O nas | Kontakti | Promocijske aktivnosti | Reference | Koristne povezave | Kje in kdaj nas lahko poslušate? | Varovanje podatkov
Turistično združenje Izola za turistično gospodarstvo v mesecu oktobru pripravja prvo kulinarično akademijo ter izvaja zanimiva predavanja strokovnjakov s področja eno-gastronomije in predavanja iz različnih razvojnih področij.
Na Turističnem združenju Izola (TZI) so izkoristili pridobljena sredstva iz projekta Izola – digitalni otok in za turistično gospodarstvo pripravili zanimiva predavanja strokovnjakov s področja eno-gastronomije in predavanja iz različnih razvojnih področij. Skozi sedem izobraževalnih delavnic, ki potekajo v mesecu oktobru, skrbijo za izboljšanje kompetenc zaposlenih na področju gostinstva in turizma. Z izvedbo zasledujejo cilje dviga turistične in gostinske ponudbe v Izoli, krepijo pomen uporabe lokalnih sestavin v lokalni kulinariki, izboljšujejo nivo komunikacije z gosti ipd.
Prvo srečanje sklopa razvojnih delavnic je bilo namenjeno predstavitvi projekta Izola – digitalni otok, katerega sta predstavila direktor TZI Dean Kocjančič in Tjaša Likar. Sledil je del o trajnostnem razvoju in zelenih usmeritvah, ki so tudi pomemben del izolske turistične strategije, katerega je prevzela Astrid Prašnikar, osnutek nove strategije razvoja izolskega turizma pa je predstavil mag. Dimitrij Piciga. O digitalnih trendih in pomenu digitalnega marketinga bosta udeležene seznanjala Luca Stančič Kodarin in Miloš Suša, razvojna srečanja pa bo s tematiko timskega dela in reševanja konfliktov zaključil mag. Peter Kunc.
O sodobnih trendih v gastronomiji sta na prvem predavanju govorila Sašo Dravinec in prof. Aleš Gačnik, vsebino druge delavnice na temo kulture mize sta zasnovala Tomaž Kavčič in Ivan Peršolja. O pomenu uporabe lokalnih sestavin bosta na tretji ponedeljek v mesecu govorila Uroš Štefelin in Patricija Pirnat, kot primer dobre prakse pa bo navzoče nagovoril Ivica Evačić – Ivek, vodja hotela in restavracije Marina. Zadnji oktobrski ponedeljek se bo na temo oljčnega olja in vina v gastronomiji zaključil s predavanjem dr. Milene Bučar Miklavčič in Ivana Peršolje, kot predstavnik dobre prakse pa bo tokrat spregovoril mladi vinogradnik in vinar Matej Zaro, Zaro wines 1348.
Več informacij in program delavnic je na voljo na povezavi.
Vir: TZ Izola
Turizem Ljubljana ostaja servis za meščane in obiskovalce tudi v času epidemije, ko so morali zapreti turistično-informacijski center.
Nova tematska pot, namenjena predvsem otrokom in družinam, na šestih postajah na poti okoli Blejskega jezera predstavlja kulturne in naravne znamenitosti Bleda ter izpostavlja pomen varovanja okolja za prihodnost.
Tematska pot Drvošec, ki poteka večinoma po gozdnem grebenu ob Cerkniškem jezeru v Notranjskem regijskem parku, obiskovalcem ponuja razglede na presihajoče jezero, coprniško Slivnico in širšo okolico.
Poleg ogleda srednjeveškega gradu, ki na ogled postavlja številne zanimive razstave in zgodovinske prostore, je od sedaj na gradu Podsreda mogoče tudi sodelovanje v zabavni grajski pustolovščini – Lov na zaklad na gradu Podsreda.
Turistično združenje Izola za turistično gospodarstvo v mesecu oktobru pripravja prvo kulinarično akademijo ter izvaja zanimiva predavanja strokovnjakov s področja eno-gastronomije in predavanja iz različnih razvojnih področij.
RTC Krvavec je oblikoval nov program ''Preživetje v naravi na Krvavcu'', ki nudi zabavno aktivnost in doživetje primerno za družine in poslovne skupine.
V nedeljo, 25. oktobra 2020, vabljeni v Izolo na prireditev “Praznovanje izolske legende” na plaži Hotela Delfin.
Turizem Ljubljana je pripravil osem bogatih in tematsko obarvanih paketov ter enodnevna doživetja, ki obiskovalcem omogočajo doživetje Ljubljane v jesenskih mesecih in prazničnem decembru.
Oktober je v Celju v znamenju brezplačnih vodenj z lokalnimi turističnimi vodniki, ki so pripravili štiri različna vodenja in z njimi že začeli. Vabljeni na jesenske sprehode po mestu grofov ter raziskovanje mogočnega Starega gradu Celje ali pa na kolesarsko druženje od Celja do Vojnika in Žalca.
Vabimo vas, da se pridružite delavnici v RIC Novo mesto, ki vas bo popeljala na pot boljšega počutja, sproščanja blokad in krepitev energije in imunskega sistema, kar je še posebno pomembno za ohranjanje zdravja in pozitivne življenjske naravnanosti.
© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije