Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
kr_gora.jpg

V Kranjski Gori pripravljeni na krompirjeve počitnice

Datum: torek, 18. oktober, 2011
V minulih dneh so v hribih že padle prve snežinke, ozračje se je ohladilo in jesen se je pokazala v vsej svoji paleti barv. Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« pa se je odločila, da preveri, kako je z vsem naštetim v idiličnem gorskem kraju, Kranjski Gori. Razlog za njihov obisk je tudi srečanje narodno zabavnih ansamblov in prihajajoče krompirjeve počitnice.

Priprave so v polnem teku

Potem ko so sredi oktobra v Kranjski Gori v dvorani Vitranc pripravili že 4. srečanje narodno-zabavnih ansamblov z Alpskim kvintetom in drugimi gosti iz Slovenije in tujine, so v polnem teku že priprave na prihajajoče krompirjeve počitnice.

Prav posebna doživetja za družine se bodo v času krompirjevih počitnic dogajala v hotelih Larix v Kranjski Gori in hotelu Špik v Gozdu Martuljku.

»Pri nas že diši po kostanju, čarovnice se pripravljajo na svoj ples, v hotelih pa pripravljajo vse za nepozabna doživetja,« je o dogajanju v Kranjski Gori povedal Blaž Veber iz Lokalne turistične organizacije Kranjska Gora ter razkril, da v hotelih obljubljajo bogate animacijske programe. Tako bodo za počitnikarje organizirali večerni pohod z baklami, ustvarjalne delavnice, mini disco, bazenske vragolije.

Seveda pa so v polnem teku tudi priprave na zimsko sezono. Trase za tek na smučeh so po besedah Vebra že urejene, žičničarji so pripravljeni, smučarske vozovnice pa so v predprodaji tudi že na voljo. Ena od novosti, ki bo letos pričakala ljubitelje belih strmin je umetno zasneževanje tudi na pobočjih Podkorena.

Družinska počitniška doživetja

Kranjska Gora je tipično družinsko turistično središče. Najmlajši so pogosto na prvem mestu in zato jim, v deželi Kekca in drugih Vandotovih junakov, zagotovo ni nikoli dolgčas.

»Prav posebna doživetja za družine se bodo v času krompirjevih počitnic dogajala v hotelih Larix v Kranjski Gori in hotelu Špik v Gozdu Martuljku. Veselo bo v mini klubu, pa v delavnicah, na čarovniški in vodni zabavi ter seveda na prostem, kjer bomo kolesarili, se sprehajali v naravi, šli na pohod v hribe in na vratolomne vožnje z Besno pehto. Ta bo svoje zadnje vožnje odpeljala 31. oktobra,« je dejal Borut Dubrovič iz podjetja Hit Alpinea. V slednjem pa niso pozabili tudi na starše počitnikarjev. Medtem ko bodo ti uživali v pisani druščini sovrstnikov, se bodo lahko starši sprostili v savnah, na masažanih mizah, si privoščili različne telesne vadbe, gibanje v kardiofitnesu ter posebna doživetja doživeli v edinstvenem alpskem velnesu v prenovljenem hotelu Špik.

V gostilni Fabula vabijo na enkratne dneve divjačine, v Oštarijo pa na kranjsko klobaso na 1001 način. Da gre za kuharske mojstrovine velikih mojstrov dokazujejo tudi nagrade, ki so jih zaposleni v Hit Alpinei prejeli na gostinsko-turističnem zboru.

Okus po dobrem večkrat nagrajen

Vsem naštetim razvajanjem v Kranjski Gori dodajo tudi kulinarična doživetja posebne vrste, saj pravijo: »Kranjska je sanjska, kulinarika pa božanska!« V gostilni Fabula vabijo na enkratne dneve divjačine, v Oštarijo pa na kranjsko klobaso na 1001 način. Da gre za kuharske mojstrovine velikih mojstrov dokazujejo tudi nagrade, ki so jih zaposleni v Hit Alpinei prejeli na gostinsko-turističnem zboru, ki je v teh dneh potekal v Čatežu.

»Osvojili smo zlato medaljo v razstavi kulinaričnih izdelkov, 3 srebrne medalje za pripravo jedi v kotličkih, zlato medaljo za gospodinjstvo ter srebrno in bronasto za recepcijo,« se je pohvalil Borut Dubrovič in vse skupaj povabil na slaščice blagovne znamke hotela Prisank »Sladka Julija«.

Podrobnosti na www.hitholidays-kg.si ali na brezplačni modri številki 080 88 30!

 

Pripravila:

Tina Huremovič

 

Poišči Kranjsko Goro na zemljevidu

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Vinska pot v Rovih pod starim Kranjem

vinska_pot.jpg
sreda, 6. november 2019

Vinarji slovenskih vinorodnih področij in kulinarični izdelki vas pričakujeta v Rovih pod starim Kranjem! Do sedaj se je v Rovih pod starim Kranjem predstavilo že več kot 130 različnih vinarjev. Ponudbo odličnih vin bodo dopolnili siri, krušni izdelki in mesnine. Poskrbljeno bo tudi za animacijo in glasbeni program.

Ljubljanska vinska pot

ljubljanska_vinska_pot.jpg
torek, 5. november 2019

Slovenija je dežela dobrih vin, ki jih odlikujejo zlasti izrazito naravni okusi. Čeprav bližnja okolica Ljubljane ni vinorodna, mesto kot tradicionalno trgovsko središče, ki povezuje bližnje slovenske vinorodne pokrajine, nosi mednaroden naziv "mesto vina in trte."

33. mednarodno popotovanje po Levstikovi poti

levstikova_pot.JPG
ponedeljek, 4. november 2019

Start in registracija: 9. novembra med 6. in 9. uro v Litiji na Valvasorjevem trgu v starem mestnem jedru ali ob Kulturnem domu v Šmartnem pri Litiji (pribl. 1,5 km iz Litije). Registracija je obvezna!

Noč čarovnic v Kranju

Halloween
ponedeljek, 28. oktober 2019

Zadnje oktobrske dni lahko otroci in odrasli v Rovih pod starim Kranjem preizkusijo svoj pogum! Otrokom se bo med 25. in 30. oktobrom odprl pravljični svet, ki je viden samo njim.

Viva la pasta!

pasta - makaroni
sreda, 23. oktober 2019

Edinstven kulinarični doživljaj za vse ljubitelje druženja ob vrhunskih testeninah, začinjenih s strastjo kuharskih mojstrov.

Festival Borštnikovo srečanje

orientalski_ples.jpg
ponedeljek, 14. oktober 2019

Festival Borštnikovo srečanje je osrednji slovenski gledališki festival, ki že več kot pol stoletja bogati slovenski gledališki in kulturni prostor. V letošnjem letu poteka med 14. in 27. oktobrom, ko si lahko najrazličnejše uprizoritve, predstave, performanse in druge dogodke ogledate na različnih lokacijah. V zadnjih letih organizatorji namreč oživljajo pozabljene zgradbe, dvorišča pa spreminjajo v odre in tako ustvarjajo urbani mestni vrvež.

Festival lesa v Kočevju 2019

les
četrtek, 10. oktober 2019

Večdnevno pestro dogajanje z različnimi dogodki, ki povzdigujejo bogato dediščino kočevskih gozdov in ponujajo možnost za razmislek o novih priložnostih. S festivalom želimo povečati zanimanje mladih za lesarske poklice, opomniti lokalno prebivalstvo na vrednost lesa kot naravne dobrine, se povezati s podjetniki in povečati pozitivno miselnost v mestu.

Mesec kraške kuhinje

prsut_Anze_Malovrh_STA.jpg
sreda, 25. september 2019

Kras je poseben in prav tako posebna je tudi njegova kuhinja. Jeseni, še preden ruj rdeče obarva kraško pokrajino, tradicionalni Mesec kraške kuhinje povabi k okušanju izvrstnih lokalnih dobrot.

11. Sladka Istra

sladkaistra_040.jpg
ponedeljek, 23. september 2019

Mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra je največja tovrstna prireditev v Sloveniji. Sladka Istra je vsakič znova odlična priložnost za spoznavanje istrske kulinarike in priložnost za okušanje tradicionalnih slovenskih sladic in drugih novodobnih sladkih mojstrovin, katerih avtorji so vrhunski domači in tuji slaščičarski umetniki.

Festival pohodništva Dolina Soče

Soča
četrtek, 19. september 2019

V septembru in oktobru (20.9.-6.10.), najlepših mesecih za pohode, je v Dolini Soče vsako leto organiziran Festival pohodništva. Lepote narave in spomenike preteklosti lahko odkrivate pod vodstvom izkušenih vodnikov.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije