Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
vlak2.jpg

Varno, okolju prijazno in poceni na pot z vlakom

Datum: torek, 30. avgust, 2011
Čez nekaj dni se bo za šolarje in dijake znova začelo zares. Lažjo pot do hramov učenosti jim vsako leto omogočajo tudi Slovenske železnice s cenovno ugodnimi in varnimi prevozi v in iz šole. Vožnje z vlakom pa niso zanimive le za to. Po ugodni ceni se lahko z vlaki popeljemo tudi v evropske prestolnice, na kopanje in na prireditve. Kaj je trenutno najbolj aktualno preberite v nadaljevanju.

Z abonentsko vozovnico do bogatih nagrad 

Za dijake, vajence, študente je zdaj skrajni čas da si pridobijo subvencionirane abonentske vozovnice za zabavno, varno, okolju prijazno in poceni po v šolo.

Z elektronsko vlogo je mogoče pridobiti subvencionirano abonentsko vozovnico pa tudi bogate nagrade.

»Elektronska vloga je na voljo na spletni strani Slovenskih železnic. Z njo je mogoče pridobiti subvencionirano abonentsko vozovnico. Pa tudi bogate nagrade. Prva nagrada je namreč Interrail vozovnica Global Pass za 1-mesečno potovanje z vlaki po Evropi. Druga nagrada je 22-dnevna Interrail vozovnica, tretja nagrada pa kopanje in savnanje v Thermani Laško za dve osebi,« je povedal Robert Žnidaršič iz prodaje Slovenskih železnic.

Z najbolj kakovostnim, ekološkim in ugodnim prevozom pa se je mogoče odpraviti tudi na kopanje ali katero od prireditev.

Z vlakom na kopanje in na izlete preko meja

Kopalni vlaki Slovenskih železnic vozijo do Laškega in tamkašnjega Wellness Parka Laško. Popeljejo vas tudi do Term Olimia in Vodnega mesta Atlantis. Cene vozovnic so 30 odstotkov nižje, prav toliko popusta pa vam te vozovnice prinašajo ob nakupu vstopnice za kopanje.

Z vlakom se je mogoče popeljati tudi preko naših meja. Za izlet v Benetke je denimo treba odšteti 15, za Beograd 25, Budimpešto 29, Dunaj 29 in Prago 39 evrov. Vozovnice za Zürich, Salzburg, München in Frankfurt stanejo od 19 do 49 evrov.

Z vlakom se je mogoče popeljati tudi preko naših meja po Evropi in na Balkan. Za izlet v Benetke je denimo treba, po besedah Žnidaršiča, odšteti 15, za Beograd 25, Budimpešto 29, Dunaj 29 in Prago 39 evrov. Vozovnice za Zürich, Salzburg, München in Frankfurt stanejo od 19 do 49 evrov. Gre za omejeno količino vozovnic, ki jih je treba kupiti v predprodaji in za katere velja pravilo »Kdor prej pride, prej melje«.

Aktualna so tudi družinska potovanja s kartico K17 ter skupinska potovanja s kartico City star.

Na Slovenskih železnicah vabijo tudi na različne prireditve doma in v tujini. Z njimi se lahko denimo odpravite spodbujat tudi naše košarkarje na Evropsko prvenstvo v Litvi.

Več na www.slo-zeleznice.si!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Jadralna regata na najvišje ležečem akumulacijskem jezeru v Sloveniji

regata krvavec
torek, 23. julij 2019

Zadnji vikend v juliju, v soboto, 27. in v nedeljo, 28. julija 2019 bo na Krvavcu, natančneje na jezeru Zvoh, potekala regata jadrnic Mini 12.

Festival Okarina Bled

okarina_03.jpg
ponedeljek, 22. julij 2019

Okarina etno festival, mednarodni glasbeni festival, ki že 29 let poteka na Bledu je eden najstarejših glasbenih festivalov v evropskem prostoru. Etno v vseh odtenkih in z vseh koncev sveta, odet v sodobne glasbene ritme obiskovalce privablja s kakovostno glasbo, odličnimi izvajalci in jasnim sporočilom o pomembnosti multikulturnosti in sožitja.

Blejski dnevi

bled_otok.jpg
četrtek, 18. julij 2019

Blejski dnevi so tisti dnevi, ko se Bled zašibi od turistov. Ti si v treh dneh, kolikor trajajo, pridejo ogledat, kako nastajajo izdelki domače in umetnostne obrti, ter prisluhnejo promenadnim koncertom. Največ pa se jih seveda zbere na tradicionalno blejsko noč, ko »zažari« jezero.

Četrtkovi večeri na trgu v Radovljici

Radovljica
torek, 16. julij 2019

Četrkovi večeri v mesecu juliju in dva v mesecu avgustu, bodo tudi letos v Radovljici rezervirani za glasbo in kulinariko. Šest koncertov na Linhartovem trgu, s kuliso srednjeveškega mestnega jedra in Okusi Radol'ce s street food ponudbo hrane, poskrbijo za prijetno vzdušje in druženje ob glasbi, hrani in pijači. Poletni večeri tako zaživijo v vsej svoji lepoti.

Kranfest in Kranjska noč

kranfest.jpg
ponedeljek, 15. julij 2019

Največji gorenjski poletni festival Kranfest s Kranjsko nočjo, ki pritegne okoli 35.000 obiskovalcev, je mozaik glasbenega, športnega, gledališkega, kulinaričnega in zabavnega programa.

Praznik vina in česna

Praznik vina in česna
petek, 12. julij 2019

Nova vas nad Dragonjo,13. 07. 2019 - 14. 07. 2019. 

24. Festival Bled 2019

bled_otok.jpg
torek, 2. julij 2019

Prva polovica julija je vsako leto že več kot dve desetletji rezervirana za pester utrip Festivala Bled, ki temelji na klasični glasbi, tuje pa mu niso niti vse ostale zvrsti glasbenega izraza.

Praznik situl

situla
petek, 28. junij 2019

Na Glavnem trgu v Novem mestu bo 29.6.2019 potekal Praznik situl - 4. festival železnodobnega življenja in kulinarike, posvečen tem izjemnim spomenikom, ki pričajo o življenju halštatskih prebivalcev Novega mesta.

Srednjeveški dnevi v Kubedu

Srednjeveška skupina Dono dei ceri.jpg
torek, 18. junij 2019

Vabimo vas na dvodnevne srednjeveške dneve v Kubed, kjer vas bodo v petek, 21. in soboto, 22.junija popeljali v srednji vek.

Novo doživetje S čebelico po Radovljici

čebela
petek, 7. junij 2019

Radovljica je od konca maja bogatejša za novo doživetje za družine. Tematska dogodivščina "S čebelico po Radovljici" je namenjena spoznavanju čebel na igriv način. Produkt želi utrditi mesto Radovljico kot središče čebelarske dediščine Slovenije in vključuje potep po mestu in Čebelarski muzej.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije