Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
snovik_poletni_oddih.jpg

Razgiban poletni program v Termah Snovik

Datum: torek, 28. julij, 2020

Letošnje poletje je še prav posebno, a v Termah Snovik ostajajo zvesti svojim gostom in obiskovalcem, saj za njih pripravljajo atraktivni poletni program za številna doživetja. Poleg kopanja in sproščanja telesa v Wellness centru Term, si bodo vsi obiskovalci dan popestrili z dogodki, ki jih zagotovo ni malo, vsi pa skladni z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje s prejetimi varnostnimi in higienskimi ukrepi. Aktivnosti so skrbno oblikovane za vse generacije, vsak bo nekaj našel za sebe in prav nikomur ne bo dolgčas.

Za otroke so na sporedu številne ustvarjalne in plesne delavnice, vodne vragolije na vodni blazini in Družina si lahko skupaj lahko ogleda film pod zvezdami, igra organizirane družabne igre, povabijo pa jih tudi na voden krajši pohod z baklami do izvira termalne vode. Otroci bodo še posebej navdušeni nad mini diskom enkrat tedensko in obiski termalnega palčka Snovička. V tednu, ko so otroci brez varstva, pa bo najbolje, da se učijo in zabavajo v poletni plavalni šoli, ki poteka od ponedeljka do petka.

Dnevno se za vse kopalce izvaja vodna telovadba, Kneipp vodni oblivi, ob določenih dnevih vodna aerobika. Vsako sredo, petek in soboto vabljeni na nočno kopanje od 20. do 22. ure.

snovik4640x480.JPGVsako sredo vas vabijo na kulinarično doživetje, na Slovenski kulinarični večer z izbranimi okusi Tuhinjske doline ob zvokih slovenske glasbe. Imeli boste tudi priložnost degustirati pivo iz lokalne pivovarne Menin'c. Večer se prične ob 18:30 uri.

Kulinarično se nadaljuje tudi naslednji dan, saj vsak četrtek potekajo kulinarične delavnice izdelave zdravih brezgrešnih sladic s kuharsko mojstrico restavracije Potočka.

Lokalno kulinariko boste spoznavali na nedeljskih tržnicah lokalnih dobrot, kjer se bodo predstavili lokalni ponudniki, izdelke pa bo mogoče tudi kupiti. Terme so z organizacijo tržnic naredile še en korak povezovanja z lokalnimi deležniki, s katerimi skrbijo za ohranjanje lokalne identitete.

Vse delavnice potekajo v novi večnamenski dvorani Tuhinjka, v kolikor pa narava dogodka le dopušča, dogodki potekajo na prostem in čim bližje naravi in gozdu. Vabljeni še na zdravo bosonogo pot, nagrajeno tematsko pot 2008, ki so jo v Termah nagradili in tako se vsak teden odpravite na Kneippovo bosonogo doživetje, ki vključuje spoznavanje s Kneippovo filozofijo, naravno refleksno masažo, preizkus Kneippovih hidroterapij, okusno Kneippovo presenečenje (Kneipp malica), vodeno sprostitev in test vseh petih čutil (vonj, vid, sluh, tip in okus). Apartmajskim gostom so brezplačno na voljo palice za nordijsko hojo ali najem koles za raziskovanje kamniške destinacije.

pohodniske_poti_snovik.jpgNarava, ki oddaja Terme, ponuja številne naravne danosti, zato je bila eko zaveza do odgovornosti do okolja zapisana že v samih pričetkih razvoja Term. Že 2008 so kot prvi v Sloveniji prejeli znak za okolje Ecolabel (Eko marjetica) za okolju prijazno delovanje po kriterijih Evropske komisije, ki se nanaša na izrabo energije, vode, uporabo energentov, ločevanje odpadkov in sodelovanje z okoljem. Na voden ogled eko termalnega kompleksa vas bo popeljal idejni oče Term, Ivan Hribar, in sicer vsak torek in četrtek.

To poletje vam res ne bo dolgčas, če boste kak dan ali teden preživeli v Termah Snovik. Pri njih je vsak teden, vsak dan, Kneipp dan.

Vse podrobne informacije o dogodkih preverite na spletni strani www.terme-snovik.si ali jim sledite na družbenih omrežjih Term.

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Vabljeni v ZOO Ljubljana

mini_zoo_land10.JPG
četrtek, 11. marec 2021

ZOO Ljubljana je ponovno odprt vsak dan med 9:00 in 17:00. 

Informacije o Ljubljani in okolici na voljo tudi, ko je TIC zaprt

ljubljana_april.jpeg
sreda, 10. februar 2021

Turizem Ljubljana ostaja servis za meščane in obiskovalce tudi v času epidemije, ko so morali zapreti turistično-informacijski center.

NMS ponovno odprt!

nms1.jpg
ponedeljek, 25. januar 2021

V soboto, 23. januarja 2021, se je Narodni muzej Slovenije ponovno odprl za obiskovalce. Vsaj do 29. januarja 2021 sta odprta Narodni muzej Slovenije in Narodni muzej Slovenije – Metelkova.

Zlatorogova pot - nova tematska pot ob Blejskem jezeru

bled_otok.jpg
četrtek, 5. november 2020

Nova tematska pot, namenjena predvsem otrokom in družinam, na šestih postajah na poti okoli Blejskega jezera predstavlja kulturne in naravne znamenitosti Bleda ter izpostavlja pomen varovanja okolja za prihodnost.

Nova učna pot Drvošec ob Cerkniškem jezeru

Cerknica zaklad
petek, 30. oktober 2020

Tematska pot Drvošec, ki poteka večinoma po gozdnem grebenu ob Cerkniškem jezeru v Notranjskem regijskem parku, obiskovalcem ponuja razglede na presihajoče jezero, coprniško Slivnico in širšo okolico.

Novo doživetje: Lov na zaklad na gradu Podsreda

podsreda.jpg
sreda, 28. oktober 2020

Poleg ogleda srednjeveškega gradu, ki na ogled postavlja številne zanimive razstave in zgodovinske prostore, je od sedaj na gradu Podsreda mogoče tudi sodelovanje v zabavni grajski pustolovščini – Lov na zaklad na gradu Podsreda.

TZ Izola vzpodbuja razvoj enogastronomske ponudbe destinacije

izola_soncno_nabrezje.jpg
četrtek, 22. oktober 2020

Turistično združenje Izola za turistično gospodarstvo v mesecu oktobru pripravja prvo kulinarično akademijo ter izvaja zanimiva predavanja strokovnjakov s področja eno-gastronomije in predavanja iz različnih razvojnih področij.

Nov turistični produkt: Preživetje v naravi na Krvavcu

Krvavec pohod
četrtek, 22. oktober 2020

RTC Krvavec je oblikoval nov program ''Preživetje v naravi na Krvavcu'', ki nudi zabavno aktivnost in doživetje primerno za družine in poslovne skupine.

Praznovanje izolske legende

izola_mandrac.jpg
sreda, 21. oktober 2020

V nedeljo, 25. oktobra 2020, vabljeni v Izolo na prireditev “Praznovanje izolske legende” na plaži Hotela Delfin.

Tematsko obarvana jesensko-zimska ponudba Ljubljane

Ljubljana
petek, 16. oktober 2020

Turizem Ljubljana je pripravil osem bogatih in tematsko obarvanih paketov ter enodnevna doživetja, ki obiskovalcem omogočajo doživetje Ljubljane v jesenskih mesecih in prazničnem decembru.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije