Nemčija, počitniška dežela

Nazaj na rubriko Nemčija, počitniška dežela
aachen.jpg

Aachen – nemško mesto kulture na tromeji

Datum: torek, 22. december, 2015

Z več kot dva tisoč letno zgodovino, odličnimi nakupovalnimi možnostmi in moderno wellness ponudbo je Aachen, termalna prestolnica v nemški zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija ob meji z Belgijo in Nizozemsko, odlična izbira za vaš naslednji mestni oddih!

Poleg aachenske katedrale, ki je bila kot prva znamenitost v Nemčiji uvrščena na priznani seznam spomenikov UNESCO-ve svetovne dediščine, dopolnjujejo tudi čudovita aachenska mestna hiša, zgodovinsko staro mestno jedro ter številni muzeji in različne prireditve širok spekter kulturne ponudbe mesteca.

Nešteto nakupovalnih možnosti v samem centru mesta pa bodo navdušile tudi vse ljubitelje nakupovanja. Poleg velikega novega nakupovalnega središča Aquis Plaza in prestižnih modnih znamk v coni za pešce, pa lahko v starem delu Aachna najdemo tudi številne prikupne butike in manjše modne trgovine. Tu vas bodo iz izložb slaščičarn pozdravili tudi znameniti piškoti Aachener Printe, katere morate vsekakor poskusiti, preden odrinete domov.
Po dnevu nakupovanja in mestnega pohajkovanja pa na malce zasluženega počitka in sproščanja vabijo priznane terme Carolus Thermen Bad Aachen. Z odličnim termalnim programom, številnimi savnami in bogatimi wellness tretmaji vas bodo v termah Carolus razvajali kot da bi bili kraljevega rodu. Že pred stoletji je namreč zdravilno moč aachenskih termalnih vrelcev spoznal in cenil tudi sam frankovski kralj Karl I. Veliki.

Nazaj na rubriko Nemčija, počitniška dežela

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije