Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
panorama.jpg

V Rogaški Slatini bogatijo turistično ponudbo

Datum: četrtek, 17. marec, 2011
Rogaška Slatina je že stoletja turistični in kulturni biser. Je kraj, kamor so nekoč zahajali znani evropski kulturniki, politiki in drugi veljaki. In je kraj, kamor gostje z vseh kontinentov zahajajo še danes. Prekrasne stavbe, drevoredi, parki, neokrnjena okoliška narava, zdravilni termalni vrelci, prireditve, vrhunske kozmetične storitve in še in še. Vse to je Rogaška Slatina. Več o občini in ponudbi pa v nadaljevanju.

Rogaška Slatina bo gostila Entete Florale 2011

Narava se je že začela prebujati iz zimskega spanca in pomlad je v Rogaško Slatino prinesla Gregorjev ples v Kristalni dvorani Grand hotela Sava ter osrednjo prireditev v počastitev dneva žena in materinskega dne.

V novem središču, ki bo zgrajeno do jeseni prihodnje leto, želijo na simbolni ravni predstaviti vodo, steklo, parkovna bogastva, grafično Milerjevo zbirko in tri zbirke domačega ustvarjalca Aleksandra Jurkoviča.

»Pomlad pa je prinesla tudi uresničitev ideje o izgradnji Kulturno turističnega središča Rogaške Slatine. Imamo infrastrukturo, zato smo iskali nekaj več. Vsebino. Odločili smo se, da prvič v zgodovini Rogaške Slatine ponudimo ter prikažemo tradicijo in zgodovino na enem mestu,« je povedal mag. Branko Kidrič, župan občine Rogaška Slatina. V novem središču, ki bo zgrajeno do jeseni prihodnje leto, želijo na simbolni ravni predstaviti vodo, steklo, parkovna bogastva, grafično Milerjevo zbirko in tri zbirke domačega ustvarjalca Aleksandra Jurkoviča.

Že lani pa se je v Rogaški Slatini začela obnova osrednjega mestnega parka, ki je sinonim kraja ter kulturni spomenik lokalnega pomena. Poskrbeli so že za novo razsvetljavo, v zaključni fazi je obnova nekdanje osrednje fontane, do poletja bodo uredili še vse gredice in ostale zelene površine. Šlo bo za povsem novo podobo parka, ki bo tak pričakal tudi največjo promocijsko prireditev v novejši zgodovini Rogaške Slatine. Tu bo namreč potekala zaključna prireditev Entete Florale 2011 z udeleženci 12-ih evropskih držav. Poleg tega bo septembra v Rogaški potekalo tudi evropsko prvenstvo v balinanju za ženske ter evropsko klubsko šahovsko prvenstvo.

Podrobnosti na www.rogaska-slatina.si!

Čar pomladi v Grand Hotelu Sava

V tem trenutku je najbolj mamljiv paket Grand Hotela Sava »Čar pomladi«, ki razvaja tako z zdravilnimi programi kot tudi s podarjenim dodatnim dnevom (6=7).

Grand Hotel Sava je lansko jesen zasijal v povsem novi, edinstveni podobi. To so opazili ter nagradili tudi gostje, saj so omenjeni hotel izbrali za naj hotel v Rogaški Slatini.

»Tisto, kar privablja in kar gostje cenijo je zagotovo celotna nova preobleka hotela, pa nadstandardne sobe, restavracija Kaiser z jedmi pripravljenimi po starih receptih, kavarna Kapučino in celotna ponudba,« je za radijsko oddajo »Dobro jutro, Slovenija« povedala Urška Topolšek Planinšek iz GH Sava ter dodala, da je v tem trenutku najbolj mamljiv njihov paket »Čar pomladi«, ki razvaja tako z zdravilnimi programi kot tudi s podarjenim dodatnim dnevom (6=7).

350 letna tradicija

V Rogaški Slatini se nahaja tudi Steklarna Rogaška, ki svoje bogato znanje oblikovanja in izdelave kristalnih izdelkov črpa iz skoraj 350 letne tradicije. Pisani vir, ki potrjuje to dejstvo, je dedna pogodba iz leta 1665 in od tod tudi letnica 1665 zraven Pegazza v logotipu Steklarne Rogaška.

Kljub pritisku sodobnih tehnologij v steklarni negujejo ročno proizvodnjo kristalnih izdelkov in tradicijo steklarskih veščin pihanja in brušenja stekla. Tako uspešno plemenitijo blagovno znamko in jo dvigujejo na najvišjo raven.

Njihove izdelke najdemo na policah prestižnih trgovin po vsem svetu.

 

Steklarna_rogaška_logo

Za vas so pripravili nagradno vprašanje in kristalno presenečenje za tistega, ki mu bo žreb namenil srečo!

Nagradno vprašanje: Kaj pomeni letnica 1665 v logotipu Steklarne Rogaška?

Odgovore pošljite na info@dj-slovenija.si najkasneje do petka, 25.3.2011!

 

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ


Logo najdi.si

Kako do Rogaške Slatine?


Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Dnevi poezije in vina

Vino
sreda, 21. avgust 2019

Dnevi poezije in vina so največji mednarodni pesniški festival, ki v očarljivem starem mestnem jedru Ptuja od 21. do 24. avgusta združuje najboljše pesnike in umetnike z vsega sveta ter ponudbo najboljših slovenskih vin.

Bližajo se 14. Etnološki dnevi v Termah Snovik: Mlinarska dediščina Tuhinjske doline

snovik_poletje1.jpg
torek, 20. avgust 2019

Konec avgusta bo v Termah Snovik v znamenju 14. etnološke prireditve. Rdeča nit letošnje etnološke prireditve bo mlinarstvo, ki je bilo v Tuhinjski dolini v 20. stoletju pomembna gospodarska dejavnost. Prireditev bo potekala 24. in 25. avgusta, njen namen pa je predstaviti mlinarsko dediščino Tuhinjske doline.

Otroci bodo ponovno tekli za otroke

btc_ms_otroci.jpg
torek, 13. avgust 2019

Srčnost, dobrodelnost in medsebojno sodelovanje so vrednote, ki vodijo v lepši jutri in jih zato velja razvijati že pri najmlajših. V to verjame tudi podjetje Skaza, ki bo 7. septembra na velenjskem stadionu priredilo že četrti dobrodelni tek Otrok otroku. Na tradicionalnem dogodku, ki letos poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, otroci iz vse Slovenije s tekom pomagajo svojim vrstnikom v stiski. Z zbranimi sredstvi bodo tokrat mladi tekači polepšali življenje najmlajšim, ki se soočajo z avtizmom.

49. Praznik terana in pršuta

prsut_Anze_Malovrh_STA.jpg
ponedeljek, 5. avgust 2019

S kronanjem nove kraljice terana se je 3. avgusta v Pliskovici začel 49. Praznik terana in pršuta, zaključil se bo v nedeljo, 11. avgusta, s tradicionalno povorko s ciljem na prireditvenem prostoru v Dutovljah. Dogajanje bo imelo enogastronomsko noto, ki smo jo posebej izpostavil skozi dogajanje na Bunčetovi domačiji z nizom kulinaričnih večerov; vrhunski kraški chefi s Terra Carsus – Kulinariko Krasa, sledijo še kuharske delavnice za otroke, spajanje sladic s teranom.

Nov turistični produkt Lendave: Festival Vinarium

lendava1.jpg
torek, 30. julij 2019

Ob stolpu Vinarium, ki je od leta 2015 turistični magnet Pomurja, ter Hotelu Vinarium, ki se od maja letos uveljavlja na trgu ponudnikov nočitev, je Lendava razvila nov turistični produkt, ki združuje dve kulinarični in etnološko prireditev: Festival Vinarium je osrednji festival v širši regiji, ki se bo letos odvijal od 24. avgusta do 7. septembra.

Festival Okarina Bled

okarina_03.jpg
četrtek, 25. julij 2019

Okarina etno festival, mednarodni glasbeni festival, ki že 29 let poteka na Bledu je eden najstarejših glasbenih festivalov v evropskem prostoru. Etno v vseh odtenkih in z vseh koncev sveta, odet v sodobne glasbene ritme obiskovalce privablja s kakovostno glasbo, odličnimi izvajalci in jasnim sporočilom o pomembnosti multikulturnosti in sožitja.

Spremeni tok zgodovine na Starem gradu Celje

Celje VR
sreda, 24. julij 2019

VR doživetje "Spremeni tok zgodovine" je turistični produkt, ki ga sedaj lahko doživite na Starem gradu v Celju. Produkt je prejemnik srebrnega priznanja Regionalne gospodarske zbornice Celje za inovativnost 2019, ideja pa je bila že v letu 2017 nagrajena s strani Slovenske turistične organizacije.

Ogled Žičke kartuzije odslej tudi s pametnimi očali

Zicka kartuzija
sreda, 24. julij 2019

V sklopu aktivnosti Turistične destinacije Rogla-Pohorje so to poletje v Žički kartuziji uvedli novost, ki obiskovalcem omogoča oglede tega izjemnega spomenika kulturne dediščine s pomočjo obogatene resničnosti oz. s pametnimi očali.

Na Ljubnem ob Savinji bo pestro kar 16 dni!

flosarski_bal.jpg
torek, 23. julij 2019

Flosarski bal, ki poteka na Ljubnem ob Savinji, sodi med najstarejše prireditve v Sloveniji. Obiskovalci imajo med 20. julijem in 4. avgustom 2019 priložnost obiskati in se udeležiti okrog 40 različnih dogodkov, ki jih skupaj z različnimi društvi in posamezniki organizira Turistično društvo Naš kraj. Program tradicionalne prireditve bo tudi letošnje poletje zelo pester in raznolik. Obiskovalci si bodo lahko v času 16-dnevnega festivala ogledali in preizkusili številne aktivnosti.

Jadralna regata na najvišje ležečem akumulacijskem jezeru v Sloveniji

regata krvavec
torek, 23. julij 2019

Zadnji vikend v juliju, v soboto, 27. in v nedeljo, 28. julija 2019 bo na Krvavcu, natančneje na jezeru Zvoh, potekala regata jadrnic Mini 12.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije