Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
ptuj.jpg

Večerja na mostu - Ptujsko kulinarično doživetje z zgodovinskim razgledom

Datum: sreda, 5. avgust, 2020

Ptujski pešmost bo v petek, 28. avgusta, ob 18. uri zaživel kot prizorišče Večerje na mostu. Dogodek, ki bo potekal pod kulinarično taktirko priznane ptujske Gostilne Ribič in ptujskih vinarjev, je odgovor na prizadevanja Zavoda za turizem Ptuj pri razvoju kulinarične ponudbe mesta in novih turističnih doživetjih.

Edinstvena lokacija nad reko Dravo bo hkrati tudi rdeča nit štirihodnega menija. »Pri izboru kulinarike ostajamo zvesti dolgoletni tradiciji naše hiše, ki slovi po ribjih jedeh. Ob tem pa ne pozabljamo na lokalno kulinarično identiteto in lokalne dobavitelje. Namensko smo se zato omejili na izbor sladkovodnih rib in tipičnih lokalnih sestavin kot so bučno olje in tradicionalne žitarice,« kulinarično ozadje Večerje na mostu razgrne Vlado Pignar, vodja gostilne Ribič, ki se je v lanskem letu v okviru aktivnosti Zavoda za turizem Ptuj priključila ptujskim kulinaričnim ponudnikom združenim pod skupno blagovno znamko Okusi Ptuja. Skupni cilj povezovanja je po Pignarjevih besedah prav v gradnji kulinarične identitete Ptuja in spajanju lokalne kulinarike z lokalnimi vini. K sodelovanju na dogodku so zato povabili tudi domača vinarje, Ptujsko klet in Kobal Wines.

Da gre pri Večerji na mostu za pomemben korak naprej razvoju inovativne turistične ponudbe je prepričana direktorica Zavoda za turizem Ptuj Tanja Srečkovič Bolšec. »Ptuj je mesto izjemnih zgodovinskih lokacij, ki so se že uveljavila kot kulturna in festivalska  prizorišča. Manj pa je bil njihov potencial izkoriščen na področju kulinarike. Prav slednje želimo v prihodnosti spremeniti in skupaj s ptujskimi kulinaričnimi ponudniki  in vinarji poskrbeti za nova doživetja v starem mestu. Prav v letošnjem letu je še posebej pomembno, da se pri promociji turistične destinacije usmerimo na nova doživetja, ki obiskovalcem mesta ostanejo v lepih spominih in ki so jih pripravljeni deliti s prijatelji« pravi Tanja Srečkovič Bolšec.

Vstopnice za večerjo bodo na prodaj od 6. avgusta 2020 v Gostilni Ribič, Dravska ulica 9, Ptuj. Cena štirihodnega menija s kozarcem penine je 70 evrov.

Vir: Zavod za turizem Ptuj

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Vabljeni v ZOO Ljubljana

mini_zoo_land10.JPG
četrtek, 11. marec 2021

ZOO Ljubljana je ponovno odprt vsak dan med 9:00 in 17:00. 

Informacije o Ljubljani in okolici na voljo tudi, ko je TIC zaprt

ljubljana_april.jpeg
sreda, 10. februar 2021

Turizem Ljubljana ostaja servis za meščane in obiskovalce tudi v času epidemije, ko so morali zapreti turistično-informacijski center.

NMS ponovno odprt!

nms1.jpg
ponedeljek, 25. januar 2021

V soboto, 23. januarja 2021, se je Narodni muzej Slovenije ponovno odprl za obiskovalce. Vsaj do 29. januarja 2021 sta odprta Narodni muzej Slovenije in Narodni muzej Slovenije – Metelkova.

Zlatorogova pot - nova tematska pot ob Blejskem jezeru

bled_otok.jpg
četrtek, 5. november 2020

Nova tematska pot, namenjena predvsem otrokom in družinam, na šestih postajah na poti okoli Blejskega jezera predstavlja kulturne in naravne znamenitosti Bleda ter izpostavlja pomen varovanja okolja za prihodnost.

Nova učna pot Drvošec ob Cerkniškem jezeru

Cerknica zaklad
petek, 30. oktober 2020

Tematska pot Drvošec, ki poteka večinoma po gozdnem grebenu ob Cerkniškem jezeru v Notranjskem regijskem parku, obiskovalcem ponuja razglede na presihajoče jezero, coprniško Slivnico in širšo okolico.

Novo doživetje: Lov na zaklad na gradu Podsreda

podsreda.jpg
sreda, 28. oktober 2020

Poleg ogleda srednjeveškega gradu, ki na ogled postavlja številne zanimive razstave in zgodovinske prostore, je od sedaj na gradu Podsreda mogoče tudi sodelovanje v zabavni grajski pustolovščini – Lov na zaklad na gradu Podsreda.

TZ Izola vzpodbuja razvoj enogastronomske ponudbe destinacije

izola_soncno_nabrezje.jpg
četrtek, 22. oktober 2020

Turistično združenje Izola za turistično gospodarstvo v mesecu oktobru pripravja prvo kulinarično akademijo ter izvaja zanimiva predavanja strokovnjakov s področja eno-gastronomije in predavanja iz različnih razvojnih področij.

Nov turistični produkt: Preživetje v naravi na Krvavcu

Krvavec pohod
četrtek, 22. oktober 2020

RTC Krvavec je oblikoval nov program ''Preživetje v naravi na Krvavcu'', ki nudi zabavno aktivnost in doživetje primerno za družine in poslovne skupine.

Praznovanje izolske legende

izola_mandrac.jpg
sreda, 21. oktober 2020

V nedeljo, 25. oktobra 2020, vabljeni v Izolo na prireditev “Praznovanje izolske legende” na plaži Hotela Delfin.

Tematsko obarvana jesensko-zimska ponudba Ljubljane

Ljubljana
petek, 16. oktober 2020

Turizem Ljubljana je pripravil osem bogatih in tematsko obarvanih paketov ter enodnevna doživetja, ki obiskovalcem omogočajo doživetje Ljubljane v jesenskih mesecih in prazničnem decembru.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije