvavec pohod
četrtek, 22. oktober 2020

RTC Krvavec je oblikoval nov program ''Preživetje v naravi na Krvavcu'', ki nudi zabavno aktivnost in doživetje primerno za družine in poslovne skupine.

Praznovanje izolske legende

izola_mandrac.jpg
sreda, 21. oktober 2020

V nedeljo, 25. oktobra 2020, vabljeni v Izolo na prireditev “Praznovanje izolske legende” na plaži Hotela Delfin.

Tematsko obarvana jesensko-zimska ponudba Ljubljane

Ljubljana
petek, 16. oktober 2020

Turizem Ljubljana je pripravil osem bogatih in tematsko obarvanih paketov ter enodnevna doživetja, ki obiskovalcem omogočajo doživetje Ljubljane v jesenskih mesecih in prazničnem decembru.

Spoznajte Celje z lokalnimi vodniki

grad-celje-celjski-grad-castle-61.jpg
sreda, 14. oktober 2020

Oktober je v Celju v znamenju brezplačnih vodenj z lokalnimi turističnimi vodniki, ki so pripravili štiri različna vodenja in z njimi že začeli. Vabljeni na jesenske sprehode po mestu grofov ter raziskovanje mogočnega Starega gradu Celje ali pa na kolesarsko druženje od Celja do Vojnika in Žalca.

Delavnica prebujanja energije

Zelišča
ponedeljek, 12. oktober 2020

Vabimo vas, da se pridružite delavnici v RIC Novo mesto, ki vas bo popeljala na pot boljšega počutja, sproščanja blokad in krepitev energije in imunskega sistema, kar je še posebno pomembno za ohranjanje zdravja in pozitivne življenjske naravnanosti.

Nova AR aplikacija Doživi zgodbo Ruske kapelice

ruska_kapelica.JPG
sreda, 7. oktober 2020

Turizem Kranjska Gora je lansiral nov turistični produkt, AR aplikacijo, s pomočjo katere bodo obiskovalci lahko doživeli zgodbo Vršiške ceste in Ruske kapelice.

Jamski koncert - Glas vina & Poseben gušt v Županovi jami

zupanova_j.JPG
četrtek, 1. oktober 2020

Prepustite se vrhunski akustični glasbi z odličnim vokalom v podzemnem ambientu Županove jame! Izjemna akustika ponuja edinstveno glasbeno doživetje, lepota jamskega okolja pa glasbi doda še vizualno noto.

Hoja za upanje

bled_otok.jpg
sreda, 30. september 2020

Europa Donna Slovensko združenje za boj proti raku na dojki že vrsto let prireja vseslovensko akcijo Rožnate pletenine, z namenom osveščati širšo javnost o raku dojk ter opozarja na pomen zdravega načina življenja, zgodnjega odkrivanja in učinkovitega zdravljenja bolezni.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije