Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
grajskokopaliebled_tobogan1.jpg

Straža in Grajsko kopališče Bled poleti

Datum: torek, 28. april, 2015

Na Straži so že lani pripravili vrsto novosti, s katerimi so obogatili ponudbo. Poletnemu sankanju in pustolovskemu parku se je pridružila Dežela ljudskih pravljic, blizu je tudi manjše otroško igrišče.

V sodelovanju s Turističnim društvom Bled, Občino Bled, Turizmom Bled in Pustolovskim parkom Bled so obnovili trim stezo, ki je postala blejska fitnes promenada. Uredili so tri lepe razgledne točke in jih opremili s panoramskimi tablami. Na razgledišče nad sankaško progo so postavili panoramski foto okvir s pogledom na Bled, jezero, grad ter hribe in gore v ozadju za »selfie z najlepšim razgledom«, obiskovalci pa se lahko okrepčajo v brunarici na vrhu Straže ali na Plaži Straža ob spodnji postaji sedežnice. Parkirišče ob vznožju Straže je za obiskovalce brezplačno.

Po uspešno zaključeni zimski sezoni, ko so na smučišču pripravili paleto dogodkov in akcij, bodo s tem nadaljevali tudi poleti. Sankališče je trenutno že odprto ob vikendih in med prvomajskimi počitnicami, od 4. maja do 12. junija bodo obratovali tudi ob petkih. Nočno sankanje, ki so ga uvedli lani, ostaja, in sicer med glavno sezono od 1. julija do 15. avgusta. Spremljajte jih na spletni strani www.straza-bled.si ali facebook profilu Straža Bled.

 Tudi v Grajskem kopališču so se na poletje dobro pripravili. Poleg rednih vzdrževalnih del bodo ponovno investirali v obnovo otroških bazenov in pomolov okoli njih. Tudi letos pri njih vihra Modra zastava, ki zagotavlja, da je kopališče urejeno v skladu z zahtevnimi mednarodnimi merili za kakovost vode, čistočo in varnost. Sodelujejo v akciji Naj kopališče, za jih lahko glasujete na naši spletni naj.kopalisce.si ali z glasovnico, ki jo dobite v kopališču. Lani so zopet osvojili prvo mesto, za kar gre velika zahvala obisklovalcem, ki jim zaupate in jih podpirate.

Letos bodo kopališče prvič odprli že med prvomajskimi prazniki, ko boste lahko brezplačno koristili ležalnike, se sprostili in se naužili prvih sončnih žarkov. Glede na vreme bo nato kopališče odprto med vikendi, kopalna sezona se bo uradno začela 13. junija. V tem času bo možna tudi izposoja kajakov.

Predprodaja sezonskih kart po ugodnejših cenah se je začela 24. 4. in bo trajala do 12. 6., prihranite lahko do 30 odstotkov, ob nakupu vas čaka tudi darilo. Letošnja novost je družinska karta, ki jo lahko koristi 5* oseb (* pogoje si preberite na njihovi spletni strani). Izžrebali bodo še 40 imetnikov sezonske karte, ki jih bodo septembra odpeljali na dnevni vse-vključujoči izlet presenečenja. Vse cene in informacije o kopališču so na voljo na spletni strani www.grajsko-kopalisce.si oziroma www.grajc.si.

 

Vir: Uroš Ambrožič, Infrastruktura Bled, www.mojaobcina.si

 


Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Ptujska pravljica

ptuj - zimska pravljica
četrtek, 12. december 2019

Okrašeno nebo nad starim mestnim jedrom v decembrskem času postane kulisa za magična bitja, ki pričarajo pravljico na Mestnem trgu. Dva pravljična tedna sta namenjena pravljičnemu sejmu in pestremu dogajanju v srcu mesta.

Decembrsko dogajanje v Novem mestu

novoletne lučke
sreda, 11. december 2019

Praznični Božični sejem na prenovljenem Glavnem trgu prinaša bogato ponudbo izvirnih daril, izdelkov lokalnih oblikovalcev in domačih dobrot. Sejem dopolnjuje gostinska in kulinarična ponudba ter druženje ob spremljevalnem programu. Vašega obiska v mestnem jedru bodo veseli tudi vsi trgovci, gostinci in drugi ponudniki, ki za vas pripravljajo posebne decembrske popuste.

S prižigom lučk in dogajanjem za vso družino se v Sežani začenja veseli december

novletna jelka2
četrtek, 5. december 2019

Z otroško predstavo, prižigom praznične osvetlitve mesta in koncertom 6. decembra v Sežani začenjajo niz prireditev pod skupnim imenom Praznična Sežana 2019.

Prešerni december v Kranju

kranj_dec-5.jpg
torek, 3. december 2019

December je čas luči, miru, topline, drobnih pozornosti in lepih želja. Če smo iskreni, tudi čas, ko se nam vedno kam mudi in velikokrat pomislimo, kako hitro teče naš čas. Zato se za trenutek ustavite, zadihajte s polnimi pljuči in si vzemite čas zase in svoje najdražje, za ljubezen, pogovor, smeh in sprostitev. V Kranju ripravljajo v pester Prešerni december, ki bo zagotovo ogrel vaše pete in srce.

Prižig prazničnih lučk v Mariboru

Maribor december
torek, 26. november 2019

V petek, 29. 11. 2019, s pričetkom ob 17. uri vabljeni, da se skupaj odpravimo osvetliti in začarati mariborske ulice in trge.

Decembrske sladkosti se bodo v Portorožu pričele s čokolado

december_portoroz.jpg
torek, 26. november 2019

Pričetek decembrskih praznovanj bo v Portorožu v znamenju čokolade. Poleg tradicionalnih dogodkov bo letošnja novost kotalkališče v Monfortu, manjkal ne bo tudi priljubljeni Festival penin. Trije dobri možje se bodo letos v Portorož pripeljali z avtomobili starodobniki in celo z letalom.

Prihod Parkeljnov treh dežel

parkelj.jpg
ponedeljek, 25. november 2019

Toliko parkljnov z vseh vetrov še niste videli. Vse bolj popularna prireditev, ki so jo organizatorji poimenovali Prihod parkeljnov treh dežel/Ognjeni spektakel v Podkorenu, je na tem, da preraste v pravi festival.

Vinska pot v Rovih pod starim Kranjem

vinska_pot.jpg
sreda, 6. november 2019

Vinarji slovenskih vinorodnih področij in kulinarični izdelki vas pričakujeta v Rovih pod starim Kranjem! Do sedaj se je v Rovih pod starim Kranjem predstavilo že več kot 130 različnih vinarjev. Ponudbo odličnih vin bodo dopolnili siri, krušni izdelki in mesnine. Poskrbljeno bo tudi za animacijo in glasbeni program.

Ljubljanska vinska pot

ljubljanska_vinska_pot.jpg
torek, 5. november 2019

Slovenija je dežela dobrih vin, ki jih odlikujejo zlasti izrazito naravni okusi. Čeprav bližnja okolica Ljubljane ni vinorodna, mesto kot tradicionalno trgovsko središče, ki povezuje bližnje slovenske vinorodne pokrajine, nosi mednaroden naziv "mesto vina in trte."

33. mednarodno popotovanje po Levstikovi poti

levstikova_pot.JPG
ponedeljek, 4. november 2019

Start in registracija: 9. novembra med 6. in 9. uro v Litiji na Valvasorjevem trgu v starem mestnem jedru ali ob Kulturnem domu v Šmartnem pri Litiji (pribl. 1,5 km iz Litije). Registracija je obvezna!

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije