Nemčija, počitniška dežela

Nazaj na rubriko Nemčija, počitniška dežela
berlin1.jpg

Berlin – mesto, ki ne pozna zimskega spanca

Datum: torek, 15. december, 2015

Božično nakupovanje vzdolž znamenite, praznično okrašene nakupovalne ulice Ku'damm, kuhano vino ob zgodovinski kulisi na trgu Gendarmenmarkt ali tek na smučeh preko nekdanjega berlinskega letališča Tempelhof: nemška prestolnica tudi pozimi navdušuje z edinstvenim prazničnim programom in aktivnostmi.

Številni berlinski wellness hoteli vas pričakujejo z odličnimi ponudbami za razvajanje in sproščanje, priznane restavracije vabijo na pokušino regionalnih specialitet z modernim kulinaričnim pridihom, s prav posebno »posteljo na kolesih« imenovano BettBike pa se lahko v toplih oblačilih in skriti pod odejo tudi pri temperaturah pod ničlo podate na zabavno odkrivanje nemške prestolnice v adventnem času.

Copyrights: Božični sejem v Berlinu © visitBerlin, Wolfgang Scholvien

V Berlinu bo tudi to leto potekalo okoli 60 božičnih sejmov, ki bodo tako raznoliki kot prestolnica sama – tako se boste lahko npr. sprehodili med božičnimi stojnicami s tradicionalnimi darilci, stojnicami z malce bolj modernim pridihom in ponudbo ali pa stojnicami, na katerih boste lahko kupili izdelke iz trajnostne pridelave. Na berlinskih božičnih sejmih boste resnično lahko našli vse. Že dvanajstič po vrsti pa se boste vse do 3. januarja 2016 lahko na trgu Potsdamer Platz zabavali v zimskem parku, kjer se boste lahko s tubami za sneg spustili po največjem evropskem mobilnem sankališču Snowtubes, se z drsalkami zavrteli na brezplačnem drsališču ali pa se udeležili zabavnega kegljanja na ledu – tako je, zimska zabava vam tudi v Berlinu ne uide. Vsako leto se Berlin resnično spremeni v pravljično prestolnico. Doživite jo tudi sami – ob prijetnem večeru v nemški operni hiši, med številnimi obloženimi stojnicami ob dobri družbi ali v pisanem božičnem cirkusu. Vaša nepozabna zimska pravljica v nemški prestolnici vas pričakuje!

Nazaj na rubriko Nemčija, počitniška dežela

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije