Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
panorama.jpg

V Rogaški Slatini bogatijo turistično ponudbo

Datum: četrtek, 17. marec, 2011
Rogaška Slatina je že stoletja turistični in kulturni biser. Je kraj, kamor so nekoč zahajali znani evropski kulturniki, politiki in drugi veljaki. In je kraj, kamor gostje z vseh kontinentov zahajajo še danes. Prekrasne stavbe, drevoredi, parki, neokrnjena okoliška narava, zdravilni termalni vrelci, prireditve, vrhunske kozmetične storitve in še in še. Vse to je Rogaška Slatina. Več o občini in ponudbi pa v nadaljevanju.

Rogaška Slatina bo gostila Entete Florale 2011

Narava se je že začela prebujati iz zimskega spanca in pomlad je v Rogaško Slatino prinesla Gregorjev ples v Kristalni dvorani Grand hotela Sava ter osrednjo prireditev v počastitev dneva žena in materinskega dne.

V novem središču, ki bo zgrajeno do jeseni prihodnje leto, želijo na simbolni ravni predstaviti vodo, steklo, parkovna bogastva, grafično Milerjevo zbirko in tri zbirke domačega ustvarjalca Aleksandra Jurkoviča.

»Pomlad pa je prinesla tudi uresničitev ideje o izgradnji Kulturno turističnega središča Rogaške Slatine. Imamo infrastrukturo, zato smo iskali nekaj več. Vsebino. Odločili smo se, da prvič v zgodovini Rogaške Slatine ponudimo ter prikažemo tradicijo in zgodovino na enem mestu,« je povedal mag. Branko Kidrič, župan občine Rogaška Slatina. V novem središču, ki bo zgrajeno do jeseni prihodnje leto, želijo na simbolni ravni predstaviti vodo, steklo, parkovna bogastva, grafično Milerjevo zbirko in tri zbirke domačega ustvarjalca Aleksandra Jurkoviča.

Že lani pa se je v Rogaški Slatini začela obnova osrednjega mestnega parka, ki je sinonim kraja ter kulturni spomenik lokalnega pomena. Poskrbeli so že za novo razsvetljavo, v zaključni fazi je obnova nekdanje osrednje fontane, do poletja bodo uredili še vse gredice in ostale zelene površine. Šlo bo za povsem novo podobo parka, ki bo tak pričakal tudi največjo promocijsko prireditev v novejši zgodovini Rogaške Slatine. Tu bo namreč potekala zaključna prireditev Entete Florale 2011 z udeleženci 12-ih evropskih držav. Poleg tega bo septembra v Rogaški potekalo tudi evropsko prvenstvo v balinanju za ženske ter evropsko klubsko šahovsko prvenstvo.

Podrobnosti na www.rogaska-slatina.si!

Čar pomladi v Grand Hotelu Sava

V tem trenutku je najbolj mamljiv paket Grand Hotela Sava »Čar pomladi«, ki razvaja tako z zdravilnimi programi kot tudi s podarjenim dodatnim dnevom (6=7).

Grand Hotel Sava je lansko jesen zasijal v povsem novi, edinstveni podobi. To so opazili ter nagradili tudi gostje, saj so omenjeni hotel izbrali za naj hotel v Rogaški Slatini.

»Tisto, kar privablja in kar gostje cenijo je zagotovo celotna nova preobleka hotela, pa nadstandardne sobe, restavracija Kaiser z jedmi pripravljenimi po starih receptih, kavarna Kapučino in celotna ponudba,« je za radijsko oddajo »Dobro jutro, Slovenija« povedala Urška Topolšek Planinšek iz GH Sava ter dodala, da je v tem trenutku najbolj mamljiv njihov paket »Čar pomladi«, ki razvaja tako z zdravilnimi programi kot tudi s podarjenim dodatnim dnevom (6=7).

350 letna tradicija

V Rogaški Slatini se nahaja tudi Steklarna Rogaška, ki svoje bogato znanje oblikovanja in izdelave kristalnih izdelkov črpa iz skoraj 350 letne tradicije. Pisani vir, ki potrjuje to dejstvo, je dedna pogodba iz leta 1665 in od tod tudi letnica 1665 zraven Pegazza v logotipu Steklarne Rogaška.

Kljub pritisku sodobnih tehnologij v steklarni negujejo ročno proizvodnjo kristalnih izdelkov in tradicijo steklarskih veščin pihanja in brušenja stekla. Tako uspešno plemenitijo blagovno znamko in jo dvigujejo na najvišjo raven.

Njihove izdelke najdemo na policah prestižnih trgovin po vsem svetu.

 

Steklarna_rogaška_logo

Za vas so pripravili nagradno vprašanje in kristalno presenečenje za tistega, ki mu bo žreb namenil srečo!

Nagradno vprašanje: Kaj pomeni letnica 1665 v logotipu Steklarne Rogaška?

Odgovore pošljite na info@dj-slovenija.si najkasneje do petka, 25.3.2011!

 

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ


Logo najdi.si

Kako do Rogaške Slatine?


Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

13. slovenski klekljarski dnevi v Žireh

cipke_zelezniki.jpg
sreda, 24. april 2019

Razstave čipk na štirih lokacijah, tekmovanje otrok in odraslih v klekljanju, stojnice domačih kulinaričnih izdelkov, ročnega dela, cvetlični sejem in slikarska razstava Akademskega slikarja Tomaža Kržišnika v Muzeju Žiri. 27. 04. 2019 - 02. 05. 2019.

Orange Wine Festival Izola/Isola

Logo_Orange_wine
torek, 23. april 2019

Mednarodni festival vrhunskih belih maceriranih vin.

Spomladanska razstava v Arboretumu

Arboretum_Alenka_Hribar.jpg
torek, 23. april 2019

Pomlad je pravi čas za obisk Arboretuma Volčji Potok. Zbirko lesnatih rastlin namreč najprej dopolni cvetenje narcis, ki z rumenimi cvetovi naznanjajo konec zime. Kar 100 različnih vrst in sort narcis odene park v spomladansko vzdušje.

Evropsko prvenstvo v gorskem kolesarstvu 2019

mtb.jpg
petek, 19. april 2019

Otvoritev serije evropskega pokala v spustu z gorskimi kolesi, bo tudi letos potekala na mariborskem Pohorju.

Dnevi špargljev v Izoli

sparglji.jpg
četrtek, 18. april 2019

Šparglji, znani tudi kot znanilci pomladi, so bogati z vitamini, minerali in folno kislino. Jedi iz te vrste zelenjave poskrbijo za naše zdravje in pomladno razstrupljanje telesa. Slovijo tudi kot naravni afrodiziak.

V Portorožu dobro pripravljeni na prihajajoče praznike

portoroz_5.jpg
sreda, 17. april 2019

Prireditev Pomlad v Portorožu bo z desetimi brezplačnimi koncerti in tržnico lokalnih proizvodov popestrila velikonočne in prvomajske praznike. Na portoroški ploščadi se bo med 19. aprilom in 2. majem predstavilo dvanajst glasbenih izvajalcev. Pričakujejo dober obisk domačih in tujih turistov, večina portoroških hotelov bo polno zasedenih.

Nepozabno doživetje z Idrijskimi rudarji

rudar
četrtek, 4. april 2019

V nedeljo, 7.4.2019, vabljeni v Rudnik živega srebra Idrija, kjer vsako leto sezono začnejo z nepozabnim doživetjem z idrijskimi rudarji. Vsi obiskovalci ste vabljeni na nepozabno podzemno doživetje po stopinjah idrijskih rudarjev, preizkušanja v različnih rudarskih delih in na okrepčilo s tradicionalno rudarsko malico.

Dan odprtih vrat NR Škocjanski zatok

zatok
petek, 29. marec 2019

Prijazno vabljeni na letošnji dan odprtih vrat Naravnega rezervata Škocjanski zatok. V soboto, 30. marca.

Razstava kaktusov v Arboretumu Volčji Potok

kaktus-v-cvetju.jpg
sreda, 27. marec 2019

V Arboretumu Volčji Potok si lahko v steklenjaku ogledate edinstveno razstavo kaktusov, ki vključuje preko 1000 rastlin iz zbirke Dušana Hrovatina. Posebnost zbirke je v raznovrstnosti primerkov in njihovi starosti, tako da vas razstava zagotovo ne bo pustila ravnodušnih.

Kulinarični pohod istrskih dobrot

sol.jpg
ponedeljek, 25. marec 2019

Najbolj kaloričen in najbolj okusen pohod! Poteka kot samopostrežna restavracija: hodite od stojnice do stojnice in okušate istrske dobrote. Na 12 km dolgi progi se boste srečali z najmanj 15 stojnicami, ki bodo polne istrskih dobrot. Njihova posebnost je, da so bile pridelane na sosednji njivi. Popolnoma v stilu z akcijo kilometer nič!

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije