Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
snovik.jpg

V Termah Snovik upihnili deseto svečko

Datum: ponedeljek, 6. februar, 2012

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je na zadnjo januarsko soboto odpravila v idilično dolino, najvišje ležečim slovenskim termam naproti. Tako so prispeli v Terme Snovik in jim, takoj za pozdravom, voščili še vse najboljše. V teh dneh namreč praznujejo 10-letnico svojega obstoja. O okroglem jubileju, razvoju in seveda ponudbi danes, so spregovorili z Matjažem Kondo, direktorjem Term Snovik.

Razvoj skoraj z nadzvočno hitrostjo

Zgodbe o zdravilni vodi so po Tuhinjski dolini krožile že od nekdaj. Prvi uradni zapis o snoviški »dobri« vodi sega v leto 1957. Sledila je izgradnja pilotnega bazena in pred desetimi leti tudi pokritje obstoječega zunanjega bazena. Tako so letno kopališče spremenili v prave terme.

Iz term vsak dan odpelje ski-bus, ki goste popelje do smučarskega centra Krvavec in nazaj.

»Razvoj se je nato nadaljeval skoraj z nadzvočno hitrostjo,« pripoveduje Matjaž Konda, direktor Term Snovik ter našteva, da so pokritemu delu nato dodali 500 m2 zunanjih površin, zgradili osem hiš na robu gozda z apartmaji in 2-posteljnimi sobami s skupaj 371 ležišči. 26. januarja so proslavili 10-obletnico, praznovanje pa razširili na več dni, saj svoje stalne obiskovalce razveseljujejo s kosi praznične torte. 10. obletnico bodo zaznamovali tudi novi wellness programi in druge storitve. Z njimi bodo razveseljevali februarja. Sicer pa v Termah Snovik letos pričakujejo 1.5 milijontega obiskovalca, odkar imajo prenočitvene kapacitete pa vsako leto naštejejo okrog 30 tisoč nočitev.

Iz term na smučanje na Krvavec

Od sredine decembra mnogi gostje Term Snovik užitke v vodi kombinirajo z užitki na snegu. Iz term vsak dan namreč odpelje ski-bus, ki goste popelje do smučarskega centra Krvavec in nazaj. V okviru SKI – paketa imajo gostje term tudi možnost nakupa smučarskih vozovnic po ugodnejših cenah. Poleg Krvavca pa s svojimi zasneženimi vrhovi vabijo tudi Velika planina in drugi vršaci. Pohodniške poti so urejene, pri odkrivanju hribovja, ki obdaja Terme Snovik pa pomaga tudi povsem nov zemljevid po Tuhinjski dolini. V Snoviku se sicer intenzivno pripravljajo tudi na počitnice, na bogato in zanimivo animacijo za otroke in odrasle.

Pregrešna Valentinova ponudba

V Snoviku se sicer intenzivno pripravljajo tudi na počitnice, na bogato in zanimivo animacijo za otroke in odrasle.

Čeprav je lahko valentinovo vsak dan, pa je praznik zaljubljencev tisti, ki nas spomni, da si naši najdražji zaslužijo kakšno pozornost.

»Naša pregrešna ponudba je zagotovo Rajska soba. Mogoče jo je najeti za nekaj ur ali dan, dva in več. Vodna postelja, jakuzzi, savna, odprt kamin, penina … vse to je tisto, kar zagotovo prepriča. Vrtincu ljubezni pa se lahko prepustite na nočnem kopanju od 20. do 22. ure. Postregli vam bomo s penino in sladko-sadnimi razvadami,« je o valentinovi ponudbi razkril prvi mož Term Snovik, Matjaž Konda. Vse našteto je namenjeno prav vsem gostom, tudi seniorjem, ki sicer za kopanje s kosilom odštejejo 15 evrov, do 15. februarja pa lahko 4-posteljni apartma najamejo za samo 18 evrov na osebo na dan.

Zgradili bomo nov hotel

V Snoviku slavijo 10. obletnico, ob tej so prenovili tudi spletno stran, in hkrati že gledajo naprej. Načrtov jim namreč še ni zmanjkalo. Z občino Kamnik načrtujejo izgradnjo nogometnega igrišča, želijo so olimpijskega plavalnega bazena. V knjigi načrtov pa je tudi nov hotel z dodatnimi ležišči, vodnimi površinami, toplim prehodnim tunelom do vseh obstoječih površin, nov wellness, masaže.

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Oživljanje tradicije izpiranja zlata ob Dravski kolesarski poti

izpiranje zlata
sreda, 23. september 2020

Slovenski del Dravske kolesarske poti je vse bolj privlačna destinacija tako domačih kot tujih kolesarjev. Obstoječim doživetjem pod blagovno znamko Drava Bike se bo v prihodnje pridružilo novo, izpiranje zlata, ki ga v Občini Starše razvijajo v sklopu projekta Zlata Drava.

Pohod po delu poti Alpe Adria Trail ob zaključku pohodniške sezone

soca_outdoor.jpg
sreda, 23. september 2020

V petek, 25. septembra, bo ob zaključku pohodniške sezone potekal voden pohod po delu poti Alpe Adria Trail. Pohod bo izveden v okviru Festivala pohodništva doline Soče 2020.

Pohodniški dnevi v Tuhinjski dolini

snovik_pohodniki
ponedeljek, 14. september 2020

Terme Snovik in Turistično društvo Tuhinjska dolina prihajajoči vikend od petka, 18. 9. do nedelje, 20. 9. 2020 organizirata jesenski pohodniški vikend v Tuhinjski dolini. Pridružite se na vodenih pohodih v osrčju Kamniško-Savinjskih Alp in aktivno preživite prelep septembrski vikend.

Jesensko dogajanje na Krasu in v Brkinih

zeleni_kras.jpg
ponedeljek, 14. september 2020

Kulturna in naravna dediščina ter kulinarika so rdeča nit jesenskega festivalskega dogajanja na Krasu in v Brkinih. Ponudbo doživetij je ta vikend odprla 440. obletnica Kobilarne Lipica, ki ji bo sledilo pestro festivalsko dogajanje, obiskovalcem pa bo tudi v jeseni na voljo akcija Čas za vas - Brda. Vipavska dolina. Kras.

12. Mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra

sladkaistra_040.jpg
petek, 11. september 2020

Sladka Istra je odlična priložnost, da korak od morja spoznate tako rekoč vse, kar je povezano s svetom sladkega. Najslajši slovenski festival je že vrsto let pravi magnet za množice ljubiteljev gastronomskih poslastic.

440 razlogov za obisk Dnevov Kobilarne Lipica

lipicanci.jpg
petek, 4. september 2020

Po 440 letih lepote, tradicije, znanja, vzajemnega spoštovanja ter sožitja z belim konjem lipicancem bo na Dnevih Kobilarne Lipica v nedeljo, 13. septembra, ob 15. uri v vsej svoji popolnosti in presežnosti zasijala gala predstava lipiške šole klasičnega jahanja. Dogodek bo potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Borbe čolnarjev na Ljubljanici

borbe colnarjev
četrtek, 3. september 2020

Društvo rečnih kapitanov vas vabi na ogled ali udeležbo na tradicionalnem kulturno zabavnem dogodku Borbe čolnarjev na Ljubljanici. Srednjeveško tekmovanje, o katerem piše tudi Valvasor, so člani društva prilagodili sodobnem času, a kljub temu se bodo morali čolnarji boriti na tradicionalnih lesenih čolnih - brodnikih. Borci se bodo spopadali v nedeljo, 6.9.2020, ob Klubu rečnih kapitanov na Trnovski plaži od 14.30 ure naprej.

Poznopoletni festival

GLEDALISCE KVELB KOPER.jpg
torek, 1. september 2020

Poznopoletni festival Mladinskega centra Šmartno ob Paki vključuje raznovrstne glasbene dogodke za…

Nova tematska pot Livek - Livška štorija

soca.jpg
četrtek, 27. avgust 2020

v Dolini Soče na Livku bodo ta vikend otvorili novo tematsko pot Livek - Livška štorija. Livška štorija je tematska pot s sedmimi postojankami, ki obravnavajo zgodovino livških ljudi in narave.

V Velenju soba pobega

Velenje escape room
četrtek, 27. avgust 2020

Najnovejša pridobitev Vzorčnega mesta Velenje je avtorska soba pobega (Escape Room), imenovana Mali rumeni vagon (Little yellow wagon), ki je namenjena obiskovalcem od 12. leta dalje v skupinah od 4 do 6 oseb. Izkušnja je izjemno atraktivna, netipične uganke si sledijo zaporedno, zato je pobeg primeren tudi za začetnike. Soba pobega je namenjena tudi podjetjem in drugim kolektivom, ki se želijo preizkusiti pri skupinskem reševanju problemov pod pritiskom časa.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije