Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
termalia_2200.jpg

Pomlad v Termah Olimia

Datum: torek, 29. marec, 2011
Dočakali smo pomlad in z njo tudi novo postojanko ekipe radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija«. Pravzaprav je ekipa omenjene oddaje v tem turističnem kraju redni gost že vrsto let. Imajo tradicijo, odlično ponudbo, zdravilno termalno vodo in prijazne ljudi. To so Terme Olimia v občini Podčetrtek.

Razvoj v občini Podčetrtek se nadaljuje

Čeprav je občina Podčetrtek v zadnjih letih bistveno spremenila svojo podobo, z novostmi še niso opravili. Kaj je treba še postoriti prvi mož občine Podčetrtek, župan Peter Misja, običajno opazi v dolgih sobotnih in nedeljskih jutranjih sprehodih. Pa seveda tudi pri vsakodnevnem delu.

Čeprav je občina Podčetrtek v zadnjih letih bistveno spremenila svojo podobo, z novostmi še niso opravili. Kaj je treba še postoriti prvi mož občine Podčetrtek, župan Peter Misja, običajno opazi v dolgih sobotnih in nedeljskih jutranjih sprehodih.

»Res je bilo ogromno narejenega, predvsem s pomočjo evropskih sredstev. Zgradili smo kanalizacijski sistem, cestno in športno infrastrukturo. Nadaljujemo pa z izgradnjo kolesarskih stez. V dveh letih si želimo, da bi jih zgradili po celotni občini,« je povedal Peter Misja, župan občine Podčetrtek ter dodal, da pa je največja letošnja naložba nov, 3000 m2 velik otroški vrtec. Odprli ga bodo v začetku maja. Že prej pa se bodo priključili očiščevalnim akcijam po celotni Sloveniji. Pred svojim pragom, kot pravijo, bodo počistili 9. aprila.

V Terme Olimia za dobro počutje

Terme Olimia se nahajajo v neokrnjeni in čisti naravi, obdaja jih okolica s kulturnimi in naravnimi znamenitostmi ter zlata, najlepša evropska vas, Olimje. Bistvo vsega pa je seveda svojevrstna, zdravilna termalna voda.

Velnes, zdravstvena ponudba, kozmetične storitve, bazeni, vse to je tisto, kar sodoben človek potrebuje, da se sooči z izzivi časa, v katerem živimo.

»Velnes, zdravstvena ponudba, kozmetične storitve, bazeni, vse to je tisto, kar sodoben človek potrebuje, da se sooči z izzivi časa, v katerem živimo. Pri nas mu vse to nudimo in od nas odhaja fit ter dobrega počutja,« je povedala Mojca Korpar iz Term Olimia.

V slednjih sicer nudijo namestitev za vsakogar in za vsak žep, in sicer za vikend ali krajše oziroma daljše počitnice. Aktualno je tako bivanje v hotelih Breza in Sotelia, v Aparthotelu Rosa in vasi Lipa. Hitri odklopi v hotelu Sotelia pa celo vključujejo tudi razvajanje v lani »Naj velnesu«, Orhideliji. Na pragu poletja so v Termah Olimia pripravili tudi izbor in nabor terapij, ki pomagajo, da človek ostane in postane fit. Gostom priporočajo masaže, antistresno in antidetoksikacijsko terapijo ter plavanje v bazenskih kompleksih Termalija, Orhidelia in poleti tudi Aqualuna. V slednji, kot je zagotovil Boštjan Misja, že pripravljajo bazene in za najmlajše obljubljajo nekaj povsem novega.

Več na podcetrtek.eu in www.terme-olimia.com!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

najdi_logo_125.jpg

Kako do Term Olimia? Zemljevid

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Festival Borštnikovo srečanje

orientalski_ples.jpg
ponedeljek, 14. oktober 2019

Festival Borštnikovo srečanje je osrednji slovenski gledališki festival, ki že več kot pol stoletja bogati slovenski gledališki in kulturni prostor. V letošnjem letu poteka med 14. in 27. oktobrom, ko si lahko najrazličnejše uprizoritve, predstave, performanse in druge dogodke ogledate na različnih lokacijah. V zadnjih letih organizatorji namreč oživljajo pozabljene zgradbe, dvorišča pa spreminjajo v odre in tako ustvarjajo urbani mestni vrvež.

Festival lesa v Kočevju 2019

les
četrtek, 10. oktober 2019

Večdnevno pestro dogajanje z različnimi dogodki, ki povzdigujejo bogato dediščino kočevskih gozdov in ponujajo možnost za razmislek o novih priložnostih. S festivalom želimo povečati zanimanje mladih za lesarske poklice, opomniti lokalno prebivalstvo na vrednost lesa kot naravne dobrine, se povezati s podjetniki in povečati pozitivno miselnost v mestu.

Mesec kraške kuhinje

prsut_Anze_Malovrh_STA.jpg
sreda, 25. september 2019

Kras je poseben in prav tako posebna je tudi njegova kuhinja. Jeseni, še preden ruj rdeče obarva kraško pokrajino, tradicionalni Mesec kraške kuhinje povabi k okušanju izvrstnih lokalnih dobrot.

11. Sladka Istra

sladkaistra_040.jpg
ponedeljek, 23. september 2019

Mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra je največja tovrstna prireditev v Sloveniji. Sladka Istra je vsakič znova odlična priložnost za spoznavanje istrske kulinarike in priložnost za okušanje tradicionalnih slovenskih sladic in drugih novodobnih sladkih mojstrovin, katerih avtorji so vrhunski domači in tuji slaščičarski umetniki.

Festival pohodništva Dolina Soče

Soča
četrtek, 19. september 2019

V septembru in oktobru (20.9.-6.10.), najlepših mesecih za pohode, je v Dolini Soče vsako leto organiziran Festival pohodništva. Lepote narave in spomenike preteklosti lahko odkrivate pod vodstvom izkušenih vodnikov.

Rokov tek

tek11.jpg
sreda, 18. september 2019

Po devetih letih se 21. septembra v Šmarje pri Jelšah vrača veliki mednarodni športno-rekreativni dogodek - Rokov tek. Pri organizaciji maratona sodeluje pet občin, tri Obsotelja in Kozjanskega ter dve s Hrvaške, s čimer nosi tek tudi simbolni pomen povezovanja obeh držav.

Ljubljana Coffee Festival 2019

kava
torek, 17. september 2019

Domači in tuji ponudniki bodo predstavljali svoje znamke kave na pokušinah. Festival bo spremljala tudi ponudba ulične hrane, craft piva in koktejlov.

14. Otroški bazar

bazar3.jpg
torek, 10. september 2019

Tudi v letošnjem letu na Otrošem bazarju ne bo manjkalo otroških delavnic, pisanih plesnih in pevskih nastopov, pisanih maskot, tematskih delavnic, športnih delavnic na zunanji ploščadi, in predstavitve na razstavnih prostorih! Vabljeni na Gospodarsko razstavišče v ljubljani, 14. in 15. septemv+bra 2019.

23. Bollé - Originalni tek okrog jezera in Oj' Kulinarika Fest

bled_otok.jpg
torek, 10. september 2019

Veslaški center Bled, Mala Zaka, 15. 9. 2019, 10:00

30. Pikin festival

pika
ponedeljek, 9. september 2019

Največji družinski festival v Sloveniji v sedmih dneh obišče več kot 100.000 obiskovalcev. Festival z veličastno, 30-letno tradicijo je nepozabno doživetje za vsakega obiskovalca.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije