Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
termalia_2200.jpg

Pomlad v Termah Olimia

Datum: torek, 29. marec, 2011
Dočakali smo pomlad in z njo tudi novo postojanko ekipe radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija«. Pravzaprav je ekipa omenjene oddaje v tem turističnem kraju redni gost že vrsto let. Imajo tradicijo, odlično ponudbo, zdravilno termalno vodo in prijazne ljudi. To so Terme Olimia v občini Podčetrtek.

Razvoj v občini Podčetrtek se nadaljuje

Čeprav je občina Podčetrtek v zadnjih letih bistveno spremenila svojo podobo, z novostmi še niso opravili. Kaj je treba še postoriti prvi mož občine Podčetrtek, župan Peter Misja, običajno opazi v dolgih sobotnih in nedeljskih jutranjih sprehodih. Pa seveda tudi pri vsakodnevnem delu.

Čeprav je občina Podčetrtek v zadnjih letih bistveno spremenila svojo podobo, z novostmi še niso opravili. Kaj je treba še postoriti prvi mož občine Podčetrtek, župan Peter Misja, običajno opazi v dolgih sobotnih in nedeljskih jutranjih sprehodih.

»Res je bilo ogromno narejenega, predvsem s pomočjo evropskih sredstev. Zgradili smo kanalizacijski sistem, cestno in športno infrastrukturo. Nadaljujemo pa z izgradnjo kolesarskih stez. V dveh letih si želimo, da bi jih zgradili po celotni občini,« je povedal Peter Misja, župan občine Podčetrtek ter dodal, da pa je največja letošnja naložba nov, 3000 m2 velik otroški vrtec. Odprli ga bodo v začetku maja. Že prej pa se bodo priključili očiščevalnim akcijam po celotni Sloveniji. Pred svojim pragom, kot pravijo, bodo počistili 9. aprila.

V Terme Olimia za dobro počutje

Terme Olimia se nahajajo v neokrnjeni in čisti naravi, obdaja jih okolica s kulturnimi in naravnimi znamenitostmi ter zlata, najlepša evropska vas, Olimje. Bistvo vsega pa je seveda svojevrstna, zdravilna termalna voda.

Velnes, zdravstvena ponudba, kozmetične storitve, bazeni, vse to je tisto, kar sodoben človek potrebuje, da se sooči z izzivi časa, v katerem živimo.

»Velnes, zdravstvena ponudba, kozmetične storitve, bazeni, vse to je tisto, kar sodoben človek potrebuje, da se sooči z izzivi časa, v katerem živimo. Pri nas mu vse to nudimo in od nas odhaja fit ter dobrega počutja,« je povedala Mojca Korpar iz Term Olimia.

V slednjih sicer nudijo namestitev za vsakogar in za vsak žep, in sicer za vikend ali krajše oziroma daljše počitnice. Aktualno je tako bivanje v hotelih Breza in Sotelia, v Aparthotelu Rosa in vasi Lipa. Hitri odklopi v hotelu Sotelia pa celo vključujejo tudi razvajanje v lani »Naj velnesu«, Orhideliji. Na pragu poletja so v Termah Olimia pripravili tudi izbor in nabor terapij, ki pomagajo, da človek ostane in postane fit. Gostom priporočajo masaže, antistresno in antidetoksikacijsko terapijo ter plavanje v bazenskih kompleksih Termalija, Orhidelia in poleti tudi Aqualuna. V slednji, kot je zagotovil Boštjan Misja, že pripravljajo bazene in za najmlajše obljubljajo nekaj povsem novega.

Več na podcetrtek.eu in www.terme-olimia.com!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

najdi_logo_125.jpg

Kako do Term Olimia? Zemljevid

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Vabljeni v ZOO Ljubljana

mini_zoo_land10.JPG
četrtek, 11. marec 2021

ZOO Ljubljana je ponovno odprt vsak dan med 9:00 in 17:00. 

Informacije o Ljubljani in okolici na voljo tudi, ko je TIC zaprt

ljubljana_april.jpeg
sreda, 10. februar 2021

Turizem Ljubljana ostaja servis za meščane in obiskovalce tudi v času epidemije, ko so morali zapreti turistično-informacijski center.

NMS ponovno odprt!

nms1.jpg
ponedeljek, 25. januar 2021

V soboto, 23. januarja 2021, se je Narodni muzej Slovenije ponovno odprl za obiskovalce. Vsaj do 29. januarja 2021 sta odprta Narodni muzej Slovenije in Narodni muzej Slovenije – Metelkova.

Zlatorogova pot - nova tematska pot ob Blejskem jezeru

bled_otok.jpg
četrtek, 5. november 2020

Nova tematska pot, namenjena predvsem otrokom in družinam, na šestih postajah na poti okoli Blejskega jezera predstavlja kulturne in naravne znamenitosti Bleda ter izpostavlja pomen varovanja okolja za prihodnost.

Nova učna pot Drvošec ob Cerkniškem jezeru

Cerknica zaklad
petek, 30. oktober 2020

Tematska pot Drvošec, ki poteka večinoma po gozdnem grebenu ob Cerkniškem jezeru v Notranjskem regijskem parku, obiskovalcem ponuja razglede na presihajoče jezero, coprniško Slivnico in širšo okolico.

Novo doživetje: Lov na zaklad na gradu Podsreda

podsreda.jpg
sreda, 28. oktober 2020

Poleg ogleda srednjeveškega gradu, ki na ogled postavlja številne zanimive razstave in zgodovinske prostore, je od sedaj na gradu Podsreda mogoče tudi sodelovanje v zabavni grajski pustolovščini – Lov na zaklad na gradu Podsreda.

TZ Izola vzpodbuja razvoj enogastronomske ponudbe destinacije

izola_soncno_nabrezje.jpg
četrtek, 22. oktober 2020

Turistično združenje Izola za turistično gospodarstvo v mesecu oktobru pripravja prvo kulinarično akademijo ter izvaja zanimiva predavanja strokovnjakov s področja eno-gastronomije in predavanja iz različnih razvojnih področij.

Nov turistični produkt: Preživetje v naravi na Krvavcu

Krvavec pohod
četrtek, 22. oktober 2020

RTC Krvavec je oblikoval nov program ''Preživetje v naravi na Krvavcu'', ki nudi zabavno aktivnost in doživetje primerno za družine in poslovne skupine.

Praznovanje izolske legende

izola_mandrac.jpg
sreda, 21. oktober 2020

V nedeljo, 25. oktobra 2020, vabljeni v Izolo na prireditev “Praznovanje izolske legende” na plaži Hotela Delfin.

Tematsko obarvana jesensko-zimska ponudba Ljubljane

Ljubljana
petek, 16. oktober 2020

Turizem Ljubljana je pripravil osem bogatih in tematsko obarvanih paketov ter enodnevna doživetja, ki obiskovalcem omogočajo doživetje Ljubljane v jesenskih mesecih in prazničnem decembru.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije