Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
Ljubljana

Poletje v Ljubljani

Datum: petek, 1. julij, 2011
V toplejših mesecih je Ljubljana privlačno, sproščeno mesto z mnogimi doživetji. Številne prireditve se odvijajo na javnih površinah in so za obiskovalce brezplačne.

Izbor brezplačnih prireditev najdete na spletni strani www.visitljubljana.si/si/ prireditve, kjer se nahajajo tudi številne prireditve v organizaciji Festivala Ljubljana,  Staroljubljanskega društva (Poletje v Stari Ljubljani), ŠKUC-a (Živa književnost), KUD-a France Prešern (Trnfest) in drugih.

Nedelje bodo pestrejše, kot v preteklih letih, saj bo letos zaživel tudi paviljon v Parku Zvezda, kjer bodo PROMENADNI KONCERTI ves julij, avgust in september, s pričetkom ob 11.00 in zaključkom ob 15.00.

Ob nedeljah bo obiskovalce ob Ljubljanici zabavala Glasbena mladina ljubljanska, ki bo v juliju in avgustu od 11.30 do 12.30 izvajala program GLASBA NA VODI.

Ob nedeljah (24.7., 21.8. in 28.8., 4.11. in 11.9.) bodo na Gornjem trgu SREDNJEVEŠKI SEMNJI, prireditve, ki bodo trajale od 10.00 do 15.00 ure in bodo poleg sejmišča in z njim povezanim dogajanjem vključevale tudi gledališko predstavo s srednjeveškimi burkači (vsakokrat od 11.00 do 13.00 ure).

Vsako nedeljo na Bregu še vedno poteka 10.00 IN 14.00 SEJEM STARIN.


Nedelja je tudi dan, ko Ljubljano obiščejo številni gostje z luksuznih ladij za turistična križarjenja, ki pristajajo v Kopru. Živahen utrip je gostom zelo všeč. Na voljo imajo povsem voden ogled po Ljubljani v času njihovega nekajurnega obiska (vključno z obrokom) ali pa letak s predlogi, kaj je v Ljubljani mogoče doživeti za tiste, ki želijo mesto raziskati sami. Radi se tudi fotografirajo z maketo Ljubljanskega zmajčka ob stojnici pred TICem na Stritarjevi ulici.Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Pravljična dežela pr' Fartku

pr fartku
petek, 17. maj 2019

To nedeljo 19. 5. 2019 Pr˙Fartku nad Mengšem v sklopu gostinskega lokala Pr`Fartku oz. Lokal na Gobavici, prirejajo v sodelovanju z gospodom pisateljem Ivanom Sivcem, Občino Mengeš in Turističnim društvom Mengeš celodnevno prireditev za otroke in družine.

Najlepša doživetja v »pristanišču rož«

portoroz.jpg
petek, 17. maj 2019

Konec meseca se obeta pestro dogajanje, ki vas bo zagotovo premamilo, da obiščete slovensko obalo in si privoščite obilico kulinaričnih poslastic tik ob morju. Odkrijte seznam najlepših doživetij v Portorožu & Piranu, za katera verjetno še niste slišali.

Otvoritev poletja na Bledu 2019

bled.jpg
četrtek, 16. maj 2019

Vabljeni na otvoritev sezone poletnih prireditev. Jezerska promenada bo ponovno gostila Okuse Bleda in bogat glasbeni program. Vabljeni v petek in soboto od 12.00 do 22.00 ter v nedeljo od 10.00 do 20.00. V nedeljo bo potekalo tradicionalno, že 7. srečanje harmonikaric in harmonikarjev ob Blejskem jezeru.

V Tivoli prihaja Brina, ljubljanski festival džina

brina
sreda, 15. maj 2019

To pomlad se v Ljubljani začenja nova zgodba za vse ljubitelje žlahtnih pijač in vrhunskih okusov, saj v prestolnico 1. junija prihaja ljubljanski festival džina. Celodnevni dogodek, ki bo od 12. do 24. ure potekal v ljubljanskih Križankah,, bo na enem mestu združil slovenske destilarje džina, vrhunske kuharske mojstre, strokovnjake s področja destiliranja in mešanja pijač, kulinarike in steklarstva ter seveda vse ljubitelje in poznavalce, ki vedo, da se pravi užitek skriva v majhni količini res dobrih stvari.

Nautica Marina Portorož 2019

Internautica
petek, 10. maj 2019

V prihajajočem letu za vas pripravljamo pravi spomladanski spektakel! Navtični sejem z novo podobo in prenovljenim programom se bo v Marini Portorož odvijal od 16. do 19. maja 2019. Sejem Nautica Marina Portorož, International boat, beauty and luxury show, se bo tokrat predstavil z bogatim vsebinskim navtičnim programom, pestrim dogajanjem, glasbenim festivalom, številnimi modnimi šovi in virtualno sliko sejma, ki bo prišla do vsakega gosta neposredno, tudi če le-ta na dogodku ne bo prisoten.

Okusi Vipavske

Vino
četrtek, 9. maj 2019

Tradicionalni festival privabi najbolj uspešne pridelovalce in ustvarjalce edinstvenih okusov, tako značilnih za Vipavsko dolino. V slikovitem baročnem dvorcu Zemono, ki ponosno krasi dolino, se vsako leto prav tako ponosno predstavljajo vipavski vinarji z najboljšim iz svojih kleti. Te izjemne okuse povežejo v celoto s kulinaričnimi dosežki največjih mojstrov.

Teden mladih Kranj

mladi.jpg
torek, 7. maj 2019

Festival Teden mladih vsako leto Kranj popleska z barvami mladosti! Mladinski festival, ki v gorenjsko prestolnico privabi na tisoče mladih, nudi pestro paleto aktivnosti.

Dan odprtih vrat vojašnice Janka Prmrla Vojka v Vipavi

vojska
torek, 7. maj 2019

V petek, 10. maja 2019 od 09.00 ure do 17.00 ure, bo v vojašnici Janka Premrla Vojka Vipava potekal Dan odprtih vrat. Na ta dan si bodo obiskovalci lahko ogledali tehniko, vozila, opremo in oborožitev v uporabi različnih rodov in enot Slovenske vojske in se seznanili z delovanjem Veščinskega centra Slovenske vojske v vojašnici v Vipavi.

4. Mednarodni kulinarični festival v Kranjski Gori

kranjska-je-sanjska-_1.png
ponedeljek, 6. maj 2019

Festival 2019 bo na sporedu med 7. in 10.majem, v hotelu Ramada Resort Kranjska Gora, tudi tokrat v režiji Hit Alpinee.

Vabljeni na mednarodne dneve mineralov, fosilov in okolja - MINFOS 2019

Minfos
ponedeljek, 6. maj 2019

11. in 12. maja 2019 se bodo v Dvorani tržiških olimpijcev v Tržiču na Mednarodnih dnevih mineralov, fosilov in okolja ponovno zbrali številni ljubitelji naravne dediščine, v okviru katerih si boste poleg prodajne razstava brušenih in neobdelanih kamnov, nakita in fosilov ogledali tudi razstavo slovenskih zlatarjev.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije