Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
tabla_zrece.jpg

Urejene pohodne in kolesarske poti v občini Zreče in okolici

Datum: sreda, 28. maj, 2014

V sklopu projekta »Zaljubljeni v naravo – z vetrom v laseh po pohorskih poteh« so uredili 7 tematsko-pohodnih in 6 kolesarskih poti oz. povezav v občini Zreče in bližnji okolici.

Cilj projekta, ki se je zaključil z mesecem marcem, je bilo izboljšanje že obstoječih pohodnih in kolesarskih poti ter njihova enotna ureditev, obenem pa so želeli s postavitvijo tematsko-izobraževalnih tabel doprinesti tudi k izobraževalni vsebini ob poteh ter tako predstaviti naravno in kulturno dediščino občine Zreče in območja destinacije Rogla-Pohorje. V projektu je bilo izdelanih 150 smernih tabel na pohodnih poteh in kolesarskih povezavah, ter 11 tematsko-izobraževalnih oziroma informativnih tabel. Poti so različne težavnosti in so tako primerne za različne ciljne skupine. Na 10-ih tematsko-izobraževalnih tablah, ki se nahajajo ob poteh, je predstavljena naravna in kulturna dediščina območja v slovenskem in angleškem jezik. Na osrednji informacijski tabli, ki se nahaja na izhodišču poti v centru Zreč, je pohodnikom in kolesarjem ter ostalim obiskovalcem na voljo zemljevid z vsemi vrisanimi potmi in znamenitostmi ter turistično ponudbo.

V sklopu projekta sta bila izdelana tudi žepna zemljevida pohodnih in kolesarskih poti v slovenskem in angleškem jeziku, ki sta domačinom ter dnevnim obiskovalcem in turistom na voljo v TIC-u Zreče, pri turističnih ponudnikih v destinaciji Rogla-Pohorje ter na ostalih informacijskih točkah v bližnji okolici.

Z označenimi potmi in bogato turistično ponudbo ter odlično kulinariko, je Zreško Pohorje in celotno območje turistične destinacije Rogla-Pohorje vedno bolj prijazno pohodnikom in kolesarjem ter vsem tistim, ki želijo aktivno preživljati prosti čas. S turističnimi programi želi LTO Rogla-Zreče, GIZ privabiti čim več obiskovalcev in jim območje približati kot aktivno destinacijo, ki je zanimiva za obisk v vseh letnih časih.

Več informacij: www.destinacija-rogla.si

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Noč čarovnic v Kranju

Halloween
torek, 22. oktober 2019

Zadnje oktobrske dni lahko otroci in odrasli v Rovih pod starim Kranjem preizkusijo svoj pogum! Otrokom se bo med 25. in 30. oktobrom odprl pravljični svet, ki je viden samo njim.

Festival Borštnikovo srečanje

orientalski_ples.jpg
ponedeljek, 14. oktober 2019

Festival Borštnikovo srečanje je osrednji slovenski gledališki festival, ki že več kot pol stoletja bogati slovenski gledališki in kulturni prostor. V letošnjem letu poteka med 14. in 27. oktobrom, ko si lahko najrazličnejše uprizoritve, predstave, performanse in druge dogodke ogledate na različnih lokacijah. V zadnjih letih organizatorji namreč oživljajo pozabljene zgradbe, dvorišča pa spreminjajo v odre in tako ustvarjajo urbani mestni vrvež.

Festival lesa v Kočevju 2019

les
četrtek, 10. oktober 2019

Večdnevno pestro dogajanje z različnimi dogodki, ki povzdigujejo bogato dediščino kočevskih gozdov in ponujajo možnost za razmislek o novih priložnostih. S festivalom želimo povečati zanimanje mladih za lesarske poklice, opomniti lokalno prebivalstvo na vrednost lesa kot naravne dobrine, se povezati s podjetniki in povečati pozitivno miselnost v mestu.

Mesec kraške kuhinje

prsut_Anze_Malovrh_STA.jpg
sreda, 25. september 2019

Kras je poseben in prav tako posebna je tudi njegova kuhinja. Jeseni, še preden ruj rdeče obarva kraško pokrajino, tradicionalni Mesec kraške kuhinje povabi k okušanju izvrstnih lokalnih dobrot.

11. Sladka Istra

sladkaistra_040.jpg
ponedeljek, 23. september 2019

Mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra je največja tovrstna prireditev v Sloveniji. Sladka Istra je vsakič znova odlična priložnost za spoznavanje istrske kulinarike in priložnost za okušanje tradicionalnih slovenskih sladic in drugih novodobnih sladkih mojstrovin, katerih avtorji so vrhunski domači in tuji slaščičarski umetniki.

Festival pohodništva Dolina Soče

Soča
četrtek, 19. september 2019

V septembru in oktobru (20.9.-6.10.), najlepših mesecih za pohode, je v Dolini Soče vsako leto organiziran Festival pohodništva. Lepote narave in spomenike preteklosti lahko odkrivate pod vodstvom izkušenih vodnikov.

Rokov tek

tek11.jpg
sreda, 18. september 2019

Po devetih letih se 21. septembra v Šmarje pri Jelšah vrača veliki mednarodni športno-rekreativni dogodek - Rokov tek. Pri organizaciji maratona sodeluje pet občin, tri Obsotelja in Kozjanskega ter dve s Hrvaške, s čimer nosi tek tudi simbolni pomen povezovanja obeh držav.

Ljubljana Coffee Festival 2019

kava
torek, 17. september 2019

Domači in tuji ponudniki bodo predstavljali svoje znamke kave na pokušinah. Festival bo spremljala tudi ponudba ulične hrane, craft piva in koktejlov.

14. Otroški bazar

bazar3.jpg
torek, 10. september 2019

Tudi v letošnjem letu na Otrošem bazarju ne bo manjkalo otroških delavnic, pisanih plesnih in pevskih nastopov, pisanih maskot, tematskih delavnic, športnih delavnic na zunanji ploščadi, in predstavitve na razstavnih prostorih! Vabljeni na Gospodarsko razstavišče v ljubljani, 14. in 15. septemv+bra 2019.

23. Bollé - Originalni tek okrog jezera in Oj' Kulinarika Fest

bled_otok.jpg
torek, 10. september 2019

Veslaški center Bled, Mala Zaka, 15. 9. 2019, 10:00

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije