Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
Ljubljana

Poletje v Ljubljani

Datum: petek, 1. julij, 2011
V toplejših mesecih je Ljubljana privlačno, sproščeno mesto z mnogimi doživetji. Številne prireditve se odvijajo na javnih površinah in so za obiskovalce brezplačne.

Izbor brezplačnih prireditev najdete na spletni strani www.visitljubljana.si/si/ prireditve, kjer se nahajajo tudi številne prireditve v organizaciji Festivala Ljubljana,  Staroljubljanskega društva (Poletje v Stari Ljubljani), ŠKUC-a (Živa književnost), KUD-a France Prešern (Trnfest) in drugih.

Nedelje bodo pestrejše, kot v preteklih letih, saj bo letos zaživel tudi paviljon v Parku Zvezda, kjer bodo PROMENADNI KONCERTI ves julij, avgust in september, s pričetkom ob 11.00 in zaključkom ob 15.00.

Ob nedeljah bo obiskovalce ob Ljubljanici zabavala Glasbena mladina ljubljanska, ki bo v juliju in avgustu od 11.30 do 12.30 izvajala program GLASBA NA VODI.

Ob nedeljah (24.7., 21.8. in 28.8., 4.11. in 11.9.) bodo na Gornjem trgu SREDNJEVEŠKI SEMNJI, prireditve, ki bodo trajale od 10.00 do 15.00 ure in bodo poleg sejmišča in z njim povezanim dogajanjem vključevale tudi gledališko predstavo s srednjeveškimi burkači (vsakokrat od 11.00 do 13.00 ure).

Vsako nedeljo na Bregu še vedno poteka 10.00 IN 14.00 SEJEM STARIN.


Nedelja je tudi dan, ko Ljubljano obiščejo številni gostje z luksuznih ladij za turistična križarjenja, ki pristajajo v Kopru. Živahen utrip je gostom zelo všeč. Na voljo imajo povsem voden ogled po Ljubljani v času njihovega nekajurnega obiska (vključno z obrokom) ali pa letak s predlogi, kaj je v Ljubljani mogoče doživeti za tiste, ki želijo mesto raziskati sami. Radi se tudi fotografirajo z maketo Ljubljanskega zmajčka ob stojnici pred TICem na Stritarjevi ulici.Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Jadralna regata na najvišje ležečem akumulacijskem jezeru v Sloveniji

regata krvavec
torek, 23. julij 2019

Zadnji vikend v juliju, v soboto, 27. in v nedeljo, 28. julija 2019 bo na Krvavcu, natančneje na jezeru Zvoh, potekala regata jadrnic Mini 12.

Festival Okarina Bled

okarina_03.jpg
ponedeljek, 22. julij 2019

Okarina etno festival, mednarodni glasbeni festival, ki že 29 let poteka na Bledu je eden najstarejših glasbenih festivalov v evropskem prostoru. Etno v vseh odtenkih in z vseh koncev sveta, odet v sodobne glasbene ritme obiskovalce privablja s kakovostno glasbo, odličnimi izvajalci in jasnim sporočilom o pomembnosti multikulturnosti in sožitja.

Blejski dnevi

bled_otok.jpg
četrtek, 18. julij 2019

Blejski dnevi so tisti dnevi, ko se Bled zašibi od turistov. Ti si v treh dneh, kolikor trajajo, pridejo ogledat, kako nastajajo izdelki domače in umetnostne obrti, ter prisluhnejo promenadnim koncertom. Največ pa se jih seveda zbere na tradicionalno blejsko noč, ko »zažari« jezero.

Četrtkovi večeri na trgu v Radovljici

Radovljica
torek, 16. julij 2019

Četrkovi večeri v mesecu juliju in dva v mesecu avgustu, bodo tudi letos v Radovljici rezervirani za glasbo in kulinariko. Šest koncertov na Linhartovem trgu, s kuliso srednjeveškega mestnega jedra in Okusi Radol'ce s street food ponudbo hrane, poskrbijo za prijetno vzdušje in druženje ob glasbi, hrani in pijači. Poletni večeri tako zaživijo v vsej svoji lepoti.

Kranfest in Kranjska noč

kranfest.jpg
ponedeljek, 15. julij 2019

Največji gorenjski poletni festival Kranfest s Kranjsko nočjo, ki pritegne okoli 35.000 obiskovalcev, je mozaik glasbenega, športnega, gledališkega, kulinaričnega in zabavnega programa.

Praznik vina in česna

Praznik vina in česna
petek, 12. julij 2019

Nova vas nad Dragonjo,13. 07. 2019 - 14. 07. 2019. 

24. Festival Bled 2019

bled_otok.jpg
torek, 2. julij 2019

Prva polovica julija je vsako leto že več kot dve desetletji rezervirana za pester utrip Festivala Bled, ki temelji na klasični glasbi, tuje pa mu niso niti vse ostale zvrsti glasbenega izraza.

Praznik situl

situla
petek, 28. junij 2019

Na Glavnem trgu v Novem mestu bo 29.6.2019 potekal Praznik situl - 4. festival železnodobnega življenja in kulinarike, posvečen tem izjemnim spomenikom, ki pričajo o življenju halštatskih prebivalcev Novega mesta.

Srednjeveški dnevi v Kubedu

Srednjeveška skupina Dono dei ceri.jpg
torek, 18. junij 2019

Vabimo vas na dvodnevne srednjeveške dneve v Kubed, kjer vas bodo v petek, 21. in soboto, 22.junija popeljali v srednji vek.

Novo doživetje S čebelico po Radovljici

čebela
petek, 7. junij 2019

Radovljica je od konca maja bogatejša za novo doživetje za družine. Tematska dogodivščina "S čebelico po Radovljici" je namenjena spoznavanju čebel na igriv način. Produkt želi utrditi mesto Radovljico kot središče čebelarske dediščine Slovenije in vključuje potep po mestu in Čebelarski muzej.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije