Nemčija, počitniška dežela

Nazaj na rubriko Nemčija, počitniška dežela
Nemčija - pravljična dežela

Med krompirjevimi počitnicami na odkrivanje Nemčije

Datum: sreda, 23. oktober, 2013

Bližajo se krompirjeve počitnice, ki se jih otroci že močno veselijo. Mnogi starši pa so se znašli pred dilemo kam se odpraviti, da bi jih kar najbolje izkoristili. Zakaj se ne bi letos odpravili v domovino omenjenih počitnic – Nemčijo?

Ste vedeli, da se ta ponaša kar s 37 kulturnimi spomeniki, ki so uvrščeni na seznam Unescove svetovne dediščine? Poleg tega pa  bodo vaše malčke navdušili zanimivi muzeji, tematski parki in še marsikaj …

3084-3.jpgAvtomobilski muzeji

Če v vaši družini prevladujejo člani moškega spola, jim v Nemčiji zagotovo ne bo dolgčas, saj  so na voljo številni muzeji in atrakcije povezane z avtomobili. Že v južni Nemčiji si lahko ogledate avtomobilske muzeje: BMW muzej v Münchnu, povsem nov muzej Porschejev muzej in Mercedes-Benz v Stuttgartu ali pa Audijev forum in tovarno v Ingolstadtu. Nekoliko dlje proti severu v Wolfsburgu pa je Volkswagen razvil pravo mesto, posvečeno avtomobilom imenovano Autostadt. Poleg osmih paviljonov,  posvečenih znamkam avtomobilov, ki sestavljajo skupino, se tam nahaja tudi Zeit-Heis Museum, ki je najbolj obiskan avtomobilski muzej na svetu. Od otvoritve leta 2000, ga je namreč obiskalo že več kot 26 miljonov obiskovalcev.

schneewittchen_zwerge_-c-paavoblofield-640x480.jpgPo poteh bratov Grimm

Za vse ljubitelje pravljic, bo idealno popotovanje po nemški Pravljični poti. Ta je posvečena bratoma Grimm, se prične v njunem rojstnem mestu Hanau in je dolga kar 600 km. Na poti si lahko ogledate očarljiva srednjeveška mesta, gradove, pravljične palače, jame in muzeje. V kraju Bad Oeynhausen vas čaka Muzej pravljic, v mestu Polle pa si lahko na odprtem odru v grajskih ruševinah ogledate uprizoritev pravljice o Pepelki.

Europa park 1Tematski parki

Za adrenalinske navdušence tako predlagamo obisk Europa-Parka v Rustu, kjer poleg ustaljenih atrakcij že celo jesen domujejo tudi zombiji, vampirji in čarovnice, ki bodo zagotovo pričarali pravo Halloween vzdušje.

Za obisk Nemčije je - kljub temu, da je blizu – en dan zagotovo premalo, zato vam svetujemo, da si nočitev uredite preko spleta. S pomočjo spletnega portala trivago lahko najdete idealno prenočišče, ki bo ustrezalo vsem vašim kriterijem. Tako boste svoje počitnice lahko kar najbolje izkoristili.

Nazaj na rubriko Nemčija, počitniška dežela

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije