Nemčija, počitniška dežela

Nazaj na rubriko Nemčija, počitniška dežela

„Söhne Mannheims“ bodo nastopili na prireditvi „autosymphonic“

Datum: ponedeljek, 21. marec, 2011
Svetovna premiera tako imenovanega koncerta avtomobilskega orkestra „autosymphonic“ – simfonije avtomobilov, orkestra in zbora, združene v eno – pripravlja še en vrhunec: svetovno znana glasbena skupina „Söhne Mannheims“ bo skupaj s simfoničnim orkestrom ter vokalno skupino Südwestrundfunk (SWR) nastopila na multimedijskem dogodku v okviru praznovanja 125. obletnice izuma avtomobila. Prireditev se bo odvijala 10. septembra 2011 in predstavlja vrhunec ter hkrati tudi zaključek sklopa prireditev “Avtomobilsko poletje 2011”, ki bodo potekale v deželi Baden-Württemberg. Vstopnice so v predprodaji že od 23. oktobra 2010 dalje.

Ko se bo oder na mestnem trgu Friedrichsplatz vse okoli vodnega stolpa 10. septembra 2011 prelevil v gigantsko koncertno areno, bodo odmevali značilni toni glasbene skupine „Söhne Mannheims“. Večerni spektakel se bo pričel z nastopom šestih pevcev pop skupine, med njimi bo tudi najbolj znani Xavier Naidoo, ki bodo zapeli njihove uspešnice.  Rodile so se tudi že prve zamisli, kako skupino vključiti v sam avtomobilski simfonični spektakel „autosymphonic“, ki jih organizatorji že intenzivneje razvijajo. „V trenutku smo bili navdušeni nad idejo, da bi skupaj z avtomobili ustvarjali glasbo, prevzela nas je tudi sama razsežnost projekta“, je dejal Michael Herberger, glasbeni vodja skupine „Söhne Mannheims“. Poleg tega je glasbena skupina, ustanovljena leta 1995 v Mannheimu, tesno navezana na svoje rojstno mesto. „Mannheim ima neverjeten kreativni potencial in ravno ‚autosymphonic’ je odlična priložnost, da se ta potencial tudi pokaže ‚Autosymphonic’ je v veliko pogledih edinstven dogodek – od ideje do usklajevanja nastopajočih pa vse do vključevanja avtomobilov.  Ta veliki spektakel bo uprizorjen samo na ta večer, na tem mestu.“

Na koncertu bo 120 šolarjev in šolark iz Mannheima na avtomobile igralo kot na instrumente.

Benzov patentni avtomobil  zvezda svetovnega avtomobilskega simfoničnega spektakla „autosymphonic“

Mannheim, 28. januar 2011. 29. januarja 1886 je Carl Benz patentiral svoj prvi avtomobil Benz Patent-Motorwagen Nummer 1. Septembra 2011 bo ta prvi izumljen avtomobil nase ponovno povlekel marsikateri pogled, saj bo na koncertnem spektaklu  avtomobilskega orkestra „autosymphonic“, s katerim bo mesto Mannheim obeležilo 125. obletnico rojstva prvega avtomobila, ponovno zaživel v vsem svojem sijaju.

Ko se bo 10. septembra 2011 okoli vodnega stolpa v Mannheimu predstavil avtomobilski simfonični orkester „autosymphonic“, bo odzvanjal tudi edinstven zvok prvega Benzovega avtomobila Benz Patent-Motorwagen Nummer 1. Skupaj z okoli 80 od njegovih 20 naslednikov, med drugim tudi s traktorjem  John Deere iz leta 1936, z Audijem 80 Coupé, letnik 1965, in Masseratijem, letnik 2008, bo sestavljal ekipo avtomobilskega simfoničnega orkestra.

Das Auto ist Mannheimer!

Z uprizoritvijo premiere avtomobilskega orkestra „autosymphonic“ bo mesto Mannheim kot rojstno mesto avtomobila počastilo svojega izumitelja. V Mannheimu je Carl Benz namreč izdelal  in predstavil svoj izum, senzacijo 19. stoletja. Uprizoritev predstavlja vrhunec in hkrati tudi zaključek sklopa prireditev „Avtomobilsko poletje 2011“, s katerimi je dežela Baden-Württemberg obeležila 125. jubilej avtomobila.

Komponist želi združiti melodije avtomobile, inštrumentov in vokalistov. »Z autosymphonicom želim ustvariti popolnoma novo zvrst simfonije in poslušalce navdušiti nad inovativno, še ne definirano obliko glasbene estetike in zabavno-kulturne dogodke«.

Več informacij:

www.autosymphonic.de

Nakup kart za Autosymphonic

Osnovna stran: https://www.autosymphonic.de/tickets

www.eventim.de

www.Rhein-Neckar-Ticket.de

Nazaj na rubriko Nemčija, počitniška dežela

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije