Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
snovik.jpg

V Termah Snovik upihnili deseto svečko

Datum: ponedeljek, 6. februar, 2012

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je na zadnjo januarsko soboto odpravila v idilično dolino, najvišje ležečim slovenskim termam naproti. Tako so prispeli v Terme Snovik in jim, takoj za pozdravom, voščili še vse najboljše. V teh dneh namreč praznujejo 10-letnico svojega obstoja. O okroglem jubileju, razvoju in seveda ponudbi danes, so spregovorili z Matjažem Kondo, direktorjem Term Snovik.

Razvoj skoraj z nadzvočno hitrostjo

Zgodbe o zdravilni vodi so po Tuhinjski dolini krožile že od nekdaj. Prvi uradni zapis o snoviški »dobri« vodi sega v leto 1957. Sledila je izgradnja pilotnega bazena in pred desetimi leti tudi pokritje obstoječega zunanjega bazena. Tako so letno kopališče spremenili v prave terme.

Iz term vsak dan odpelje ski-bus, ki goste popelje do smučarskega centra Krvavec in nazaj.

»Razvoj se je nato nadaljeval skoraj z nadzvočno hitrostjo,« pripoveduje Matjaž Konda, direktor Term Snovik ter našteva, da so pokritemu delu nato dodali 500 m2 zunanjih površin, zgradili osem hiš na robu gozda z apartmaji in 2-posteljnimi sobami s skupaj 371 ležišči. 26. januarja so proslavili 10-obletnico, praznovanje pa razširili na več dni, saj svoje stalne obiskovalce razveseljujejo s kosi praznične torte. 10. obletnico bodo zaznamovali tudi novi wellness programi in druge storitve. Z njimi bodo razveseljevali februarja. Sicer pa v Termah Snovik letos pričakujejo 1.5 milijontega obiskovalca, odkar imajo prenočitvene kapacitete pa vsako leto naštejejo okrog 30 tisoč nočitev.

Iz term na smučanje na Krvavec

Od sredine decembra mnogi gostje Term Snovik užitke v vodi kombinirajo z užitki na snegu. Iz term vsak dan namreč odpelje ski-bus, ki goste popelje do smučarskega centra Krvavec in nazaj. V okviru SKI – paketa imajo gostje term tudi možnost nakupa smučarskih vozovnic po ugodnejših cenah. Poleg Krvavca pa s svojimi zasneženimi vrhovi vabijo tudi Velika planina in drugi vršaci. Pohodniške poti so urejene, pri odkrivanju hribovja, ki obdaja Terme Snovik pa pomaga tudi povsem nov zemljevid po Tuhinjski dolini. V Snoviku se sicer intenzivno pripravljajo tudi na počitnice, na bogato in zanimivo animacijo za otroke in odrasle.

Pregrešna Valentinova ponudba

V Snoviku se sicer intenzivno pripravljajo tudi na počitnice, na bogato in zanimivo animacijo za otroke in odrasle.

Čeprav je lahko valentinovo vsak dan, pa je praznik zaljubljencev tisti, ki nas spomni, da si naši najdražji zaslužijo kakšno pozornost.

»Naša pregrešna ponudba je zagotovo Rajska soba. Mogoče jo je najeti za nekaj ur ali dan, dva in več. Vodna postelja, jakuzzi, savna, odprt kamin, penina … vse to je tisto, kar zagotovo prepriča. Vrtincu ljubezni pa se lahko prepustite na nočnem kopanju od 20. do 22. ure. Postregli vam bomo s penino in sladko-sadnimi razvadami,« je o valentinovi ponudbi razkril prvi mož Term Snovik, Matjaž Konda. Vse našteto je namenjeno prav vsem gostom, tudi seniorjem, ki sicer za kopanje s kosilom odštejejo 15 evrov, do 15. februarja pa lahko 4-posteljni apartma najamejo za samo 18 evrov na osebo na dan.

Zgradili bomo nov hotel

V Snoviku slavijo 10. obletnico, ob tej so prenovili tudi spletno stran, in hkrati že gledajo naprej. Načrtov jim namreč še ni zmanjkalo. Z občino Kamnik načrtujejo izgradnjo nogometnega igrišča, želijo so olimpijskega plavalnega bazena. V knjigi načrtov pa je tudi nov hotel z dodatnimi ležišči, vodnimi površinami, toplim prehodnim tunelom do vseh obstoječih površin, nov wellness, masaže.

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Pustovanje na Viru pri Domžalah

Pustovanje Vir
sreda, 19. februar 2020

Tudi letos bo v Pustni deželi Vir veljalo pravilo, da kdor ni za pusta, naj se odseli vse do avgusta.

Tartinijev karneval v Piranu

piran_tartini.jpg
sreda, 19. februar 2020

Tartini in njegova glasba bosta letos zaznamovala tudi pustne dogodke. Tartinijev karneval bo ponudil bogat otroški program, glasbeni nastop v baročno beneškem slogu, revijo beneških mask, sladke pustne dobrote in atraktiven svetlobni show. Poskrbljeno bo tudi za brezplačen avtobusni prevoz.

Veliki pustni karneval v Cerknici

cerknica.jpg
ponedeljek, 17. februar 2020

Cerkniški pustni karneval slovi po svojih velikih figurah, ki so delo akademskih umetnikov in temeljijo na biološkem in mitološkem bogastvu Notranjske.

Ledena trofeja na jezeru Jasna 2020

ledena trofeja
torek, 11. februar 2020

DOGODEK JE ODPOVEDAN! Na pravljičnem jezeru Jasna v Kranjski Gori se obeta prava hokejska senzacija. 15. februarja se bo na ledenem jezeru trlo ljubiteljskih in klubskih hokejistov, ki se bodo borili za en cilj – osvojitev LEDENE TROFEJE. Rdeča nit dogodka je hokej na prostem, ki vsem udeležencem nudi edinstveno in pristno doživetje športa ter narave. Dobrodošli so vsi polnoletni rekreativni igralci. Poleg hokejskega tekmovanja bo tudi zelo pester spremljevalni program za družine.

Na Ptuju pripravljajo vseslovensko seniorsko pustovanje

kurent_ptuj.JPG
petek, 7. februar 2020

Tudi letos bo Zadruga Mozaik Generacij organizirala Seniorsko pustovanje 2020, ki bo potekalo v okviru 60. Kurentovanja v Karnevalski dvorani na Ptuju v četrtek 20. februarja od 10. do 18. ure. Poskrbljeno bo za pester glasbeni program, ter okusno pustno pojedino. Najbolj izvirne, še posebej lastnoročno izdelane, skupinske in posamične maske bodo bogato nagrajene. Pustovanja se bo udeležila tudi Aleksandra Pivec, ki je ambasadorka Seniorskega pustovanja 2020.

Prešernov smenj

presernov_smenj.jpg
četrtek, 6. februar 2020

Prešernov smenj, ki odene Kranj v podobo 19. stoletja in obudi spomin na našega največjega pesnika dr. Franceta Prešerna, je ena najbolj prepoznavnih slovenskih prireditev ob kulturnem prazniku, 8. februarja.

23. Tradicionalni pohod in turni smuk na Galetovec

Galetovec_pohod
sreda, 29. januar 2020

02.02.2020  /  08:30h  /  Zborno mesto: Dom krajanov Bohinjska Bela

Gradovi Kralja Matjaža

gradovi_kralja_matjaza.jpg
ponedeljek, 20. januar 2020

Že osemindvajsetič zapovrstjo, bodo ponovno zadnji vikend v januarju (24. 01. 2020 - 26. 01. 2020) na novi lokaciji, Matevžavi travniki pod stadionom v centru Črni na Koroškem pripravili že 28. zimsko pravljico imenovano Gradovi kralja Matjaža, kjer so od leta 1993 zgradili že 1331 snežnih gradov in skulptur. Z veseljem vam sporočajo, da so pred prijave že odprte, torej lahko s klikom na prijavni obrazec na spletni strani Občine Črna na Koroškem svojo ekipo že prijavite.

Jabitour v Svečini že prihodnjo pomlad

Košara jabolk
torek, 31. december 2019

V Svečini bo prihodnje leto, natančneje prvi vikend marca, zaživela Svečinska jabolčna in sadna pot - Jabitour. Izdali so ilustrirani turistični zemljevid, kmalu pa bodo po trasi postavljene vse informativne table.

Legenda o potopljenem zvonu

Bled_zvon3.jpg
torek, 24. december 2019

Tudi letos bo Legenda o potopljenem zvonu na božični dan, 25. decembra, ob 17. uri zaživela v Grajskem kopališču. Pri uprizoritvi bodo sodelovali Društvo za podvodne dejavnosti Bled, žonglerska skupina Čupakabra, pletnarji, društvo BPS in sopranistka Janja Hvala. Vstop prost.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije