Nemčija, počitniška dežela

Nazaj na rubriko Nemčija, počitniška dežela

Slovenija se je v Nemčiji predstavila kot destinacija za avtobusni turizem za skupine

Datum: četrtek, 26. julij, 2012

Raznolika ponudba slovenskega turizma na borzi avtobusnih skupin RDA Köln daje vrsto možnosti za oblikovanje tematskih paketov in ponudb za skupine, zato je bil v okviru slovenske stojnice v organizaciji Slovenske turistične organizacije na borzi prisoten pester nabor ponudnikov slovenskega turizma.

Nemškim organizatorjem potovanj za prihodnje leto ponujajo počitnice za skupine slovenske terme, destinacije, ki imajo poudarek na aktivnih počitnicah, posamezni ponudniki, poudarek pa je letos znova na predstavitvi Slovenije kot mediteranske destinacije z obalo in zaledjem – Slovensko Istro.

Sprejema, ki ga je na prvi dan borze izvedel Portorož z odlično kulinarično in vinarsko ponudbo restavracije Tomi in vinske kleti Mahnič, se je udeležilo približno 100 partnerjev
, predvsem predstavnikov nemških organizatorjev potovanj in nemških specializiranih medijev za turizem za skupine, pa tudi ostali partnerji slovenskega turizma. Srečanje je potekalo v zelo pozitivnem vzdušju in Slovenija je partnerje na izrazito strokovnem dogodku znova opozorila nase.

Dogodek je obiskala tudi delegacija združenja RDA s predsednikom Richardom Eberhardtom, ki je s tem pokazal na pomembnost prisotnosti Slovenije na omenjeni borzi. Opozoril je, da obseg borze zadnja leta stagnira, saj ne gre več za kvantiteto v turizmu za skupine, temveč za specializacijo po posameznih temah, saj so tudi za skupine danes zanimiva predvsem potovanja glede na vsebino.

Po navedbah slovenskih partnerjev so v okviru borze izvedli vrsto odličnih sestankov in dosegli dogovore za konkretno sodelovanje v prihodnje.

Nemški trg je za slovenski turizem že tradicionalno pomemben, v zadnjem letu pa se z njega beleži visoka rast. V prvih petih mesecih leta 2012 je število nemških prenočitev v Sloveniji poraslo za 18 odstotkov, Nemci pa zasedajo v slovenskih destinacijah s skoraj 93.000 prenočitvami četrto mesto po številčnosti ustvarjenih prenočitev.

 

Vir: TTA

Nazaj na rubriko Nemčija, počitniška dežela

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije