Nemčija, počitniška dežela

Nazaj na rubriko Nemčija, počitniška dežela
GAP_NeueSchanze_Sommer_Panorama_Gil_300dpi_Q.jpg

Garmisch-Partenkirchen in Zugspitze

Datum: četrtek, 14. junij, 2012

Edinstveno v vseh pogledih: s svojo lego v osrčju osupljive gorske kulise ob vznožju 2962 metrov visokega vrha Zugspitze se nahaja kraj Garmisch-Partenkirchen, ki je sinonim za mogočno in prvobitno alpsko naravo.

Edinstveni kraj, umeščen pred spoštljivo kuliso, kjer se aktivnosti na prostem spremenijo v pravo doživetje med gorami in dolinami, v vodi in zraku. Regija, ki so jo zaznamovali ljudje in njihova kultura in kjer je mogoče najdi pristne, tipične bavarske tradicije. Kjer je vsak korak bližje naravi in samemu sebi.

Garmisch-Partenkirchen je v Nemčiji tudi prvi naslov za zimske športe: za dopustnike in vrhunske športnike. Svetovna elita smučarskih skakalcev se v okviru slovite Novoletne turneje na novi skakalnici, futurističnemu simbolu sodobnega Garmisch-Partenkirchna, poda na lov za nov daljinski rekord.

Zugspitze_Gipfel_Winter_2_Wörnlein.jpgBodisi ljubitelji narave, oboževalci sonca ali pohodniki – na skoraj 3000 m visokem vrhu Zugspitze vsakdo pride na svoj račun. Doživite edinstveno panoramo 360° s 400 gorskimi vrhovi v štirih deželah. V okviru pohoda po ledeniku ali sankanja se dotaknite večnega ledu in uživajte v sončenju na najvišji sončni terasi v Nemčiji.  Na krožni poti Zugspitze boste poleg gore okusili pravo pustolovščino, osupljive razglede in gorsko ozračje. Najvišji užitek – ledeniška restavracija SonnAlpin, restavracija Gletschergarten, Gipfelalm in  Panorama-Lounge 2962 vam nudijo tradicionalno bavarsko ali mlado, lahko kuhinjo z mednarodnim pridihom.

Preživite torej nepozaben dan v doživljajskem svetu Zugspitze!

Vasica GRAINAU  

Höllentalklamm.jpgSi želite prave sprostitve in počitka? Potem obiščite vasico Grainau, ki se kot sosednji kraj nahaja le ca. 6 km jugovzhodno od Garmisch-Partenkirchena. V tem prečudovitem gorskem svetu Bavarski Alp sprostitev namreč pride sama po sebi, tako poleti kot tudi pozimi. Radi hodite? Radi smučate? Potem si privoščite menjavo tapet: kolesarjenje ob veličastni gorski kulisi, gorsko sproščanje v naravnih oazah dobrega počutja, plavanje v čistih gorskih jezerih ali sankanje po lesketajočem se snegu in na svežem gorskem zraku. Grainau tako za rekreativce kot tudi športnike v vseh letnih časih nudi pravo gorsko dopustniško doživetje. Prepričajte se sami in videli boste, da je Grainau vir moči in sprostitve. 

GaPa_Polznkasparhaus_Kirche_St._Martin_So_Gil_300dpi_h.jpgVasica Grainau je s svojimi 3800 prebivalci svoj šarm ohranila zahvaljujoč sočnim travnikom, ki jo obdajajo, sanjski naravni pokrajini in panorami z vrhov Zugspitze, Waxenstein in Alpspitze. Idila pa zaokrožajo še modro-zeleno lesketajoča se jezera Eibsee, Badersee in divje romantični vintgar Höllentalklamm.

Nadaljnje informacije:

Tourist Information Garmisch-Partenkirchen               

Tel.: +49 (0)8821 180 700                                                   

tourist-info@gapa.de                                                            

www.gapa.de                                                                    

Tourist-Information Grainau

gapa_biertrinken_damen_kthie_300dpi_h.jpg.jpgTel.: +49 (0)8821 981850

info@grainau.de

www.grainau.de

Zugspitze – Top of Germany

Tel.: +49 (0)8821 797 991

zugspitzbahn@zugspitze.de

www.zugspitze.de

 

Oglasno sporočilo

Nazaj na rubriko Nemčija, počitniška dežela

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije