Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
kr_gora.jpg

V Kranjski Gori pripravljeni na krompirjeve počitnice

Datum: torek, 18. oktober, 2011
V minulih dneh so v hribih že padle prve snežinke, ozračje se je ohladilo in jesen se je pokazala v vsej svoji paleti barv. Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« pa se je odločila, da preveri, kako je z vsem naštetim v idiličnem gorskem kraju, Kranjski Gori. Razlog za njihov obisk je tudi srečanje narodno zabavnih ansamblov in prihajajoče krompirjeve počitnice.

Priprave so v polnem teku

Potem ko so sredi oktobra v Kranjski Gori v dvorani Vitranc pripravili že 4. srečanje narodno-zabavnih ansamblov z Alpskim kvintetom in drugimi gosti iz Slovenije in tujine, so v polnem teku že priprave na prihajajoče krompirjeve počitnice.

Prav posebna doživetja za družine se bodo v času krompirjevih počitnic dogajala v hotelih Larix v Kranjski Gori in hotelu Špik v Gozdu Martuljku.

»Pri nas že diši po kostanju, čarovnice se pripravljajo na svoj ples, v hotelih pa pripravljajo vse za nepozabna doživetja,« je o dogajanju v Kranjski Gori povedal Blaž Veber iz Lokalne turistične organizacije Kranjska Gora ter razkril, da v hotelih obljubljajo bogate animacijske programe. Tako bodo za počitnikarje organizirali večerni pohod z baklami, ustvarjalne delavnice, mini disco, bazenske vragolije.

Seveda pa so v polnem teku tudi priprave na zimsko sezono. Trase za tek na smučeh so po besedah Vebra že urejene, žičničarji so pripravljeni, smučarske vozovnice pa so v predprodaji tudi že na voljo. Ena od novosti, ki bo letos pričakala ljubitelje belih strmin je umetno zasneževanje tudi na pobočjih Podkorena.

Družinska počitniška doživetja

Kranjska Gora je tipično družinsko turistično središče. Najmlajši so pogosto na prvem mestu in zato jim, v deželi Kekca in drugih Vandotovih junakov, zagotovo ni nikoli dolgčas.

»Prav posebna doživetja za družine se bodo v času krompirjevih počitnic dogajala v hotelih Larix v Kranjski Gori in hotelu Špik v Gozdu Martuljku. Veselo bo v mini klubu, pa v delavnicah, na čarovniški in vodni zabavi ter seveda na prostem, kjer bomo kolesarili, se sprehajali v naravi, šli na pohod v hribe in na vratolomne vožnje z Besno pehto. Ta bo svoje zadnje vožnje odpeljala 31. oktobra,« je dejal Borut Dubrovič iz podjetja Hit Alpinea. V slednjem pa niso pozabili tudi na starše počitnikarjev. Medtem ko bodo ti uživali v pisani druščini sovrstnikov, se bodo lahko starši sprostili v savnah, na masažanih mizah, si privoščili različne telesne vadbe, gibanje v kardiofitnesu ter posebna doživetja doživeli v edinstvenem alpskem velnesu v prenovljenem hotelu Špik.

V gostilni Fabula vabijo na enkratne dneve divjačine, v Oštarijo pa na kranjsko klobaso na 1001 način. Da gre za kuharske mojstrovine velikih mojstrov dokazujejo tudi nagrade, ki so jih zaposleni v Hit Alpinei prejeli na gostinsko-turističnem zboru.

Okus po dobrem večkrat nagrajen

Vsem naštetim razvajanjem v Kranjski Gori dodajo tudi kulinarična doživetja posebne vrste, saj pravijo: »Kranjska je sanjska, kulinarika pa božanska!« V gostilni Fabula vabijo na enkratne dneve divjačine, v Oštarijo pa na kranjsko klobaso na 1001 način. Da gre za kuharske mojstrovine velikih mojstrov dokazujejo tudi nagrade, ki so jih zaposleni v Hit Alpinei prejeli na gostinsko-turističnem zboru, ki je v teh dneh potekal v Čatežu.

»Osvojili smo zlato medaljo v razstavi kulinaričnih izdelkov, 3 srebrne medalje za pripravo jedi v kotličkih, zlato medaljo za gospodinjstvo ter srebrno in bronasto za recepcijo,« se je pohvalil Borut Dubrovič in vse skupaj povabil na slaščice blagovne znamke hotela Prisank »Sladka Julija«.

Podrobnosti na www.hitholidays-kg.si ali na brezplačni modri številki 080 88 30!

 

Pripravila:

Tina Huremovič

 

Poišči Kranjsko Goro na zemljevidu

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Festival pohodništva Dolina Soče

Soča
četrtek, 19. september 2019

V septembru in oktobru (20.9.-6.10.), najlepših mesecih za pohode, je v Dolini Soče vsako leto organiziran Festival pohodništva. Lepote narave in spomenike preteklosti lahko odkrivate pod vodstvom izkušenih vodnikov.

Rokov tek

tek11.jpg
sreda, 18. september 2019

Po devetih letih se 21. septembra v Šmarje pri Jelšah vrača veliki mednarodni športno-rekreativni dogodek - Rokov tek. Pri organizaciji maratona sodeluje pet občin, tri Obsotelja in Kozjanskega ter dve s Hrvaške, s čimer nosi tek tudi simbolni pomen povezovanja obeh držav.

Ljubljana Coffee Festival 2019

kava
torek, 17. september 2019

Domači in tuji ponudniki bodo predstavljali svoje znamke kave na pokušinah. Festival bo spremljala tudi ponudba ulične hrane, craft piva in koktejlov.

11. Sladka Istra

sladkaistra_040.jpg
torek, 17. september 2019

Mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra je največja tovrstna prireditev v Sloveniji. Sladka Istra je vsakič znova odlična priložnost za spoznavanje istrske kulinarike in priložnost za okušanje tradicionalnih slovenskih sladic in drugih novodobnih sladkih mojstrovin, katerih avtorji so vrhunski domači in tuji slaščičarski umetniki.

14. Otroški bazar

bazar3.jpg
torek, 10. september 2019

Tudi v letošnjem letu na Otrošem bazarju ne bo manjkalo otroških delavnic, pisanih plesnih in pevskih nastopov, pisanih maskot, tematskih delavnic, športnih delavnic na zunanji ploščadi, in predstavitve na razstavnih prostorih! Vabljeni na Gospodarsko razstavišče v ljubljani, 14. in 15. septemv+bra 2019.

23. Bollé - Originalni tek okrog jezera in Oj' Kulinarika Fest

bled_otok.jpg
torek, 10. september 2019

Veslaški center Bled, Mala Zaka, 15. 9. 2019, 10:00

30. Pikin festival

pika
ponedeljek, 9. september 2019

Največji družinski festival v Sloveniji v sedmih dneh obišče več kot 100.000 obiskovalcev. Festival z veličastno, 30-letno tradicijo je nepozabno doživetje za vsakega obiskovalca.

Spremeni tok zgodovine na Starem gradu Celje

Celje VR
četrtek, 5. september 2019

VR doživetje "Spremeni tok zgodovine" je turistični produkt, ki ga sedaj lahko doživite na Starem gradu v Celju. Produkt je prejemnik srebrnega priznanja Regionalne gospodarske zbornice Celje za inovativnost 2019, ideja pa je bila že v letu 2017 nagrajena s strani Slovenske turistične organizacije.

Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine

 Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine
sreda, 4. september 2019

Dnevi narodnih noš na tak način poudarjajo pomen oblačilne dediščine ter opozarjajo na spoštovanje narodnih noš kot kulturne vrednote. Odlikuje jih dolgoletna tradicija, saj uspešno potekajo že od leta 1966. Mednarodna zveza folklornih festivalov jim je zaradi kakovostne vsebine podelila status mednarodno priznanega festivala.

Otroci bodo ponovno tekli za otroke

btc_ms_otroci.jpg
torek, 3. september 2019

Srčnost, dobrodelnost in medsebojno sodelovanje so vrednote, ki vodijo v lepši jutri in jih zato velja razvijati že pri najmlajših. V to verjame tudi podjetje Skaza, ki bo 7. septembra na velenjskem stadionu priredilo že četrti dobrodelni tek Otrok otroku. Na tradicionalnem dogodku, ki letos poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, otroci iz vse Slovenije s tekom pomagajo svojim vrstnikom v stiski. Z zbranimi sredstvi bodo tokrat mladi tekači polepšali življenje najmlajšim, ki se soočajo z avtizmom.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije