Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
Literarna potovanja z vlakom

Z vlakom na informativni dan, pustni karneval in valentinovo doživetje

Datum: četrtek, 9. februar, 2012

Piše se februar, mesec informativnih dni, kulture, pusta in valentinovega. Vse našteto zaznamuje februarski vsakdan in vse našteto je lahko polno lepih trenutkov ter nepozabnih doživetij. Predvsem bodo zanje poskrbeli na Slovenskih železnicah. Kako in kdaj pa so zaupali ekipi radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki je povedano strnila v naslednjih vrsticah.

Z vlakom in s šemami preženite zimo

Pust je čas, ko se sprostimo, prelevimo v pravljične, zgodovinske, živalske in druge junake ter si privoščimo norčava rajanja. Ta imajo svoj čar. Kar nekaj jih je vredno obiskati. Na Slovenskih železnicah priporočajo obisk Benetk, Opatije, Reke, Beljaka in seveda slovenskega Ptuja. In vse to s posebnimi, karnevalskimi vlaki.

Na Slovenskih železnicah priporočajo obisk Benetk, Opatije, Reke, Beljaka in seveda slovenskega Ptuja. In vse to s posebnimi, karnevalskimi vlaki.

»V Benetke bo na pustno soboto vlak ob 4. utri zjutraj iz Ljubljane odpeljal proti beneški laguni. Povratek v Slovenijo bo ob 21.10 uri. Cena povratne vozovnice s spremljavo na karnevalskem vlaku in presenečenjem znaša 39 evrov. Število mest je omejeno, zato je treba pohiteti,« je povedala Alenka Babič iz Slovenskih železnic ter hkrati povabila še na karneval v Opatijo za 22,40 evrov ter Reko za 24 evrov. Ogleda vreden je tudi stoletni karneval v Beljaku, kamor vas bo vlak z vozovnico Citystar odpeljal za 13 evrov. Otroci do 15. leta potujejo brezplačno, skupine mladih (6 oseb in več), pa imajo v Avstriji, Srbiji in na Hrvaškem kar 70 odstotni popust. Seveda pa ne gre zamudite tradicionalnega kurentovanja na Ptuju. Vedno atraktivna in prava paša za oči bo tudi letos povorka, ki bo na pot po ptujskih ulicah krenila 19. februarja. Na vlak lahko sedete v Ljubljani ob 8.50, v Mariboru pa ob 12. 25 uri. Tudi na Ptuj se je mogoče popeljati s cenejšimi vozovnicami. Starejšim tradicionalno ob sobotah, nedeljah in praznikih priznamo 50 odstotni popust, mladim pa kartica SŽEj prinaša 30 odstotni popust. Otroci do 6. leta v družbi staršev potujejo brezplačno, do 12. leta pa plačajo le polovico celotne cene. Spomniti velja še na Turist vikend kartico ugodnosti s 30 odstotki popusta za povratno vozovnico ter na družinsko K17 kartico s 40 odstotnim popustom za potnike nad 12 let in brezplačnim prevozom za otroke do 12. leta.

Na informativni dan in »zajtrk dobrodošlice« s Slovenskimi železnicami

Iz Celja in iz Litije bosta na informativni dan odpeljala posebna vlaka, v prestolnici pa bodo bodoče dijake in študente pričakali z »zajtrkom dobrodošlice«.

Februar vselej, poleg pusta, zaznamuje tudi valentinovo in informativni dnevi. Glavni informativni dan, ko bodo, predvsem Ljubljano, preplavili bodoči dijaki in študentje bo 10. februarja. Iz Celja (ob 7.12 uri) in iz Litije (ob 7.50 uri) bosta v Ljubljano odpeljala posebna vlaka. Ker bo zagotovo gneča, Alenka Babič s Slovenskih železnic priporoča nakup vozovnic v predprodaji. Za Intercity vlak je obvezna tudi rezervacija sedežev. V prestolnici bodo bodoče dijake in študente na železniški postaji pričakali z »zajtrkom dobrodošlice«. Pripravljajo ga v sodelovanju z Ljubljanskimi mlekarnami, Žitom in Delom.

Nekaj dni za informativnim dnevom sledi praznik zaljubljencev. To je priložnost, da s pozornostjo presenetimo tiste, ki jih imamo radi. Vožnja z vlakom do Thermane Laško ali Term Olimia, razvajanje v bazenih, savnah, užitki ob masaži in okusni večerji. Vse to danes ni več nedosegljivo. Ugodne cene vozovnic za vožnje z vlakom ter popusti, ki jih te vozovnice prinašajo v termah, je tisto, kar vas bo zagotovo prepričalo in polepšalo skupne trenutke z vam najdražjim. Valentinovo lahko, z ugodnostmi, ki jih prinaša vozovnica za vlak, preživite tudi v Vodnem parku in Eko hotelu Bohinj, Vodnem mestu Atlantis, Hotelu Park v Ljubljani in Hotelu Brežice. Na Facebooku pa poteka valentinova nagradna igra z bogatimi nagradami.

Novost ABOŠ 25 & 50 na katerikoli relaciji ob sobotah, nedeljah, praznikih in v času počitnic, lastnikom prinaša 50 odstotni popust pri nakupu vozovnice za vlak.

Novost je ABOŠ 25 & 50

Zadnja novost, ki so jo pripravili na Slovenskih železnicah se imenuje ABOŠ 25 & 50. Luč sveta je ugledala 1. februarja, namenjena pa je lastnikom abonentskih in šolskih vozovnic za obdobje enega meseca, pol leta ali celo leto.

»Ta novost na katerikoli relaciji ob sobotah, nedeljah, praznikih in v času počitnic, lastnikom prinaša 50 odstotni popust pri nakupu vozovnice za vlak. Za tujino pa je z njo mogoče pridobiti Rail plus kartico za 25 odstotkov ugodneje,« je še o novosti povedala Alenka Babič ter povabila k obisku spletne strani www.slo-zeleznice.si ter Facebook profila Slovenskih železnic.

 

Pripravila: Tina HUREMOVIČ

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Večerja na mostu - Ptujsko kulinarično doživetje z zgodovinskim razgledom

ptuj.jpg
sreda, 5. avgust 2020

Ptujski pešmost bo v petek, 28. avgusta, ob 18. uri zaživel kot prizorišče Večerje na mostu. Dogodek, ki bo potekal pod kulinarično taktirko priznane ptujske Gostilne Ribič in ptujskih vinarjev, je odgovor na prizadevanja Zavoda za turizem Ptuj pri razvoju kulinarične ponudbe mesta in novih turističnih doživetjih.

Organizirano turistično vodenje po Vipavi

trta_vipava.jpg
ponedeljek, 3. avgust 2020

Na Zavodu za turizem TRG Vipava, so v poletnem času za turiste in obiskovalce naših krajev pripravili posebno ponudbo: Organizirano turistično vodenje in ogled znamenitosti po Vipavi in sicer vsak ponedeljek ob 17. uri, sreda ob 17. uri in petek ob 13. uri.

Disc golf – novo doživetje za obiskovalce Kobilarne Lipica

lipicanci.jpg
sreda, 29. julij 2020

Prenovo hotela Maestoso, ki se je začela v maju ob 440. obletnici Kobilarne Lipica, spremljajo nova, sveža in sproščujoča doživetja za obiskovalce Lipice. Prvo družinsko doživetje je igra disc golfa na novem Disc golf igrišču Lipica. Po ljubljanskih ulicah pa se je podala lipicanska vprega Kobilarne Lipica.

Poletni lutkovni pristan

Lutke
sreda, 29. julij 2020

Festival z zanimivim programom, ki ponuja najboljše tuje in domače lutkovne predstave za otroke in odrasle.

Razgiban poletni program v Termah Snovik

snovik_poletni_oddih.jpg
torek, 28. julij 2020

Letošnje poletje je še prav posebno, a v Termah Snovik ostajajo zvesti svojim gostom in obiskovalcem, saj za njih pripravljajo atraktivni poletni program za številna doživetja. Poleg kopanja in sproščanja telesa v Wellness centru Term, si bodo vsi obiskovalci dan popestrili z dogodki, ki jih zagotovo ni malo, vsi pa skladni z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje s prejetimi varnostnimi in higienskimi ukrepi. Aktivnosti so skrbno oblikovane za vse generacije, vsak bo nekaj našel za sebe in prav nikomur ne bo dolgčas.

Večerja z razgledom na stolpu Vinarium Lendava

Vinarium
torek, 28. julij 2020

Turistična atrakcija stolp Vinarium Lendava, ki letos praznuje peto obletnico delovanja, bo avgusta na vrhu samega stolpa gostila Večerjo z razgledom, ki sledi konceptu 5-zvezdičnega doživetja za individualne goste.

Energijska pot Herbalium

Herbalium energijska pot
petek, 24. julij 2020

Že od pradavnine so ljudje občutili zdravilne točke v naravi. Na ta posebna mesta so hodili, ko so čutili potrebo po zdravljenju. Označevali so jih z večjimi kamni, zgradili templje ali pa kasneje cerkvice. V objemu čudovite narave v Zeliščarskem centru JV Slovenije v kraju Zagrad v občini Škocjan so s pomočjo različnih radiestezijskih metod določili kar nekaj energijskih točk, izbrali pa najmočnejših sedem, kolikor je v telesu tudi glavnih energijskih centrov.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – biser Posavja

paradiso.jpg
torek, 21. julij 2020

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi, ki se že kar nekaj let zapored ponašajo z nazivom Naj kopališče v svoji kategoriji.

Hiša dobrot in Odprta vrata Bele krajine

metlika_grad.jpg
ponedeljek, 20. julij 2020

Hiša dobrot Bele krajine je trajnostni projekt, ki omogoča dvig kakovosti in dodane vrednosti lokalnim proizvodom ter povečanje lokalne samooskrbe ter približevanje lokalne prehranske ponudbe širši javnosti na enem mestu. V juliju in avgustu Zavod Metlika v sklopu projekta Odprta vrata organizira šest izletov po Beli krajini z brezplačnim avtobusnim prevozom in turističnim vodenjem.

Naj kopališče: Terme Banovci – Družinske počitnice z veliko začetnico

Terme Banovci
torek, 14. julij 2020

V sončnem sobotnem jutru je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« za sabo pustila hribe in doline ter se popeljala panonskim ravnicam naproti. Njihova končna postojanka je bila v severovzhodnem delu Slovenije, kjer so odkrivali ponudbo Term Banovci in tamkajšnje okolice. Ta namreč premore čarobne kotičke Slovenije, kjer kot zatrjujejo, poznajo skrivnosten recept za nepozaben družinski dopust.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije