Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
vlak_zima.jpg

Veselo in ugodno s Slovenskimi železnicami

Datum: ponedeljek, 28. november, 2011
Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« zimske pozdrave v teh dneh ne pošilja le zavoljo zunanjih temperatur, ampak tudi zaradi vsega o čemer skupaj s sogovorniki govorijo v oglašanjih. Rdeča nit so v zadnjih dneh bile Slovenske železnice ter z njimi povezana praznična, novoletna in druga zimska potovanja.

Pravljični december

V celjsko »Pravljično deželo« bo od 16. do 31. decembra vozil pravljični vlak, ta pa bo, skupaj s pravljičarjem Francijem Rogačem stal tudi na ljubljanski železniški postaji.

Slovenske železnice vsako leto poskrbijo, da je december še bolj prazničen in čaroben. Tudi letos zato za vožnje z vlakom nudijo ugodnosti. Otrokom podarjajo kar 75-odstotni popust, popust za starše v primeru velikega števila otrok, seveda pa, tako kot celo leto, tudi decembra velja družinska kartica ugodnosti. Slednja prinaša brezplačne vožnje z vlakom za otroke do 12. leta ter 40-odstotni popust za starše v vseh letnih časih. Po ugodnih cenah bo torej mogoče obiskati praznično okrašeno Ljubljano, štajersko prestolnico Maribor, si pogledati žive jaslice v Postojnski jami in vzdušje v primorskem Kopru. V celjsko »Pravljično deželo« bo od 16. do 31. decembra vozil pravljični vlak, ta pa bo, skupaj s pravljičarjem Francijem Rogačem stal tudi na ljubljanski železniški postaji. Obiščete ga lahko brezplačno, vendar ob predhodni prijavi.

Zabava v evropskih mestih in smučiščih

December je kot nalašč tudi za to, da se preveri, kakšno je praznično vzdušje v tujini, kako zaznamujejo adventni čas in nenazadnje, kako silvestrujejo. V Prago se je tako z vlakom mogoče odpeljati že za 39, na Dunaj in v Muenchen za 29, Beograd za 25, Beljak 20 in Gradec za 34 evrov. Ker je število teh nizkocenovnih vozovnic omejeno, Tanja Rotovnik iz Slovenskih železnic svetuje, da si jih zagotovite čim prej.

Z vlakom se splača na smučišča Mariborsko Pohorje, Kobla in Stari vrh, obiščete pa lahko tudi številna smučarska središča v Avstriji.

Sicer pa k vožnji z vlakom vabijo tudi slovenska smučišča, Mariborsko Pohorje, Kobla, Stari vrh, ter tudi sosednja, avstrijska. Schladming, Kitzbühl , St. Anton, Obertauern – vse to so smučarska središča, do katerih se lahko pripeljete z vlakom oz. zadnje kilometre naredite z urejenim prevozom z avtobusom. Podrobnosti najdete na spletnih straneh slovenskih železnic www.slo-zeleznice.si, kjer se tudi že nahaja nov vozni red. Ta začne veljati 11. decembra. V Sloveniji bodo vlaki vozili praktično skoraj nespremenjeno, največja mednarodna novost pa je, da vlak na relaciji Budimpešta – Benetke ne bo več vozil. Obstajajo druge možnosti, in sicer preko Beljaka oziroma Gradca do Ljubljane in naprej do Kopra.

Slovenske železnice pa, tako kot decembrski dobri možje, tudi nagrajujejo. Na Facebooku poteka nagradna igra, zato kliknite na »Grem z vlakom« - morda vas sreča ulovi. Lahko pa jo ulovite vi z nakupom darilnih bonov in z njimi obdarite najbližje. Naj vam bo vsem lepo!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

14. Otroški bazar

bazar3.jpg
torek, 10. september 2019

Tudi v letošnjem letu na Otrošem bazarju ne bo manjkalo otroških delavnic, pisanih plesnih in pevskih nastopov, pisanih maskot, tematskih delavnic, športnih delavnic na zunanji ploščadi, in predstavitve na razstavnih prostorih! Vabljeni na Gospodarsko razstavišče v ljubljani, 14. in 15. septemv+bra 2019.

23. Bollé - Originalni tek okrog jezera in Oj' Kulinarika Fest

bled_otok.jpg
torek, 10. september 2019

Veslaški center Bled, Mala Zaka, 15. 9. 2019, 10:00

30. Pikin festival

pika
ponedeljek, 9. september 2019

Največji družinski festival v Sloveniji v sedmih dneh obišče več kot 100.000 obiskovalcev. Festival z veličastno, 30-letno tradicijo je nepozabno doživetje za vsakega obiskovalca.

Spremeni tok zgodovine na Starem gradu Celje

Celje VR
četrtek, 5. september 2019

VR doživetje "Spremeni tok zgodovine" je turistični produkt, ki ga sedaj lahko doživite na Starem gradu v Celju. Produkt je prejemnik srebrnega priznanja Regionalne gospodarske zbornice Celje za inovativnost 2019, ideja pa je bila že v letu 2017 nagrajena s strani Slovenske turistične organizacije.

Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine

 Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine
sreda, 4. september 2019

Dnevi narodnih noš na tak način poudarjajo pomen oblačilne dediščine ter opozarjajo na spoštovanje narodnih noš kot kulturne vrednote. Odlikuje jih dolgoletna tradicija, saj uspešno potekajo že od leta 1966. Mednarodna zveza folklornih festivalov jim je zaradi kakovostne vsebine podelila status mednarodno priznanega festivala.

Otroci bodo ponovno tekli za otroke

btc_ms_otroci.jpg
torek, 3. september 2019

Srčnost, dobrodelnost in medsebojno sodelovanje so vrednote, ki vodijo v lepši jutri in jih zato velja razvijati že pri najmlajših. V to verjame tudi podjetje Skaza, ki bo 7. septembra na velenjskem stadionu priredilo že četrti dobrodelni tek Otrok otroku. Na tradicionalnem dogodku, ki letos poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, otroci iz vse Slovenije s tekom pomagajo svojim vrstnikom v stiski. Z zbranimi sredstvi bodo tokrat mladi tekači polepšali življenje najmlajšim, ki se soočajo z avtizmom.

Gourmet over Mura

gibanica1.jpg
torek, 3. september 2019

Gastronomski dogodek Gourmet over Mura, ki bo potekal 6. septembra v Murski Soboti, je kulinarično in vinsko popotovanje, kjer obiskovalci v enem večeru okusijo najboljše, kar ponuja Pomurje, obenem pa brbončice popelje tudi onkraj naših meja.

Pričel se je Teden okusov Posavja

vino.jpg
ponedeljek, 2. september 2019

V regiji Posavje so v letošnjem letu prvič zasnovali enotedensko dogajanje pod skupno znamko OKUSI POSAVJA, ki združuje najboljše ponudnike kulinarike, vin ter dobrot iz kmetij. Z otvoritvenim dogodkom na posestu Tri lučke se je včeraj, 29. avgusta pričel festival, ki bo trajal vse do 7. septembra.

V soboto vsi osnovnošolci brezplačno na Pot pastirskih škratov na Krvavcu

krvavec_junij.png
četrtek, 29. avgust 2019

Na zadnji avgustovski dan, v soboto 31.8. bodo na Krvavcu po škratje vstopili v novo šolsko leto. Na ta dan bodo vsem osnovnošolcem podarili brezplačno beležko za Pot pastirskih škratov ter vodenje po poti, brezplačen škratji šmorn ter jim odigrali Pravljico o pastrijih in škratih s Krvavca.

Koper Giba 2019

adhd druzina
sreda, 28. avgust 2019

Festival športa in aktivnih družin KOPER GIBA - letos že tretja izvedba, ki bo postala tradicionalna. 14. septembra ob 14:00 uri.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije