Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
odprta_kuhna_4.jpg

Ta petek že 150. Odprta kuhna v Ljubljani

Datum: torek, 19. marec, 2019

Odprta kuhna bo ta petek, 22. marca, ob 10. uri na Pogačarjevem trgu vstopila v pravljično sedmo sezono, za katero je organizacijska ekipa pripravila kup novosti. »Za nas bo tokratna otvoritev sezone še posebej praznična, saj bomo prav ta petek obeležili že 150. Odprto kuhno v Ljubljani in 200. Odprto kuhno nasploh,« je povedal Lior Kochavy, soustanovitelj Odprte kuhne.

Še več vrhunskih kuharskih mojstrov in trendov

Na Pogačarjevem trgu bo Odprta kuhna razveseljevala vsak sončni petek do konca oktobra, na njej pa bo svoje dobrote kuhalo okoli 50 ponudnikov iz vse Slovenije. »Število ponudnikov, s katerimi sodelujemo, je sicer večje. Trenutno imamo potrjeno sodelovanje s skoraj 70 različnimi ponudniki, do konca sezone pa bo ta številka še narasla,« je pojasnila Alma Kochavy, soustanoviteljica Odprte kuhne. Poudarila je, da so v ekipi še posebej ponosni, da jim zaupajo tudi najboljši slovenski kuharski mojstri. Med njimi so legendarni Janez Bratovž iz JB Restavracije, Luka Košir iz Gostišča Grič, markantni Jorg Zupan z Ateljejem, Danilo – gostilna & vinoteka Nine in Gašperja Čarmana, restavracija Evergreen, kjer kuha Mojmir Šiftar, ki ga je kulinarični vodnik Gault&Millau Slovenia izbral za mladega talenta 2019, ter Zdravko Robič, ki ustvarja v restavraciji prenovljenega stoletnega hotela Planinka v Ljubnem ob Savinji. Ponudba Odprte kuhne vsako leto prinese tudi nove trende, letos so to vsekakor takosi (El Patrón Tacos & Store), fermentirana hrana (Fermentstation) ter zdrava in lahka, a vseeno okusna hrana (Fejst™ juhe in TINK superfood café). Med novimi ponudniki bodo tudi EK Bistro, Pivnica Lajbah, pattiserie La Ganache, Pop's Place z gurmanskimi burgerji, Gostišče Barbara iz Idrije z žlikorfi ter ptujsko Gostišče Grabar.

Nekaj posebnega, nekaj svetovnega

Odprta kuhna je postala nepogrešljiv del ljubljanskega družabnega življenja ter turistična znamenitost, ki jo svetovni mediji uvrščajo na sezname nujnih postankov v Ljubljani in Sloveniji ter med najboljše kulinarične tržnice na svetu. “Hrana, ljudje, vzdušje, čudovita lokacija, druženje, vznemirjenje,... Odprta kuhna je 'joie de vivre', odprta je za vse in na njej vsak najde nekaj zase, nekaj, česar še nikoli ni poskusil. Tu lahko srečuješ stare znance in spoznavaš nove prijatelje, raziskuješ, se zabavaš. Vsi, ki delamo na Odprti kuhni, smo kot velikanska družina, ker vsi delamo s srcem. Tudi to se čuti,« je tisto, kar Odprto kuhno dela posebno, za konec opisal Lior Kochavy in dodal, da tudi letos nadaljujejo sodelovanje s Slovensko filantropijo, ki zbere neporabljene sestavine in pripravljene jedi ter jih razdeli pomoči potrebnim.

www.odprtakuhna.si

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Spremeni tok zgodovine na Starem gradu Celje

Celje VR
torek, 11. junij 2019

VR doživetje "Spremeni tok zgodovine" je turistični produkt, ki ga sedaj lahko doživite na Starem gradu v Celju. Produkt je prejemnik srebrnega priznanja Regionalne gospodarske zbornice Celje za inovativnost 2019, ideja pa je bila že v letu 2017 nagrajena s strani Slovenske turistične organizacije.

Novo doživetje S čebelico po Radovljici

čebela
petek, 7. junij 2019

Radovljica je od konca maja bogatejša za novo doživetje za družine. Tematska dogodivščina "S čebelico po Radovljici" je namenjena spoznavanju čebel na igriv način. Produkt želi utrditi mesto Radovljico kot središče čebelarske dediščine Slovenije in vključuje potep po mestu in Čebelarski muzej.

Znanstival dogodivščin

znanstival.jpg
sreda, 29. maj 2019

Znanstival organizira Hiša eksperimentov, ljubljanski center znanosti v slogu "izvedi sam" namenjen odraslim in otrokom. V Hiši eksperimentov popularizirajo znanost in dokazujejo, da je učenje lahko tudi zabava. Festival bo na različnih lokacija v Ljubljani potekal od 31.5. d 2.6.


17. »Praznik oljk, vina in rib« v Izoli

Oljčno olje
torek, 28. maj 2019

Tradicionalna že 17. prireditev »Praznik oljk, vina in rib« v Izoli je zelo priljubljena med ljubitelji mediteranske kulinarike in bo obeležila začetek turistične sezone v občini Izola. Letos se ji bo pridružil Festival zlate oljčne vejice. V mestnem jedru se bodo, kot vsako leto, predstavili lokalni pridelovalci oljčnega olja ter domačih vrst vin.

V Tivoli prihaja Brina, ljubljanski festival džina

brina
petek, 24. maj 2019

To pomlad se v Ljubljani začenja nova zgodba za vse ljubitelje žlahtnih pijač in vrhunskih okusov, saj v prestolnico 1. junija prihaja ljubljanski festival džina. Celodnevni dogodek, ki bo od 12. do 24. ure potekal v ljubljanskih Križankah,, bo na enem mestu združil slovenske destilarje džina, vrhunske kuharske mojstre, strokovnjake s področja destiliranja in mešanja pijač, kulinarike in steklarstva ter seveda vse ljubitelje in poznavalce, ki vedo, da se pravi užitek skriva v majhni količini res dobrih stvari.

Srednjeveški dnevi na Blejskem gradu

srednjeveki_dnevi_na_blejskem_gradu.jpg
sreda, 22. maj 2019

Za grajskim obzidjem se bodo 1. in 2. junija ponovno zbrali pogumni vitezi, lepe gospodične, plemstvo in meščanstvo, trgovci in rokodelci. Znotraj grajskega obzidja se bodo predstavili spretni mečevalci, lokostrelci, plesalci in grajska gospoda iz Slovenije in tujine.

Tankovski vikend v Parku vojaške zgodovine

Tankovski vikend
torek, 21. maj 2019

V okviru Tankovskega vikenda (25. in 26.5.2019) bo predstavljen vozni del zbirke Parka vojaške zgodovine, ki ga vzdržujemo in upravljamo skupaj z Vojaškim muzejem Slovenske vojske. Vozni del zbirke Parka se stalno krepi in je tako po številu eksponatov kot po njihovi izjemnosti brez konkurence v širši soseščini držav. S tankom M-84 se bo predstavila tudi Slovenska vojska. V Tankovski vikend bo umeščeno tudi srečanje lastnikov starodobnikov iz nekdanje tovarne Zastava.

Mednarodni festival alpskega cvetja v Bohinju

alpsko_cvetje_3s.jpg
ponedeljek, 20. maj 2019

Venček popolnih doživetij za vse ljubitelje narave.

Pravljična dežela pr' Fartku

pr fartku
petek, 17. maj 2019

To nedeljo 19. 5. 2019 Pr˙Fartku nad Mengšem v sklopu gostinskega lokala Pr`Fartku oz. Lokal na Gobavici, prirejajo v sodelovanju z gospodom pisateljem Ivanom Sivcem, Občino Mengeš in Turističnim društvom Mengeš celodnevno prireditev za otroke in družine.

Najlepša doživetja v »pristanišču rož«

portoroz.jpg
petek, 17. maj 2019

Konec meseca se obeta pestro dogajanje, ki vas bo zagotovo premamilo, da obiščete slovensko obalo in si privoščite obilico kulinaričnih poslastic tik ob morju. Odkrijte seznam najlepših doživetij v Portorožu & Piranu, za katera verjetno še niste slišali.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije