Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
Ljubljana

Poletje v Ljubljani

Datum: petek, 1. julij, 2011
V toplejših mesecih je Ljubljana privlačno, sproščeno mesto z mnogimi doživetji. Številne prireditve se odvijajo na javnih površinah in so za obiskovalce brezplačne.

Izbor brezplačnih prireditev najdete na spletni strani www.visitljubljana.si/si/ prireditve, kjer se nahajajo tudi številne prireditve v organizaciji Festivala Ljubljana,  Staroljubljanskega društva (Poletje v Stari Ljubljani), ŠKUC-a (Živa književnost), KUD-a France Prešern (Trnfest) in drugih.

Nedelje bodo pestrejše, kot v preteklih letih, saj bo letos zaživel tudi paviljon v Parku Zvezda, kjer bodo PROMENADNI KONCERTI ves julij, avgust in september, s pričetkom ob 11.00 in zaključkom ob 15.00.

Ob nedeljah bo obiskovalce ob Ljubljanici zabavala Glasbena mladina ljubljanska, ki bo v juliju in avgustu od 11.30 do 12.30 izvajala program GLASBA NA VODI.

Ob nedeljah (24.7., 21.8. in 28.8., 4.11. in 11.9.) bodo na Gornjem trgu SREDNJEVEŠKI SEMNJI, prireditve, ki bodo trajale od 10.00 do 15.00 ure in bodo poleg sejmišča in z njim povezanim dogajanjem vključevale tudi gledališko predstavo s srednjeveškimi burkači (vsakokrat od 11.00 do 13.00 ure).

Vsako nedeljo na Bregu še vedno poteka 10.00 IN 14.00 SEJEM STARIN.


Nedelja je tudi dan, ko Ljubljano obiščejo številni gostje z luksuznih ladij za turistična križarjenja, ki pristajajo v Kopru. Živahen utrip je gostom zelo všeč. Na voljo imajo povsem voden ogled po Ljubljani v času njihovega nekajurnega obiska (vključno z obrokom) ali pa letak s predlogi, kaj je v Ljubljani mogoče doživeti za tiste, ki želijo mesto raziskati sami. Radi se tudi fotografirajo z maketo Ljubljanskega zmajčka ob stojnici pred TICem na Stritarjevi ulici.Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Festival pohodništva Dolina Soče

Soča
četrtek, 19. september 2019

V septembru in oktobru (20.9.-6.10.), najlepših mesecih za pohode, je v Dolini Soče vsako leto organiziran Festival pohodništva. Lepote narave in spomenike preteklosti lahko odkrivate pod vodstvom izkušenih vodnikov.

Rokov tek

tek11.jpg
sreda, 18. september 2019

Po devetih letih se 21. septembra v Šmarje pri Jelšah vrača veliki mednarodni športno-rekreativni dogodek - Rokov tek. Pri organizaciji maratona sodeluje pet občin, tri Obsotelja in Kozjanskega ter dve s Hrvaške, s čimer nosi tek tudi simbolni pomen povezovanja obeh držav.

Ljubljana Coffee Festival 2019

kava
torek, 17. september 2019

Domači in tuji ponudniki bodo predstavljali svoje znamke kave na pokušinah. Festival bo spremljala tudi ponudba ulične hrane, craft piva in koktejlov.

14. Otroški bazar

bazar3.jpg
torek, 10. september 2019

Tudi v letošnjem letu na Otrošem bazarju ne bo manjkalo otroških delavnic, pisanih plesnih in pevskih nastopov, pisanih maskot, tematskih delavnic, športnih delavnic na zunanji ploščadi, in predstavitve na razstavnih prostorih! Vabljeni na Gospodarsko razstavišče v ljubljani, 14. in 15. septemv+bra 2019.

23. Bollé - Originalni tek okrog jezera in Oj' Kulinarika Fest

bled_otok.jpg
torek, 10. september 2019

Veslaški center Bled, Mala Zaka, 15. 9. 2019, 10:00

30. Pikin festival

pika
ponedeljek, 9. september 2019

Največji družinski festival v Sloveniji v sedmih dneh obišče več kot 100.000 obiskovalcev. Festival z veličastno, 30-letno tradicijo je nepozabno doživetje za vsakega obiskovalca.

Spremeni tok zgodovine na Starem gradu Celje

Celje VR
četrtek, 5. september 2019

VR doživetje "Spremeni tok zgodovine" je turistični produkt, ki ga sedaj lahko doživite na Starem gradu v Celju. Produkt je prejemnik srebrnega priznanja Regionalne gospodarske zbornice Celje za inovativnost 2019, ideja pa je bila že v letu 2017 nagrajena s strani Slovenske turistične organizacije.

Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine

 Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine
sreda, 4. september 2019

Dnevi narodnih noš na tak način poudarjajo pomen oblačilne dediščine ter opozarjajo na spoštovanje narodnih noš kot kulturne vrednote. Odlikuje jih dolgoletna tradicija, saj uspešno potekajo že od leta 1966. Mednarodna zveza folklornih festivalov jim je zaradi kakovostne vsebine podelila status mednarodno priznanega festivala.

Otroci bodo ponovno tekli za otroke

btc_ms_otroci.jpg
torek, 3. september 2019

Srčnost, dobrodelnost in medsebojno sodelovanje so vrednote, ki vodijo v lepši jutri in jih zato velja razvijati že pri najmlajših. V to verjame tudi podjetje Skaza, ki bo 7. septembra na velenjskem stadionu priredilo že četrti dobrodelni tek Otrok otroku. Na tradicionalnem dogodku, ki letos poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, otroci iz vse Slovenije s tekom pomagajo svojim vrstnikom v stiski. Z zbranimi sredstvi bodo tokrat mladi tekači polepšali življenje najmlajšim, ki se soočajo z avtizmom.

Gourmet over Mura

gibanica1.jpg
torek, 3. september 2019

Gastronomski dogodek Gourmet over Mura, ki bo potekal 6. septembra v Murski Soboti, je kulinarično in vinsko popotovanje, kjer obiskovalci v enem večeru okusijo najboljše, kar ponuja Pomurje, obenem pa brbončice popelje tudi onkraj naših meja.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije