Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
panorama.jpg

V Rogaški Slatini bogatijo turistično ponudbo

Datum: četrtek, 17. marec, 2011
Rogaška Slatina je že stoletja turistični in kulturni biser. Je kraj, kamor so nekoč zahajali znani evropski kulturniki, politiki in drugi veljaki. In je kraj, kamor gostje z vseh kontinentov zahajajo še danes. Prekrasne stavbe, drevoredi, parki, neokrnjena okoliška narava, zdravilni termalni vrelci, prireditve, vrhunske kozmetične storitve in še in še. Vse to je Rogaška Slatina. Več o občini in ponudbi pa v nadaljevanju.

Rogaška Slatina bo gostila Entete Florale 2011

Narava se je že začela prebujati iz zimskega spanca in pomlad je v Rogaško Slatino prinesla Gregorjev ples v Kristalni dvorani Grand hotela Sava ter osrednjo prireditev v počastitev dneva žena in materinskega dne.

V novem središču, ki bo zgrajeno do jeseni prihodnje leto, želijo na simbolni ravni predstaviti vodo, steklo, parkovna bogastva, grafično Milerjevo zbirko in tri zbirke domačega ustvarjalca Aleksandra Jurkoviča.

»Pomlad pa je prinesla tudi uresničitev ideje o izgradnji Kulturno turističnega središča Rogaške Slatine. Imamo infrastrukturo, zato smo iskali nekaj več. Vsebino. Odločili smo se, da prvič v zgodovini Rogaške Slatine ponudimo ter prikažemo tradicijo in zgodovino na enem mestu,« je povedal mag. Branko Kidrič, župan občine Rogaška Slatina. V novem središču, ki bo zgrajeno do jeseni prihodnje leto, želijo na simbolni ravni predstaviti vodo, steklo, parkovna bogastva, grafično Milerjevo zbirko in tri zbirke domačega ustvarjalca Aleksandra Jurkoviča.

Že lani pa se je v Rogaški Slatini začela obnova osrednjega mestnega parka, ki je sinonim kraja ter kulturni spomenik lokalnega pomena. Poskrbeli so že za novo razsvetljavo, v zaključni fazi je obnova nekdanje osrednje fontane, do poletja bodo uredili še vse gredice in ostale zelene površine. Šlo bo za povsem novo podobo parka, ki bo tak pričakal tudi največjo promocijsko prireditev v novejši zgodovini Rogaške Slatine. Tu bo namreč potekala zaključna prireditev Entete Florale 2011 z udeleženci 12-ih evropskih držav. Poleg tega bo septembra v Rogaški potekalo tudi evropsko prvenstvo v balinanju za ženske ter evropsko klubsko šahovsko prvenstvo.

Podrobnosti na www.rogaska-slatina.si!

Čar pomladi v Grand Hotelu Sava

V tem trenutku je najbolj mamljiv paket Grand Hotela Sava »Čar pomladi«, ki razvaja tako z zdravilnimi programi kot tudi s podarjenim dodatnim dnevom (6=7).

Grand Hotel Sava je lansko jesen zasijal v povsem novi, edinstveni podobi. To so opazili ter nagradili tudi gostje, saj so omenjeni hotel izbrali za naj hotel v Rogaški Slatini.

»Tisto, kar privablja in kar gostje cenijo je zagotovo celotna nova preobleka hotela, pa nadstandardne sobe, restavracija Kaiser z jedmi pripravljenimi po starih receptih, kavarna Kapučino in celotna ponudba,« je za radijsko oddajo »Dobro jutro, Slovenija« povedala Urška Topolšek Planinšek iz GH Sava ter dodala, da je v tem trenutku najbolj mamljiv njihov paket »Čar pomladi«, ki razvaja tako z zdravilnimi programi kot tudi s podarjenim dodatnim dnevom (6=7).

350 letna tradicija

V Rogaški Slatini se nahaja tudi Steklarna Rogaška, ki svoje bogato znanje oblikovanja in izdelave kristalnih izdelkov črpa iz skoraj 350 letne tradicije. Pisani vir, ki potrjuje to dejstvo, je dedna pogodba iz leta 1665 in od tod tudi letnica 1665 zraven Pegazza v logotipu Steklarne Rogaška.

Kljub pritisku sodobnih tehnologij v steklarni negujejo ročno proizvodnjo kristalnih izdelkov in tradicijo steklarskih veščin pihanja in brušenja stekla. Tako uspešno plemenitijo blagovno znamko in jo dvigujejo na najvišjo raven.

Njihove izdelke najdemo na policah prestižnih trgovin po vsem svetu.

 

Steklarna_rogaška_logo

Za vas so pripravili nagradno vprašanje in kristalno presenečenje za tistega, ki mu bo žreb namenil srečo!

Nagradno vprašanje: Kaj pomeni letnica 1665 v logotipu Steklarne Rogaška?

Odgovore pošljite na info@dj-slovenija.si najkasneje do petka, 25.3.2011!

 

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ


Logo najdi.si

Kako do Rogaške Slatine?


Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Kam za kulturni praznik v Ljubljani

preseren.jpg
četrtek, 7. februar 2019

Ob 8. februarju, slovenskem kulturnem prazniku, ljubljanski javni zavodi s področja kulture pripravljajo pester brezplačen program. Izberite kulturo po svojem okusu.

Prešernov dan z lipicanci, vilinsko pravljico in dih jemajočimi akrobacijami

lipicanec.jpg
sreda, 6. februar 2019

Na Prešernov dan, 8. februarja, bodo čudoviti beli lipicanci v Lipici zaplesali z dobrimi vilami iz čarobne jame Vilenice in pričarali pravo belo pravljico. Kar 40 jih bo s svojo eleganco in prefinjeno lepoto prepletlo edinstveno predstavo Vilinska pravljica o Lipici. Visoko v zraku se jima bosta pridružili dih jemajoči plesni akrobatki Dana Avguštin in Tjaša Dobravec, zmagovalka 7. sezone šova Slovenija ima talent.

Prešernov smenj

presernov_smenj.jpg
torek, 5. februar 2019

Prešernov smenj, ki odene Kranj v podobo 19. stoletja in obudi spomin na našega največjega pesnika dr. Franceta Prešerna, je ena najbolj prepoznavnih slovenskih prireditev ob kulturnem prazniku, 8. februarja.

Festival vin - Svet refoška

vino.jpg
torek, 5. februar 2019

Na festivalu bodo svoja vina predstavili vinarji iz slovenskih vinorodnih okolišev Slovenska Istra in Kras, ob njih pa njihovi kolegi iz Italije in Hrvaške. Festival bo potekal med 14. in 21. uro v Manziolijevi palači v Izoli, že dopoldan pa bo Kopru mednarodni strokovni posvet Refošk gre v svet (Lokalna vina na globalnem trgu).

Zimska pravljica na Bledu

bled_dec.jpeg
petek, 28. december 2018

Vabljeni na Jezersko promenado vse do 6. januarja 2019! Zimska pravljica ob jezeru bo odprta od ponedeljka do četrtka od 15:00 do 19:00 in od petka do nedelje ter ob praznikih od 11:00 do 21:00.

Žive jaslice v Postojnski jami

jaslice_postojnska_jama.jpg
četrtek, 27. december 2018

Najbolj čarobno božično doživetje, ki se ga boste za vedno spominjali. Med 25. in 30. decembrom doživite svetopisemsko zgodbo v dih jemajočem okolju Postojnske jame in se prepustite edinstvenemu pravljičnem vzdušju.

Božično novoletni sejem v Kopru

Novoletna jelka
četrtek, 20. december 2018

Med 21. decembrom in 1. januarjem bo na Carpacciovem trgu Božično-novoletni sejem, na katerem boste na bogato obloženih stojnicah lahko izbirali prikupna darilca, kot so kape, šali, ročno izdelan nakit, knjige in druga priložnostna darila ali pa se razvajali s praznično gostinsko ponudbo na stojnicah, na katerih ne bodo manjkali kuhano vino, topel čaj, vroča čokolada, pa tudi druge dobrote, kot so praženi mandlji, piškoti, sadje oblito s čokolado in še vrsta drugih prazničnih pregreh.

Prešerni december v Kranju

kranj_dec-5.jpg
torek, 18. december 2018

Sejemsko in kulinarično dogajanje Prešernega decembra na osrednjem kranjskem trgu spremljajo številne glasbene poslastice in dogodki za otroke, zato boste zlahka vzljubili izbrano okrasitev in osvetlitev mesta!

December v Radovljici

radovljica_december.jpg
ponedeljek, 17. december 2018

Radovljica decembra vabi v staro mestno jedro, kjer dogodki potekajo vse do novega leta. Staro mestno jedro si nadene pravljično podobno s izvirno tematsko okrasitvijo, ki se vsako leto dopolnjuje.

Poleti na kopališče, pozimi na kepališče

portoroz-ognjemet.jpg
petek, 14. december 2018

Letošnjo zimo se boste od 15. decembra dalje lahko kepali na kepališču v Portorožu, saj bo vsak konec tedna naravnost iz Kranjske Gore na morje prišla pošiljka pravega snega.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije