Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
vlak_zima.jpg

Veselo in ugodno s Slovenskimi železnicami

Datum: ponedeljek, 28. november, 2011
Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« zimske pozdrave v teh dneh ne pošilja le zavoljo zunanjih temperatur, ampak tudi zaradi vsega o čemer skupaj s sogovorniki govorijo v oglašanjih. Rdeča nit so v zadnjih dneh bile Slovenske železnice ter z njimi povezana praznična, novoletna in druga zimska potovanja.

Pravljični december

V celjsko »Pravljično deželo« bo od 16. do 31. decembra vozil pravljični vlak, ta pa bo, skupaj s pravljičarjem Francijem Rogačem stal tudi na ljubljanski železniški postaji.

Slovenske železnice vsako leto poskrbijo, da je december še bolj prazničen in čaroben. Tudi letos zato za vožnje z vlakom nudijo ugodnosti. Otrokom podarjajo kar 75-odstotni popust, popust za starše v primeru velikega števila otrok, seveda pa, tako kot celo leto, tudi decembra velja družinska kartica ugodnosti. Slednja prinaša brezplačne vožnje z vlakom za otroke do 12. leta ter 40-odstotni popust za starše v vseh letnih časih. Po ugodnih cenah bo torej mogoče obiskati praznično okrašeno Ljubljano, štajersko prestolnico Maribor, si pogledati žive jaslice v Postojnski jami in vzdušje v primorskem Kopru. V celjsko »Pravljično deželo« bo od 16. do 31. decembra vozil pravljični vlak, ta pa bo, skupaj s pravljičarjem Francijem Rogačem stal tudi na ljubljanski železniški postaji. Obiščete ga lahko brezplačno, vendar ob predhodni prijavi.

Zabava v evropskih mestih in smučiščih

December je kot nalašč tudi za to, da se preveri, kakšno je praznično vzdušje v tujini, kako zaznamujejo adventni čas in nenazadnje, kako silvestrujejo. V Prago se je tako z vlakom mogoče odpeljati že za 39, na Dunaj in v Muenchen za 29, Beograd za 25, Beljak 20 in Gradec za 34 evrov. Ker je število teh nizkocenovnih vozovnic omejeno, Tanja Rotovnik iz Slovenskih železnic svetuje, da si jih zagotovite čim prej.

Z vlakom se splača na smučišča Mariborsko Pohorje, Kobla in Stari vrh, obiščete pa lahko tudi številna smučarska središča v Avstriji.

Sicer pa k vožnji z vlakom vabijo tudi slovenska smučišča, Mariborsko Pohorje, Kobla, Stari vrh, ter tudi sosednja, avstrijska. Schladming, Kitzbühl , St. Anton, Obertauern – vse to so smučarska središča, do katerih se lahko pripeljete z vlakom oz. zadnje kilometre naredite z urejenim prevozom z avtobusom. Podrobnosti najdete na spletnih straneh slovenskih železnic www.slo-zeleznice.si, kjer se tudi že nahaja nov vozni red. Ta začne veljati 11. decembra. V Sloveniji bodo vlaki vozili praktično skoraj nespremenjeno, največja mednarodna novost pa je, da vlak na relaciji Budimpešta – Benetke ne bo več vozil. Obstajajo druge možnosti, in sicer preko Beljaka oziroma Gradca do Ljubljane in naprej do Kopra.

Slovenske železnice pa, tako kot decembrski dobri možje, tudi nagrajujejo. Na Facebooku poteka nagradna igra, zato kliknite na »Grem z vlakom« - morda vas sreča ulovi. Lahko pa jo ulovite vi z nakupom darilnih bonov in z njimi obdarite najbližje. Naj vam bo vsem lepo!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Poletni lutkovni pristan

Lutke
petek, 7. avgust 2020

Festival z zanimivim programom, ki ponuja najboljše tuje in domače lutkovne predstave za otroke in odrasle.

Večerja na mostu - Ptujsko kulinarično doživetje z zgodovinskim razgledom

ptuj.jpg
sreda, 5. avgust 2020

Ptujski pešmost bo v petek, 28. avgusta, ob 18. uri zaživel kot prizorišče Večerje na mostu. Dogodek, ki bo potekal pod kulinarično taktirko priznane ptujske Gostilne Ribič in ptujskih vinarjev, je odgovor na prizadevanja Zavoda za turizem Ptuj pri razvoju kulinarične ponudbe mesta in novih turističnih doživetjih.

Organizirano turistično vodenje po Vipavi

trta_vipava.jpg
ponedeljek, 3. avgust 2020

Na Zavodu za turizem TRG Vipava, so v poletnem času za turiste in obiskovalce naših krajev pripravili posebno ponudbo: Organizirano turistično vodenje in ogled znamenitosti po Vipavi in sicer vsak ponedeljek ob 17. uri, sreda ob 17. uri in petek ob 13. uri.

Disc golf – novo doživetje za obiskovalce Kobilarne Lipica

lipicanci.jpg
sreda, 29. julij 2020

Prenovo hotela Maestoso, ki se je začela v maju ob 440. obletnici Kobilarne Lipica, spremljajo nova, sveža in sproščujoča doživetja za obiskovalce Lipice. Prvo družinsko doživetje je igra disc golfa na novem Disc golf igrišču Lipica. Po ljubljanskih ulicah pa se je podala lipicanska vprega Kobilarne Lipica.

Razgiban poletni program v Termah Snovik

snovik_poletni_oddih.jpg
torek, 28. julij 2020

Letošnje poletje je še prav posebno, a v Termah Snovik ostajajo zvesti svojim gostom in obiskovalcem, saj za njih pripravljajo atraktivni poletni program za številna doživetja. Poleg kopanja in sproščanja telesa v Wellness centru Term, si bodo vsi obiskovalci dan popestrili z dogodki, ki jih zagotovo ni malo, vsi pa skladni z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje s prejetimi varnostnimi in higienskimi ukrepi. Aktivnosti so skrbno oblikovane za vse generacije, vsak bo nekaj našel za sebe in prav nikomur ne bo dolgčas.

Večerja z razgledom na stolpu Vinarium Lendava

Vinarium
torek, 28. julij 2020

Turistična atrakcija stolp Vinarium Lendava, ki letos praznuje peto obletnico delovanja, bo avgusta na vrhu samega stolpa gostila Večerjo z razgledom, ki sledi konceptu 5-zvezdičnega doživetja za individualne goste.

Energijska pot Herbalium

Herbalium energijska pot
petek, 24. julij 2020

Že od pradavnine so ljudje občutili zdravilne točke v naravi. Na ta posebna mesta so hodili, ko so čutili potrebo po zdravljenju. Označevali so jih z večjimi kamni, zgradili templje ali pa kasneje cerkvice. V objemu čudovite narave v Zeliščarskem centru JV Slovenije v kraju Zagrad v občini Škocjan so s pomočjo različnih radiestezijskih metod določili kar nekaj energijskih točk, izbrali pa najmočnejših sedem, kolikor je v telesu tudi glavnih energijskih centrov.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – biser Posavja

paradiso.jpg
torek, 21. julij 2020

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi, ki se že kar nekaj let zapored ponašajo z nazivom Naj kopališče v svoji kategoriji.

Hiša dobrot in Odprta vrata Bele krajine

metlika_grad.jpg
ponedeljek, 20. julij 2020

Hiša dobrot Bele krajine je trajnostni projekt, ki omogoča dvig kakovosti in dodane vrednosti lokalnim proizvodom ter povečanje lokalne samooskrbe ter približevanje lokalne prehranske ponudbe širši javnosti na enem mestu. V juliju in avgustu Zavod Metlika v sklopu projekta Odprta vrata organizira šest izletov po Beli krajini z brezplačnim avtobusnim prevozom in turističnim vodenjem.

Naj kopališče: Terme Banovci – Družinske počitnice z veliko začetnico

Terme Banovci
torek, 14. julij 2020

V sončnem sobotnem jutru je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« za sabo pustila hribe in doline ter se popeljala panonskim ravnicam naproti. Njihova končna postojanka je bila v severovzhodnem delu Slovenije, kjer so odkrivali ponudbo Term Banovci in tamkajšnje okolice. Ta namreč premore čarobne kotičke Slovenije, kjer kot zatrjujejo, poznajo skrivnosten recept za nepozaben družinski dopust.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije