Nemčija, počitniška dežela

Nazaj na rubriko Nemčija, počitniška dežela
koln.jpg

Božični sejmi v prestolnici Porenja

Datum: petek, 11. december, 2015

Köln, četrto največje nemško mesto, ima bogato zgodovino, s tem pa seveda tudi veliko turističnih znamenitosti – od mogočne katedrale, ki nosi Unescov pečat in je na prvem mestu najbolj priljubljenih znamenitosti Nemčije, dvanajstih romanskih cerkva in karnevala do kölnske opere, filharmonije ter številnih muzejev in galerij.

Metropolo ob Renu vsako leto obišče več kot milijon gostov, še najlepše pa mesto zasije prav v predbožičnem času.Živahno na mestnih trgih in kölnskih ulicah postane že proti koncu novembra, ko se po mestu otvorijo prvi božični sejmi. Tako lahko npr. obiščete božični sejem pri kölnski katedrali, kjer se lahko sprehodite mimo stojnic s čudovitimi ročnimi izdelki in si ogledate kakšno izmed odrskih predstav na prostem. Ali pa »Palčkov božični sejem« (Heimat der Heinzel) v starem dela mesta, kjer se z vašimi najmlajšimi lahko zavrtite tudi na zabavnem drsališču. Potem pa je tu še »Angelski sejem« (Markt der Engel), ki vas bo očaral z angelskimi podobami in prikupnimi lesenimi hišicami, ter »Vas Sv. Nikolaja« (Nikolausdorf), kjer vas bodo pozdravili Sv. Nikolaj, Božiček z jelenčki in pravljične vile. V praznični vasi si boste lahko ogledali hišico Sv. Nikolaja ter si z vašimi najmlajšimi v božični pekarni ali božični delavnici sami izdelali darilca.

Vzdolž Rena se bo odvijal tudi »Pristaniški božični sejem« (Kölner Hafen-Weihnachtsmarkt), s prav posebnim morskim vzdušjem, kjer se boste lahko s toplimi napitki pogreli ob čudoviti veliki leseni jadrnici ali svetilniku. Božično vzdušje se lahko v Kölnu občuti prav v vsaki ulici in na vsakem koraku, tako raznolika ponudba na enem samem mestecu pa je nedvomno dovolj dober razlog za predbožični obisk prestolnice Porenja.

Nazaj na rubriko Nemčija, počitniška dežela

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije