Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
pikol

Pikol Lake Village - prva plavajoča glamping vasica v Sloveniji

Datum: torek, 18. avgust, 2020

Pri Pikolu svoji vrhunski gastronomski in vinski ponudbi dodajajo še možnost namestitve v novi plavajoči glamping vasici Pikol Lake Village.

Od vrhunske restavracije do plavajočega glampinga

V restavraciji Pikol slovijo kot vrhunski gostitelji. Vasico Rožna dolina v bližini Nove Gorice, kjer je zeleno in cvetoče vse leto, mnogi gurmani iz Slovenije, Evrope in širše poznajo izključno zaradi Gašparinovih. Predani so pristnim okusom Mediterana in sezonskim sestavinam iz Vipavske doline, Brd in bližnjega Jadranskega morja. Oče Boris je eden najbolj izkušenih slovenskih sommelierjev in član evropskega reda vitezov vina. Mama Maruška je s sinom Tadejem gonilna sila restavracije, ki je v prestižnem Združenju mladih evropskih gostincev (JRE, Jeunes Restaurateurs d'Europe). S svojimi kulinaričnimi kreacijami si je restavracija prislužila Michelinov krožnik. Oba sinova Tadej in Taras nadaljujeta vinsko zgodbo očeta in dedka Silverija pod znamko Silveri. Tri generacije družine tako s Pikolom rastejo in se izpopolnjujejo že 40 let. Avgusta Pikolovi odpirajo prvo plavajočo glamping vasico Slovenije (Lake Village).

»V letu 2020 Pikol postaja Lake Village. To je največja sprememba v naši družini, predvsem v pristopu, filozofiji in dojemanju našega življenja. Da smo prišli do plavajočega oddiha, se lahko zahvalimo našim gostom, ki so nam odprli oči in nam pokazali, kaj imamo pred sabo. In to je naravna zelena oaza, ki v vsakem spodbudi brezskrbnost. Med drugim je beseda brezskrbnost kraljevala na velikem napisu že leta 1900 na enem izmed takratnih objektov ob jezeru in to v francoščini SANS-SOUCI,« pripoveduje Taras Gašparin.

Uživanje v vodnih in gozdni vili

Pri Pikolu so ustvarili prvo plavajočo glamping vasico v Sloveniji. Romantične hiške na vodi goste umirijo in navdajo z občutkom svobode. Štiri glamping hišice, poimenovane Vodne vile, so kot nalašč za oddih v dvoje, medtem ko je hišica Gozdna vila primerna za povezovanje družine. 

 

Foto: Pikol Lake Village

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Vabljeni v ZOO Ljubljana

mini_zoo_land10.JPG
četrtek, 11. marec 2021

ZOO Ljubljana je ponovno odprt vsak dan med 9:00 in 17:00. 

Informacije o Ljubljani in okolici na voljo tudi, ko je TIC zaprt

ljubljana_april.jpeg
sreda, 10. februar 2021

Turizem Ljubljana ostaja servis za meščane in obiskovalce tudi v času epidemije, ko so morali zapreti turistično-informacijski center.

NMS ponovno odprt!

nms1.jpg
ponedeljek, 25. januar 2021

V soboto, 23. januarja 2021, se je Narodni muzej Slovenije ponovno odprl za obiskovalce. Vsaj do 29. januarja 2021 sta odprta Narodni muzej Slovenije in Narodni muzej Slovenije – Metelkova.

Zlatorogova pot - nova tematska pot ob Blejskem jezeru

bled_otok.jpg
četrtek, 5. november 2020

Nova tematska pot, namenjena predvsem otrokom in družinam, na šestih postajah na poti okoli Blejskega jezera predstavlja kulturne in naravne znamenitosti Bleda ter izpostavlja pomen varovanja okolja za prihodnost.

Nova učna pot Drvošec ob Cerkniškem jezeru

Cerknica zaklad
petek, 30. oktober 2020

Tematska pot Drvošec, ki poteka večinoma po gozdnem grebenu ob Cerkniškem jezeru v Notranjskem regijskem parku, obiskovalcem ponuja razglede na presihajoče jezero, coprniško Slivnico in širšo okolico.

Novo doživetje: Lov na zaklad na gradu Podsreda

podsreda.jpg
sreda, 28. oktober 2020

Poleg ogleda srednjeveškega gradu, ki na ogled postavlja številne zanimive razstave in zgodovinske prostore, je od sedaj na gradu Podsreda mogoče tudi sodelovanje v zabavni grajski pustolovščini – Lov na zaklad na gradu Podsreda.

TZ Izola vzpodbuja razvoj enogastronomske ponudbe destinacije

izola_soncno_nabrezje.jpg
četrtek, 22. oktober 2020

Turistično združenje Izola za turistično gospodarstvo v mesecu oktobru pripravja prvo kulinarično akademijo ter izvaja zanimiva predavanja strokovnjakov s področja eno-gastronomije in predavanja iz različnih razvojnih področij.

Nov turistični produkt: Preživetje v naravi na Krvavcu

Krvavec pohod
četrtek, 22. oktober 2020

RTC Krvavec je oblikoval nov program ''Preživetje v naravi na Krvavcu'', ki nudi zabavno aktivnost in doživetje primerno za družine in poslovne skupine.

Praznovanje izolske legende

izola_mandrac.jpg
sreda, 21. oktober 2020

V nedeljo, 25. oktobra 2020, vabljeni v Izolo na prireditev “Praznovanje izolske legende” na plaži Hotela Delfin.

Tematsko obarvana jesensko-zimska ponudba Ljubljane

Ljubljana
petek, 16. oktober 2020

Turizem Ljubljana je pripravil osem bogatih in tematsko obarvanih paketov ter enodnevna doživetja, ki obiskovalcem omogočajo doživetje Ljubljane v jesenskih mesecih in prazničnem decembru.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije