Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
botanicni_vrt.jpeg

Trije namigi za doživljanje pomladne Ljubljane …

Datum: torek, 17. april, 2012

Turizem Ljubljana je zbral tri namige, ki vam lahko popestrijo pomladne dni.

Če se na potep odpravite skupaj z družino, bo zagotovo zanimiv sprehod po Krakovskem nasipu z otroško obarvano razstavo na prostem, ki ga lahko podaljšate še z obiskom Botaničnega vrta. Če se vam zahoče razgledov po beli Ljubljani in njenem zelenem objemu, se odpravite na Ljubljanski grad. 21. aprila pa sredi Ljubljane ne zgrešite povodnega moža, ki bo s svojo Urško odplesal v Ljubljanico.

Namig za družino: po Krakovskem nasipu z ogledom Bobrove galerije do Botaničnega vrta

Sprehodite se po Krakovskem nasipu, ki povezuje Breg in Trnovski pristan, in si oglejte galerijo na prostem. Tokratna razstava, ki bo na ogled do 4. maja, je poimenovana Bobrova galerija in prikazuje likovna dela učencev osnovnih šol in vrtcev. Raznovrstna dela in utrinki so nastali na likovnih delavnicah, ki so potekale vzporedno s 4. Ljubljanskim festivalom kulturno-umetnostne vzgoje Bobri 2012.

Ne pozabite, da je od tam naprej Špica, pa tudi do Botaničnega vrta ni več daleč. Zatorej povabilo velja! Ste vedeli, da Botanični vrt v Ljubljani deluje že od leta 1810 in je naša najstarejša kulturna, znanstvena in izobraževalna ustanova z nepretrganim delovanjem? V njem je več kakor 4.500 vrst, podvrst in oblik, od katerih je več kot tretjina domačih, ostalo pa so rastline iz različnih predelov Evrope in drugih kontinentov. Odkrijte, kakšnih barv je v aprilu. Tisti, ki vanj redno zahajajo, pravijo, da je njegov največji čar prav njegovo nenehno spreminjanje … V njem se redno odvijajo tudi privlačne delavnice. Preverite program.

Namig v dvoje ali pa za družino: na Ljubljanski grad po razglede in nova doživetja

Izlet na Ljubljanski grad lahko prijetno preseneti marsikoga, ki se na grad ni odpravil že nekaj časa, pa tudi Ljubljančane, ki ga v vsakdanjem hitenju po opravkih po mestu lahko hitro spregledajo. Tja se lahko odpravimo peš, z vzpenjačo ali z novim turističnim vlakcem, ki pripelje v Ljubljano že naslednji konec tedna. Tam so imeniten muzej slovenske zgodovine, ki je res vreden ogleda, prebujeno grajsko dvorišče s kavarno in pa v pomladno zeleno barvo odeta narava, sredi prestolnice, ki ji ni para. Morda je to ideja tudi za nedeljsko kosilo? Gostilnica na gradu je znana po odlični ponudbi in primernih cenah.

Za vse, ki ste »Za lepšo Ljubljano«: na zaključno prireditev spomladanske akcije čiščenja Ljubljane, ko bo povodni mož odplesal s svojo Urško

V soboto, 21. aprila 2012, bo kot zaključna prireditev spomladanske akcije čiščenja Ljubljane »Za lepšo Ljubljano« potekala akcija čiščenja Ljubljanice, ki je ob ekološkem poslanstvu postala priljubljena turistična prireditev. V akciji bodo sodelovali potapljači, člani društva za podvodne aktivnosti Vivera in člani drugih potapljaških društev Slovenske potapljaške zveze ter člani drugih društev: okoljevarstveniki, ribiči, gasilci, reševalci, čolnarji. Skupaj bodo čistili dno Ljubljanice med Špico in Zmajskim mostom. Nesnaga, dvignjena iz vode, bo na ogled in v opomin mimoidočim na Čevljarskem mostu od 10. ure dalje.

Na Čevljarskem mostu bo Turizem Ljubljana od 10. ure mimoidočim podaril 1.500 lončnic z mačehami, ki imajo poleg lepše podobe mesta tudi močno simbolno vrednost. Med 11. in 13. uro se bo na Čevljarskem mostu ter na Hribarjevem in Cankarjevem nabrežju odvijala kulturno-zabavna prireditev, ko bo povodni mož med sprehajalkami in sprehajalci v meščanskih opravah iskal svojo Urško. Ko jo bo našel, bo z njo zaplesal v Ljubljanico (pri vstopno-izstopnem mestu Ribji trg) …

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Pustovanje na Viru pri Domžalah

Pustovanje Vir
sreda, 19. februar 2020

Tudi letos bo v Pustni deželi Vir veljalo pravilo, da kdor ni za pusta, naj se odseli vse do avgusta.

Tartinijev karneval v Piranu

piran_tartini.jpg
sreda, 19. februar 2020

Tartini in njegova glasba bosta letos zaznamovala tudi pustne dogodke. Tartinijev karneval bo ponudil bogat otroški program, glasbeni nastop v baročno beneškem slogu, revijo beneških mask, sladke pustne dobrote in atraktiven svetlobni show. Poskrbljeno bo tudi za brezplačen avtobusni prevoz.

Veliki pustni karneval v Cerknici

cerknica.jpg
ponedeljek, 17. februar 2020

Cerkniški pustni karneval slovi po svojih velikih figurah, ki so delo akademskih umetnikov in temeljijo na biološkem in mitološkem bogastvu Notranjske.

Ledena trofeja na jezeru Jasna 2020

ledena trofeja
torek, 11. februar 2020

DOGODEK JE ODPOVEDAN! Na pravljičnem jezeru Jasna v Kranjski Gori se obeta prava hokejska senzacija. 15. februarja se bo na ledenem jezeru trlo ljubiteljskih in klubskih hokejistov, ki se bodo borili za en cilj – osvojitev LEDENE TROFEJE. Rdeča nit dogodka je hokej na prostem, ki vsem udeležencem nudi edinstveno in pristno doživetje športa ter narave. Dobrodošli so vsi polnoletni rekreativni igralci. Poleg hokejskega tekmovanja bo tudi zelo pester spremljevalni program za družine.

Na Ptuju pripravljajo vseslovensko seniorsko pustovanje

kurent_ptuj.JPG
petek, 7. februar 2020

Tudi letos bo Zadruga Mozaik Generacij organizirala Seniorsko pustovanje 2020, ki bo potekalo v okviru 60. Kurentovanja v Karnevalski dvorani na Ptuju v četrtek 20. februarja od 10. do 18. ure. Poskrbljeno bo za pester glasbeni program, ter okusno pustno pojedino. Najbolj izvirne, še posebej lastnoročno izdelane, skupinske in posamične maske bodo bogato nagrajene. Pustovanja se bo udeležila tudi Aleksandra Pivec, ki je ambasadorka Seniorskega pustovanja 2020.

Prešernov smenj

presernov_smenj.jpg
četrtek, 6. februar 2020

Prešernov smenj, ki odene Kranj v podobo 19. stoletja in obudi spomin na našega največjega pesnika dr. Franceta Prešerna, je ena najbolj prepoznavnih slovenskih prireditev ob kulturnem prazniku, 8. februarja.

23. Tradicionalni pohod in turni smuk na Galetovec

Galetovec_pohod
sreda, 29. januar 2020

02.02.2020  /  08:30h  /  Zborno mesto: Dom krajanov Bohinjska Bela

Gradovi Kralja Matjaža

gradovi_kralja_matjaza.jpg
ponedeljek, 20. januar 2020

Že osemindvajsetič zapovrstjo, bodo ponovno zadnji vikend v januarju (24. 01. 2020 - 26. 01. 2020) na novi lokaciji, Matevžavi travniki pod stadionom v centru Črni na Koroškem pripravili že 28. zimsko pravljico imenovano Gradovi kralja Matjaža, kjer so od leta 1993 zgradili že 1331 snežnih gradov in skulptur. Z veseljem vam sporočajo, da so pred prijave že odprte, torej lahko s klikom na prijavni obrazec na spletni strani Občine Črna na Koroškem svojo ekipo že prijavite.

Jabitour v Svečini že prihodnjo pomlad

Košara jabolk
torek, 31. december 2019

V Svečini bo prihodnje leto, natančneje prvi vikend marca, zaživela Svečinska jabolčna in sadna pot - Jabitour. Izdali so ilustrirani turistični zemljevid, kmalu pa bodo po trasi postavljene vse informativne table.

Legenda o potopljenem zvonu

Bled_zvon3.jpg
torek, 24. december 2019

Tudi letos bo Legenda o potopljenem zvonu na božični dan, 25. decembra, ob 17. uri zaživela v Grajskem kopališču. Pri uprizoritvi bodo sodelovali Društvo za podvodne dejavnosti Bled, žonglerska skupina Čupakabra, pletnarji, društvo BPS in sopranistka Janja Hvala. Vstop prost.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije