Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
panorama.jpg

V Rogaški Slatini bogatijo turistično ponudbo

Datum: četrtek, 17. marec, 2011
Rogaška Slatina je že stoletja turistični in kulturni biser. Je kraj, kamor so nekoč zahajali znani evropski kulturniki, politiki in drugi veljaki. In je kraj, kamor gostje z vseh kontinentov zahajajo še danes. Prekrasne stavbe, drevoredi, parki, neokrnjena okoliška narava, zdravilni termalni vrelci, prireditve, vrhunske kozmetične storitve in še in še. Vse to je Rogaška Slatina. Več o občini in ponudbi pa v nadaljevanju.

Rogaška Slatina bo gostila Entete Florale 2011

Narava se je že začela prebujati iz zimskega spanca in pomlad je v Rogaško Slatino prinesla Gregorjev ples v Kristalni dvorani Grand hotela Sava ter osrednjo prireditev v počastitev dneva žena in materinskega dne.

V novem središču, ki bo zgrajeno do jeseni prihodnje leto, želijo na simbolni ravni predstaviti vodo, steklo, parkovna bogastva, grafično Milerjevo zbirko in tri zbirke domačega ustvarjalca Aleksandra Jurkoviča.

»Pomlad pa je prinesla tudi uresničitev ideje o izgradnji Kulturno turističnega središča Rogaške Slatine. Imamo infrastrukturo, zato smo iskali nekaj več. Vsebino. Odločili smo se, da prvič v zgodovini Rogaške Slatine ponudimo ter prikažemo tradicijo in zgodovino na enem mestu,« je povedal mag. Branko Kidrič, župan občine Rogaška Slatina. V novem središču, ki bo zgrajeno do jeseni prihodnje leto, želijo na simbolni ravni predstaviti vodo, steklo, parkovna bogastva, grafično Milerjevo zbirko in tri zbirke domačega ustvarjalca Aleksandra Jurkoviča.

Že lani pa se je v Rogaški Slatini začela obnova osrednjega mestnega parka, ki je sinonim kraja ter kulturni spomenik lokalnega pomena. Poskrbeli so že za novo razsvetljavo, v zaključni fazi je obnova nekdanje osrednje fontane, do poletja bodo uredili še vse gredice in ostale zelene površine. Šlo bo za povsem novo podobo parka, ki bo tak pričakal tudi največjo promocijsko prireditev v novejši zgodovini Rogaške Slatine. Tu bo namreč potekala zaključna prireditev Entete Florale 2011 z udeleženci 12-ih evropskih držav. Poleg tega bo septembra v Rogaški potekalo tudi evropsko prvenstvo v balinanju za ženske ter evropsko klubsko šahovsko prvenstvo.

Podrobnosti na www.rogaska-slatina.si!

Čar pomladi v Grand Hotelu Sava

V tem trenutku je najbolj mamljiv paket Grand Hotela Sava »Čar pomladi«, ki razvaja tako z zdravilnimi programi kot tudi s podarjenim dodatnim dnevom (6=7).

Grand Hotel Sava je lansko jesen zasijal v povsem novi, edinstveni podobi. To so opazili ter nagradili tudi gostje, saj so omenjeni hotel izbrali za naj hotel v Rogaški Slatini.

»Tisto, kar privablja in kar gostje cenijo je zagotovo celotna nova preobleka hotela, pa nadstandardne sobe, restavracija Kaiser z jedmi pripravljenimi po starih receptih, kavarna Kapučino in celotna ponudba,« je za radijsko oddajo »Dobro jutro, Slovenija« povedala Urška Topolšek Planinšek iz GH Sava ter dodala, da je v tem trenutku najbolj mamljiv njihov paket »Čar pomladi«, ki razvaja tako z zdravilnimi programi kot tudi s podarjenim dodatnim dnevom (6=7).

350 letna tradicija

V Rogaški Slatini se nahaja tudi Steklarna Rogaška, ki svoje bogato znanje oblikovanja in izdelave kristalnih izdelkov črpa iz skoraj 350 letne tradicije. Pisani vir, ki potrjuje to dejstvo, je dedna pogodba iz leta 1665 in od tod tudi letnica 1665 zraven Pegazza v logotipu Steklarne Rogaška.

Kljub pritisku sodobnih tehnologij v steklarni negujejo ročno proizvodnjo kristalnih izdelkov in tradicijo steklarskih veščin pihanja in brušenja stekla. Tako uspešno plemenitijo blagovno znamko in jo dvigujejo na najvišjo raven.

Njihove izdelke najdemo na policah prestižnih trgovin po vsem svetu.

 

Steklarna_rogaška_logo

Za vas so pripravili nagradno vprašanje in kristalno presenečenje za tistega, ki mu bo žreb namenil srečo!

Nagradno vprašanje: Kaj pomeni letnica 1665 v logotipu Steklarne Rogaška?

Odgovore pošljite na info@dj-slovenija.si najkasneje do petka, 25.3.2011!

 

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ


Logo najdi.si

Kako do Rogaške Slatine?


Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Vabljeni v ZOO Ljubljana

mini_zoo_land10.JPG
četrtek, 11. marec 2021

ZOO Ljubljana je ponovno odprt vsak dan med 9:00 in 17:00. 

Informacije o Ljubljani in okolici na voljo tudi, ko je TIC zaprt

ljubljana_april.jpeg
sreda, 10. februar 2021

Turizem Ljubljana ostaja servis za meščane in obiskovalce tudi v času epidemije, ko so morali zapreti turistično-informacijski center.

NMS ponovno odprt!

nms1.jpg
ponedeljek, 25. januar 2021

V soboto, 23. januarja 2021, se je Narodni muzej Slovenije ponovno odprl za obiskovalce. Vsaj do 29. januarja 2021 sta odprta Narodni muzej Slovenije in Narodni muzej Slovenije – Metelkova.

Zlatorogova pot - nova tematska pot ob Blejskem jezeru

bled_otok.jpg
četrtek, 5. november 2020

Nova tematska pot, namenjena predvsem otrokom in družinam, na šestih postajah na poti okoli Blejskega jezera predstavlja kulturne in naravne znamenitosti Bleda ter izpostavlja pomen varovanja okolja za prihodnost.

Nova učna pot Drvošec ob Cerkniškem jezeru

Cerknica zaklad
petek, 30. oktober 2020

Tematska pot Drvošec, ki poteka večinoma po gozdnem grebenu ob Cerkniškem jezeru v Notranjskem regijskem parku, obiskovalcem ponuja razglede na presihajoče jezero, coprniško Slivnico in širšo okolico.

Novo doživetje: Lov na zaklad na gradu Podsreda

podsreda.jpg
sreda, 28. oktober 2020

Poleg ogleda srednjeveškega gradu, ki na ogled postavlja številne zanimive razstave in zgodovinske prostore, je od sedaj na gradu Podsreda mogoče tudi sodelovanje v zabavni grajski pustolovščini – Lov na zaklad na gradu Podsreda.

TZ Izola vzpodbuja razvoj enogastronomske ponudbe destinacije

izola_soncno_nabrezje.jpg
četrtek, 22. oktober 2020

Turistično združenje Izola za turistično gospodarstvo v mesecu oktobru pripravja prvo kulinarično akademijo ter izvaja zanimiva predavanja strokovnjakov s področja eno-gastronomije in predavanja iz različnih razvojnih področij.

Nov turistični produkt: Preživetje v naravi na Krvavcu

Krvavec pohod
četrtek, 22. oktober 2020

RTC Krvavec je oblikoval nov program ''Preživetje v naravi na Krvavcu'', ki nudi zabavno aktivnost in doživetje primerno za družine in poslovne skupine.

Praznovanje izolske legende

izola_mandrac.jpg
sreda, 21. oktober 2020

V nedeljo, 25. oktobra 2020, vabljeni v Izolo na prireditev “Praznovanje izolske legende” na plaži Hotela Delfin.

Tematsko obarvana jesensko-zimska ponudba Ljubljane

Ljubljana
petek, 16. oktober 2020

Turizem Ljubljana je pripravil osem bogatih in tematsko obarvanih paketov ter enodnevna doživetja, ki obiskovalcem omogočajo doživetje Ljubljane v jesenskih mesecih in prazničnem decembru.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije