Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
termalia_2200.jpg

Pomlad v Termah Olimia

Datum: torek, 29. marec, 2011
Dočakali smo pomlad in z njo tudi novo postojanko ekipe radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija«. Pravzaprav je ekipa omenjene oddaje v tem turističnem kraju redni gost že vrsto let. Imajo tradicijo, odlično ponudbo, zdravilno termalno vodo in prijazne ljudi. To so Terme Olimia v občini Podčetrtek.

Razvoj v občini Podčetrtek se nadaljuje

Čeprav je občina Podčetrtek v zadnjih letih bistveno spremenila svojo podobo, z novostmi še niso opravili. Kaj je treba še postoriti prvi mož občine Podčetrtek, župan Peter Misja, običajno opazi v dolgih sobotnih in nedeljskih jutranjih sprehodih. Pa seveda tudi pri vsakodnevnem delu.

Čeprav je občina Podčetrtek v zadnjih letih bistveno spremenila svojo podobo, z novostmi še niso opravili. Kaj je treba še postoriti prvi mož občine Podčetrtek, župan Peter Misja, običajno opazi v dolgih sobotnih in nedeljskih jutranjih sprehodih.

»Res je bilo ogromno narejenega, predvsem s pomočjo evropskih sredstev. Zgradili smo kanalizacijski sistem, cestno in športno infrastrukturo. Nadaljujemo pa z izgradnjo kolesarskih stez. V dveh letih si želimo, da bi jih zgradili po celotni občini,« je povedal Peter Misja, župan občine Podčetrtek ter dodal, da pa je največja letošnja naložba nov, 3000 m2 velik otroški vrtec. Odprli ga bodo v začetku maja. Že prej pa se bodo priključili očiščevalnim akcijam po celotni Sloveniji. Pred svojim pragom, kot pravijo, bodo počistili 9. aprila.

V Terme Olimia za dobro počutje

Terme Olimia se nahajajo v neokrnjeni in čisti naravi, obdaja jih okolica s kulturnimi in naravnimi znamenitostmi ter zlata, najlepša evropska vas, Olimje. Bistvo vsega pa je seveda svojevrstna, zdravilna termalna voda.

Velnes, zdravstvena ponudba, kozmetične storitve, bazeni, vse to je tisto, kar sodoben človek potrebuje, da se sooči z izzivi časa, v katerem živimo.

»Velnes, zdravstvena ponudba, kozmetične storitve, bazeni, vse to je tisto, kar sodoben človek potrebuje, da se sooči z izzivi časa, v katerem živimo. Pri nas mu vse to nudimo in od nas odhaja fit ter dobrega počutja,« je povedala Mojca Korpar iz Term Olimia.

V slednjih sicer nudijo namestitev za vsakogar in za vsak žep, in sicer za vikend ali krajše oziroma daljše počitnice. Aktualno je tako bivanje v hotelih Breza in Sotelia, v Aparthotelu Rosa in vasi Lipa. Hitri odklopi v hotelu Sotelia pa celo vključujejo tudi razvajanje v lani »Naj velnesu«, Orhideliji. Na pragu poletja so v Termah Olimia pripravili tudi izbor in nabor terapij, ki pomagajo, da človek ostane in postane fit. Gostom priporočajo masaže, antistresno in antidetoksikacijsko terapijo ter plavanje v bazenskih kompleksih Termalija, Orhidelia in poleti tudi Aqualuna. V slednji, kot je zagotovil Boštjan Misja, že pripravljajo bazene in za najmlajše obljubljajo nekaj povsem novega.

Več na podcetrtek.eu in www.terme-olimia.com!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

najdi_logo_125.jpg

Kako do Term Olimia? Zemljevid

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Dan z lipicanci

Lipicanci
torek, 19. maj 2020

Na zeleno posestvo Lipice s prostranimi pašniki, sprehajalnimi potmi, slikovitimi drevoredi in več kot 300 lipicanci je prišla pomlad. Topli sončni žarki že razvajajo žrebičke, medtem ko prelepi beli žrebci ponosno vadijo svoje elegantne korake na hipodromu.

Županova jama se vrača! Od 16. maja ponovno vabijo na vodene oglede.

zupanova_j.JPG
ponedeljek, 18. maj 2020

S sproščanjem ukrepov ob epidemiji Sars-CoV-2 je Županova jama s 16. 5. 2020 ponovno odprta za turistične oglede z vodnikom.

Gostilna Zeleni rob odpira svoja vrata

veika_planina.jpg
ponedeljek, 11. maj 2020

Obveščamo vas, da gostilna Zeleni rob ponovno vabi obiskovalce na okrepčilo! Gostilna bo odprta od petka do nedelje, med 9. in 16. uro, nato pa vsak teden od srede do nedelje, med 9. in 16. uro. Odprta bo le v času lepega vremena, saj bo postrežba potekala le na zunanji terasi.

Potica velikanka na sejmu ApiSlovenija

potica.jpg
torek, 10. marec 2020

S potico velikanko bodo postavili svetovni rekord v velikosti potice! Pri peki bo sodelovalo 12 članic Zveze kmetic Slovenije, zanjo pa bodo porabile kar 13 kg moke, 160 jajc, 12 litrov mleka, 5 kg sladkorja, 7 kg orehov, 2,5 kg masla, 3 kg medu, 0,5 kg kvasa in ostale sestavine.

Pomlad kliče v slovensko Istro

izola_kolesarji.jpg
torek, 10. marec 2020

Daljši dnevi in toplo vreme so kot nalašč za rekreacijo ob morju. V kratkem nas v slovenski Istri čakata kolesarsko tekmovanje Velika nagrada slovenske Istre, v začetku aprila pa Luka Koper 7. Istrski maraton. Tudi sicer so istrske kolesarske in pešpoti ter druge znamenitosti odličen razlog za obisk slovenskih krajev ob morju.

Pohodne poti v Osrednji Sloveniji – na portalu Visit Ljubljana in v brošuri

dnevi_pohodnistva.jpg
petek, 6. marec 2020

Spletni portal Visit Ljubljana je od januarja bogatejši za nove – pohodniške vsebine. Na njem je objavljen sveženj izbranih pohodnih poti v Ljubljani in drugod v regiji Osrednja Slovenija, ki spadajo med najlepše in najbolj priljubljene na tem območju. Poleg tega bo Turizem Ljubljana v kratkem izdal turistično brošuro, v kateri bodo predstavljene izbrane planinske, tematske in učne poti ter družinska pohodniška doživetja v Ljubljani oziroma regiji.

Gregorjevo - Vuč u vodo

vuc.jpg
sreda, 4. marec 2020

Tržiška šega “Vuč u vodo” nedvomno spada med najlepše in najtežje pričakovane dogodke v koledarskem letu. Šego obujamo 11. marca, na predvečer sv. Gregorja. Gre za večstoletni tržiški običaj, ki je v preteklosti živel med domačimi čevljarji. Na ta dan so namreč v svojih delavnicah prenehali z delom pri luči.

Pohod po Jurčičevi poti

jurciceva_pot1.jpg
ponedeljek, 2. marec 2020

Zamisel o Jurčičevi poti se je porodila ob 150-letnici rojstva prvega slovenskega romanopisca Josipa Jurčiča. Pohod se odvije vsako prvo soboto v mesecu marcu po 15 km dolgi poti, kdor želi, pa se lahko sprehodi še 4 km od Muljave do Krke.

Rez Stare trte, najstarejše trte na svetu

Hiša Stare trte
ponedeljek, 2. marec 2020

Obrezovanje trte je najpomembnejše strokovno opravilo v vinogradu, saj sta od njega močno odvisna rast in pridelek. Hkrati je Rez Stare trte tudi pomemben protokolarni dogodek, saj ob tej priložnosti mesto Maribor poklanja Trtine cepiče izbranim prijateljskim mestom in občinam z vsega sveta.

Festival Malvazija

vino
petek, 28. februar 2020

Kongresni center Hotela Slovenija bo v nedeljo in ponedeljek, 1. in 2. marca, gostil 22. festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana. Obiskovalke in obiskovalci bodo lahko okušali več kot 170 vzorcev malvazij in spoznali 75 vinarjev iz slovenske Istre, Krasa, Vipavske doline, Brd, hrvaške Istre in Italije.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije