Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
Bohinj,_Štirje_srčni_možje_in_cerkev_sv_Janeza__foto_Mitja_Sodja_big.jpg

Pomlad v Bohinju

Datum: četrtek, 3. april, 2014

Pomlad je prišla tudi v Bohinj. Potke se urejajo, trava zeleni in Bohinj vabi v svežih zelenih barvah, čeprav bo Ski center Vogel obratoval vse do maja.

Pot k Slap Savici je že odprta in urejena, tako da vabi vse obiskovalce k ogledu.

Skupinam, ki obiskujejo Bohinj nudijo organizacijo malic, kosil ali večerij v Gostilni Danica v Bohinjski Bistrici.

Vsem, ki bi v Bohinju prespali vsaj kako noč, nudijo široko paleto nastanitev v sobah, apartmajih, privatnih hišah ali kampu.

Na recepcijah Kampa Danica in TIC-a v Ribčevem lazu vam poleg nastanitev nudijo ribiške karte.

Po dogovoru je možen ogled cerkvice Svetega Janeza Krstnika v Ribčevem lazu. Cena za skupine je 1,00 €.

Kot morda že veste, je Bohinj tudi kraj mnogih dogodkov in predlagajo vam najbližje, poleg tega pa tudi že  Kravji bal.

V času prvomajskih počitnic so letos pripravili več dogajanja. Pričnejo z letošnjimi aktivnimi počitnicami na podeželju, ki ponujajo nekaj drugačnega, nekaj avtentičnega, skratka nekaj, kar lahko doživite le redko kje.

Proti koncu prvomajskih počitnic ste vabljeni še na pohod k Slapu Savica. Že 6. po vrsti in nudi dve razdalji pohoda, 5 in 12 km, dobro družbo, avtobusni prevoz nazaj in sladko veselje ob dosegu cilja.

Dan kasneje pridejo na vrsto otroci. Prvič organizirajo tudi pomladni BO FEjST, ki ga bodo priredili v Kulturnem domu J. Ažmana v Bohinjska Bistrica.

Več informacij: www.bohinj-info.com

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Jabitour v Svečini že prihodnjo pomlad

Košara jabolk
torek, 31. december 2019

V Svečini bo prihodnje leto, natančneje prvi vikend marca, zaživela Svečinska jabolčna in sadna pot - Jabitour. Izdali so ilustrirani turistični zemljevid, kmalu pa bodo po trasi postavljene vse informativne table.

Legenda o potopljenem zvonu

Bled_zvon3.jpg
torek, 24. december 2019

Tudi letos bo Legenda o potopljenem zvonu na božični dan, 25. decembra, ob 17. uri zaživela v Grajskem kopališču. Pri uprizoritvi bodo sodelovali Društvo za podvodne dejavnosti Bled, žonglerska skupina Čupakabra, pletnarji, društvo BPS in sopranistka Janja Hvala. Vstop prost.

Žive jaslice v Postojnski jami

jaslice_postojnska_jama.jpg
četrtek, 19. december 2019

Najbolj čarobno božično doživetje, ki se ga boste za vedno spominjali. Med 25. in 30. decembrom doživite svetopisemsko zgodbo v dih jemajočem okolju Postojnske jame in se prepustite edinstvenemu pravljičnem vzdušju.

Ptujska pravljica

ptuj - zimska pravljica
četrtek, 12. december 2019

Okrašeno nebo nad starim mestnim jedrom v decembrskem času postane kulisa za magična bitja, ki pričarajo pravljico na Mestnem trgu. Dva pravljična tedna sta namenjena pravljičnemu sejmu in pestremu dogajanju v srcu mesta.

Decembrsko dogajanje v Novem mestu

novoletne lučke
sreda, 11. december 2019

Praznični Božični sejem na prenovljenem Glavnem trgu prinaša bogato ponudbo izvirnih daril, izdelkov lokalnih oblikovalcev in domačih dobrot. Sejem dopolnjuje gostinska in kulinarična ponudba ter druženje ob spremljevalnem programu. Vašega obiska v mestnem jedru bodo veseli tudi vsi trgovci, gostinci in drugi ponudniki, ki za vas pripravljajo posebne decembrske popuste.

S prižigom lučk in dogajanjem za vso družino se v Sežani začenja veseli december

novletna jelka2
četrtek, 5. december 2019

Z otroško predstavo, prižigom praznične osvetlitve mesta in koncertom 6. decembra v Sežani začenjajo niz prireditev pod skupnim imenom Praznična Sežana 2019.

Prešerni december v Kranju

kranj_dec-5.jpg
torek, 3. december 2019

December je čas luči, miru, topline, drobnih pozornosti in lepih želja. Če smo iskreni, tudi čas, ko se nam vedno kam mudi in velikokrat pomislimo, kako hitro teče naš čas. Zato se za trenutek ustavite, zadihajte s polnimi pljuči in si vzemite čas zase in svoje najdražje, za ljubezen, pogovor, smeh in sprostitev. V Kranju ripravljajo v pester Prešerni december, ki bo zagotovo ogrel vaše pete in srce.

Prižig prazničnih lučk v Mariboru

Maribor december
torek, 26. november 2019

V petek, 29. 11. 2019, s pričetkom ob 17. uri vabljeni, da se skupaj odpravimo osvetliti in začarati mariborske ulice in trge.

Decembrske sladkosti se bodo v Portorožu pričele s čokolado

december_portoroz.jpg
torek, 26. november 2019

Pričetek decembrskih praznovanj bo v Portorožu v znamenju čokolade. Poleg tradicionalnih dogodkov bo letošnja novost kotalkališče v Monfortu, manjkal ne bo tudi priljubljeni Festival penin. Trije dobri možje se bodo letos v Portorož pripeljali z avtomobili starodobniki in celo z letalom.

Prihod Parkeljnov treh dežel

parkelj.jpg
ponedeljek, 25. november 2019

Toliko parkljnov z vseh vetrov še niste videli. Vse bolj popularna prireditev, ki so jo organizatorji poimenovali Prihod parkeljnov treh dežel/Ognjeni spektakel v Podkorenu, je na tem, da preraste v pravi festival.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije