Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
vlak2.jpg

Varno, okolju prijazno in poceni na pot z vlakom

Datum: torek, 30. avgust, 2011
Čez nekaj dni se bo za šolarje in dijake znova začelo zares. Lažjo pot do hramov učenosti jim vsako leto omogočajo tudi Slovenske železnice s cenovno ugodnimi in varnimi prevozi v in iz šole. Vožnje z vlakom pa niso zanimive le za to. Po ugodni ceni se lahko z vlaki popeljemo tudi v evropske prestolnice, na kopanje in na prireditve. Kaj je trenutno najbolj aktualno preberite v nadaljevanju.

Z abonentsko vozovnico do bogatih nagrad 

Za dijake, vajence, študente je zdaj skrajni čas da si pridobijo subvencionirane abonentske vozovnice za zabavno, varno, okolju prijazno in poceni po v šolo.

Z elektronsko vlogo je mogoče pridobiti subvencionirano abonentsko vozovnico pa tudi bogate nagrade.

»Elektronska vloga je na voljo na spletni strani Slovenskih železnic. Z njo je mogoče pridobiti subvencionirano abonentsko vozovnico. Pa tudi bogate nagrade. Prva nagrada je namreč Interrail vozovnica Global Pass za 1-mesečno potovanje z vlaki po Evropi. Druga nagrada je 22-dnevna Interrail vozovnica, tretja nagrada pa kopanje in savnanje v Thermani Laško za dve osebi,« je povedal Robert Žnidaršič iz prodaje Slovenskih železnic.

Z najbolj kakovostnim, ekološkim in ugodnim prevozom pa se je mogoče odpraviti tudi na kopanje ali katero od prireditev.

Z vlakom na kopanje in na izlete preko meja

Kopalni vlaki Slovenskih železnic vozijo do Laškega in tamkašnjega Wellness Parka Laško. Popeljejo vas tudi do Term Olimia in Vodnega mesta Atlantis. Cene vozovnic so 30 odstotkov nižje, prav toliko popusta pa vam te vozovnice prinašajo ob nakupu vstopnice za kopanje.

Z vlakom se je mogoče popeljati tudi preko naših meja. Za izlet v Benetke je denimo treba odšteti 15, za Beograd 25, Budimpešto 29, Dunaj 29 in Prago 39 evrov. Vozovnice za Zürich, Salzburg, München in Frankfurt stanejo od 19 do 49 evrov.

Z vlakom se je mogoče popeljati tudi preko naših meja po Evropi in na Balkan. Za izlet v Benetke je denimo treba, po besedah Žnidaršiča, odšteti 15, za Beograd 25, Budimpešto 29, Dunaj 29 in Prago 39 evrov. Vozovnice za Zürich, Salzburg, München in Frankfurt stanejo od 19 do 49 evrov. Gre za omejeno količino vozovnic, ki jih je treba kupiti v predprodaji in za katere velja pravilo »Kdor prej pride, prej melje«.

Aktualna so tudi družinska potovanja s kartico K17 ter skupinska potovanja s kartico City star.

Na Slovenskih železnicah vabijo tudi na različne prireditve doma in v tujini. Z njimi se lahko denimo odpravite spodbujat tudi naše košarkarje na Evropsko prvenstvo v Litvi.

Več na www.slo-zeleznice.si!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Dan z lipicanci

Lipicanci
torek, 19. maj 2020

Na zeleno posestvo Lipice s prostranimi pašniki, sprehajalnimi potmi, slikovitimi drevoredi in več kot 300 lipicanci je prišla pomlad. Topli sončni žarki že razvajajo žrebičke, medtem ko prelepi beli žrebci ponosno vadijo svoje elegantne korake na hipodromu.

Županova jama se vrača! Od 16. maja ponovno vabijo na vodene oglede.

zupanova_j.JPG
ponedeljek, 18. maj 2020

S sproščanjem ukrepov ob epidemiji Sars-CoV-2 je Županova jama s 16. 5. 2020 ponovno odprta za turistične oglede z vodnikom.

Gostilna Zeleni rob odpira svoja vrata

veika_planina.jpg
ponedeljek, 11. maj 2020

Obveščamo vas, da gostilna Zeleni rob ponovno vabi obiskovalce na okrepčilo! Gostilna bo odprta od petka do nedelje, med 9. in 16. uro, nato pa vsak teden od srede do nedelje, med 9. in 16. uro. Odprta bo le v času lepega vremena, saj bo postrežba potekala le na zunanji terasi.

Potica velikanka na sejmu ApiSlovenija

potica.jpg
torek, 10. marec 2020

S potico velikanko bodo postavili svetovni rekord v velikosti potice! Pri peki bo sodelovalo 12 članic Zveze kmetic Slovenije, zanjo pa bodo porabile kar 13 kg moke, 160 jajc, 12 litrov mleka, 5 kg sladkorja, 7 kg orehov, 2,5 kg masla, 3 kg medu, 0,5 kg kvasa in ostale sestavine.

Pomlad kliče v slovensko Istro

izola_kolesarji.jpg
torek, 10. marec 2020

Daljši dnevi in toplo vreme so kot nalašč za rekreacijo ob morju. V kratkem nas v slovenski Istri čakata kolesarsko tekmovanje Velika nagrada slovenske Istre, v začetku aprila pa Luka Koper 7. Istrski maraton. Tudi sicer so istrske kolesarske in pešpoti ter druge znamenitosti odličen razlog za obisk slovenskih krajev ob morju.

Pohodne poti v Osrednji Sloveniji – na portalu Visit Ljubljana in v brošuri

dnevi_pohodnistva.jpg
petek, 6. marec 2020

Spletni portal Visit Ljubljana je od januarja bogatejši za nove – pohodniške vsebine. Na njem je objavljen sveženj izbranih pohodnih poti v Ljubljani in drugod v regiji Osrednja Slovenija, ki spadajo med najlepše in najbolj priljubljene na tem območju. Poleg tega bo Turizem Ljubljana v kratkem izdal turistično brošuro, v kateri bodo predstavljene izbrane planinske, tematske in učne poti ter družinska pohodniška doživetja v Ljubljani oziroma regiji.

Gregorjevo - Vuč u vodo

vuc.jpg
sreda, 4. marec 2020

Tržiška šega “Vuč u vodo” nedvomno spada med najlepše in najtežje pričakovane dogodke v koledarskem letu. Šego obujamo 11. marca, na predvečer sv. Gregorja. Gre za večstoletni tržiški običaj, ki je v preteklosti živel med domačimi čevljarji. Na ta dan so namreč v svojih delavnicah prenehali z delom pri luči.

Pohod po Jurčičevi poti

jurciceva_pot1.jpg
ponedeljek, 2. marec 2020

Zamisel o Jurčičevi poti se je porodila ob 150-letnici rojstva prvega slovenskega romanopisca Josipa Jurčiča. Pohod se odvije vsako prvo soboto v mesecu marcu po 15 km dolgi poti, kdor želi, pa se lahko sprehodi še 4 km od Muljave do Krke.

Rez Stare trte, najstarejše trte na svetu

Hiša Stare trte
ponedeljek, 2. marec 2020

Obrezovanje trte je najpomembnejše strokovno opravilo v vinogradu, saj sta od njega močno odvisna rast in pridelek. Hkrati je Rez Stare trte tudi pomemben protokolarni dogodek, saj ob tej priložnosti mesto Maribor poklanja Trtine cepiče izbranim prijateljskim mestom in občinam z vsega sveta.

Festival Malvazija

vino
petek, 28. februar 2020

Kongresni center Hotela Slovenija bo v nedeljo in ponedeljek, 1. in 2. marca, gostil 22. festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana. Obiskovalke in obiskovalci bodo lahko okušali več kot 170 vzorcev malvazij in spoznali 75 vinarjev iz slovenske Istre, Krasa, Vipavske doline, Brd, hrvaške Istre in Italije.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije