Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
botanicni_vrt.jpeg

Trije namigi za doživljanje pomladne Ljubljane …

Datum: torek, 17. april, 2012

Turizem Ljubljana je zbral tri namige, ki vam lahko popestrijo pomladne dni.

Če se na potep odpravite skupaj z družino, bo zagotovo zanimiv sprehod po Krakovskem nasipu z otroško obarvano razstavo na prostem, ki ga lahko podaljšate še z obiskom Botaničnega vrta. Če se vam zahoče razgledov po beli Ljubljani in njenem zelenem objemu, se odpravite na Ljubljanski grad. 21. aprila pa sredi Ljubljane ne zgrešite povodnega moža, ki bo s svojo Urško odplesal v Ljubljanico.

Namig za družino: po Krakovskem nasipu z ogledom Bobrove galerije do Botaničnega vrta

Sprehodite se po Krakovskem nasipu, ki povezuje Breg in Trnovski pristan, in si oglejte galerijo na prostem. Tokratna razstava, ki bo na ogled do 4. maja, je poimenovana Bobrova galerija in prikazuje likovna dela učencev osnovnih šol in vrtcev. Raznovrstna dela in utrinki so nastali na likovnih delavnicah, ki so potekale vzporedno s 4. Ljubljanskim festivalom kulturno-umetnostne vzgoje Bobri 2012.

Ne pozabite, da je od tam naprej Špica, pa tudi do Botaničnega vrta ni več daleč. Zatorej povabilo velja! Ste vedeli, da Botanični vrt v Ljubljani deluje že od leta 1810 in je naša najstarejša kulturna, znanstvena in izobraževalna ustanova z nepretrganim delovanjem? V njem je več kakor 4.500 vrst, podvrst in oblik, od katerih je več kot tretjina domačih, ostalo pa so rastline iz različnih predelov Evrope in drugih kontinentov. Odkrijte, kakšnih barv je v aprilu. Tisti, ki vanj redno zahajajo, pravijo, da je njegov največji čar prav njegovo nenehno spreminjanje … V njem se redno odvijajo tudi privlačne delavnice. Preverite program.

Namig v dvoje ali pa za družino: na Ljubljanski grad po razglede in nova doživetja

Izlet na Ljubljanski grad lahko prijetno preseneti marsikoga, ki se na grad ni odpravil že nekaj časa, pa tudi Ljubljančane, ki ga v vsakdanjem hitenju po opravkih po mestu lahko hitro spregledajo. Tja se lahko odpravimo peš, z vzpenjačo ali z novim turističnim vlakcem, ki pripelje v Ljubljano že naslednji konec tedna. Tam so imeniten muzej slovenske zgodovine, ki je res vreden ogleda, prebujeno grajsko dvorišče s kavarno in pa v pomladno zeleno barvo odeta narava, sredi prestolnice, ki ji ni para. Morda je to ideja tudi za nedeljsko kosilo? Gostilnica na gradu je znana po odlični ponudbi in primernih cenah.

Za vse, ki ste »Za lepšo Ljubljano«: na zaključno prireditev spomladanske akcije čiščenja Ljubljane, ko bo povodni mož odplesal s svojo Urško

V soboto, 21. aprila 2012, bo kot zaključna prireditev spomladanske akcije čiščenja Ljubljane »Za lepšo Ljubljano« potekala akcija čiščenja Ljubljanice, ki je ob ekološkem poslanstvu postala priljubljena turistična prireditev. V akciji bodo sodelovali potapljači, člani društva za podvodne aktivnosti Vivera in člani drugih potapljaških društev Slovenske potapljaške zveze ter člani drugih društev: okoljevarstveniki, ribiči, gasilci, reševalci, čolnarji. Skupaj bodo čistili dno Ljubljanice med Špico in Zmajskim mostom. Nesnaga, dvignjena iz vode, bo na ogled in v opomin mimoidočim na Čevljarskem mostu od 10. ure dalje.

Na Čevljarskem mostu bo Turizem Ljubljana od 10. ure mimoidočim podaril 1.500 lončnic z mačehami, ki imajo poleg lepše podobe mesta tudi močno simbolno vrednost. Med 11. in 13. uro se bo na Čevljarskem mostu ter na Hribarjevem in Cankarjevem nabrežju odvijala kulturno-zabavna prireditev, ko bo povodni mož med sprehajalkami in sprehajalci v meščanskih opravah iskal svojo Urško. Ko jo bo našel, bo z njo zaplesal v Ljubljanico (pri vstopno-izstopnem mestu Ribji trg) …

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Festival pohodništva Dolina Soče

Soča
četrtek, 19. september 2019

V septembru in oktobru (20.9.-6.10.), najlepših mesecih za pohode, je v Dolini Soče vsako leto organiziran Festival pohodništva. Lepote narave in spomenike preteklosti lahko odkrivate pod vodstvom izkušenih vodnikov.

Rokov tek

tek11.jpg
sreda, 18. september 2019

Po devetih letih se 21. septembra v Šmarje pri Jelšah vrača veliki mednarodni športno-rekreativni dogodek - Rokov tek. Pri organizaciji maratona sodeluje pet občin, tri Obsotelja in Kozjanskega ter dve s Hrvaške, s čimer nosi tek tudi simbolni pomen povezovanja obeh držav.

Ljubljana Coffee Festival 2019

kava
torek, 17. september 2019

Domači in tuji ponudniki bodo predstavljali svoje znamke kave na pokušinah. Festival bo spremljala tudi ponudba ulične hrane, craft piva in koktejlov.

11. Sladka Istra

sladkaistra_040.jpg
torek, 17. september 2019

Mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra je največja tovrstna prireditev v Sloveniji. Sladka Istra je vsakič znova odlična priložnost za spoznavanje istrske kulinarike in priložnost za okušanje tradicionalnih slovenskih sladic in drugih novodobnih sladkih mojstrovin, katerih avtorji so vrhunski domači in tuji slaščičarski umetniki.

14. Otroški bazar

bazar3.jpg
torek, 10. september 2019

Tudi v letošnjem letu na Otrošem bazarju ne bo manjkalo otroških delavnic, pisanih plesnih in pevskih nastopov, pisanih maskot, tematskih delavnic, športnih delavnic na zunanji ploščadi, in predstavitve na razstavnih prostorih! Vabljeni na Gospodarsko razstavišče v ljubljani, 14. in 15. septemv+bra 2019.

23. Bollé - Originalni tek okrog jezera in Oj' Kulinarika Fest

bled_otok.jpg
torek, 10. september 2019

Veslaški center Bled, Mala Zaka, 15. 9. 2019, 10:00

30. Pikin festival

pika
ponedeljek, 9. september 2019

Največji družinski festival v Sloveniji v sedmih dneh obišče več kot 100.000 obiskovalcev. Festival z veličastno, 30-letno tradicijo je nepozabno doživetje za vsakega obiskovalca.

Spremeni tok zgodovine na Starem gradu Celje

Celje VR
četrtek, 5. september 2019

VR doživetje "Spremeni tok zgodovine" je turistični produkt, ki ga sedaj lahko doživite na Starem gradu v Celju. Produkt je prejemnik srebrnega priznanja Regionalne gospodarske zbornice Celje za inovativnost 2019, ideja pa je bila že v letu 2017 nagrajena s strani Slovenske turistične organizacije.

Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine

 Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine
sreda, 4. september 2019

Dnevi narodnih noš na tak način poudarjajo pomen oblačilne dediščine ter opozarjajo na spoštovanje narodnih noš kot kulturne vrednote. Odlikuje jih dolgoletna tradicija, saj uspešno potekajo že od leta 1966. Mednarodna zveza folklornih festivalov jim je zaradi kakovostne vsebine podelila status mednarodno priznanega festivala.

Otroci bodo ponovno tekli za otroke

btc_ms_otroci.jpg
torek, 3. september 2019

Srčnost, dobrodelnost in medsebojno sodelovanje so vrednote, ki vodijo v lepši jutri in jih zato velja razvijati že pri najmlajših. V to verjame tudi podjetje Skaza, ki bo 7. septembra na velenjskem stadionu priredilo že četrti dobrodelni tek Otrok otroku. Na tradicionalnem dogodku, ki letos poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, otroci iz vse Slovenije s tekom pomagajo svojim vrstnikom v stiski. Z zbranimi sredstvi bodo tokrat mladi tekači polepšali življenje najmlajšim, ki se soočajo z avtizmom.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije