Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
snovik.jpg

V Termah Snovik upihnili deseto svečko

Datum: ponedeljek, 6. februar, 2012

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je na zadnjo januarsko soboto odpravila v idilično dolino, najvišje ležečim slovenskim termam naproti. Tako so prispeli v Terme Snovik in jim, takoj za pozdravom, voščili še vse najboljše. V teh dneh namreč praznujejo 10-letnico svojega obstoja. O okroglem jubileju, razvoju in seveda ponudbi danes, so spregovorili z Matjažem Kondo, direktorjem Term Snovik.

Razvoj skoraj z nadzvočno hitrostjo

Zgodbe o zdravilni vodi so po Tuhinjski dolini krožile že od nekdaj. Prvi uradni zapis o snoviški »dobri« vodi sega v leto 1957. Sledila je izgradnja pilotnega bazena in pred desetimi leti tudi pokritje obstoječega zunanjega bazena. Tako so letno kopališče spremenili v prave terme.

Iz term vsak dan odpelje ski-bus, ki goste popelje do smučarskega centra Krvavec in nazaj.

»Razvoj se je nato nadaljeval skoraj z nadzvočno hitrostjo,« pripoveduje Matjaž Konda, direktor Term Snovik ter našteva, da so pokritemu delu nato dodali 500 m2 zunanjih površin, zgradili osem hiš na robu gozda z apartmaji in 2-posteljnimi sobami s skupaj 371 ležišči. 26. januarja so proslavili 10-obletnico, praznovanje pa razširili na več dni, saj svoje stalne obiskovalce razveseljujejo s kosi praznične torte. 10. obletnico bodo zaznamovali tudi novi wellness programi in druge storitve. Z njimi bodo razveseljevali februarja. Sicer pa v Termah Snovik letos pričakujejo 1.5 milijontega obiskovalca, odkar imajo prenočitvene kapacitete pa vsako leto naštejejo okrog 30 tisoč nočitev.

Iz term na smučanje na Krvavec

Od sredine decembra mnogi gostje Term Snovik užitke v vodi kombinirajo z užitki na snegu. Iz term vsak dan namreč odpelje ski-bus, ki goste popelje do smučarskega centra Krvavec in nazaj. V okviru SKI – paketa imajo gostje term tudi možnost nakupa smučarskih vozovnic po ugodnejših cenah. Poleg Krvavca pa s svojimi zasneženimi vrhovi vabijo tudi Velika planina in drugi vršaci. Pohodniške poti so urejene, pri odkrivanju hribovja, ki obdaja Terme Snovik pa pomaga tudi povsem nov zemljevid po Tuhinjski dolini. V Snoviku se sicer intenzivno pripravljajo tudi na počitnice, na bogato in zanimivo animacijo za otroke in odrasle.

Pregrešna Valentinova ponudba

V Snoviku se sicer intenzivno pripravljajo tudi na počitnice, na bogato in zanimivo animacijo za otroke in odrasle.

Čeprav je lahko valentinovo vsak dan, pa je praznik zaljubljencev tisti, ki nas spomni, da si naši najdražji zaslužijo kakšno pozornost.

»Naša pregrešna ponudba je zagotovo Rajska soba. Mogoče jo je najeti za nekaj ur ali dan, dva in več. Vodna postelja, jakuzzi, savna, odprt kamin, penina … vse to je tisto, kar zagotovo prepriča. Vrtincu ljubezni pa se lahko prepustite na nočnem kopanju od 20. do 22. ure. Postregli vam bomo s penino in sladko-sadnimi razvadami,« je o valentinovi ponudbi razkril prvi mož Term Snovik, Matjaž Konda. Vse našteto je namenjeno prav vsem gostom, tudi seniorjem, ki sicer za kopanje s kosilom odštejejo 15 evrov, do 15. februarja pa lahko 4-posteljni apartma najamejo za samo 18 evrov na osebo na dan.

Zgradili bomo nov hotel

V Snoviku slavijo 10. obletnico, ob tej so prenovili tudi spletno stran, in hkrati že gledajo naprej. Načrtov jim namreč še ni zmanjkalo. Z občino Kamnik načrtujejo izgradnjo nogometnega igrišča, želijo so olimpijskega plavalnega bazena. V knjigi načrtov pa je tudi nov hotel z dodatnimi ležišči, vodnimi površinami, toplim prehodnim tunelom do vseh obstoječih površin, nov wellness, masaže.

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Festival pohodništva Dolina Soče

Soča
četrtek, 19. september 2019

V septembru in oktobru (20.9.-6.10.), najlepših mesecih za pohode, je v Dolini Soče vsako leto organiziran Festival pohodništva. Lepote narave in spomenike preteklosti lahko odkrivate pod vodstvom izkušenih vodnikov.

Rokov tek

tek11.jpg
sreda, 18. september 2019

Po devetih letih se 21. septembra v Šmarje pri Jelšah vrača veliki mednarodni športno-rekreativni dogodek - Rokov tek. Pri organizaciji maratona sodeluje pet občin, tri Obsotelja in Kozjanskega ter dve s Hrvaške, s čimer nosi tek tudi simbolni pomen povezovanja obeh držav.

Ljubljana Coffee Festival 2019

kava
torek, 17. september 2019

Domači in tuji ponudniki bodo predstavljali svoje znamke kave na pokušinah. Festival bo spremljala tudi ponudba ulične hrane, craft piva in koktejlov.

11. Sladka Istra

sladkaistra_040.jpg
torek, 17. september 2019

Mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra je največja tovrstna prireditev v Sloveniji. Sladka Istra je vsakič znova odlična priložnost za spoznavanje istrske kulinarike in priložnost za okušanje tradicionalnih slovenskih sladic in drugih novodobnih sladkih mojstrovin, katerih avtorji so vrhunski domači in tuji slaščičarski umetniki.

14. Otroški bazar

bazar3.jpg
torek, 10. september 2019

Tudi v letošnjem letu na Otrošem bazarju ne bo manjkalo otroških delavnic, pisanih plesnih in pevskih nastopov, pisanih maskot, tematskih delavnic, športnih delavnic na zunanji ploščadi, in predstavitve na razstavnih prostorih! Vabljeni na Gospodarsko razstavišče v ljubljani, 14. in 15. septemv+bra 2019.

23. Bollé - Originalni tek okrog jezera in Oj' Kulinarika Fest

bled_otok.jpg
torek, 10. september 2019

Veslaški center Bled, Mala Zaka, 15. 9. 2019, 10:00

30. Pikin festival

pika
ponedeljek, 9. september 2019

Največji družinski festival v Sloveniji v sedmih dneh obišče več kot 100.000 obiskovalcev. Festival z veličastno, 30-letno tradicijo je nepozabno doživetje za vsakega obiskovalca.

Spremeni tok zgodovine na Starem gradu Celje

Celje VR
četrtek, 5. september 2019

VR doživetje "Spremeni tok zgodovine" je turistični produkt, ki ga sedaj lahko doživite na Starem gradu v Celju. Produkt je prejemnik srebrnega priznanja Regionalne gospodarske zbornice Celje za inovativnost 2019, ideja pa je bila že v letu 2017 nagrajena s strani Slovenske turistične organizacije.

Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine

 Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine
sreda, 4. september 2019

Dnevi narodnih noš na tak način poudarjajo pomen oblačilne dediščine ter opozarjajo na spoštovanje narodnih noš kot kulturne vrednote. Odlikuje jih dolgoletna tradicija, saj uspešno potekajo že od leta 1966. Mednarodna zveza folklornih festivalov jim je zaradi kakovostne vsebine podelila status mednarodno priznanega festivala.

Otroci bodo ponovno tekli za otroke

btc_ms_otroci.jpg
torek, 3. september 2019

Srčnost, dobrodelnost in medsebojno sodelovanje so vrednote, ki vodijo v lepši jutri in jih zato velja razvijati že pri najmlajših. V to verjame tudi podjetje Skaza, ki bo 7. septembra na velenjskem stadionu priredilo že četrti dobrodelni tek Otrok otroku. Na tradicionalnem dogodku, ki letos poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, otroci iz vse Slovenije s tekom pomagajo svojim vrstnikom v stiski. Z zbranimi sredstvi bodo tokrat mladi tekači polepšali življenje najmlajšim, ki se soočajo z avtizmom.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije