Nemčija, počitniška dežela

Nazaj na rubriko Nemčija, počitniška dežela
europapark.jpg

Europa-Park – dežela zimskih pravljic

Datum: četrtek, 24. december, 2015

Europa-Park, največji in najbolj priljubljen tematski park v Nemčiji ter drugi v Evropi, na 95 hektarjih površin blizu Rusta v Baden-Württembergu obiskovalcem nudi več kot sto zabavnih atrakcij, prijetne nastanitvene možnosti, odlično gastronomsko ponudbo in kar 13 evropskih tematskih vasi.

Vsako leto pa v zimski sezoni obiskovalce navdušuje tudi z odlično praznično ponudbo. Zimska pravljica v Europa Parku se je to leto pričela 28. novembra, navduševala pa vse do 10. januarja 2016 z več kot 2.500 okrašenimi božičnimi drevesci in drugo praznično dekoracijo. Potopite se z vašo družino v zimsko idilo zabaviščnega parka in se sprehodite npr. skozi praznični pravljični vrt bratov Grimm ali med stojnicami božičnega sejma na ulici Deutsche Allee, se z drsalkami pozabavajte na velikem drsališču v Historami ali pa se z vašimi najmlajšimi zapeljite s sanmi »Snowflake«.

Skupaj si lahko ogledate tudi odlično predstavo na ledu »Surpr'Ice - The Lost Penguin«, parado lučk »Winter Starlight«, čisto nov božični muzikal »A Musical Christmas Market« v teatru Globe, zimske dogodivščine Euromiške in njenih prijateljev pa v 4D-predstavi »The Time Carousel«.

Lahko pa seveda obiščite tudi druge priljubljene atrakcije parka, med katere sodita 55 m veliko kolo z gondolami »Bellevue« in lesen vlakec smrti »Wodan-Timburcoaster« oz. se udeležite tudi preostalih večernih prireditev, muzikalov za otroke ali lutkovnih predstav. Kot vidite, možnosti je neskončno in vaši najmlajši bodo navdušeni! Za malce sprostitve po praznikih času pa Europa Park od 11. januarja 2016 naprej že pripravlja tudi priljubljene tedne dobrega počutja »Feel Good Weeks«, v času katerih bodo hoteli v zabaviščnem parku navduševali s svojo odlično wellness in kulinarično ponudbo ter velike in male goste razvajali na tisoč in en način. Obiščite zimski Europa-Park, ki letos praznuje tudi svoje 40. jubilejno leto, in doživite vašo zimsko pravljico tokrat v Nemčiji.

 

Foto: Copyrights: Panoramski pogled na Europa-Park © Europa-Park

Nazaj na rubriko Nemčija, počitniška dežela

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije