Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
kr_gora.jpg

V Kranjski Gori pripravljeni na krompirjeve počitnice

Datum: torek, 18. oktober, 2011
V minulih dneh so v hribih že padle prve snežinke, ozračje se je ohladilo in jesen se je pokazala v vsej svoji paleti barv. Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« pa se je odločila, da preveri, kako je z vsem naštetim v idiličnem gorskem kraju, Kranjski Gori. Razlog za njihov obisk je tudi srečanje narodno zabavnih ansamblov in prihajajoče krompirjeve počitnice.

Priprave so v polnem teku

Potem ko so sredi oktobra v Kranjski Gori v dvorani Vitranc pripravili že 4. srečanje narodno-zabavnih ansamblov z Alpskim kvintetom in drugimi gosti iz Slovenije in tujine, so v polnem teku že priprave na prihajajoče krompirjeve počitnice.

Prav posebna doživetja za družine se bodo v času krompirjevih počitnic dogajala v hotelih Larix v Kranjski Gori in hotelu Špik v Gozdu Martuljku.

»Pri nas že diši po kostanju, čarovnice se pripravljajo na svoj ples, v hotelih pa pripravljajo vse za nepozabna doživetja,« je o dogajanju v Kranjski Gori povedal Blaž Veber iz Lokalne turistične organizacije Kranjska Gora ter razkril, da v hotelih obljubljajo bogate animacijske programe. Tako bodo za počitnikarje organizirali večerni pohod z baklami, ustvarjalne delavnice, mini disco, bazenske vragolije.

Seveda pa so v polnem teku tudi priprave na zimsko sezono. Trase za tek na smučeh so po besedah Vebra že urejene, žičničarji so pripravljeni, smučarske vozovnice pa so v predprodaji tudi že na voljo. Ena od novosti, ki bo letos pričakala ljubitelje belih strmin je umetno zasneževanje tudi na pobočjih Podkorena.

Družinska počitniška doživetja

Kranjska Gora je tipično družinsko turistično središče. Najmlajši so pogosto na prvem mestu in zato jim, v deželi Kekca in drugih Vandotovih junakov, zagotovo ni nikoli dolgčas.

»Prav posebna doživetja za družine se bodo v času krompirjevih počitnic dogajala v hotelih Larix v Kranjski Gori in hotelu Špik v Gozdu Martuljku. Veselo bo v mini klubu, pa v delavnicah, na čarovniški in vodni zabavi ter seveda na prostem, kjer bomo kolesarili, se sprehajali v naravi, šli na pohod v hribe in na vratolomne vožnje z Besno pehto. Ta bo svoje zadnje vožnje odpeljala 31. oktobra,« je dejal Borut Dubrovič iz podjetja Hit Alpinea. V slednjem pa niso pozabili tudi na starše počitnikarjev. Medtem ko bodo ti uživali v pisani druščini sovrstnikov, se bodo lahko starši sprostili v savnah, na masažanih mizah, si privoščili različne telesne vadbe, gibanje v kardiofitnesu ter posebna doživetja doživeli v edinstvenem alpskem velnesu v prenovljenem hotelu Špik.

V gostilni Fabula vabijo na enkratne dneve divjačine, v Oštarijo pa na kranjsko klobaso na 1001 način. Da gre za kuharske mojstrovine velikih mojstrov dokazujejo tudi nagrade, ki so jih zaposleni v Hit Alpinei prejeli na gostinsko-turističnem zboru.

Okus po dobrem večkrat nagrajen

Vsem naštetim razvajanjem v Kranjski Gori dodajo tudi kulinarična doživetja posebne vrste, saj pravijo: »Kranjska je sanjska, kulinarika pa božanska!« V gostilni Fabula vabijo na enkratne dneve divjačine, v Oštarijo pa na kranjsko klobaso na 1001 način. Da gre za kuharske mojstrovine velikih mojstrov dokazujejo tudi nagrade, ki so jih zaposleni v Hit Alpinei prejeli na gostinsko-turističnem zboru, ki je v teh dneh potekal v Čatežu.

»Osvojili smo zlato medaljo v razstavi kulinaričnih izdelkov, 3 srebrne medalje za pripravo jedi v kotličkih, zlato medaljo za gospodinjstvo ter srebrno in bronasto za recepcijo,« se je pohvalil Borut Dubrovič in vse skupaj povabil na slaščice blagovne znamke hotela Prisank »Sladka Julija«.

Podrobnosti na www.hitholidays-kg.si ali na brezplačni modri številki 080 88 30!

 

Pripravila:

Tina Huremovič

 

Poišči Kranjsko Goro na zemljevidu

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Dan z lipicanci

Lipicanci
torek, 19. maj 2020

Na zeleno posestvo Lipice s prostranimi pašniki, sprehajalnimi potmi, slikovitimi drevoredi in več kot 300 lipicanci je prišla pomlad. Topli sončni žarki že razvajajo žrebičke, medtem ko prelepi beli žrebci ponosno vadijo svoje elegantne korake na hipodromu.

Županova jama se vrača! Od 16. maja ponovno vabijo na vodene oglede.

zupanova_j.JPG
ponedeljek, 18. maj 2020

S sproščanjem ukrepov ob epidemiji Sars-CoV-2 je Županova jama s 16. 5. 2020 ponovno odprta za turistične oglede z vodnikom.

Gostilna Zeleni rob odpira svoja vrata

veika_planina.jpg
ponedeljek, 11. maj 2020

Obveščamo vas, da gostilna Zeleni rob ponovno vabi obiskovalce na okrepčilo! Gostilna bo odprta od petka do nedelje, med 9. in 16. uro, nato pa vsak teden od srede do nedelje, med 9. in 16. uro. Odprta bo le v času lepega vremena, saj bo postrežba potekala le na zunanji terasi.

Potica velikanka na sejmu ApiSlovenija

potica.jpg
torek, 10. marec 2020

S potico velikanko bodo postavili svetovni rekord v velikosti potice! Pri peki bo sodelovalo 12 članic Zveze kmetic Slovenije, zanjo pa bodo porabile kar 13 kg moke, 160 jajc, 12 litrov mleka, 5 kg sladkorja, 7 kg orehov, 2,5 kg masla, 3 kg medu, 0,5 kg kvasa in ostale sestavine.

Pomlad kliče v slovensko Istro

izola_kolesarji.jpg
torek, 10. marec 2020

Daljši dnevi in toplo vreme so kot nalašč za rekreacijo ob morju. V kratkem nas v slovenski Istri čakata kolesarsko tekmovanje Velika nagrada slovenske Istre, v začetku aprila pa Luka Koper 7. Istrski maraton. Tudi sicer so istrske kolesarske in pešpoti ter druge znamenitosti odličen razlog za obisk slovenskih krajev ob morju.

Pohodne poti v Osrednji Sloveniji – na portalu Visit Ljubljana in v brošuri

dnevi_pohodnistva.jpg
petek, 6. marec 2020

Spletni portal Visit Ljubljana je od januarja bogatejši za nove – pohodniške vsebine. Na njem je objavljen sveženj izbranih pohodnih poti v Ljubljani in drugod v regiji Osrednja Slovenija, ki spadajo med najlepše in najbolj priljubljene na tem območju. Poleg tega bo Turizem Ljubljana v kratkem izdal turistično brošuro, v kateri bodo predstavljene izbrane planinske, tematske in učne poti ter družinska pohodniška doživetja v Ljubljani oziroma regiji.

Gregorjevo - Vuč u vodo

vuc.jpg
sreda, 4. marec 2020

Tržiška šega “Vuč u vodo” nedvomno spada med najlepše in najtežje pričakovane dogodke v koledarskem letu. Šego obujamo 11. marca, na predvečer sv. Gregorja. Gre za večstoletni tržiški običaj, ki je v preteklosti živel med domačimi čevljarji. Na ta dan so namreč v svojih delavnicah prenehali z delom pri luči.

Pohod po Jurčičevi poti

jurciceva_pot1.jpg
ponedeljek, 2. marec 2020

Zamisel o Jurčičevi poti se je porodila ob 150-letnici rojstva prvega slovenskega romanopisca Josipa Jurčiča. Pohod se odvije vsako prvo soboto v mesecu marcu po 15 km dolgi poti, kdor želi, pa se lahko sprehodi še 4 km od Muljave do Krke.

Rez Stare trte, najstarejše trte na svetu

Hiša Stare trte
ponedeljek, 2. marec 2020

Obrezovanje trte je najpomembnejše strokovno opravilo v vinogradu, saj sta od njega močno odvisna rast in pridelek. Hkrati je Rez Stare trte tudi pomemben protokolarni dogodek, saj ob tej priložnosti mesto Maribor poklanja Trtine cepiče izbranim prijateljskim mestom in občinam z vsega sveta.

Festival Malvazija

vino
petek, 28. februar 2020

Kongresni center Hotela Slovenija bo v nedeljo in ponedeljek, 1. in 2. marca, gostil 22. festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana. Obiskovalke in obiskovalci bodo lahko okušali več kot 170 vzorcev malvazij in spoznali 75 vinarjev iz slovenske Istre, Krasa, Vipavske doline, Brd, hrvaške Istre in Italije.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije