Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
ribic-29.05.2010-013-640x480.jpg

Turistična novost ob kočevskem jezeru

Datum: petek, 4. februar, 2011
Večina ljubiteljev izletništva in odkrivanja slovenskih lepot pozna znamenito kočevsko jezero, ki v različnih mesecih nudi prave športne užitke, od jadranja, ribolova, potapljanja, plavanja, pa do drsanja ob primernih temperaturah. V zadnjem letu je ponudba jezera obogatena s prijetno brunarico, ki preseneča tako s svojo ponudbo vrhunskih vin, kot organizacijo različnih dogodkov.

Ribič bar stoji v mirnem in prijetnem okolju ob Kočevskem jezeru. Zgrajen je v lesenem  rustikalnem slogu, kjer se boste lahko udobno namestili na veliko teraso s pogledom na jezero in poleti osvežili s hladno pijačo ter cocktaili ali pa preizkušali vrhunska vina. Posladkate se lahko z okusno Ribič kavo in sladoledi ali pa se enostavno odpočijete od športnih aktivnosti, ki jih v Kočevju in okolici ni malo. Predvsem so popularne pohodniške ture. Najenostavnejša je seveda kar pot okoli Kočevskega jezera (3 km), pozimi se lahko na jezeru drsate, poleti plavate v čisti vodi ali ujamete kakšno ribo. Ljubitelji ribolova velikokrat ob jezeru preživijo tudi po nekaj dni. Od letošnjega leta dalje se lahko na jezeru v okviru Jadralnega kluba Kočevje preizkusite v jadranju z malimi jadrnicami.

Najbolj priljubljeni bližnji pešpoti z izhodiščem iz centra Kočevja sta Mestni vrh in Grajska pot Friderikstein. Lahko se tudi odločite za malo daljše in zanimive pohodniške ture, kot so Roška pešpot (60 km) in njene etape; Rdeč kamen, Stara žaga, ki je tudi izhodišče na vrh Kočevskega roga, Prelesnikova koliševka, ki je nastala s podorom stropa nad podzemno jamo in še bi lahko naštevali.  

V kolikor vam hoja ni tako pri srcu, se lahko na odkrivanje kočevskih in okoliških lepot podate s kolesom.

Kočevje z okolico skriva mnogo zanimivih in z naravo povezanih zgodb, ki komaj čakajo, da jih odkrijete.

Več o turizmu, športu in kulturi v občini Kočevje

 

najdi_logo_125.jpg

Kako do Kočevja? Zemljevid

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Vabljeni v ZOO Ljubljana

mini_zoo_land10.JPG
četrtek, 11. marec 2021

ZOO Ljubljana je ponovno odprt vsak dan med 9:00 in 17:00. 

Informacije o Ljubljani in okolici na voljo tudi, ko je TIC zaprt

ljubljana_april.jpeg
sreda, 10. februar 2021

Turizem Ljubljana ostaja servis za meščane in obiskovalce tudi v času epidemije, ko so morali zapreti turistično-informacijski center.

NMS ponovno odprt!

nms1.jpg
ponedeljek, 25. januar 2021

V soboto, 23. januarja 2021, se je Narodni muzej Slovenije ponovno odprl za obiskovalce. Vsaj do 29. januarja 2021 sta odprta Narodni muzej Slovenije in Narodni muzej Slovenije – Metelkova.

Zlatorogova pot - nova tematska pot ob Blejskem jezeru

bled_otok.jpg
četrtek, 5. november 2020

Nova tematska pot, namenjena predvsem otrokom in družinam, na šestih postajah na poti okoli Blejskega jezera predstavlja kulturne in naravne znamenitosti Bleda ter izpostavlja pomen varovanja okolja za prihodnost.

Nova učna pot Drvošec ob Cerkniškem jezeru

Cerknica zaklad
petek, 30. oktober 2020

Tematska pot Drvošec, ki poteka večinoma po gozdnem grebenu ob Cerkniškem jezeru v Notranjskem regijskem parku, obiskovalcem ponuja razglede na presihajoče jezero, coprniško Slivnico in širšo okolico.

Novo doživetje: Lov na zaklad na gradu Podsreda

podsreda.jpg
sreda, 28. oktober 2020

Poleg ogleda srednjeveškega gradu, ki na ogled postavlja številne zanimive razstave in zgodovinske prostore, je od sedaj na gradu Podsreda mogoče tudi sodelovanje v zabavni grajski pustolovščini – Lov na zaklad na gradu Podsreda.

TZ Izola vzpodbuja razvoj enogastronomske ponudbe destinacije

izola_soncno_nabrezje.jpg
četrtek, 22. oktober 2020

Turistično združenje Izola za turistično gospodarstvo v mesecu oktobru pripravja prvo kulinarično akademijo ter izvaja zanimiva predavanja strokovnjakov s področja eno-gastronomije in predavanja iz različnih razvojnih področij.

Nov turistični produkt: Preživetje v naravi na Krvavcu

Krvavec pohod
četrtek, 22. oktober 2020

RTC Krvavec je oblikoval nov program ''Preživetje v naravi na Krvavcu'', ki nudi zabavno aktivnost in doživetje primerno za družine in poslovne skupine.

Praznovanje izolske legende

izola_mandrac.jpg
sreda, 21. oktober 2020

V nedeljo, 25. oktobra 2020, vabljeni v Izolo na prireditev “Praznovanje izolske legende” na plaži Hotela Delfin.

Tematsko obarvana jesensko-zimska ponudba Ljubljane

Ljubljana
petek, 16. oktober 2020

Turizem Ljubljana je pripravil osem bogatih in tematsko obarvanih paketov ter enodnevna doživetja, ki obiskovalcem omogočajo doživetje Ljubljane v jesenskih mesecih in prazničnem decembru.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije