Nemčija, počitniška dežela

Svetovi znanja in zabave

Europa park 3
torek, 21. junij 2011

Kakovostno preživljanje časa z otroki je v the stresnih časih vedno težje, a nujno potrebno. Otroci se morajo družiti s strarši, starši pa tudi potrebujejo izklop iz vsakdana. Kako to bolje doseči kot z obiskom enega izmed nemških zabaviščnih parkov.

Odkrijte tisočero novih svetov v EUROPA PARKU - znan nagrajenec nagradne igre

sreda, 15. junij 2011

Med vsemi sodelujočimi v nagradni igri smo izžrebali nagrajenca, ki prejme brezplačen dvodnevni obisk parka za 2 odrasli osebi in 2 otroka ter 2 nočitvi v 4* hotelu po izbiri!

Ko pravljice oživijo

schneewittchen_zwerge_-c-paavoblofield-640x480.jpg
ponedeljek, 30. maj 2011

Med več kot 150 nemškimi tematskimi potmi najdemo Nemško pravljično cesto, ki nas pelje po sledeh pravljic, pripovedk in legend bratov Grimm.

Nemčija – počitniška dežela za vse okuse

Nemčija - pravljična dežela
torek, 24. maj 2011

Nemčija se vse bolj uveljavlja kot zanimiva turistična dežela, ki nudi različne oblike počitnic ter doživetij. Primerna je za ljubitelje kulture in tradicije, metropol in zanimivih mestec, dobrih vin in kulinarike ter raznih doživetij.

Svetovno prvenstvo v ženskem nogometu FIFA 2011 – športni dogodek leta

jubel_deutschland_brasilien_3-640x480.jpg
ponedeljek, 16. maj 2011

Nemčija je seveda znana tudi kot dežela nogometa in letos bodo številni domačini in obiskovalci iz vsega sveta ponovno deležni vrhunske nogometne predstave, svetovnega prvenstva v nogometu za ženske. Piščalka bo prvič zažvižgala 26. junija, ko se bo pričelo prvenstvo s tekmama v Sinsheimu in Berlinu, zaključilo se bo s finalnim dvobojem 17. julija v Frankfurtu ob Majni.

Doživite skrivno pravljično deželo: Saška Švica

saska_svica.jpg
ponedeljek, 9. maj 2011

Pokrajina Saška Švica (Sächsische Schweiz) leži jugovzhodno od Dresdna, med reko Labo in češko pokrajino. Pokrajino zaznamujejo reka Laba, po katere se je mogoče pripeljati s parniki in mogočne skale iz peščenjaka, ki so raj za plezalce.

Doživite Berlin na kolesu!

Berlin s kolesom
torek, 3. maj 2011

Za odkrivanje Berlina je najbolje izbrati javni prevoz. Vse bolj priljubljeno prevozno sredstvo za ogled pa postaja kolo. Lahko si ga sposodite in mesto raziskujete sami ali pa se pridružite organiziranim skupinam pod vodstvom vodičev.

„Söhne Mannheims“ bodo nastopili na prireditvi „autosymphonic“

ponedeljek, 21. marec 2011

Svetovna premiera tako imenovanega koncerta avtomobilskega orkestra „autosymphonic“ – simfonije avtomobilov, orkestra in zbora, združene v eno – pripravlja še en vrhunec: svetovno znana glasbena skupina „Söhne Mannheims“ bo skupaj s simfoničnim orkestrom ter vokalno skupino Südwestrundfunk (SWR) nastopila na multimedijskem dogodku v okviru praznovanja 125. obletnice izuma avtomobila. Prireditev se bo odvijala 10. septembra 2011 in predstavlja vrhunec ter hkrati tudi zaključek sklopa prireditev “Avtomobilsko poletje 2011”, ki bodo potekale v deželi Baden-Württemberg. Vstopnice so v predprodaji že od 23. oktobra 2010 dalje.

Tradicija in najmodernejši užitek ob vožnji v Nemčiji - deželi jeklenih konjičkov

3084-3.jpg
ponedeljek, 21. marec 2011

Eleganca, moč, zanesljivost in vse to zmeraj na najvišjem in najbolj naprednem tehnološkem nivoju – zato avtomobili »made in Germany« uživajo sloves po vsem svetu. Leta 2011 Nemčija praznuje 125 let avtomobila in v tem sklopu se bodo širom po Nemčiji odvijali številni dogodki. Vrhunec dogajanja v jubilejnem letu pripravlja dežela Baden-Württemberg, ki ponuja kar 40 muzejev na temo avtomobila in tehnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije