Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
ptuj.jpg

Večerja na mostu - Ptujsko kulinarično doživetje z zgodovinskim razgledom

Datum: sreda, 5. avgust, 2020

Ptujski pešmost bo v petek, 28. avgusta, ob 18. uri zaživel kot prizorišče Večerje na mostu. Dogodek, ki bo potekal pod kulinarično taktirko priznane ptujske Gostilne Ribič in ptujskih vinarjev, je odgovor na prizadevanja Zavoda za turizem Ptuj pri razvoju kulinarične ponudbe mesta in novih turističnih doživetjih.

Edinstvena lokacija nad reko Dravo bo hkrati tudi rdeča nit štirihodnega menija. »Pri izboru kulinarike ostajamo zvesti dolgoletni tradiciji naše hiše, ki slovi po ribjih jedeh. Ob tem pa ne pozabljamo na lokalno kulinarično identiteto in lokalne dobavitelje. Namensko smo se zato omejili na izbor sladkovodnih rib in tipičnih lokalnih sestavin kot so bučno olje in tradicionalne žitarice,« kulinarično ozadje Večerje na mostu razgrne Vlado Pignar, vodja gostilne Ribič, ki se je v lanskem letu v okviru aktivnosti Zavoda za turizem Ptuj priključila ptujskim kulinaričnim ponudnikom združenim pod skupno blagovno znamko Okusi Ptuja. Skupni cilj povezovanja je po Pignarjevih besedah prav v gradnji kulinarične identitete Ptuja in spajanju lokalne kulinarike z lokalnimi vini. K sodelovanju na dogodku so zato povabili tudi domača vinarje, Ptujsko klet in Kobal Wines.

Da gre pri Večerji na mostu za pomemben korak naprej razvoju inovativne turistične ponudbe je prepričana direktorica Zavoda za turizem Ptuj Tanja Srečkovič Bolšec. »Ptuj je mesto izjemnih zgodovinskih lokacij, ki so se že uveljavila kot kulturna in festivalska  prizorišča. Manj pa je bil njihov potencial izkoriščen na področju kulinarike. Prav slednje želimo v prihodnosti spremeniti in skupaj s ptujskimi kulinaričnimi ponudniki  in vinarji poskrbeti za nova doživetja v starem mestu. Prav v letošnjem letu je še posebej pomembno, da se pri promociji turistične destinacije usmerimo na nova doživetja, ki obiskovalcem mesta ostanejo v lepih spominih in ki so jih pripravljeni deliti s prijatelji« pravi Tanja Srečkovič Bolšec.

Vstopnice za večerjo bodo na prodaj od 6. avgusta 2020 v Gostilni Ribič, Dravska ulica 9, Ptuj. Cena štirihodnega menija s kozarcem penine je 70 evrov.

Vir: Zavod za turizem Ptuj

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Pohodniški dnevi v Tuhinjski dolini

snovik_pohodniki
ponedeljek, 14. september 2020

Terme Snovik in Turistično društvo Tuhinjska dolina prihajajoči vikend od petka, 18. 9. do nedelje, 20. 9. 2020 organizirata jesenski pohodniški vikend v Tuhinjski dolini. Pridružite se na vodenih pohodih v osrčju Kamniško-Savinjskih Alp in aktivno preživite prelep septembrski vikend.

Jesensko dogajanje na Krasu in v Brkinih

zeleni_kras.jpg
ponedeljek, 14. september 2020

Kulturna in naravna dediščina ter kulinarika so rdeča nit jesenskega festivalskega dogajanja na Krasu in v Brkinih. Ponudbo doživetij je ta vikend odprla 440. obletnica Kobilarne Lipica, ki ji bo sledilo pestro festivalsko dogajanje, obiskovalcem pa bo tudi v jeseni na voljo akcija Čas za vas - Brda. Vipavska dolina. Kras.

12. Mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra

sladkaistra_040.jpg
petek, 11. september 2020

Sladka Istra je odlična priložnost, da korak od morja spoznate tako rekoč vse, kar je povezano s svetom sladkega. Najslajši slovenski festival je že vrsto let pravi magnet za množice ljubiteljev gastronomskih poslastic.

440 razlogov za obisk Dnevov Kobilarne Lipica

lipicanci.jpg
petek, 4. september 2020

Po 440 letih lepote, tradicije, znanja, vzajemnega spoštovanja ter sožitja z belim konjem lipicancem bo na Dnevih Kobilarne Lipica v nedeljo, 13. septembra, ob 15. uri v vsej svoji popolnosti in presežnosti zasijala gala predstava lipiške šole klasičnega jahanja. Dogodek bo potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Borbe čolnarjev na Ljubljanici

borbe colnarjev
četrtek, 3. september 2020

Društvo rečnih kapitanov vas vabi na ogled ali udeležbo na tradicionalnem kulturno zabavnem dogodku Borbe čolnarjev na Ljubljanici. Srednjeveško tekmovanje, o katerem piše tudi Valvasor, so člani društva prilagodili sodobnem času, a kljub temu se bodo morali čolnarji boriti na tradicionalnih lesenih čolnih - brodnikih. Borci se bodo spopadali v nedeljo, 6.9.2020, ob Klubu rečnih kapitanov na Trnovski plaži od 14.30 ure naprej.

Poznopoletni festival

GLEDALISCE KVELB KOPER.jpg
torek, 1. september 2020

Poznopoletni festival Mladinskega centra Šmartno ob Paki vključuje raznovrstne glasbene dogodke za…

Nova tematska pot Livek - Livška štorija

soca.jpg
četrtek, 27. avgust 2020

v Dolini Soče na Livku bodo ta vikend otvorili novo tematsko pot Livek - Livška štorija. Livška štorija je tematska pot s sedmimi postojankami, ki obravnavajo zgodovino livških ljudi in narave.

V Velenju soba pobega

Velenje escape room
četrtek, 27. avgust 2020

Najnovejša pridobitev Vzorčnega mesta Velenje je avtorska soba pobega (Escape Room), imenovana Mali rumeni vagon (Little yellow wagon), ki je namenjena obiskovalcem od 12. leta dalje v skupinah od 4 do 6 oseb. Izkušnja je izjemno atraktivna, netipične uganke si sledijo zaporedno, zato je pobeg primeren tudi za začetnike. Soba pobega je namenjena tudi podjetjem in drugim kolektivom, ki se želijo preizkusiti pri skupinskem reševanju problemov pod pritiskom časa.

Praznik ovčereje pri Termah Snovik

Ovca_kaze_jezik.jpg
sreda, 26. avgust 2020

V Tuhinjski dolini v Termah delujejo in živijo po Kneippovi filozofiji zdravega načina življenja, gostom in obiskovalcem je na vsakem koraku na voljo spoznavanje njegove filozofije, ki jo je zgradil na petih elementih: voda, gibanje, prehrana, zelišča, zdrav življenjski slog. Kneipp je namreč že pred več kot sto leti omenjal tudi področja zdravega življenjskega sloga, ki danes velja za izredno aktualno tematiko.

Kamen z Lune na ogled v Centru Noordung

vitanje_noordung
torek, 25. avgust 2020

Center Noordung je ob pomoči ameriškega veleposlaništva v Ljubljani in Nase doletela čast, da do konca leta 2020 na ogled postavi enega izmed najdragocenejših eksponatov, ki je kadarkoli prišel v Slovenijo – kamen s površja Lune. Na ogled je od 17. avgusta do konca leta.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije