Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
izola-1.JPG

V Izoli sonce jeseni še toplo sije, cene pa padajo!

Datum: sreda, 19. oktober, 2011
Medtem ko so ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« nežno božali jesenski sončni žarki in se je okrog njih vil vonj po morju, so se lotili resnega dela. Sobota je in to pomeni, da je čas za njihova radijska oglašanja. Zasidrali so se na morju, saj so jih v goste povabili prijazni Izolani. Ti tudi v jesenskih dneh nasmejanih obrazov sprejmejo slehernega gosta.

Lepa jesen v Izoli

22. in 23. oktobra bo znova oživela izolska legenda o beli golobici, ki z oljčno vejico živi tudi v izolskem grbu in zastavi.

V Izoli se vselej kaj dogaja in veseli so gostov, ki si tudi v jesenskih dneh utrgajo čas zase in za majhne trenutke sreče, ki jih v Izoli ponujajo v izobilju. 22. in 23. oktobra bo znova oživela izolska legenda o beli golobici, ki z oljčno vejico živi tudi v izolskem grbu in zastavi. Golobica je leta 1380 Izolo rešila pred sovražniki in njej v čast vsako leto poteka poseben praznik. »V soboto vabimo na sejemske stojnice obložene z lokalnimi dobrotami. Svoja vrata bodo odprli tudi izolski umetniki in galerije, v nedeljo pa bo potekala veslaška regata ter splavitev tipičnega plovila batana,« je o dogodkih v Izoli povedala Tina Puhar iz Turistično informacijskega centra Izola ter hkrati povabila še na sejem starin, ki v Izoli poteka vsako drugo soboto, na 2. primorski pravljični sejem v začetku decembra, na božično-novoletni sejem ter na vsakoletno silvestrovanje na prostem. V času krompirjevih počitnic pa vabijo izolski hoteli z ugodnimi jesenskimi paketi. V hotelih Haliaetum in Mirta denimo staneta dve nočitvi s polpenzionom od 78 evrov dalje.

Hotel Keltika odprt vse dni v letu

Hotel Keltika v Izoli se ponaša z nazivom "Naj hotel 2010" v kategoriji hotelov z dvema zvezdicama. Je majhen, garni hotel, s sodobno opremljenimi sobami, nasmejanim osebjem in prijaznimi cenami. Hotel je eden redkih na obali, ki je odprt 365 dni v letu, njihovi gostje pa uživajo v sprehodih v naravi, kolesarjenju, kolesa si lahko izposodijo tudi v hotelu, ter odkrivanju zaledja slovenske Istre. »V času krompirjevih počitnic znova presenečamo z nizkimi cenami. Nočitev z zajtrkom za dve osebi stane denimo 48 evrov, poleg tega pa lahko ob plačilu treh dni, bivaš kar štiri,« je dejala Majda Dobravc iz hotela Keltika.

V času krompirjevih počitnic boste v hotelu Keltika za nočitev z zajtrkom za dve osebi stane odšteli le 48 evrov, poleg tega lahko ob plačilu treh dni, bivate kar štiri. Od krompirjevih počitnic dalje pa bodo goste hotel Delfin navduševali 3, 5 in 7-dnevni programi po nadvse ugodni ceni od 89 evrov dalje z možnostjo obročnega odplačevanja.

S prijaznimi cenami in osebjem pa se lahko pohvalijo tudi v drugih izolskih hotelih, denimo v hotelu Delfin. Zasedenost slednjega je vse leto nadpovprečna, zato posledično lahko ponudijo tudi pakete za tiste, ki imajo plitvejše žepe. Pri njih v 220-ih sobah in na 420-ih ležiščih v večini bivajo ljudje, ki uživajo v jeseni življenja. Kot pravi Branko Simonovič, iz hotela Delfin, imajo gostje najraje kopanje v notranjih bazenih z ogrevano morsko vodo, biserne kopeli, masaže, kozmetične storitve ter vsakodnevne aktivnosti, denimo jutranjo telovadbo v vodi ali na suhem, skozi dan sprehode, izlete, zvečer pa tombolo, ples, predavanja. Od krompirjevih počitnic dalje pa bodo navduševali paketi: osvežimo plavalne navade, obiranje oljk v slovenski Istri, joga za lepši dan, osnove fotografiranja, spoznavanje plesnih korakov ter čarobni Božič na obali. Gre za 3, 5 in 7-dnevne programe po nadvse ugodni ceni od 89 evrov dalje z možnostjo obročnega odplačevanja.

S Turistično agencijo Laguna do lepe nagrade

Turistična agencija Laguna je pravi naslov, če ne veste, kod in kam v Izoli. Poleg tega pa z njihovo ponudbo dokazujejo, da jeseni z lepim vremenom cene na Primorskem padajo. Tako je mogoče v apartmajih dve noči bivati že od 130 evrov dalje, s sodelovanjem v nagradni igri pa si je mogoče prislužiti tudi brezplačen najem apartmaja. Mojca Kotnik iz omenjene turistične agencije svetuje, da izberete razglednico po svojem izboru in jo, vključno s svojimi podatki, pošljete na naslov: Turistična agencija Laguna, Istrska vrata 7, 6310 Izola. Srečnega nagrajenca čaka glavna nagrada, in sicer brezplačen najem apartmaja za od 4 do 6 oseb.

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

Foto:

www.izola.eu

Poišči Izolo na zemljevidu

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Jabitour v Svečini že prihodnjo pomlad

Košara jabolk
torek, 31. december 2019

V Svečini bo prihodnje leto, natančneje prvi vikend marca, zaživela Svečinska jabolčna in sadna pot - Jabitour. Izdali so ilustrirani turistični zemljevid, kmalu pa bodo po trasi postavljene vse informativne table.

Legenda o potopljenem zvonu

Bled_zvon3.jpg
torek, 24. december 2019

Tudi letos bo Legenda o potopljenem zvonu na božični dan, 25. decembra, ob 17. uri zaživela v Grajskem kopališču. Pri uprizoritvi bodo sodelovali Društvo za podvodne dejavnosti Bled, žonglerska skupina Čupakabra, pletnarji, društvo BPS in sopranistka Janja Hvala. Vstop prost.

Žive jaslice v Postojnski jami

jaslice_postojnska_jama.jpg
četrtek, 19. december 2019

Najbolj čarobno božično doživetje, ki se ga boste za vedno spominjali. Med 25. in 30. decembrom doživite svetopisemsko zgodbo v dih jemajočem okolju Postojnske jame in se prepustite edinstvenemu pravljičnem vzdušju.

Ptujska pravljica

ptuj - zimska pravljica
četrtek, 12. december 2019

Okrašeno nebo nad starim mestnim jedrom v decembrskem času postane kulisa za magična bitja, ki pričarajo pravljico na Mestnem trgu. Dva pravljična tedna sta namenjena pravljičnemu sejmu in pestremu dogajanju v srcu mesta.

Decembrsko dogajanje v Novem mestu

novoletne lučke
sreda, 11. december 2019

Praznični Božični sejem na prenovljenem Glavnem trgu prinaša bogato ponudbo izvirnih daril, izdelkov lokalnih oblikovalcev in domačih dobrot. Sejem dopolnjuje gostinska in kulinarična ponudba ter druženje ob spremljevalnem programu. Vašega obiska v mestnem jedru bodo veseli tudi vsi trgovci, gostinci in drugi ponudniki, ki za vas pripravljajo posebne decembrske popuste.

S prižigom lučk in dogajanjem za vso družino se v Sežani začenja veseli december

novletna jelka2
četrtek, 5. december 2019

Z otroško predstavo, prižigom praznične osvetlitve mesta in koncertom 6. decembra v Sežani začenjajo niz prireditev pod skupnim imenom Praznična Sežana 2019.

Prešerni december v Kranju

kranj_dec-5.jpg
torek, 3. december 2019

December je čas luči, miru, topline, drobnih pozornosti in lepih želja. Če smo iskreni, tudi čas, ko se nam vedno kam mudi in velikokrat pomislimo, kako hitro teče naš čas. Zato se za trenutek ustavite, zadihajte s polnimi pljuči in si vzemite čas zase in svoje najdražje, za ljubezen, pogovor, smeh in sprostitev. V Kranju ripravljajo v pester Prešerni december, ki bo zagotovo ogrel vaše pete in srce.

Prižig prazničnih lučk v Mariboru

Maribor december
torek, 26. november 2019

V petek, 29. 11. 2019, s pričetkom ob 17. uri vabljeni, da se skupaj odpravimo osvetliti in začarati mariborske ulice in trge.

Decembrske sladkosti se bodo v Portorožu pričele s čokolado

december_portoroz.jpg
torek, 26. november 2019

Pričetek decembrskih praznovanj bo v Portorožu v znamenju čokolade. Poleg tradicionalnih dogodkov bo letošnja novost kotalkališče v Monfortu, manjkal ne bo tudi priljubljeni Festival penin. Trije dobri možje se bodo letos v Portorož pripeljali z avtomobili starodobniki in celo z letalom.

Prihod Parkeljnov treh dežel

parkelj.jpg
ponedeljek, 25. november 2019

Toliko parkljnov z vseh vetrov še niste videli. Vse bolj popularna prireditev, ki so jo organizatorji poimenovali Prihod parkeljnov treh dežel/Ognjeni spektakel v Podkorenu, je na tem, da preraste v pravi festival.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije