Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
snovik_poletni_oddih.jpg

Razgiban poletni program v Termah Snovik

Datum: torek, 28. julij, 2020

Letošnje poletje je še prav posebno, a v Termah Snovik ostajajo zvesti svojim gostom in obiskovalcem, saj za njih pripravljajo atraktivni poletni program za številna doživetja. Poleg kopanja in sproščanja telesa v Wellness centru Term, si bodo vsi obiskovalci dan popestrili z dogodki, ki jih zagotovo ni malo, vsi pa skladni z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje s prejetimi varnostnimi in higienskimi ukrepi. Aktivnosti so skrbno oblikovane za vse generacije, vsak bo nekaj našel za sebe in prav nikomur ne bo dolgčas.

Za otroke so na sporedu številne ustvarjalne in plesne delavnice, vodne vragolije na vodni blazini in Družina si lahko skupaj lahko ogleda film pod zvezdami, igra organizirane družabne igre, povabijo pa jih tudi na voden krajši pohod z baklami do izvira termalne vode. Otroci bodo še posebej navdušeni nad mini diskom enkrat tedensko in obiski termalnega palčka Snovička. V tednu, ko so otroci brez varstva, pa bo najbolje, da se učijo in zabavajo v poletni plavalni šoli, ki poteka od ponedeljka do petka.

Dnevno se za vse kopalce izvaja vodna telovadba, Kneipp vodni oblivi, ob določenih dnevih vodna aerobika. Vsako sredo, petek in soboto vabljeni na nočno kopanje od 20. do 22. ure.

snovik4640x480.JPGVsako sredo vas vabijo na kulinarično doživetje, na Slovenski kulinarični večer z izbranimi okusi Tuhinjske doline ob zvokih slovenske glasbe. Imeli boste tudi priložnost degustirati pivo iz lokalne pivovarne Menin'c. Večer se prične ob 18:30 uri.

Kulinarično se nadaljuje tudi naslednji dan, saj vsak četrtek potekajo kulinarične delavnice izdelave zdravih brezgrešnih sladic s kuharsko mojstrico restavracije Potočka.

Lokalno kulinariko boste spoznavali na nedeljskih tržnicah lokalnih dobrot, kjer se bodo predstavili lokalni ponudniki, izdelke pa bo mogoče tudi kupiti. Terme so z organizacijo tržnic naredile še en korak povezovanja z lokalnimi deležniki, s katerimi skrbijo za ohranjanje lokalne identitete.

Vse delavnice potekajo v novi večnamenski dvorani Tuhinjka, v kolikor pa narava dogodka le dopušča, dogodki potekajo na prostem in čim bližje naravi in gozdu. Vabljeni še na zdravo bosonogo pot, nagrajeno tematsko pot 2008, ki so jo v Termah nagradili in tako se vsak teden odpravite na Kneippovo bosonogo doživetje, ki vključuje spoznavanje s Kneippovo filozofijo, naravno refleksno masažo, preizkus Kneippovih hidroterapij, okusno Kneippovo presenečenje (Kneipp malica), vodeno sprostitev in test vseh petih čutil (vonj, vid, sluh, tip in okus). Apartmajskim gostom so brezplačno na voljo palice za nordijsko hojo ali najem koles za raziskovanje kamniške destinacije.

pohodniske_poti_snovik.jpgNarava, ki oddaja Terme, ponuja številne naravne danosti, zato je bila eko zaveza do odgovornosti do okolja zapisana že v samih pričetkih razvoja Term. Že 2008 so kot prvi v Sloveniji prejeli znak za okolje Ecolabel (Eko marjetica) za okolju prijazno delovanje po kriterijih Evropske komisije, ki se nanaša na izrabo energije, vode, uporabo energentov, ločevanje odpadkov in sodelovanje z okoljem. Na voden ogled eko termalnega kompleksa vas bo popeljal idejni oče Term, Ivan Hribar, in sicer vsak torek in četrtek.

To poletje vam res ne bo dolgčas, če boste kak dan ali teden preživeli v Termah Snovik. Pri njih je vsak teden, vsak dan, Kneipp dan.

Vse podrobne informacije o dogodkih preverite na spletni strani www.terme-snovik.si ali jim sledite na družbenih omrežjih Term.

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Poletni lutkovni pristan

Lutke
petek, 7. avgust 2020

Festival z zanimivim programom, ki ponuja najboljše tuje in domače lutkovne predstave za otroke in odrasle.

Večerja na mostu - Ptujsko kulinarično doživetje z zgodovinskim razgledom

ptuj.jpg
sreda, 5. avgust 2020

Ptujski pešmost bo v petek, 28. avgusta, ob 18. uri zaživel kot prizorišče Večerje na mostu. Dogodek, ki bo potekal pod kulinarično taktirko priznane ptujske Gostilne Ribič in ptujskih vinarjev, je odgovor na prizadevanja Zavoda za turizem Ptuj pri razvoju kulinarične ponudbe mesta in novih turističnih doživetjih.

Organizirano turistično vodenje po Vipavi

trta_vipava.jpg
ponedeljek, 3. avgust 2020

Na Zavodu za turizem TRG Vipava, so v poletnem času za turiste in obiskovalce naših krajev pripravili posebno ponudbo: Organizirano turistično vodenje in ogled znamenitosti po Vipavi in sicer vsak ponedeljek ob 17. uri, sreda ob 17. uri in petek ob 13. uri.

Disc golf – novo doživetje za obiskovalce Kobilarne Lipica

lipicanci.jpg
sreda, 29. julij 2020

Prenovo hotela Maestoso, ki se je začela v maju ob 440. obletnici Kobilarne Lipica, spremljajo nova, sveža in sproščujoča doživetja za obiskovalce Lipice. Prvo družinsko doživetje je igra disc golfa na novem Disc golf igrišču Lipica. Po ljubljanskih ulicah pa se je podala lipicanska vprega Kobilarne Lipica.

Razgiban poletni program v Termah Snovik

snovik_poletni_oddih.jpg
torek, 28. julij 2020

Letošnje poletje je še prav posebno, a v Termah Snovik ostajajo zvesti svojim gostom in obiskovalcem, saj za njih pripravljajo atraktivni poletni program za številna doživetja. Poleg kopanja in sproščanja telesa v Wellness centru Term, si bodo vsi obiskovalci dan popestrili z dogodki, ki jih zagotovo ni malo, vsi pa skladni z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje s prejetimi varnostnimi in higienskimi ukrepi. Aktivnosti so skrbno oblikovane za vse generacije, vsak bo nekaj našel za sebe in prav nikomur ne bo dolgčas.

Večerja z razgledom na stolpu Vinarium Lendava

Vinarium
torek, 28. julij 2020

Turistična atrakcija stolp Vinarium Lendava, ki letos praznuje peto obletnico delovanja, bo avgusta na vrhu samega stolpa gostila Večerjo z razgledom, ki sledi konceptu 5-zvezdičnega doživetja za individualne goste.

Energijska pot Herbalium

Herbalium energijska pot
petek, 24. julij 2020

Že od pradavnine so ljudje občutili zdravilne točke v naravi. Na ta posebna mesta so hodili, ko so čutili potrebo po zdravljenju. Označevali so jih z večjimi kamni, zgradili templje ali pa kasneje cerkvice. V objemu čudovite narave v Zeliščarskem centru JV Slovenije v kraju Zagrad v občini Škocjan so s pomočjo različnih radiestezijskih metod določili kar nekaj energijskih točk, izbrali pa najmočnejših sedem, kolikor je v telesu tudi glavnih energijskih centrov.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – biser Posavja

paradiso.jpg
torek, 21. julij 2020

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi, ki se že kar nekaj let zapored ponašajo z nazivom Naj kopališče v svoji kategoriji.

Hiša dobrot in Odprta vrata Bele krajine

metlika_grad.jpg
ponedeljek, 20. julij 2020

Hiša dobrot Bele krajine je trajnostni projekt, ki omogoča dvig kakovosti in dodane vrednosti lokalnim proizvodom ter povečanje lokalne samooskrbe ter približevanje lokalne prehranske ponudbe širši javnosti na enem mestu. V juliju in avgustu Zavod Metlika v sklopu projekta Odprta vrata organizira šest izletov po Beli krajini z brezplačnim avtobusnim prevozom in turističnim vodenjem.

Naj kopališče: Terme Banovci – Družinske počitnice z veliko začetnico

Terme Banovci
torek, 14. julij 2020

V sončnem sobotnem jutru je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« za sabo pustila hribe in doline ter se popeljala panonskim ravnicam naproti. Njihova končna postojanka je bila v severovzhodnem delu Slovenije, kjer so odkrivali ponudbo Term Banovci in tamkajšnje okolice. Ta namreč premore čarobne kotičke Slovenije, kjer kot zatrjujejo, poznajo skrivnosten recept za nepozaben družinski dopust.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije