Nemčija, počitniška dežela

Nazaj na rubriko Nemčija, počitniška dežela
Nemčija - pravljična dežela

Nemčija – počitniška dežela za vse okuse

Datum: torek, 24. maj, 2011
Nemčija se vse bolj uveljavlja kot zanimiva turistična dežela, ki nudi različne oblike počitnic ter doživetij. Primerna je za ljubitelje kulture in tradicije, metropol in zanimivih mestec, dobrih vin in kulinarike ter raznih doživetij.

V letošnjem letu je v ospredju odmevna in zanimiva 125. letnica avtomobila, ki bo svoj vrhunec doživela z znamenitim koncertom „autosymphonic“, ljubitelji športnih aktivnosti pa zagotovo ne bodo zamudili športnega dogodka leta - svetovnega prvenstva v ženskem nogometu FIFA 2011.

V začetku meseca maja je v Kölnu – eni izmed najbolj prijaznih evropskih metropol, potekala tradicionalna nemška turistična borza na kateri je bila zbrana celotna turistična ponudba Nemčije. Sejma se je, v organizaciji Nemško-slovenske gospodarske zbornice, udeležilo tudi pet predstavnikov slovenskih turističnih agencij, ki bodo iz dane ponudbe sestavili kar najbolj zanimive produkte. 

Za vas smo pripravili nekaj namigov za obisk različnih turističnih destinacij.

Köln metropola s pridihom domačnosti

cms_object_id_17271

Köln je četrta nemška metropola poznana predvsem po svoji pestri zgodovini iz časa Rimljanov in velja za eno  najstarejših nemških mest. Mesto, predvsem njegov strogi center, ima kljub svoji velikosti pridih domačnosti, ki ga pričarajo mnoge ulice s svojimi trgovinami, široka reka Ren z zelenimi parki in plažami ter  lokali v katerih točijo znamenito pivo Kölsch, in to celo na meter. Kako pomembna je kultura pitja piva v Nemčiji govori tudi podatek, da ima že samo mesto Köln 12 pivovaren. Ob obisku mesta seveda ne moremo mimo najznamenitejšega arhitekturnega spomenika Nemčije - mogočne katedrale, katero so gradili celih 625 let (od postavitve temeljnega kamna do postavitve zadnjega križa na južni strani stolpa) in katera vam nudi, s 157 metrov visokega stolpa,  krasen razgled na mesto.  Priporočamo tudi obisk trgovine in muzeja najstarejše kolonjske vode imenovane FARINA ter njene konkurenčne in pri nas bolj poznane 4711. Zanimiv in ogleda vreden je tudi nov poslovno-stanovanjski kompleks, ki se z odlično arhitekturno rešitvijo sklada s starimi zgradbami ob reki Ren. Njegova znamenitost je ena izmed najdaljših podzemnih garaž, dolgih kar 1.600 metrov.

Doživljajski in adrenalinski park za aktivne

Europa park 3

Za ljubitelje doživljajskega in adrenalinskega turizma je vsekakor prava izbira obisk EUROPA PARKA, ki je oblikovan v zgodbe predstavitev različnih evropskih regij. Park je tematsko razdeljen na posamezne evropske države, ki so v parku predstavljene skozi lastne arhitekturne znamenitosti, na podlagi katerih so oblikovane stavbe. Park nudi več kot 100 zabavnih atrakcij in neponovljivih spektaklov z umetniki iz vsega sveta. Akcija in zabava sta zagotovljeni! Z vlakcem Matterhorn-Blitz lahko zavijete v doline Švice, se ohladite na raftingu med fjordi v Skandinaviji ali preizkusite adrenalinsko doživetje z vlakom smrti “Blue Fire Megacoaster” skozi deželo Irske, ki vzame sapo! Po dnevu polnem doživetij se lahko sprostite v čarobnih hotelih v 4-zvezdičnem hotelskem resortu ali v udobnih indijanskih šotorih v pustolovskem kampu. Bivanje je mogoče tudi s prikolico ali avtodomom.

Tokrat si lahko zagotovite obisk Europa parka brezplačno, saj smo za vas, v sodelovanju z Nemško-slovensko gospodarsko zbornico pripravili nagradno vprašanje. Klikni tu >>

Ležerni poletni Berlin

Berlin s kolesom

Berlin je mesto, ki je poznano po svojem “zimskem spanju”, saj je za obisk zanimiv predvsem v poletnem obdobju, ko se preobrazi v prestolnico kavarn in restavracij. Je ležerno mesto, ki po dolgi zimi popolnoma oživi. Njegova znamenitost so zajtrki, ki so na voljo v vseh lokalih in restavracijah kar cel dan, saj so noči dolge, predvsem po zaslugi mnogih zabav, dogodkov in prireditev. Poletna sezona se prične z znamenitim štiridnevnim majskim karnevalom – veliko parado, kjer se predstavi pestra paleta narodnosti. Eksotični plesi, hrana, glasba, zabava v lokalih na plaži – to je poletje v Berlinu. Seveda je poleg zabave potrebno raziskati in spoznati tudi ostale znamenitosti, za to pa priporočamo ogled Berlina s kolesom.

Za vse, ki še vedno verjamejo v pravljice....

Sneguljčica in sedem palčkov

Za družino z malimi in tudi malce večjimi otroki in seveda tudi odrasle, ki še vedno verjamejo v pravljice pa bo pravšnji obisk Pravljične dežele, kjer na 600 kilometrov dolgi pravljični poti bratov Grimm srečate Rdečo kapico, Sneguljčico s svojimi palčki, Trnuljčico, ki še vedno biva v mogočnem gradu in mnoge druge. Med njimi tudi navihana Picka in Packa. Pot se prične v mestu Hanau, ki je od Frankfurta oddaljeno le 20 kilometrov in je primerna tudi za obisk z avtodomom.

Za vse tiste, ki se na počitnice, izlete in potepanja raje odpravite v organizirani obliki pa smo novosti in ponudbo preverili v nekaterih slovenskih turističnih agencijah.

Tomaž Sajko, turistična agencija Palma: “Naši najuspešnejši produkti so na področju Bavarske(Gradovi Ludvika Bavarskega II., Salzburg-Passau(ladja)-Linz, München…) kot tudi področje Berlina, pa tudi  programi Razkošje ob Renu in Stara mesta Nemčije. Slovenski gostje se razlikujejo že po pokrajinah, tako npr. s področja Primorske želijo nekoliko »ležernejše« programe, ostali pa vsebinsko z ogledi zelo intenzivne programe. Sicer si večina gostov želi kombinacijo ogledov, nekaj malega predaha za morebitne nakupe ali individualne oglede. Na področju Nemčije si poleg gradov in znamenitosti želijo tudi ogledati nemško tehnologijo, (Tehnični muzej v Münchnu,  katerega izmed avtomobilskih muzejev, muzej tiskarstva ali katero izmed tovarn). Po »napornem« dnevu z ogledi pa si želijo »sprostitve« v eni izmed pivnic ali restavracij, kjer lahko popijejo, poklepetajo, se zabavajo ob dobri hrani in pijači.”

Za v bodoče napovedujejo nadgradnjo obstoječih programov,  nekatere pa bodo tudi spremenili. Večji poudarek bo v prihodnje na severnemu delu Nemčije, saj je na tem področju kar lepo število mest, ki so uvršena na seznam Unescove dediščine.

Grad LowenburgV Sloveniji so zelo priljubljene tudi posebne ponudbe, ki temeljijo na raznih dogodkih. Tentours agencija je specializirana ravno za te.  Janez Benda, Tentours: “Izogibamo se ponudbi, ki jo ima večina agencij v Sloveniji, čeprav se tudi temu ne moremo popolnoma izogniti. Iščemo posamezne dogodke  in na osnovi teh postavimo produkt. To ni primer le v Nemčiji ampak povsod drugod, in to je tisto kar nas razlikuje od ostalih agencij. Kar se naše ponudbe tiče, slovenske goste najbolj privlačijo posamezni športni, kulturni in zabavni dogodki na osnovi katerih gradimo našo nišno tržno ponudbo. Kot novost bomo v prihodnje  ponudili “vinske ture” po Nemčiji.”

Kulturna potovanja, obiski odmevnih evropskih razstav ter enodnevni izleti, ki jih prirejajo vsako soboto tako v Sloveniji, kot vseh bližnjih deželah so eni izmed najbolj aktualnih produktov turistične agencije Quo Vadis. Gregor Oblak: “Od daljših potovanj lahko kot dobro prodajana in odmevna potovanja izpostavimo potovanja po Italiji (Toskana, Sardinija, Rim in Vatikan, Sicilija, Neapelj ...), potovanja v Švico (predvsem z vlakom Ledeniški ekspres) in pa potovanja v Francijo (Canal du Midi, Pariz ...).

V naši ponudbi imamo že sedaj veliko različnih destinacij v Nemčiji, predvsem Bavarske (Nürnberg, Bamberg in Freising pa tudi Regensburg in Abenberg, imamo tudi Zugspitze, pa Schwarzwald, Bavarski gozd, Passau, Berlin, Dresden, Legoland in še marsikaj), zagotovo pa bomo v prihodnje dodali še katero izmed tematskih potovanj po osrednji Nemčiji (gradovi, vrtovi in palače).”

 

Pripravila:

Barbara Boh

Nazaj na rubriko Nemčija, počitniška dežela

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije