Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
ribic-29.05.2010-013-640x480.jpg

Turistična novost ob kočevskem jezeru

Datum: petek, 4. februar, 2011
Večina ljubiteljev izletništva in odkrivanja slovenskih lepot pozna znamenito kočevsko jezero, ki v različnih mesecih nudi prave športne užitke, od jadranja, ribolova, potapljanja, plavanja, pa do drsanja ob primernih temperaturah. V zadnjem letu je ponudba jezera obogatena s prijetno brunarico, ki preseneča tako s svojo ponudbo vrhunskih vin, kot organizacijo različnih dogodkov.

Ribič bar stoji v mirnem in prijetnem okolju ob Kočevskem jezeru. Zgrajen je v lesenem  rustikalnem slogu, kjer se boste lahko udobno namestili na veliko teraso s pogledom na jezero in poleti osvežili s hladno pijačo ter cocktaili ali pa preizkušali vrhunska vina. Posladkate se lahko z okusno Ribič kavo in sladoledi ali pa se enostavno odpočijete od športnih aktivnosti, ki jih v Kočevju in okolici ni malo. Predvsem so popularne pohodniške ture. Najenostavnejša je seveda kar pot okoli Kočevskega jezera (3 km), pozimi se lahko na jezeru drsate, poleti plavate v čisti vodi ali ujamete kakšno ribo. Ljubitelji ribolova velikokrat ob jezeru preživijo tudi po nekaj dni. Od letošnjega leta dalje se lahko na jezeru v okviru Jadralnega kluba Kočevje preizkusite v jadranju z malimi jadrnicami.

Najbolj priljubljeni bližnji pešpoti z izhodiščem iz centra Kočevja sta Mestni vrh in Grajska pot Friderikstein. Lahko se tudi odločite za malo daljše in zanimive pohodniške ture, kot so Roška pešpot (60 km) in njene etape; Rdeč kamen, Stara žaga, ki je tudi izhodišče na vrh Kočevskega roga, Prelesnikova koliševka, ki je nastala s podorom stropa nad podzemno jamo in še bi lahko naštevali.  

V kolikor vam hoja ni tako pri srcu, se lahko na odkrivanje kočevskih in okoliških lepot podate s kolesom.

Kočevje z okolico skriva mnogo zanimivih in z naravo povezanih zgodb, ki komaj čakajo, da jih odkrijete.

Več o turizmu, športu in kulturi v občini Kočevje

 

najdi_logo_125.jpg

Kako do Kočevja? Zemljevid

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Festival Borštnikovo srečanje

orientalski_ples.jpg
ponedeljek, 14. oktober 2019

Festival Borštnikovo srečanje je osrednji slovenski gledališki festival, ki že več kot pol stoletja bogati slovenski gledališki in kulturni prostor. V letošnjem letu poteka med 14. in 27. oktobrom, ko si lahko najrazličnejše uprizoritve, predstave, performanse in druge dogodke ogledate na različnih lokacijah. V zadnjih letih organizatorji namreč oživljajo pozabljene zgradbe, dvorišča pa spreminjajo v odre in tako ustvarjajo urbani mestni vrvež.

Festival lesa v Kočevju 2019

les
četrtek, 10. oktober 2019

Večdnevno pestro dogajanje z različnimi dogodki, ki povzdigujejo bogato dediščino kočevskih gozdov in ponujajo možnost za razmislek o novih priložnostih. S festivalom želimo povečati zanimanje mladih za lesarske poklice, opomniti lokalno prebivalstvo na vrednost lesa kot naravne dobrine, se povezati s podjetniki in povečati pozitivno miselnost v mestu.

Mesec kraške kuhinje

prsut_Anze_Malovrh_STA.jpg
sreda, 25. september 2019

Kras je poseben in prav tako posebna je tudi njegova kuhinja. Jeseni, še preden ruj rdeče obarva kraško pokrajino, tradicionalni Mesec kraške kuhinje povabi k okušanju izvrstnih lokalnih dobrot.

11. Sladka Istra

sladkaistra_040.jpg
ponedeljek, 23. september 2019

Mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra je največja tovrstna prireditev v Sloveniji. Sladka Istra je vsakič znova odlična priložnost za spoznavanje istrske kulinarike in priložnost za okušanje tradicionalnih slovenskih sladic in drugih novodobnih sladkih mojstrovin, katerih avtorji so vrhunski domači in tuji slaščičarski umetniki.

Festival pohodništva Dolina Soče

Soča
četrtek, 19. september 2019

V septembru in oktobru (20.9.-6.10.), najlepših mesecih za pohode, je v Dolini Soče vsako leto organiziran Festival pohodništva. Lepote narave in spomenike preteklosti lahko odkrivate pod vodstvom izkušenih vodnikov.

Rokov tek

tek11.jpg
sreda, 18. september 2019

Po devetih letih se 21. septembra v Šmarje pri Jelšah vrača veliki mednarodni športno-rekreativni dogodek - Rokov tek. Pri organizaciji maratona sodeluje pet občin, tri Obsotelja in Kozjanskega ter dve s Hrvaške, s čimer nosi tek tudi simbolni pomen povezovanja obeh držav.

Ljubljana Coffee Festival 2019

kava
torek, 17. september 2019

Domači in tuji ponudniki bodo predstavljali svoje znamke kave na pokušinah. Festival bo spremljala tudi ponudba ulične hrane, craft piva in koktejlov.

14. Otroški bazar

bazar3.jpg
torek, 10. september 2019

Tudi v letošnjem letu na Otrošem bazarju ne bo manjkalo otroških delavnic, pisanih plesnih in pevskih nastopov, pisanih maskot, tematskih delavnic, športnih delavnic na zunanji ploščadi, in predstavitve na razstavnih prostorih! Vabljeni na Gospodarsko razstavišče v ljubljani, 14. in 15. septemv+bra 2019.

23. Bollé - Originalni tek okrog jezera in Oj' Kulinarika Fest

bled_otok.jpg
torek, 10. september 2019

Veslaški center Bled, Mala Zaka, 15. 9. 2019, 10:00

30. Pikin festival

pika
ponedeljek, 9. september 2019

Največji družinski festival v Sloveniji v sedmih dneh obišče več kot 100.000 obiskovalcev. Festival z veličastno, 30-letno tradicijo je nepozabno doživetje za vsakega obiskovalca.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije