Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
odprta_kuhna_4.jpg

Ta petek že 150. Odprta kuhna v Ljubljani

Datum: torek, 19. marec, 2019

Odprta kuhna bo ta petek, 22. marca, ob 10. uri na Pogačarjevem trgu vstopila v pravljično sedmo sezono, za katero je organizacijska ekipa pripravila kup novosti. »Za nas bo tokratna otvoritev sezone še posebej praznična, saj bomo prav ta petek obeležili že 150. Odprto kuhno v Ljubljani in 200. Odprto kuhno nasploh,« je povedal Lior Kochavy, soustanovitelj Odprte kuhne.

Še več vrhunskih kuharskih mojstrov in trendov

Na Pogačarjevem trgu bo Odprta kuhna razveseljevala vsak sončni petek do konca oktobra, na njej pa bo svoje dobrote kuhalo okoli 50 ponudnikov iz vse Slovenije. »Število ponudnikov, s katerimi sodelujemo, je sicer večje. Trenutno imamo potrjeno sodelovanje s skoraj 70 različnimi ponudniki, do konca sezone pa bo ta številka še narasla,« je pojasnila Alma Kochavy, soustanoviteljica Odprte kuhne. Poudarila je, da so v ekipi še posebej ponosni, da jim zaupajo tudi najboljši slovenski kuharski mojstri. Med njimi so legendarni Janez Bratovž iz JB Restavracije, Luka Košir iz Gostišča Grič, markantni Jorg Zupan z Ateljejem, Danilo – gostilna & vinoteka Nine in Gašperja Čarmana, restavracija Evergreen, kjer kuha Mojmir Šiftar, ki ga je kulinarični vodnik Gault&Millau Slovenia izbral za mladega talenta 2019, ter Zdravko Robič, ki ustvarja v restavraciji prenovljenega stoletnega hotela Planinka v Ljubnem ob Savinji. Ponudba Odprte kuhne vsako leto prinese tudi nove trende, letos so to vsekakor takosi (El Patrón Tacos & Store), fermentirana hrana (Fermentstation) ter zdrava in lahka, a vseeno okusna hrana (Fejst™ juhe in TINK superfood café). Med novimi ponudniki bodo tudi EK Bistro, Pivnica Lajbah, pattiserie La Ganache, Pop's Place z gurmanskimi burgerji, Gostišče Barbara iz Idrije z žlikorfi ter ptujsko Gostišče Grabar.

Nekaj posebnega, nekaj svetovnega

Odprta kuhna je postala nepogrešljiv del ljubljanskega družabnega življenja ter turistična znamenitost, ki jo svetovni mediji uvrščajo na sezname nujnih postankov v Ljubljani in Sloveniji ter med najboljše kulinarične tržnice na svetu. “Hrana, ljudje, vzdušje, čudovita lokacija, druženje, vznemirjenje,... Odprta kuhna je 'joie de vivre', odprta je za vse in na njej vsak najde nekaj zase, nekaj, česar še nikoli ni poskusil. Tu lahko srečuješ stare znance in spoznavaš nove prijatelje, raziskuješ, se zabavaš. Vsi, ki delamo na Odprti kuhni, smo kot velikanska družina, ker vsi delamo s srcem. Tudi to se čuti,« je tisto, kar Odprto kuhno dela posebno, za konec opisal Lior Kochavy in dodal, da tudi letos nadaljujejo sodelovanje s Slovensko filantropijo, ki zbere neporabljene sestavine in pripravljene jedi ter jih razdeli pomoči potrebnim.

www.odprtakuhna.si

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

S prižigom lučk in dogajanjem za vso družino se v Sežani začenja veseli december

novletna jelka2
četrtek, 5. december 2019

Z otroško predstavo, prižigom praznične osvetlitve mesta in koncertom 6. decembra v Sežani začenjajo niz prireditev pod skupnim imenom Praznična Sežana 2019.

Prešerni december v Kranju

kranj_dec-5.jpg
torek, 3. december 2019

December je čas luči, miru, topline, drobnih pozornosti in lepih želja. Če smo iskreni, tudi čas, ko se nam vedno kam mudi in velikokrat pomislimo, kako hitro teče naš čas. Zato se za trenutek ustavite, zadihajte s polnimi pljuči in si vzemite čas zase in svoje najdražje, za ljubezen, pogovor, smeh in sprostitev. V Kranju ripravljajo v pester Prešerni december, ki bo zagotovo ogrel vaše pete in srce.

Prižig prazničnih lučk v Mariboru

Maribor december
torek, 26. november 2019

V petek, 29. 11. 2019, s pričetkom ob 17. uri vabljeni, da se skupaj odpravimo osvetliti in začarati mariborske ulice in trge.

Decembrske sladkosti se bodo v Portorožu pričele s čokolado

december_portoroz.jpg
torek, 26. november 2019

Pričetek decembrskih praznovanj bo v Portorožu v znamenju čokolade. Poleg tradicionalnih dogodkov bo letošnja novost kotalkališče v Monfortu, manjkal ne bo tudi priljubljeni Festival penin. Trije dobri možje se bodo letos v Portorož pripeljali z avtomobili starodobniki in celo z letalom.

Prihod Parkeljnov treh dežel

parkelj.jpg
ponedeljek, 25. november 2019

Toliko parkljnov z vseh vetrov še niste videli. Vse bolj popularna prireditev, ki so jo organizatorji poimenovali Prihod parkeljnov treh dežel/Ognjeni spektakel v Podkorenu, je na tem, da preraste v pravi festival.

Vinska pot v Rovih pod starim Kranjem

vinska_pot.jpg
sreda, 6. november 2019

Vinarji slovenskih vinorodnih področij in kulinarični izdelki vas pričakujeta v Rovih pod starim Kranjem! Do sedaj se je v Rovih pod starim Kranjem predstavilo že več kot 130 različnih vinarjev. Ponudbo odličnih vin bodo dopolnili siri, krušni izdelki in mesnine. Poskrbljeno bo tudi za animacijo in glasbeni program.

Ljubljanska vinska pot

ljubljanska_vinska_pot.jpg
torek, 5. november 2019

Slovenija je dežela dobrih vin, ki jih odlikujejo zlasti izrazito naravni okusi. Čeprav bližnja okolica Ljubljane ni vinorodna, mesto kot tradicionalno trgovsko središče, ki povezuje bližnje slovenske vinorodne pokrajine, nosi mednaroden naziv "mesto vina in trte."

33. mednarodno popotovanje po Levstikovi poti

levstikova_pot.JPG
ponedeljek, 4. november 2019

Start in registracija: 9. novembra med 6. in 9. uro v Litiji na Valvasorjevem trgu v starem mestnem jedru ali ob Kulturnem domu v Šmartnem pri Litiji (pribl. 1,5 km iz Litije). Registracija je obvezna!

Noč čarovnic v Kranju

Halloween
ponedeljek, 28. oktober 2019

Zadnje oktobrske dni lahko otroci in odrasli v Rovih pod starim Kranjem preizkusijo svoj pogum! Otrokom se bo med 25. in 30. oktobrom odprl pravljični svet, ki je viden samo njim.

Viva la pasta!

pasta - makaroni
sreda, 23. oktober 2019

Edinstven kulinarični doživljaj za vse ljubitelje druženja ob vrhunskih testeninah, začinjenih s strastjo kuharskih mojstrov.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije