Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
izola-1.JPG

V Izoli sonce jeseni še toplo sije, cene pa padajo!

Datum: sreda, 19. oktober, 2011
Medtem ko so ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« nežno božali jesenski sončni žarki in se je okrog njih vil vonj po morju, so se lotili resnega dela. Sobota je in to pomeni, da je čas za njihova radijska oglašanja. Zasidrali so se na morju, saj so jih v goste povabili prijazni Izolani. Ti tudi v jesenskih dneh nasmejanih obrazov sprejmejo slehernega gosta.

Lepa jesen v Izoli

22. in 23. oktobra bo znova oživela izolska legenda o beli golobici, ki z oljčno vejico živi tudi v izolskem grbu in zastavi.

V Izoli se vselej kaj dogaja in veseli so gostov, ki si tudi v jesenskih dneh utrgajo čas zase in za majhne trenutke sreče, ki jih v Izoli ponujajo v izobilju. 22. in 23. oktobra bo znova oživela izolska legenda o beli golobici, ki z oljčno vejico živi tudi v izolskem grbu in zastavi. Golobica je leta 1380 Izolo rešila pred sovražniki in njej v čast vsako leto poteka poseben praznik. »V soboto vabimo na sejemske stojnice obložene z lokalnimi dobrotami. Svoja vrata bodo odprli tudi izolski umetniki in galerije, v nedeljo pa bo potekala veslaška regata ter splavitev tipičnega plovila batana,« je o dogodkih v Izoli povedala Tina Puhar iz Turistično informacijskega centra Izola ter hkrati povabila še na sejem starin, ki v Izoli poteka vsako drugo soboto, na 2. primorski pravljični sejem v začetku decembra, na božično-novoletni sejem ter na vsakoletno silvestrovanje na prostem. V času krompirjevih počitnic pa vabijo izolski hoteli z ugodnimi jesenskimi paketi. V hotelih Haliaetum in Mirta denimo staneta dve nočitvi s polpenzionom od 78 evrov dalje.

Hotel Keltika odprt vse dni v letu

Hotel Keltika v Izoli se ponaša z nazivom "Naj hotel 2010" v kategoriji hotelov z dvema zvezdicama. Je majhen, garni hotel, s sodobno opremljenimi sobami, nasmejanim osebjem in prijaznimi cenami. Hotel je eden redkih na obali, ki je odprt 365 dni v letu, njihovi gostje pa uživajo v sprehodih v naravi, kolesarjenju, kolesa si lahko izposodijo tudi v hotelu, ter odkrivanju zaledja slovenske Istre. »V času krompirjevih počitnic znova presenečamo z nizkimi cenami. Nočitev z zajtrkom za dve osebi stane denimo 48 evrov, poleg tega pa lahko ob plačilu treh dni, bivaš kar štiri,« je dejala Majda Dobravc iz hotela Keltika.

V času krompirjevih počitnic boste v hotelu Keltika za nočitev z zajtrkom za dve osebi stane odšteli le 48 evrov, poleg tega lahko ob plačilu treh dni, bivate kar štiri. Od krompirjevih počitnic dalje pa bodo goste hotel Delfin navduševali 3, 5 in 7-dnevni programi po nadvse ugodni ceni od 89 evrov dalje z možnostjo obročnega odplačevanja.

S prijaznimi cenami in osebjem pa se lahko pohvalijo tudi v drugih izolskih hotelih, denimo v hotelu Delfin. Zasedenost slednjega je vse leto nadpovprečna, zato posledično lahko ponudijo tudi pakete za tiste, ki imajo plitvejše žepe. Pri njih v 220-ih sobah in na 420-ih ležiščih v večini bivajo ljudje, ki uživajo v jeseni življenja. Kot pravi Branko Simonovič, iz hotela Delfin, imajo gostje najraje kopanje v notranjih bazenih z ogrevano morsko vodo, biserne kopeli, masaže, kozmetične storitve ter vsakodnevne aktivnosti, denimo jutranjo telovadbo v vodi ali na suhem, skozi dan sprehode, izlete, zvečer pa tombolo, ples, predavanja. Od krompirjevih počitnic dalje pa bodo navduševali paketi: osvežimo plavalne navade, obiranje oljk v slovenski Istri, joga za lepši dan, osnove fotografiranja, spoznavanje plesnih korakov ter čarobni Božič na obali. Gre za 3, 5 in 7-dnevne programe po nadvse ugodni ceni od 89 evrov dalje z možnostjo obročnega odplačevanja.

S Turistično agencijo Laguna do lepe nagrade

Turistična agencija Laguna je pravi naslov, če ne veste, kod in kam v Izoli. Poleg tega pa z njihovo ponudbo dokazujejo, da jeseni z lepim vremenom cene na Primorskem padajo. Tako je mogoče v apartmajih dve noči bivati že od 130 evrov dalje, s sodelovanjem v nagradni igri pa si je mogoče prislužiti tudi brezplačen najem apartmaja. Mojca Kotnik iz omenjene turistične agencije svetuje, da izberete razglednico po svojem izboru in jo, vključno s svojimi podatki, pošljete na naslov: Turistična agencija Laguna, Istrska vrata 7, 6310 Izola. Srečnega nagrajenca čaka glavna nagrada, in sicer brezplačen najem apartmaja za od 4 do 6 oseb.

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

Foto:

www.izola.eu

Poišči Izolo na zemljevidu

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

14. Otroški bazar

bazar3.jpg
torek, 10. september 2019

Tudi v letošnjem letu na Otrošem bazarju ne bo manjkalo otroških delavnic, pisanih plesnih in pevskih nastopov, pisanih maskot, tematskih delavnic, športnih delavnic na zunanji ploščadi, in predstavitve na razstavnih prostorih! Vabljeni na Gospodarsko razstavišče v ljubljani, 14. in 15. septemv+bra 2019.

23. Bollé - Originalni tek okrog jezera in Oj' Kulinarika Fest

bled_otok.jpg
torek, 10. september 2019

Veslaški center Bled, Mala Zaka, 15. 9. 2019, 10:00

30. Pikin festival

pika
ponedeljek, 9. september 2019

Največji družinski festival v Sloveniji v sedmih dneh obišče več kot 100.000 obiskovalcev. Festival z veličastno, 30-letno tradicijo je nepozabno doživetje za vsakega obiskovalca.

Spremeni tok zgodovine na Starem gradu Celje

Celje VR
četrtek, 5. september 2019

VR doživetje "Spremeni tok zgodovine" je turistični produkt, ki ga sedaj lahko doživite na Starem gradu v Celju. Produkt je prejemnik srebrnega priznanja Regionalne gospodarske zbornice Celje za inovativnost 2019, ideja pa je bila že v letu 2017 nagrajena s strani Slovenske turistične organizacije.

Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine

 Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine
sreda, 4. september 2019

Dnevi narodnih noš na tak način poudarjajo pomen oblačilne dediščine ter opozarjajo na spoštovanje narodnih noš kot kulturne vrednote. Odlikuje jih dolgoletna tradicija, saj uspešno potekajo že od leta 1966. Mednarodna zveza folklornih festivalov jim je zaradi kakovostne vsebine podelila status mednarodno priznanega festivala.

Otroci bodo ponovno tekli za otroke

btc_ms_otroci.jpg
torek, 3. september 2019

Srčnost, dobrodelnost in medsebojno sodelovanje so vrednote, ki vodijo v lepši jutri in jih zato velja razvijati že pri najmlajših. V to verjame tudi podjetje Skaza, ki bo 7. septembra na velenjskem stadionu priredilo že četrti dobrodelni tek Otrok otroku. Na tradicionalnem dogodku, ki letos poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, otroci iz vse Slovenije s tekom pomagajo svojim vrstnikom v stiski. Z zbranimi sredstvi bodo tokrat mladi tekači polepšali življenje najmlajšim, ki se soočajo z avtizmom.

Gourmet over Mura

gibanica1.jpg
torek, 3. september 2019

Gastronomski dogodek Gourmet over Mura, ki bo potekal 6. septembra v Murski Soboti, je kulinarično in vinsko popotovanje, kjer obiskovalci v enem večeru okusijo najboljše, kar ponuja Pomurje, obenem pa brbončice popelje tudi onkraj naših meja.

Pričel se je Teden okusov Posavja

vino.jpg
ponedeljek, 2. september 2019

V regiji Posavje so v letošnjem letu prvič zasnovali enotedensko dogajanje pod skupno znamko OKUSI POSAVJA, ki združuje najboljše ponudnike kulinarike, vin ter dobrot iz kmetij. Z otvoritvenim dogodkom na posestu Tri lučke se je včeraj, 29. avgusta pričel festival, ki bo trajal vse do 7. septembra.

V soboto vsi osnovnošolci brezplačno na Pot pastirskih škratov na Krvavcu

krvavec_junij.png
četrtek, 29. avgust 2019

Na zadnji avgustovski dan, v soboto 31.8. bodo na Krvavcu po škratje vstopili v novo šolsko leto. Na ta dan bodo vsem osnovnošolcem podarili brezplačno beležko za Pot pastirskih škratov ter vodenje po poti, brezplačen škratji šmorn ter jim odigrali Pravljico o pastrijih in škratih s Krvavca.

Koper Giba 2019

adhd druzina
sreda, 28. avgust 2019

Festival športa in aktivnih družin KOPER GIBA - letos že tretja izvedba, ki bo postala tradicionalna. 14. septembra ob 14:00 uri.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije